اطلاعیه

بستن

راهنمای فروم - حتما بخوانید

با سلام

قابل توجه کاربران محترم تالار گفتگو

قبل از ارسال پست یا ایجاد موضوع جدید، تاپیک قوانین و راهنمای فروم را مطالعه نمائید.

کاربران و مخصوصا تازه واردین لطفا دقت باشید که هرگونه پیشنهاد مدیریت سرمایه یا فروش تحلیل و یا برگزاری کلاس و ... که خارج از محیط عمومی فروم باشد را به هیچ عنوان بدون تحقیق و کسب اطلاعات کامل و کافی دنبال نکنید در غیر این صورت مسئولیت و عواقب آن بر عهده خود شخص می باشد.

همچنین لازم به ذکر است مسئولیت ارتباطات خارج از پست های عمومی فروم اعم از پیام خصوصی یا چت یا دیداری یا شنیداری با سایر اعضای فروم کاملا با خود اعضا هست و وارد کردن آن به صورت عمومی در فروم ممنوع است. برای امنیت بیشتر جهت گرفتن پاسخ سوالات خود از انجمنها استفاده نمایید.

دوستان توجه داشته باشند که تمامی بخش های اختصاصی و عمومی فروم کاملا رایگان بوده و به هیچ عنوان نیاز به پرداخت وجه به هیچ کس برای باز شدن دسترسی نیست.

منتها به این دلیل که در این بخش ها معمولا کار تیم ورک و گروهی انجام میشود، مناسب ورود افراد با شرایط خاصی است که مدیر آن بخش تعیین میکند و برای همه افراد کارایی ندارد چون مستلزم بر عهده گرفتن مسئولیت یا دانش کافی در آن حوزه می باشد.

لذا ضمن پوزش از کاربرانی که تقاضای دسترسی آن ها به بخش های اختصاصی توسط مدیران بخش رد میشود، توصیه میکنیم که پس از فراگیری موضوعات عمومی و تخصصی فراوانی که در روی فروم قرار دارد چنانچه برنامه ویژه ای برای کار در بخش های اختصاصی و کار گروهی دارند آن را مکتوب برای مدیران هر بخش بنویسند و سپس اقدام به درخواست دسترسی بکنند.


با احترام
مشاهده بیشتر
مشاهده کمتر

نظر شما درباره نتیجه مذاکرات هسته ای ایران و 1+5 چیست ؟

بستن
X
 
  • فیلتر کردن
  • زمان
  • نمایش
پاک کردن همه
پست های جدید

  • #16
    تحریم سلاح دشمن هستش زیاد نباید به توافق صد در صدی دلخوش بود اما چون شرکت های بزرگ غربی به بازار ایران نیاز شدید دارند به همین علت یک توافق نیم بند را شاهد خواهیم بود . شاید غربی های اولین بار هستش که اینچنین در مقابل یک کشور آسیایی در جنگ سرد یا همان مذاکرات احساس عجز می کنند . آن هم به دلیل منطق در گفتار و وجود اعتقاد شدید به مبانی دینی و اراده ی ملی . سیاست مداران اروپایی کم کم باید باور کنند که ایران قدرت بلا منازعه در منطقه شده کشوری که با تاریخ هفت هزار ساله امپراطوری اورارتور و هخامنشی را پرورانده و فرماندهی فکری خود را خط سرخ حسین (ع) می داند . دوستت دارم وطن .

    نظر


    • #17
      من امیدوارم و دعا می کنم که هرچه زودتر توافق نهایی حاصل بشه.
      به نظر من باید شرایط حساس کشور و مردم رو در نظر گرفت و تحلیل درستی از اوضاع داشت. نباید شعار داد و باید واقع بین بود. نمونه ای از شعارهای و تحلیل هایی که در طول سالهای گذشته عنوان می شد و الان اشتباه بودن آنها ثابت شده:
      1- پرونده ایران به شورای امنیت نمی رود که رفت!
      2- قطع نامه علیه ایران صادر نمی شود که شد!
      3- تحریم ها در اقتصاد ایران تأثیر ندارد که داشت!
      4- پرونده هسته ای از نظر ایران بسته شده و ما دیگر حاضر به مذاکره نیستیم که شدیم!
      5- اگر تحریم ها گسترش یابد ایران از ام پی تی خارج می شود که نشد!
      6- در صورت تحریم نفتی ایران قیمت هر بشکه نفت به 250 دلار می رسد که نرسید!
      7- تحریم بانک مرکزی ناممکن است که نبود!
      8- اگر نفت ایران تحریم شود اجازه صادر شدن یک قطره نفت از تنگه هرمز را به هیچ دولتی نمی دهیم که دادیم! (و در عوض آن شعار به کلی ترک شد)
      9- همه تحریم ها را دور می زنیم که نتوانستیم! (و صد میلیارد دلارمان بلوکه شد)
      10- نمی توان با غرب و به ویژه امریکا به توافق رسید که ظرف سه ماه با تدبیر دولت روحانی به نتایج ملموس رسیدیم!

      نیاز به توضیح نیست که این تحلیلها و محاسبات اشتباه چه بر سر اقتصاد کشور آورده. بنابراین باید مسائل را درست و واقع بینانه تحلیل کرد. دقیق ترین تحلیلی که در این مورد دیدم:

      «...اگر تا آذرماه سال جاری مذاکرات به نتیجه نرسد، دو راه بیشتر متصور نیست. نخست آن که به وضعیت بعدی برگردیم. ایران سانتریفیوژهای بیشتری نصب کند و غرب بر تحریم های نفتی و بانکی ما بیفزاید که معلوم است در آن حالت کدام طرف فشار بیشتری متحمل خواهد شد و گزینه دوم تمدید دوباره مذاکرات و استمرار آتش بس کنونی است که البته از انتخاب اول خیلی بهتر است اما مشکل را حل نمی کند و فرصت را از ما می گیرد.۵- آقای اوباما نیز به اندازه دولت ما به این توافق نیاز دارد. با توجه به این که اوضاع منطقه پیچیده تر و شکننده تر از آن است که بتوان روند حوادث را دقیقا حدس زد یا پیش بینی کرد. عقل سلیم حکم می کند که حل چالش هسته ای را به تعویق نیاندازیم. ...»

      ما اشتباهات جدیدی اختراع نمی کنیم، اشتباهات گذشته را تکرار می کنیم.

      نظر


      • #18
        نوشته اصلی توسط SOBH1384 نمایش پست ها
        با سلام
        به نظر من در زمینه هسته ای هیچ توافق نهایی شکل نمیگیره!
        بسم الله ، ما آماده ایم ! ببینیم یک وجب نه بیشتر ، میتونن وارد خاک بشند یا نه !

        درگیری اصلا در گزینه ها نمیبینم چرا که کبریت در انبار باروت انداختن کار عبثی است و دود آن اول به چشم کشورهای حاشیه خلیج فارس میره.

        به نظرم در هاله ای از ابهام مثل همیشه ، این مذاکره به اتمام برسه.و در همین حالت آتش بس به سر ببریم.

        البته بگم که ما ایرانی ها عجیب غریب هستیم و همیشه واسه سوپرایز کردن چیزی تو چنته مخفی نگه میداریم.
        ویرایش توسط ناظرسایت : https://www.traderha.com/member/5564-ناظرسایت در ساعت 11-13-2014, 11:12 AM

        نظر


        • #19
          من خوشبین نیستم !!!

          ویرایش توسط ناظرسایت : https://www.traderha.com/member/5564-ناظرسایت در ساعت 11-13-2014, 11:48 AM

          نظر


          • #20
            نوشته اصلی توسط PCMFund نمایش پست ها
            بسم الله ، ما آماده ایم ! ببینیم یک وجب نه بیشتر ، میتونن وارد خاک بشند یا نه !

            درگیری اصلا در گزینه ها نمیبینم چرا که کبریت در انبار باروت انداختن کار عبثی است و دود آن اول به چشم کشورهای حاشیه خلیج فارس میره.

            به نظرم در هاله ای از ابهام مثل همیشه ، این مذاکره به اتمام برسه.و در همین حالت آتش بس به سر ببریم.

            البته بگم که ما ایرانی ها عجیب غریب هستیم و همیشه واسه سوپرایز کردن چیزی تو چنته مخفی نگه میداریم.
            با سلام
            دوست عزیز من هم دعا میکنم و امیدوارم که این گونه باشد...

            نظر


            • #21
              لاوروف خبر داد: احتمال توافق پس از ۲۴ نوامبر

              وزیر خارجه روسیه گفت: دستیابی به موافقتنامه با ایران ممکن است به زمانی پس از ۲۴ نوامبر نیاز داشته باشد.



              به گزارش ایسنا، خبرگزاری اینترفکس روسیه اعلام کرد: سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه می گوید برای دستیابی به یک موافقتنامه در مذاکرات هسته ای با ایران ممکن است به زمانی فراتر از ضرب الاجل 24 نوامبر نیاز باشد.


              محمدجواد ظریف طی سه روز در مذاکراتی سه.جانبه با حضور جان کری وزیر امور خارجه آمریکا و کاترین اشتون هماهنگ.کننده کشورهای 1+5، راهکارهای رسیدن به توافق هسته.ای را در مذاکراتی فشرده بررسی کردند.


              بنا بر اعلام وزیر امور خارجه، نحوه رفع تحریم.ها علیه کشورمان و حجم غنی.سازی دو محور اساسی این دور از مذاکرات در عمان بود.


              مرحله نهایی مذاکرات هسته.ای میان تیم هسته.ای جمهوری اسلامی ایران و 1+5 از 27 آبان در وین از سرگرفته می.شود.

              http://www.tabnak.ir/fa/news/449196/...85%D8%A8%D8%B1

              نظر


              • #22
                وزیر امور خارجه عمان امروز به ایران می.آید

                وزیر امور خارجه عمان امروز یکشبنه به ایران می.آید و با مسئولان عالی.رتبه ایران دیدار می.کند.


                به گزارش خبرگزاری فارس، «یوسف بن علوی» وزیر امور خارجه عمان که کشورش هفته گذشته میزبان مذاکرات وزرای امور خارجه ایران و آمریکا در قالب مذاکرات هسته.ای بود، امروز به ایران می.آید.


                بنا بر گزارش شبکه خبری المیادین، بن علوی در این سفر با «حسن روحانی» رئیس جمهوری و «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران دیدار خواهد کرد.


                بن علوی هفته گذشته با ابراز خرسندی از اینکه کشورش میزبان مذاکرات هسته.ای ایران و مجموعه ۱+۵ است، ابراز خوشبینی کرده بود که دو طرف مذاکره به توافق نزدیک شده.اند.


                وزیر امور خارجه عمان اعلام کرده بود که دو طرف به قدری در مذاکرات پیشرفت کرده.اند که بازگشت از این مسیر امری دشوار است.

                نظر


                • #23
                  بن علوی چه پیامی به تهران خواهد آورد؟
                  یوسف بن علوی وزیر خارجه عمان در حالی در سفری از پیش اعلام نشده به تهران می.آید که تنها هشت روز از مهلت تعیین شده برای حصول توافق جامع هسته.ای باقی مانده است. بن علوی دو روز پیش از این در فرودگاه مسقط و در جریان سوخت.گیری هواپیمای وزیر خارجه آمریکا، دیداری یک ساعته و از پیش اعلام نشده با جان کری داشت.
                  به گزارش «تابناک»، بن علوی 69 ساله که تقریبا همه نیمه دوم عمر خود را وزیر خارجه سلطان.نشین عمان بوده، در حالی به تهران می.آید که تصور می.رود حامل پیام مهمی برای رهبر انقلاب و یا رئیس جمهور باشد.برگزاری آخرین دور مذاکرات هسته.ای در مسقط بین جان کری، ظریف و اشتون که بعد از آن با مذاکرات کارشناسی همراه شد، بنا به گفته برخی مقامات روس به مرحله.ای رسیده است که توافق بر سر چارچوب برداشته شدن تحریم.ها تنها مساله مهم باقی مانده در مذاکرات است ولی آن چه کارشناسان از ان با عنوان «ناخن خشکی» طرف آمریکایی نام برده و باعث واکنش نسبتا تند رئیس جمهور روحانی شد، احتمالا موضوع اصلی گزارش کری به اوباما در جریان سفر وی به پکن بوده است.
                  فروکش کردن بحث.های فنی- رسانه.ای در باره موضوع غنی.سازی و اشاره اخیر وزیر خارجه آمریکا به تبدیل شدن فتوای رهبری در موضوع هسته.ای به سندی حقوقی گمانه.ها درباره این که تحریم.ها تنها مساله مهم باقی مانده در مذاکرات است را تقویت کرده است.کری پس از سفر به پکن و در حالی که هارف سخنگوی وزارت خارجه آمریکا پیش از آن بازگشت وی به مسقط را تکذیب کرده بود، بنا به دلیل اعلام شده سوخت.گیری در فرودگاه مسقط توقفی یک ساعته داشت که به گفت و گو با بن علوی اختصاص یافت.سفر بن علوی به تهران می.تواند آخرین نقش.آفرینی همسایه ایران در روندی باشد که از ماه.های پایانی دولت دهم و با میزبانی همسایه آرام ایران، محرمانه و بدون خبرسازی و حاشیه.های رسانه.ها آغاز شده بود. شاید بن علوی حامل پیامی باشد که آخرین گره.های پرونده را هم باز کند.

                  نظر


                  • #24
                    حد اقل برنامه 5+1 یک توافق موقت با ایران ، و برای یک مورد باقی مانده حذف تحریم ها گفتگو می کنند تا راه حل سریعتر بدست آید ، چون تا به حال آمریکا چنین برنامه سنگینی را برای کشوری نداشته و در این کشور همه چیز به صورت قانون و بعد تسویب قوانین پیش میرود برای تحریم ایران باید برنامه زمانبدی تهیه کنند ......

                    نظر


                    • #25
                      لس.آنجلس.تایمز: احتمال یک توافق غیرمنتظره وجود دارد

                      روزنامه لس.آنجلس تایمز به نقل از یک مقام غربی نوشت: احتمال اعلام حصول یک توافق نهایی غیرمنتظره در نیمه.شب ۲۴ نوامبر (۳ آذر) وجود دارد.

                      روزنامه لوس.آنجلس تایمز در این.باره نوشت: پایان دادن به اختلافات بر سر برنامه هسته.ای ایران می.تواند به بهبود روابط تهران و غرب منجر شود تا جایی که راه را برای حل مسائل منطقه.ای باز کند و هم.چنین یک پیروزی برای باراک اوباما، رییس.جمهور آمریکا در حوزه سیاست خارجی به همراه می.آورد.

                      اما هم.زمان که ایران و قدرت.های جهانی برای برگزاری آخرین دور از مذاکرات هسته.ای به وین پایتخت اتریش رفته.اند دستیابی به این هدف اگر نه غیرممکن، کمی دور از دسترس به نظر می.رسد.

                      یک مقام ارشد وزارت امور خارجه آمریکا که خواست نامش فاش نشود روز دوشنبه تأکید کرد: ما هنوز اختلافاتی داریم که باید رفع کنیم.

                      اما هنوز این شانس وجود دارد که این مذاکرات به یک توافق جامع و نهایی منجر شود چون در صورت توافق نکردن مسائلی حل نشده باقی می.مانند که هر دو طرف نیازمند رسیدگی به آن هستند.

                      یک مقام غربی که خواست نامش فاش نشود در این.باره گفت: هنوز این احتمال وجود دارد که مذاکره.کنندگان حصول یک توافق غیرمنتظره را در نیمه.شب ۲۴ نوامبر اعلام. کنند همان.گونه که در آخرین ساعات مذاکرات سال گذشته چنین کردند.

                      به نوشته این روزنامه آمریکایی دولت باراک اوباما و حامیان مذاکرات هسته.ای با ایران می.گویند که این فرصت ممکن است آخرین و بهترین شانس برای حل صلح.آمیز اختلافات با ایران باشد چون در صورت به نتیجه نرسیدن مذاکرات، حسن روحانی، رییس.جمهور و حزب اصلاح.طلب ایران ضعیف.تر خواهند شد.

                      از طرفی دیگر اوباما نیز با مشکلاتی در خانه روبه.رو است و پس از آن.که جمهوری.خواهان توانستند کنترل سنا و کنگره را به.دست آورند وی با مخالفت.های بیش.تری از سوی حزب جمهوری.خواه در خصوص هرگونه سازش با تهران روبه.رو خواهد بود.

                      علاوه بر این هم.پیمانان نزدیک آمریکا شامل رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی به.دقت این مذاکرات را دنبال می.کنند.

                      سعودی.ها می.ترسند که بهبود روابط تهران و واشنگتن پس از حصول یک توافق هسته.ای ممکن است به قیمت تضعیف آن.ها در منطقه تمام شود.

                      با این حال بسیاری از دیپلمات.های غربی و کارشناسان مطلع از روند این مذاکرات معتقدند که تصمیمات سخت هر دو طرف مذاکره.کننده که بر سر چارچوب این توافق چانه.زنی می.کنند ممکن است در آخرین ساعات اتخاذ شود چون هر دو طرف به شدت نیازمند توافق هستند.

                      نظر


                      • #26

                        فقط این مراسم ، مراسم زمان خریدن هست جهت عوام فریبی و به آرامی در اذهان مردم قبولوندن که ما درحال مذاکره هستیم و ....
                        نتیجه ی بازی قبلا اعلام شد.


                        ویرایش توسط ناظرسایت : https://www.traderha.com/member/5564-ناظرسایت در ساعت 11-19-2014, 04:20 PM
                        تریدهای حرفه ای بدون اندیکاتور
                        در این سایت و در تلگرام
                        SmartSignalFX@

                        نظر


                        • #27
                          سلام.خبرهای جدیدحاکی ازاینه که مذاکرات تااول فروردین تمدیدمیشود.

                          نظر


                          • #28
                            «دیدار اعلام نشده» کری با وزیر خارجه عمان درباره مذاکرات هسته.ای
                            در حالی که دور جدید مذاکرات هسته ای ایران و گروه 1+5 امروز وارد دومین روز خود شده و تنها پنج روز دیگر تا پایان ضرب الاجل تعیین شده برای توافق نهایی میان طرفین باقی مانده است، اخباری از تحولات دیپلماتیک از سوی هر دو طرف منتشر می شود که نشانگر تشدید تلاش ها برای به نتیجه رساندن گفت و گوهاست. در همین زمینه، ساعتی پیش خبر دیدار اعلام نشده وزرای خارجه عمان و آمریکا منتشر شد.



                            به گزارش «تابناک»، خبرگزاری «آسوشیتدپرس» خبر داده که جان کری، وزیر خارجه آمریکا، امروز در اقدامی اعلام نشده و غیر منتظره، برای دومین بار طی روزهای اخیر با همتای عمانی خود دیدار و گفت و گو کرده است. دیداری که موضوع هسته ای ایران و مذاکرات ایران با کشورهای عضو 1+5 محور آن بوده است.


                            به نوشته این خبرگزاری، یک مقام ارشد آمریکایی گفته کری امروز (چهارشنبه) در هتل خود در لندن، با یوسف بن علوی، همتای عمانی خود دیدار و درباره سفر اخیر این مقام عمانی به ایران با وی به گفت و گو پرداخته است. این در حالی است که کری خود را برای سفر به وین و شرکت در مذاکرات هسته ای آماده می کند.


                            آسوشیتدپرس اشاره می کند که بر خلاف دیدار قبلی کری با بن علوی، این بار خبری درباره قصد وزیر خارجه آمریکا برای انجام چنین دیداری منتشر نشده بود و گویا قرار هم نبوده که چنین خبری منتشر شود. در حقیقت، این خبر پس از آن تأیید شد که خبرنگار آسوشیتدپرس بن علوی را در هتل محل اقامت کری مشاهده کرده و پیگیر صحت موضوع شده است.


                            دیدار دوباره وزیر خارجه آمریکا با همتای عمانی خود از آن جهت اهمیت می یابد که در پی میزبانی عمان از دور قبلی گفت و گوهای هسته ای که البته تنها میان وزرای خارجه ایران و آمریکا و نماینده اتحادیه اروپا برگزار شد، بن علوی سفری به ایران داشت و پس از آن نیز یک بار با کری دیدار کرده بود. دیداری که بهانه آن، سوخت گیری هواپیمای کری در مسقط عنوان شده بود، اما همان زمان اکثر تحلیلگران آن را اقدامی در جهت آگاهی یافتن آمریکا از دیدگاه های جدید ایران در قبال مذاکرات عنوان کردند.


                            بر این اساس و با توجه به دیدار دوباره این دو تن، می توان چنین استدلال کرد که عمان نقش خود را فراتر از میزبانی صرف مذاکرات هسته ای تعریف کرده و به عنوان مرجعی برای انتقال دیدگاه ها میان دو طرف ایرانی و آمریکایی خارج از چارچوب رسمی مذاکرات عمل می کند.


                            از سوی دیگر، باید اشاره کرد که کری ابتدا قرار بود زودتر لندن را به مقصد وین ترک کرده و شخصاً در محل مذاکرات حضور پیدا کند؛ اما صبح امروز مشخص شد که وی قصد دارد با به تعویق انداختن برنامه سفر خود، ابتدا دیدارهایی در لندن با مقامات برخی کشورها داشته و پس از آن نیز با محوریت گفت و گو درباره مذاکرات، پیش از سفر به وین راهی پاریس شود. قرار است کری در سفر به پاریس، به جز دیدار با همتای فرانسوی خود، با وزیر خارجه عربستان سعودی نیز دیدار و گفت و گو کند.


                            به این ترتیب، می توان گفت کری قصد دارد پیش از حضور در وین، تلاش دارد ابتدا از طریق واسطه هایی چون عمان از مواضع نهایی ایران در قبال مذاکرات آگاه شده و از سوی دیگر، با برخی کشورهایی که همواره نظراتی متفاوت درباره برنامه هسته ای ایران داشته اند (فرانسه به عنوان سرسخت ترین کشور اروپایی در مقابل ایران و عربستان به عنوان عنوان ایفا کننده همین نقش در خاورمیانه) دیدار داشته و سپس با در دست داشتن طرحی کلی از راهی که طی شده و باید طی شود در مذاکرات رسمی با ایران حضور پیدا کند.

                            نظر


                            • #29
                              پیش بینی ناظران و کارشناسان درباره نتیجه مذاکرات اتمی وین

                              پیش بینی ناظران و کارشناسان درباره نتیجه مذاکرات اتمی وین:

                              جاناتان مارکوس، خبرنگار امور دیپلماتیک بی.بی سی بخت دستیابی به توافق وجود دارد، اما لزوما نزدیک نیست. همین که می توانیم چنین چیزی را بگوییم، نشان دهنده جدیت مذاکرات و پیشرفت غیرقابل تردیدی است که دست کم در مواردی به دست آمده. اما چالش های اصلی در مورد میزان فعالیت های غنی سازی ایران در آینده و سرعت برداشته شدن تحریم ها باقی است. شرایط پیرامونی هم مهم است. برآمدن گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش) مقامات در تهران و واشنگتن را به فکر واداشته. چالش ناشی از فعالیت های این گروه عملا ایران و آمریکا را به سوی نوعی همکاری ترغیب کرده هر چند آنها به هیچ وجه هم پیمان نیستند. این وضعیت می تواند بخشی از تنش بین آنها را کاهش دهد، هرچند اهداف بلندمدت آنها در منطقه اختلاف بنیادین دارد.
                              احمد هاشمی، کارشناس امور بین الملل علیرغم پابرجا بودن اختلافات عمیق، طرفین به شدت خواهان پیشرفتی هر چند جزئی در مذاکرات هستند زیرا در صورت ناکامی در این آخرین دور گفتگوها، فضا برای حل و فصل دیپلماتیک مساله هسته ای کمتر خواهد شد چرا که در آمریکا از ابتدای سال آینده میلادی، جمهوری خواهان کنترل کنگره را به دست خواهند گرفت و در ایران هم پس از ناکامی در این دور از گفتگوها، مخالفان مذاکرات هسته ای و مصالحه با آمریکا که تعدادشان هم کم نیست صدای خود را بلندتر خواهند کرد. بنابراین تهران و واشنگتن تلاش خواهند کرد ضمن پیشرفتی هرچند نسبی و امتیازدهی متقابل، توجیحی برای تمدید گفتگوها داشته باشند.
                              حسین رسام، تحلیگر سیاسی این ماه و یا ماهی دیگر در آینده نه چندان دور مذاکرات هسته.ای ایران و شش قدرت جهانی به سرانجام خواهد رسید. این آسان.ترین پیش.بینی.ای است که می.توان از آینده مذاکرات داشت، پیچیدگی در آن است که هفته آینده همین روز در چه وضعیتی قرار داریم؟ سخت است جواب دادن به این سوال، زیرا از یک سو پیچیدگی. و تعداد اجزای دشوار این مذاکره شانس موفقیت را به شدت کاهش می.دهد، در حالی که از سوی دیگر اراده جدی مذاکره کنندگان در دو سر طیف این هفت کشور، یعنی ایران و امریکا، بر این است که پایانی خوش برای صفحه آخر این پرونده قطور بنویسند. بر همین اساس می.شود حدس زد که در روزهای آینده بیشترین شانس را امضای یک قرارداد کارکردی تازه به جای قرارداد جامع خواهد داشت تا ضمن اجتناب از شکست، شانس ادامه تلاش برای دستیابی به نتیجه را حفظ کند.ولی این همه ماجرا نیست. بزرگترین دشواری بر سر راه حصول توافق جای دیگری است. اصلی که در هر قرارداد و معامله.ای، کوچک و بزرگ وجود دارد. ماجرا فقط این نیست که در یک توافق یک طرف چه به دست می.آورد، بلکه از آن مهم.تر این که دستاورد طرف مقابل چیست و از آن سو، در صورت عدم توافق، این نیست که یک طرف چه از دست می.دهد، بلکه تبعات آن برای طرف مقابل چیست.
                              شهیر شهید ثالث، روزنامه نگار و تحلیلگر سیاسی مذاکرات هسته ای چیزی بیش از حصول و یا عدم حصول یک توافق، بلکه انتخاب بین جنگ و صلح است. تحت شرایط موجود که کنگره آمریکا به تسلط جمهوریخواهان در آمده شکست مذاکرات یعنی آغاز دور جدید تحریم ها. لایحه ای که چند ماه پیش با فشار دموکرات ها بایگانی شد در عمل بایکوت نفتی ایران را رقم می زد. چنین اقدامی، از سوی ایران بی پاسخ نخواهد ماند. ایران در واکنش، دست به گسترش برنامه هسته ای خود خواهد زد و یک سیکل معیوب که انتهائی بر آن متصور نیست شکل خواهد گرفت. تاریخ نشان می دهد که دولت ها وقتی نتوانند اختلافاتشان را از طریق گفتگو حل کنند تنها گزینه دیگر جنگ است. این را، هم واشنگتن و هم تهران به خوبی درک کرده اند. پیش بینی من این است که توافقی به عنوان ضمیمه توافق ژنو، با گام هائی رو به جلو، پیش از ۲۴ نوامبر صورت خواهد گرفت و ضرب الاجل دیگری تعیین خواهد شد.
                              کامران متین، دانشیار روابط بین الملل در دانشگاه ساسكس آخرین دور مذاکرات هسته ای ایران در حالی صورت میگیرد که اختلافات عمده ای بین ایران و امریکا بر سر ابعاد غنی سازی، سرنوشت برخی تاسیسات هسته ای، و شکل و میزان نظارت بر برنامه هسته ای ایران، و شیوه و سرعت رفع تحریمهای اقتصادی علیه ایران لاینحل باقی مانده است. پیروزی جمهوری خواهان در انتخابات اخیر کنگره آمریکا، و ادامه رویارویی مجلس ایران با دولت روحانی فضای مانور و سازش را برای هیئتهای مذاکره کننده هر دو کشور تنگ کرده است. از سوی دیگر اعتقاد جناحهایی در حاکمیت ایران به عدم توانایی آمریکا در رویارویی نظامی با ایران به ویژه در حین درگیری این کشور با داعش در عراق و سوریه، موفقیت نسبی در دور زدن تحریمها، و نیز کسب منافع اقتصادی هنگفتی که برخی نهادهای نظامی و امنیتی از محل صادرات و واردات غیر رسمی در دوران تحریمها میتوانند به دست آورند از شکل گیری موضع مذاکراتی یکدستی در میان جناحها سیاسی در ایران جلوگیری میکند. همزمان با نزدیک شدن موعد انتخابات مجالس خبرگان و شورا عدم سازش با غرب به حربه ای مهم در تبلیغات جناحهای محافظه کار و تندرو جمهوری اسلامی علیه اصلاح طلبان و جناحهای میانه روتر بدل شده است. در آن سو، محافل حامی اسرائیل در آمریکا و کشورهای عرب همپیمان آمریکا در منطقه از ابزارهای نسبتا کارایی در تاثیر بر سیاست آمریکا در قبال مذاکرات هسته ای با ایران برخوردارند. اتکای نسبی آمریکا بر همراهی کشورهایی مانند عربستان سعودی، قطر و اردن در مقابله با داعش تاثیر پذیری این کشور را از این کشورها افزایش داده است. فرانسه نیز به دلیل روابط نزدیک و رو به گسترش نظامی-اقتصادی اش با کشورهای عرب منطقه موضع سختگیرانه ای در مذاکرات هسته ای اتخاذ کرده است. روسیه نیز از ورود مجدد نفت ایران به بازارهای جهانی که درآمدهای نفتی این کشور را کاهش خواهد داد چندان خشنود نخواهد بود. ضمن اینکه ادامه رویارویی روسیه با غرب بر سر اوکراین تداوم تنش بین ایران و غرب را به امری مطلوب برای روسیه بدل میکند. با همه اینها احتمال رسیدن ایران و غرب به توافق نهایی پیش از ضرب الاجل سوم آذر بعید به نظر می.رسد.
                              حبیب حسینی فرد، کارشناس مسائل بین الملل به رغم حصول توافق در شماری از زمینه.ها، از جمله میزان مجاز غنی.سازی در ایران، پاسخ.نیافتن برخی سوال.های مربوط به فعالیت هسته.ای این کشور در پرونده آژانس همچنان می.تواند به مخالفان دستیابی به یک توافق جامع قدرت مانور بدهد. این نیز هست که نظرات جمهوری اسلامی، هم در مورد نحوه برداشتن تحریم.ها و هم در مورد دوره زمانی برقراری محدودیت.ها برای فعالیت هسته.ای ایران با آمریکا فاصله دارد. بعید است که جمهوری اسلامی در دو مورد یادشده نرمش زیادی نشان دهد یا اوباما مسئله را آن قدر حائز اهمیت و ارزش بداند که به نظرات لابی قدرتمند اسرائیل در کنگره اعتنا نکند، در استفاده از حق خود به صدور فرمان و دور زدن کنگره رویکردی کم.سابقه پیش بگیرد و به این ترتیب راه را برای توافق جامع بگشاید. با توجه به مجموعه این عوامل و این نکته که شکست کامل مذاکرات هم به سود هیچ کدام از طرفین نیست، یک توافق.نامه موقت دیگر و تمدید گفت.وگوها فرجام محتمل.تری برای مذاکرات کنونی در وین خواهد بود.
                              بهروز بیات، کارشناس فیزیک هسته.ای دولت های روحانی و اوباما عزم سیاسی برای رسیدن به یک توافق دارند. اما هر دو زیر فشار مخالفان درونی شان هستند. بی اعتمادی سیاسی دیرینه میان دو سو مانع توافق تکنیکی است:حفظ غنی سازی در غیاب ضرورت اقتصادی، برای حکومت ایران امری حیثیتی است که غرب ناچار به پذیرش آن است، به شرطی که زمان "گریز" تا نظامی شدن مسئله طولانی باشد. میانگین دو خواسته متناقض بالا، حفظ غنی سازی فعلی و خروج سوخت فرآورده به روسیه است: این راه حل از یکی رفع نگرانی می.کند و برای دیگری حفظ حیثیت است. پیش زمینۀ راه حل مذکور توافقی سیاسی است که دورنمای متعارف شدن رفتار حکومت ایران را در بر داشته باشد و هنوز آشکار نیست.توافق را در مرحلۀ کنونی نامحتمل اما هنوز ممکن است و باز گشت به قبل از مذاکرات ژنو را بسیار بعید میدانم.
                              مهران براتی، کارشناس امور بین الملل نتیجه مذاکرات اتمی میان ایران و کشورهای پنج و یک، بهتر بگویم ایران و آمریکا، کم و بیش همان خواهد شد که وزیر خارجه جمهوری اسلامی آقای محمد جواد ظریف روز هفده سپتامبر ۲۰۱۴ در مصاحبه خود با رادیوی فراملی آمریکا National Public Radio گفته بود: "هرگونه توافق اتمی بهتر از آن است که اصلا توافقی انجام نگیرد". احتمال شکست کامل مذاکرات کم است چون دولت روحانی امیدی به اصل "برد برد" در بازی اتمی ندارد، میخواهد باخت را به حداقل برساند. آمریکا هم هنوز نه اراده سیاسی لازم را برای ارائه پیشنهادی مشگل گشا دارد و نه میز مذاکره را ترک می کند. تمدید مشروط مذاکرات و برداشتن بخش دیگری از تحریم ها محتمل ترین نتیجه مذاکرات کنونی خواهد بود.
                              ویرایش توسط nikin : https://www.traderha.com/member/16818-nikin در ساعت 11-20-2014, 02:49 AM
                              Occupy Wall Street


                              نظر


                              • #30
                                وزیرامورخارجه آلمان: در تعیین کننده ترین لحظه 10 سال اخیر هستیم

                                فرانک والتر اشتاین مایر وزیر خارجه آلمان با بیان اینکه در تعیین کننده ترین لحظه 10 سال اخیر هستیم، گفت: الان بهتر از زمان دیگری شانس توافق داریم .


                                به گزارش خبرنگار اعزامی ایرنا به وین، اشتاین مایر که برای پیوستن به مذاکرات وین 8 به اتریش سفر کرده است، هنگام ورود به هتل پله کوبورگ که محل اقامت هیات های مذاکره کننده ایران و 1+5 است، به خبرنگاران گفت: این تعیین کننده ترین لحظه 10 سال گذشته بوده و فضای سازنده ای در جریان است .

                                وی با بیان اینکه زمان مهم و تاریخ ساز بوده و اختلافات کماکان باقی است، تصریح کرد: اگر ایران احساس کند که پیشرفت ملموسی وجود دارد باید حرکتی انجام دهد.

                                وزیر خارجه آلمان اظهار داشت: تا کنون در هیچ برهه تاریخی اینقدر بهم نزدیک نبوده ایم. برای انجام توافق اینجا جمع شده ایم.

                                اشتاین مایر با بیان اینکه ایران راهی برای داشتن برنامه نظامی اتمی ندارد، گفت: الان بهتر از هر زمان دیگری شانس توافق داریم.

                                نظر

                                پردازش ...
                                X