اطلاعیه

بستن

راهنمای فروم - حتما بخوانید

با سلام

قابل توجه کاربران محترم تالار گفتگو

قبل از ارسال پست یا ایجاد موضوع جدید، تاپیک قوانین و راهنمای فروم را مطالعه نمائید.

کاربران و مخصوصا تازه واردین لطفا دقت باشید که هرگونه پیشنهاد مدیریت سرمایه یا فروش تحلیل و یا برگزاری کلاس و ... که خارج از محیط عمومی فروم باشد را به هیچ عنوان بدون تحقیق و کسب اطلاعات کامل و کافی دنبال نکنید در غیر این صورت مسئولیت و عواقب آن بر عهده خود شخص می باشد.

همچنین لازم به ذکر است مسئولیت ارتباطات خارج از پست های عمومی فروم اعم از پیام خصوصی یا چت یا دیداری یا شنیداری با سایر اعضای فروم کاملا با خود اعضا هست و وارد کردن آن به صورت عمومی در فروم ممنوع است. برای امنیت بیشتر جهت گرفتن پاسخ سوالات خود از انجمنها استفاده نمایید.

دوستان توجه داشته باشند که تمامی بخش های اختصاصی و عمومی فروم کاملا رایگان بوده و به هیچ عنوان نیاز به پرداخت وجه به هیچ کس برای باز شدن دسترسی نیست.

منتها به این دلیل که در این بخش ها معمولا کار تیم ورک و گروهی انجام میشود، مناسب ورود افراد با شرایط خاصی است که مدیر آن بخش تعیین میکند و برای همه افراد کارایی ندارد چون مستلزم بر عهده گرفتن مسئولیت یا دانش کافی در آن حوزه می باشد.

لذا ضمن پوزش از کاربرانی که تقاضای دسترسی آن ها به بخش های اختصاصی توسط مدیران بخش رد میشود، توصیه میکنیم که پس از فراگیری موضوعات عمومی و تخصصی فراوانی که در روی فروم قرار دارد چنانچه برنامه ویژه ای برای کار در بخش های اختصاصی و کار گروهی دارند آن را مکتوب برای مدیران هر بخش بنویسند و سپس اقدام به درخواست دسترسی بکنند.


با احترام
مشاهده بیشتر
مشاهده کمتر

اخبار روز

بستن
X
 
  • فیلتر کردن
  • زمان
  • نمایش
پاک کردن همه
پست های جدید

  • تلاش سخت بازارهاي موازي در مقابل يكه تازي بورس


    نويسنده: محبوبه مغاني

    گروه بورس- در حالي اين روزها نامزدهاي انتخابات رياست جمهوري در شبکه هاي مختلف تلويزيوني به اعلام ديدگاه ها و سياست هاي خود مي پردازندکه بازارهاي سرمايه گذاري کشور، تحت تاثير اين اظهارات روند کم رونقي را به خود گرفته اند.
    دراين ميان بازار سرمايه کشور يک تنه سرمايه گذاران خود را از بازدهي هاي بالابرخوردار ساخته است؛ به طوري که کارشناسان پيش بيني مي کنند به زودي شاهد شاخص 50 هزار واحدي در بورس خواهيم بود.

    اين در حالي است كه در عرصه بين المللي، پس از تعطيلي بازارهاي سرمايه گذاري آمريكا به واسطه يادبود كشته شدگان جنگ، روز سه شنبه گزارش اعتماد مصرف كنندگان آمريكا در ماه مه ميلادي که منتشر شد؛ همزمان با اعلام رشد اين شاخص در ماه جاري ميلادي که به بالاترين سطح خود در بيش از 5 سال گذشته رسيده بود، افزايش قيمت خانه هاي تك خانوار آمريكا نيز حاكي از بيشترين رشد قيمت در 7 سال گذشته بود.

    انتشار اين گزارش ها سبب شد تا بازدهي اوراق قرضه 10 ساله خزانه آمريكا به بالاترين سطح يك ساله خود برسد.
    اگرچه موسسه رتبه بندي فيچ در تازه ترين گزارش خود، به بي ثباتي و شكنندگي رشد و رونق اقتصادي آمريكا اشاره كرده است؛ مساله اي كه ناشي از تاثير منفي كاهش هزينه هاي بودجه اي دولت آمريكا از ابتداي مارس 2013 ميلادي است. اما در قاره سبز؛ به رغم كاهش بالاي هزينه هاي استقراض اسپانيا و ايتاليا، انتظار اعمال نرخ هاي بهره منفي بر سپرده بانك ها نزد بانك مرکزي اروپا، نرخ يورو را تحت فشار قرار داد.

    پس از آنكه ماريو دراگي رييس بانك مركزي اروپا از دولت هاي عضو خواست تا طرح اتحاد بانكي و اصلاحات اقتصادي را سريع تر به اجرا گذارند (طرحي که به موجب آن 12 ماه آينده، اتحاديه بانكي مشترك كشورهاي اروپايي تشكيل خواهد شد)، سازمان توسعه و همكاري اقتصادي خواستار دخالت بانك مركزي اروپا براي نجات منطقه يورو از ركود اقتصادي با سياست هاي انبساطي پولي شبيه فدرال رزرو آمريكا شد. دراين ميان به رغم رشد يك دهم درصدي اقتصادي آلمان در سه ماه نخست سال ميلادي جاري، ميزان بيكاري در آلمان براي سومين ماه پياپي با افزايش مواجه شد.

    بر اين اساس قيمت برابري يورو به دلار به ميزان ناچيزي افزايش يافت. اما در بازار طلا، تعطيلي بازارهاي آمريكا تقاضا را براي خريد طلابا محدوديت مواجه كرد.
    در اين ميان انتشار آمارهاي اميدواركننده آمريكا، از جذابيت قيمت طلاکاست. از سوي ديگر اداره ضرابخانه آمريكا اعلام كرد كه فروش سكه هاي كوچك طلارا پس از يك ماه مجددا آغاز كرده است.

    براساس اطلاعات صندوق بين المللي پول، بانك هاي مركزي روسيه، تركيه و قزاقستان به منظور تنوع بخشي به پرتفوي راهبردي خود در زمان كاهش قيمت طلا، در ماه آوريل به خريد اين فلز قيمتي مبادرت كردند.اما در بازارهاي آسيايي؛ پس از كاهش قيمت طلا، تقاضا براي جواهرات در چين، هند و خاورميانه از رشد برخوردار شد.
    رشد چشمگير واردات طلادر هند، فشار بر كسري تجاري و حساب جاري اين کشور را مضاعف كرده است، در اين راستا دولت هند به منظور محدود كردن ميزان واردات طلا، تعرفه اين فلز گرانبها را در دو مرحله، به چهار درصد افزايش داده است. همچنين بانك مركزي اين كشور به تازگي از بانك ها خواسته است ميزان وارداتشان را براي فروش داخلي محدود كنند.بر اين اساس در هفته اي كه گذشت هر اونس طلادر بازارهاي جهاني از رشد 5/1 درصدي برخوردار شد.


    اما در بازار طلاي سياه، صد و شصت و سومين نشست اعضاي اوپك بدون نتيجه خاصي به پايان رسيد و تنها سقف توليد روزانه 30 ميليون بشکه نفت اين سازمان بار ديگر تمديد شد.

    اما در بازار داخلي؛ در عرصه اقتصادي بنا به اظهارات رييس كل بانك مركزي، در فروردين و ارديبهشت امسال 4 ميليارد و 136 ميليون دلار ارز به بازار تزريق شده است. از سوي ديگر ميزان نقدينگي در پايان فروردين ماه امسال 460 هزار و 400 ميليارد تومان بوده است.در اين ميان با توجه به كاهش جهاني قيمت طلاو تداوم اين روند، رييس بانک مرکزي اعلام كرد: پيش خريدكنندگان سكه براي جلوگيري از ضرر مي توانند از دريافت سكه انصراف دهند.


    بر اين اساس در مركز مبادلات ارزي هر دلار آمريكا در هفته اي كه گذشت از 24 هزار و 776 ريال به 24 هزار و 782 ريال و هر يورو از 32 هزار و 42 ريال به 32 هزار و 114 ريال رسيد.اما در بازار آزاد هر دلار آمريكا پس از نوسانات منفي و مثبت، 1/1 درصد و هر يورو 2/2 درصد رشد داشت. در اين ميان قيمت سكه بدون تغيير باقي ماند، اگرچه هر گرم طلاي 18 عيار نيز تنها از رشد 5/0 درصد برخوردار شد.

    اما در بازار مسكن؛ هر چند تصور افزايش قيمت مسكن پس از انتخابات، سبب منصرف شدن برخي از فروشندگان مسكن از فروش تا مدتي پيش شده بود تا به اين واسطه خريد و فروش مسكن را وارد يك ركود بي سابقه كند، اما هم اكنون با افزايش نسبي حجم معاملات مسكن در روزهاي اخير، مشخص شده است که خريدار و فروشنده در اقدامي مشترك تصميم به خريد و فروش گرفته اند.
    اگرچه رييس اتحاديه مشاوران املاك بر اين باور است كه در بازار مسكن 20 درصد حباب وجود دارد اما با اين حال كارشناسان مسكن معتقدند كه دوره جديد رونق معاملات مسكن بعد از ايام انتخابات به شكلي متفاوت از دوره هاي قبلي بازار را فرا خواهد گرفت.


    اما در بازار سرمايه؛ در هفته منتهي به هشتم خردادماه 92، يك هزار و 377 ميليون سهم و حق تقدم به ارزش 5 هزار و 495 ميليارد ريال مورد معامله قرار گرفت که به رغم رشد 10 درصدي خريداران در اين بازار، حجم و ارزش معاملات به ترتيب از كاهش 87 و 94 درصدي برخوردار بود.
    با اين حال شاخص بورس تهران به مدد حجم معاملات هلدينگ خليج فارس، رشد 58/5 درصدي را تجربه كرد تا در پايان هفته به شاخص 45 هزار و 162 واحدي دست يابد.
    صنايع سيماني، دارويي، غذايي و ساختماني از جمله صنايع مورد توجه بازار در هفته گذشته بود و در روز پاياني هفته، گروه فلزات اساسي نيز تحت تاثير جو مثبت بازار قرار گرفت و صف هاي خريد را تجربه كرد.


    روزنامه دنياي اقتصاد، شماره 2933
    «میان این همه اگر،تو چقدر بایدی؟»


    http://traderha.com/f31/امیدها-و-تردیدها-2197


    نظر


    • تحريم فروش تکنولوژي ارتباطي به ايران لغو مي شود
      در اين زمينه معاون وزير خارجه آمريکا از لغو تحريم فروش تلفن همراه و رايانه و نيز رفع موانع فروش مواد غذايي و دارو به ايران خبر داد.
      به گزارش خبرگزاري مهر، «وندي شرمن» معاون وزير خارجه آمريکا در گفت وگو با شبکه بي بي سي اعلام کرد از نهم خرداد مجوز کلي براي لغو اين تحريم ها صادر خواهد شد و راه براي فروش قانوني وسايل ارتباطي به ايران باز مي شود. وي با اشاره به نتايج مذاکرات هسته اي 1+5 با جمهوري اسلامي ايران گفت: ايران حق دارد انرژي صلح آميز هسته اي داشته باشد. وي با اشاره به روند انتخابات در ايران گفت: دولت آمريکا هيچ علاقه و نفعي در اينکه از هيچ يک از کانديداها حمايت کند ندارد و صحيح هم نيست که ما از کانديداي خاصي حمايت کنيم.
      از قبل ظهر پنج شنبه قيمت ها در مسير کاهشي قرار گرفت و به نظر مي رسد بازار نسبت به اين سخنان واکنش به مراتب مثبت تري از خود بروز داده است. در عين حال برخي خبرهاي منطقه اي نيز امکان کاهش درگيري ها در منطقه خاورميانه و پايان يافتن برخي درگيري ها در سوريه را در آستانه مذاکرات ژنو 2 منعکس مي کنند. خبر تحويل گرفتن سامانه اس 300 از روس ها توسط سوريه خبر مهم ديگري بود که اگرچه ممکن است رويارويي هاي نظامي آتي در منطقه را به ظاهر خصمانه تر نشان دهد، در عين حال برخي اين اقدام روس ها را کمک به موازنه قوا مي دانند که از آتش درگيري ها خواهد کاست. ازاين رو افت قيمت هاي داخلي نيز مي تواند از اين مسير تا حدودي تحليل شود.
      در آستانه انتخابات البته غربالگري بيشتر نامزدها ناگزير است که بازار قطعا خطوط پررنگ تري را در هفته آتي مشاهده خواهد کرد.




      روزنامه دنياي اقتصاد، شماره 2933
      «میان این همه اگر،تو چقدر بایدی؟»


      http://traderha.com/f31/امیدها-و-تردیدها-2197


      نظر


      • حركت سرمايه گذاران به سمت گروه هاي حاشيه اي


        نويسنده: همايون دارابي


        [IMG][/IMG]


        بورس اوراق بهادار تهران با ثبت بازدهي 58/5 درصد در هفته گذشته ركوردزني جديدي براي سرمايه گذاران خود به همراه داشت.
        طي هفته گذشته شاخص کل با ثبت رشدي معادل 2هزار و 385واحد بار ديگر به وراي مرز 45هزار واحد بازگشته است؛ مرزي که مقاومت تاريخي بازار سرمايه به شمار مي رود. شاخص کل روز چهارشنبه توانست با ثبت رشد 691واحدي به مرز 45هزار و 162واحد برسد؛ به اين ترتيب شاخص با رکورد تاريخي 45هزار و 792واحدي تنها 630واحد فاصله دارد. بيشتر کارشناسان بازار با توجه به رشد اخير بازار و رسيدن به مرز مقاومت 45هزار واحد در انتظار افزايش عرضه هاي سهام هستند که روز چهارشنبه اين امر تا حدودي محقق شد.
        از ديدگاه کارشناسان، بازار سرمايه در توازني مثبت، ميان عوامل رشد و عوامل ايجاد احتياط در بازار قرار دارد. از اين ديدگاه عوامل رشد در حال حاضر رکود در بازارهاي موازي، رشد آرام ارزش دلار در برابر ريال و تورم پيوسته اقتصاد کشور است که موجب رشد اقبال به بازار سرمايه شده است. از اين ديدگاه فعالان بازار سکه، طلاو ارز در سال جاري بازدهي خاصي را تجربه نکرده اند که همين امر انگيزه مشارکت در اين بازارها را کاهش داده است. در همين حال بازار املاک نيز در رکود تورمي به سر مي برد و قيمت هاي بالاي کنوني امکان و انگيزه مشارکت اندكي را فراهم مي سازد.
        در مقابل، برگزاري انتخابات رياست جمهوري به همراه نگراني از افزايش فشار دولتي بر شرکت هاي بورسي در قالب عوارض و ماليات ها نگران کننده ترين موضوع براي سرمايه گذاران است که تا کنون روند اجراي انتخابات رياست جمهوري با خنثي سازي نگراني از تغيير دولت موجب شده است، کفه مثبت بازار نمود بيشتري را داشته باشد. در همين حال آنچه در حال حاضر ماهيت رشد بازار را متفاوت از گذشته کرده به حرکت در آمدن گروه هايي است كه تا کنون در حاشيه بودند. در خلال هفته هاي جاري گروه سيماني که براي سال ها در حاشيه قرار داشت، رشد قابل ملاحظه اي را به نمايش گذاشته و قيمت سهام اين شرکت ها در حال انطباق يابي با تورم است. در گروه سيماني شاخص گروه از اسفند ماه سال گذشته تا کنون يعني نزديک به دوماه و نيم، بازدهي 85درصدي را به نمايش گذاشته است، با اين وجود همچنان ارزش بازار کل 30 شرکت بورس اوراق بهادار اين گروه کمتر از 6هزار و 300ميليارد تومان يعني 50درصد ارزش بازار پالايشگاه اصفهان يا اندکي بيش از 50درصد پتروشيمي مارون است. رشد متقارن بازار در سال گذشته و ابتداي سال جاري موجب شده است تا گروه هاي ديگر نيز از حاشيه خارج شوند که اين امر ناشي از افزايش نقدينگي تازه در بازار است. در همين حال با به حرکت در آمدن گروه سيماني بسياري از شرکت هاي سرمايه گذاري نيز جان تازه اي يافته اند. بيشتر شرکت هاي سيماني و شرکت هاي سرمايه گذاري، سهام سيماني را در اختيار داشته اند که در سال هاي گذشته چاره اي جز اخذ ذخيره کاهش ارزش براي اين سرمايه گذاري ها نداشته اند؛ امري که اينک با به حرکت در آمدن گروه سيماني ضمن آزاد سازي ذخاير به دليل فروش اين سهام توانسته اند منابعي را براي سرمايه گذاري مجدد به دست آورند. بررسي شرايط برخي از شرکت هاي سرمايه گذاري نظير سرمايه گذاري ملي، بيمه و صنعت و معدن در مورد شرايط سهام سيماني اين شرکت ها موارد جالبي را به نمايش مي گذارد. در سرمايه گذاري ملي به عنوان نمونه زيان اين شرکت در ابتداي ماه گذشته از محل 100ميليون سهم سيمان سپاهان که بهاي تمام شده اي معادل 8/45 ميليارد تومان داشت، با رشد 65درصدي بهاي اين سهم از 32ميليارد تومان به 25ميليارد تومان کاهش يافته است. در همين حال در نماد سيمان سپاهان، بانک مسکن نيز در هجدهم خرداد ماه بلوک 6/6 درصدي خود را عرضه خواهد کرد که اين امر نيز نشانه اي از تلاش شرکت هاي سرمايه گذاري براي واگذاري سهام خود پس از سال ها انتظار است.
        انتظار مي رود ادامه رشد سهام سيماني بتواند روزنه اي براي سهامداران خسته گروه سيماني بگشايد. از سوي ديگر گروه دارويي نيز با تصويب افزايش قيمت دارو به حرکت در آمده است؛ شاخص گروه دارويي نيز از اسفند سال گذشته تا کنون توانسته است 5/37 درصد رشد کند و ارزش بازار تمام شرکت هاي اين گروه به 3هزار و 300ميليارد تومان رسيده است.
        چرخش گروه هاي مورد اقبال و همچنين بهبود اقتصاد شرکت هاي کوچک به دليل کاهش واردات خارجي و افزايش قيمت محصولات موجب شده است بورس تهران بتواند از مزيت تنوع خود استفاده کند. در بازار سهام همچنان گروه هاي متعددي هنوز به رغم پتانسيل خود رشد نکرده اند.
        در همين حال در تحولات اقتصادي نيز با توجه به شرايط سياسي و نزديکي انتخابات رياست جمهوري مسائل اقتصادي در حاشيه قرار گرفته است و با پايان بررسي لايحه بودجه سال 92کل کشور آرامشي نيز در اين حوزه برقرار شده است.
        در حوزه اقتصادي، معامله گران هفته گذشته ثبات نسبي را شاهد بودند که در آن بهاي فلزات به دور از نوسان هاي زياد باقي ماند. بهاي مس بازار جهاني به 7هزار و 223دلار در هر تن رسيد. بهاي آلومينيوم، سرب و روي نيز به ترتيب يک هزار و 848دلار، 2هزار و 173دلار و يک هزار و 871دلار در هر تن رقم خورد.
        در بازار فلزات به دنبال انتشار خبر رشد چشمگير شاخص بخش مسکن و شاخص اطمينان مصرف کننده در آمريکا و اميدوار شدن سرمايه گذاران به آينده اقتصاد جهاني، بهاي مس و ساير فلزات اساسي در بازارهاي جهاني افزايش يافت؛ هرچند وضعيت کماکان مبهم اقتصاد چين، جلوي رشد بيشتر قيمت ها را گرفت.
        در بازار سنگ آهن، بهاي سنگ آهن اندکي کاهش يافته است و بهاي فولاد نيز در بيشتر بازارها افت کرده است.

        در بازار چه خبر بود؟
        در بازار سهام روز چهارشنبه معامله گران شاهد ادامه رشد بازار با صدر نشيني هلدينگ خليج فارس و همچنين رونق گروه هاي سيماني و دارويي بودند.
        در بازار سرمايه همچنان بازگشايي هاي فوق العاده ادامه دارد؛ پتروشيمي کرمانشاه پس از تقسيم سود، روز چهارشنبه بازدهي 10درصدي را در بازگشايي تجربه کرد و سرمايه گذاري گروه توسعه ملي (وبانک) نيز در بازگشايي جهش قيمتي 23درصدي را تجربه کرد تا در اين قيمت با صف خريد هم همراه شود. گروه توسعه ملي سود سال 91شرکت اصلي را از 951ريال به يک هزار و 215ريال و سود سال 92 را از 695ريال به 756ريال افزايش داده است.
        در گروه پتروشيمي، معامله گران همچنان در انتظار انتشار گزارش هاي برخي از نمادهاي متوقف از جمله پتروشيمي زاگرس هستند. در اين گروه، تقسيم سودهاي فوق العاده پتروشيمي کرمانشاه و خراسان نيز پتانسيلي را براي هلدينگ نفت و گاز پارسيان و ديگر سهامداران اين شرکت ها پديد آورده است.
        دو شرکت پتروشيمي کرمانشاه و خراسان مجامع سال 91 خود را برگزار و به ترتيب 180 و 150 تومان تقسيم كردند. پارسان که سود تقسيمي کرمانشاه را 1707 ريال در نظر گرفته بود از محل سود تقسيمي 180 توماني اين شرکت مبلغ 8/6 ميليارد تومان سود کسب خواهد کرد. شرکت، تقسيم سود خراسان را نيز 826 ريال در نظر گرفته بود، اما خراسان در مجمع خود 150 تومان سود تقسيم كرد. پارسان از اين اختلاف نيز 7/21 ميليارد تومان سود کسب خواهد کرد. از سوي ديگر شبريز نيز که پارسان مالکيت 7/50 درصدي آن را در اختيار دارد، سود سال 91 خود را از 1127 ريال به 1426 ريال افزايش داد. پارسان سود تقسيمي شبريز را 101 تومان (معادل 90 درصد) در نظر گرفته است که اگر همين درصد را براي مجمع امسالش در نظر بگيريم با سود جديد مبلغ 128 تومان تقسيم خواهد کرد. بنابراين «پارسان» از اين محل نيز 5/26 ميليارد تومان سود کسب خواهد کرد. بنابراين «پارسان» از سه مورد بالاکه اشاره شد حدود 55 ميليارد تومان سود کسب خواهد کرد که به ازاي هر سهم 55 ريال بر سود هر سهم شرکت تاثيرگذار خواهد بود.
        در اين گروه، انتشار گزارش پتروشيمي شازند انتظار براي بازگشايي اين نماد را ايجاد کرده است. اين شرکت سود هر سهم سال مالي جاري خود را از 1620 ريال به 2023 ريال افزايش داده است و با تعديل مثبت 25 درصدي روبه رو شده است. شرکت علت تعديل را عمدتا افزايش سود حاصل از سرمايه گذاري در شرکت وابسته به پتروشيميران عنوان كرده است. در رابطه با سود سال جاري شرکت يادآور مي شود مقدار توليد محصولات شرکت با توجه به تعميرات اساسي به مدت يک ماه پيش بيني شده است. براي سال جاري براي فروش هاي صادراتي و محاسبه قيمت خوراک از دلار 2500 توماني استفاده شده است.
        در گروه پتروشيمي، روز چهارشنبه نماد پتروشيمي مارون متوقف شد که انتظار مي رود در مجمع شاهد تقسيم 5هزار ريال باشد. امروز نيز پتروشيمي خارک براي برگزاري مجمع متوقف مي شود.
        در گروه دارويي شرکت داروسازي ابوريحان در مجمع سالانه خود تقسيم سود يک هزار و 100ريالي را تصويب کرد. در اين گروه، سرمايه گذاري البرز 500ريال و فرآورده هاي تزريقي نيز 700ريال تقسيم کرد. در گروه تصفيه نفت عدم انتشار گزارش دو پالايشگاه بندرعباس و لاوان جو ابهامي را بر اين گروه حاکم کرده است.
        در نماد مخابرات، رييس شوراي رقابت با اعلام اينکه اين شورا دستورالعمل جديدي در رابطه با تعرفه تماس هاي تلفن ثابت تصويب نکرده است، گفت: قيمت هاي فعلي با توجه به دستورالعمل سال گذشته محاسبه خواهند شد.
        جمشيد پژويان در گفت وگو با ايسنا، تصريح کرد: در جريان جلساتي که شورا سال گذشته در رابطه با تعرفه تلفن ثابت داشت مقرر شد قيمت ها 12 درصد افزايش يابد و با توجه به اين که دستورالعمل شورا حکم قانوني دارد تا زماني که قانون جديدي در نقض آن صادر نشود، قيمت ها براساس همان دستورالعمل قبلي محاسبه خواهد شد.
        وي خاطرنشان کرد: تغيير در تعرفه تلفن هاي ثابت منوط به بررسي شوراي رقابت خواهد بود و در صورتي که شورا تغييرات لازم را تصويب کرد به شکل يک دستورالعمل قطعي ارائه خواهد شد.
        در مجموع بازار سهام روز چهارشنبه بازاري مثبت بود که در آن 148ميليارد تومان سهام مورد داد و ستد قرار گرفت که 20درصد آن را معامله 30ميليون سهم هلدينگ خليج فارس تشکيل داد. با اين کارنامه در کل هفته شاخص توانست 58/5 درصد رشد کند و بازدهي بازار را از ابتداي امسال به 7/18 درصد برساند. در کل هفته نيز شمار خريداران با 2/10 درصد رشد به 53هزار و 988نفر رسيد.


        روزنامه دنياي اقتصاد، شماره 2933
        «میان این همه اگر،تو چقدر بایدی؟»


        http://traderha.com/f31/امیدها-و-تردیدها-2197


        نظر


        • در ماه آوريل ركورد بيكاري حوزه يورو شكسته شد



          [IMG][/IMG]



          پس از آن که رکود اقتصادي حوزه يورو در فصل نخست امسال عميق تر شد، نرخ بيکاري اين حوزه در ماه آوريل رکورد زد. اين مساله رهبران و بانک مرکزي اروپا را براي تقويت رشد اقتصادي تحت فشار قرار مي دهد.
          به گزارش بلومبرگ، دفتر آمار اتحاديه اروپا موسوم به يوراستت ديروز،جمعه، اعلام کرد نرخ بيکاري حوزه يورو از 1/12 درصد در ماه مارس به 2/12 درصد در ماه آوريل افزايش يافته است.
          اين در شرايطي است که هرمان فون رامپوي،رييس اتحاديه اروپا، هفته گذشته گفت:«ما درگير مسابقه عليه زمان شده ايم و در بسياري از کشورها افراد زيادي به ويژه جوانان بيکار هستند. اين مساله به ما يادآوري مي کند که هنوز در اين مبارزه پيروز نشده ايم و تلاش هاي بيشتري بايد انجام دهيم.» او همچنين اضافه کرد در نشست ماه ژوئن رهبران اروپا در بروکسل طرحي را براي تقويت رشد اقتصادي و اشتغالزايي ارائه خواهد کرد.
          اقتصاد حوزه يورو در سه ماه نخست امسال 2/0 درصد کوچک شده است و پيش بيني مي شود اقتصاد اين حوزه پيش از بازگشت به رشد، در فصل دوم نيز کاهش خواهد يافت. بانک مرکزي اروپا انتظار دارد اقتصاد حوزه يورو در سال جاري 5/0 درصد کوچک شود.
          براساس گزارش يورو استت تعداد بيکاران حوزه يورو در ماه آوريل نسبت به ماه قبل از آن 95 هزار نفر افزايش يافته و به 38/19 ميليون نفر رسيده است. براساس اين گزارش نرخ بيکاري جوانان به 4/24 درصد رسيده است. نرخ بيکاري در آلمان، بزرگ ترين اقتصاد اروپا، در رقم 4/5 درصد باقي ماند، اما اسپانيا با 8/26 درصد بالاترين نرخ بيکاري ماه آوريل را ثبت کرد. نرخ بيکاري در ايتاليا نيز به بالاترين سطح طي دست کم 36 سال گذشته رسيده است. براساس گزارش دفتر ملي آمار ايتاليا نرخ بيکاري از 9/11 درصد در ماه مارس به 12 درصد در ماه آوريل رسيده و نرخ بيکاري درميان جوانان 15 تا 24 سال به 5/40 درصد افزايش يافته است که بيشترين ميزان از ثبت آمار بيکاري در سال 1966 تاکنون به شمار مي رود.
          همچنين، ميزان بيکاري در فرانسه براي بيست و چهارمين ماه متوالي با افزايش رو به رو شده است. گزارش آژانس کاريابي فرانسه از افزايش حدود چهل هزار متقاضي کار در ماه آوريل حکايت دارد. نرخ بيکاري اين کشور در ماه مارس امسال، رکورد بيکاري که در ماه ژانويه سال 1997 ثبت شده بود را شکست. هم اکنون بيکاري فرانسه به سه ميليون و 264 هزار نفر رسيده است.
          به رغم پيش بيني هاي بدبينانه اي که نسبت به ميزان بيکاري براي سال هاي 2013 و 2014 ميلادي در فرانسه ارائه مي شود، فرانسوا اولاند، رييس جمهوري اين کشور، همچنان بر حفظ سياست کنوني خود در زمينه بيکاري اصرار مي ورزد. اين در شرايطي است که از زمان انتخاب او، هر ماه بطور متوسط، هزار نفر به تعداد بيکاران فرانسه اضافه شده است.
          جاناتان لوينس،اقتصاددان ارشد مرکز کپيتال اکونوميکس در لندن، مي گويد:«اقتصاد حوزه يورو قدرت کافي براي پايين آوردن نرخ بيکاري را ندارد. علاوه بر سطح بالاي بيکاري، مساله مهم اختلافاتي است که بين کشورهاي حوزه يورو وجود دارد و نشان مي دهد اين اقتصادها که از نظر ساختاري متفاوت هستند با پول و نرخ بهره واحد نمي توانند به آسودگي درکنار يکديگر زندگي کنند.»
          از سوي ديگر، شرکت اسپانيايي گامسا،توليدکننده توربين هاي بادي، هفته گذشته اعلام کرد 394 کارگر کارخانه سازنده پره توربين در شهر آلباسته را اخراج مي کند. همچنين، کارلو تاوارس، مدير ارشد شرکت رنو در تاريخ 14 مه گفت اين دومين خودروساز بزرگ فرانسه پيش بيني مي کند بازار خودرو اروپا در سال جاري 5 درصد کوچک خواهد شد.
          با اين وجود، رهبران اتحاديه اروپا در نشست 22 مه خود در بروکسل هرگونه برنامه محرک اقتصادي شامل تزريق پول نقد را رد کردند. آنگلامرکل،صدراعظم آلمان، دراين باره گفت:«مساله ما پول نيست. مساله خرج کردن اين پول به طور موثرتر است.»
          در اين نشست ماريانو راخوي، نخست وزير اسپانيا، با کاهش ماليات ها مخالفت کرد و گفت قوانين را به نفع شرکت ها تغيير خواهد داد تا از اين طريق به شش سال رکود در چهارمين اقتصاد بزرگ حوزه يورو پايان دهد. اين در شرايطي است که بيکاري اسپانيا به بالاترين سطح از دست کم سال 1976 تاکنون رسيده است.

          مبارزه با بيکاري، محور اصلي گفت وگوهاي مرکل و اولاند در پاريس
          گزارش بيکاري حوزه يورو در شرايطي منتشر شد که آنگلامرکل،صدراعظم آلمان، روز پنج شنبه به پاريس رفت تا با فرانسوا اولاند،رييس جمهوري فرانسه، در کاخ اليزه ديدار کند. محور اصلي گفت وگوي دو تن از مهم ترين سران اروپايي، مبارزه با بيکاري فزاينده و ترميم و بهينه سازي رشد اقتصادي بود.
          به گزارش يورونيوز، فرانسوا اولاند در اين ديدار گفت:«مي خواهيم که اروپا توجه بيشتري براي کارآفريني جوانان اين قاره داشته باشد. مي خواهيم اروپا سرعت عمل بيشتري براي اجراي اتحاد بانکي و قدرت عمل موثرتري براي حل معضلات اقتصادي در اين قاره داشته باشد. بايد در اروپا به يکسان سازي سيستم هاي مالياتي بينديشيم و سرانجام بايد شرايطي فراهم کنيم تا رشد اقتصادي اولويت اصلي اروپا باشد.» کارشناسان اقتصادي معتقدند اروپا بايد به طور جدي تر راه هاي کارآفريني و مبارزه با بيکاري را دنبال کند.

          افزايش اعتماد به حوزه يورو
          با اين وجود، همه اخبار منتشر شده درباره حوزه يورو منفي نيست به طوري که اعتماد به حوزه پولي يورو در ماه مه سال جاري بيشتر از ميزان پيش بيني شده افزايش يافته است.
          براساس گزارش کميسيون اروپا، ميزان اعتماد به اقتصاد کشورهاي عضو پول واحد اروپايي 8/0 درصد رشد نشان مي دهد. اين افزايش اعتماد شامل همه بخش ها به جز بخش ساخت و ساز مي شود. افزايش اعتماد در پنج اقتصاد بزرگ منطقه يورو يعني آلمان، فرانسه، ايتاليا، اسپانيا و هلند، مشهودتر بوده است.

          تظاهرات ضد سرمايه داري قابل بانک مرکزي اروپا
          در رويدادي ديگر مربوط به حوزه يورو، صبح جمعه هزاران نفر در اعتراض به نظام سرمايه داري در اروپا و بحران اقتصادي حاکم، در نزديکي ساختمان بانک مرکزي اروپا در فرانکفورت آلمان تجمع کردند.
          شرکت کنندگان در اين تظاهرات با سردادن شعارهاي ضد نظام سرمايه داري و سياست هاي اقتصادي دولت آلمان و اتحاديه اروپا سعي داشتند درب ورودي ساختمان بانک مرکزي اروپا را مسدود کنند، اما با ممانعت نيروهاي پليس مواجه شدند.
          يکي از تظاهرکنندگان مي گويد:«هدف اصلي ما اين است که نشان دهيم «حکومت بحراني» که در اروپا غالب است هيچ مشروعيت دموکراتيک ندارد و در مقابل مردم با مسووليت عمل نمي کنند. آنها تنها براي سود کار مي کنند. بانک مرکزي اروپا يک مکان نمادين و جايي است که بر اقتصاد مالي اروپا حکومت مي کند.» اين تظاهرات در فرانکفورت از سوي گروه هاي چپ تدارک ديده شده بود و قرار است تظاهرات گسترده تري امروز، اول ژوئن، همزمان با سالگرد تاسيس بانک مرکزي اروپا برگزار شود.


          روزنامه دنياي اقتصاد، شماره 2933
          «میان این همه اگر،تو چقدر بایدی؟»


          http://traderha.com/f31/امیدها-و-تردیدها-2197


          نظر


          • رشد کمتر از انتظار اقتصاد آمريکا
            گروه بين الملل- بانک مرکزي ايالات متحده آمريکا ارقام مربوط به توليد ناخالص داخلي اين کشور را منتشر کرد.
            به گزارش يورونيوز، بنا براين گزارش، اقتصاد آمريکا در سه ماه اول سال جاري ميلادي، رشد 4/2 درصدي را ثبت کرده که درمقايسه با نرخ پيش بيني شده 1/0 درصد کاهش داشته است. تنزل هزينه هاي دولت دليل اين کاهش عنوان شده است.
            ميزان هزينه هاي دولت آمريکا در چهار ماه اول سال جاري ميلادي، 9/4 درصد کاهش داشته است. اين گزارش همچنين مي افزايد که تمام بخش هاي اقتصادي اين کشور به جز بخش کشاورزي با کاهش رشد مواجه بوده اند. با توجه به کاهش هزينه هاي دولتي، اقتصاددانان پيش بيني مي کنند که رشد اقتصادي آمريکا در نيمه دوم سال 2013 افت خواهد کرد.


            بهاي طلادر جهان
            روز پنج شنبه بهاي جهاني طلابا کاهش ارزش دلار در برابر ارزهاي عمده و افزايش ميزان طلاي صندوق هاي ارزي با پشتوانه طلادر جهان و همچنين افت شاخص بورس در آمريکا افزايش يافت و از 1410 دلار هم بالاتر رفت. اما ديروز قيمت طلادوباره افت كرد و تا ساعت 18/30 به وقت تهران به 1396 دلار رسيد که نسبت به قيمت روز چهارشنبه تقريبا 12 دلار افزايش ثبت کرده است. ديروز طلابين 1395 تا 1420 دلار تا قبل از بازار نيويورک نوسان داشت.
            طلابا عبور از مرز 1410 دلار تقريبا بالاترين سطح 3 هفته اخير را دوباره به خود ديده است. اين افزايش در حالي در اين ايام اتفاق مي افتد که همچنان سايه کاهش محرک هاي اقتصادي توسط فدرال رزرو بر سر بازارهاي جهاني حکمفرماست. دلار نيز در مقابل 6 ارز عمده جهان افت کرده و بازارهاي سهام در آمريکا نيز کاهش و در مقابل بازارهاي اروپايي افزايش يافتند. برابري يورو در مقابل دلار آمريکا تا 303/1 افزايش يافت.
            در مقابل مجموع دارايي ها درspdr gold teust به عنوان بزرگترين صندوق سرمايه گذاري ارزي با پشتوانه طلابه بيشترين حد از نهم ماه مه رسيده است. در عين حال بهاي طلادر بازارهاي جهاني در روزهاي اخير از افزايش ميزان خريدهاي نقدي شمش طلادر بازار طلاي شانگهاي چين تاثير گرفته است. ميزان قرارداد روزانه اين بازار تا 19 هزار و 599 کيلو نيز رسيده که از روز 28 ماه مه تقريبا روزانه 25 درصد افزايش ثبت کرده است.

            روزنامه دنياي اقتصاد، شماره 2933
            «میان این همه اگر،تو چقدر بایدی؟»


            http://traderha.com/f31/امیدها-و-تردیدها-2197


            نظر


            • مقاومت بورس در مرز 45 هزار


              نويسنده: همايون دارابي

              دنياي اقتصاد- شاخص بورس ديروز با 217 واحد افت روي عدد 44 هزار و 945 واحد نشست تا همچنان رسيدن به مرز 45 هزار واحد براي معامله گران دور از انتظار باشد. اگر چه براي افت شاخص دلايل متعددي ذکر شده اما تاثيرگذارترين آن، گمانه زني ها و انتشار اخبار و شايعات درباره افزايش محدوديت هاي بين المللي 8 شرکت پتروشيمي بود که بازار به تاثير از اين وضعيت، با تغييرات منفي همراه شد. البته کارشناسان اميدوارند بازار از اواسط هفته جاري، شاهد از سرگيري دور جديدي از رشد باشد.
              گروه بورس- بورس اوراق بهادار تهران روز گذشته شاهد عقب نشيني دوباره شاخص در برخورد با مرز رواني 45هزار واحد بود.
              شاخص کل بورس اوراق بهادار ديروز با 217واحد افت به مرز 44هزار و 945واحد عقب نشيني کرد تا همچنان دسترسي به وراي مرز 45هزار واحد براي معامله گران دور از انتظار باشد. در بازار ديروز آنچه در کنار عرضه هاي سنگين جالب توجه بود، وجود نقدينگي و جمع آوري عرضه ها بود که در نهايت به معامله 167ميليون سهمي منجر شد. از ديدگاه کارشناسان در صورت وجود نقدينگي در بازار مي توان به از سر گرفته شدن دور جديدي از رشد قيمت ها اميدوار بود.
              در بازار ديروز در تحولات مهم سياسي، تبعات مناظره عصر روز جمعه نامزدهاي رياست جمهوري بود که موجب مباحثي ميان معامله گران و برنامه هاي اقتصادي آنها شده است. در همين حال ديروز معامله گران شاهد آخرين بررسي هاي شوراي نگهبان در مورد لايحه بودجه سال 92 بودند؛ انتظار مي رود به زودي اين شورا کار بررسي لايحه بودجه را به اتمام برساند.
              ديروز همچنين بازار با خبرهاي متناقضي در صحنه خارجي مواجه بود؛ در حالي که ايالات متحده تحريم هايي را در زمينه توليدات کامپيوتري و الکترونيکي لغو کرده است، ديروز وزارت خزانه داري آمريکا 8 شرکت پتروشيمي را مشمول تحريم قرار داد؛ از نظر بيشتر کارشناسان تحريم صنايع پتروشيمي کشورمان به دليل دشواري هاي فني و اجرايي ممکن نيست و راه هاي متنوعي براي دور زدن اين تحريم ها وجود دارد.
              از ديدگاه کارشناسان، شرکت هاي پتروشيمي از مدت ها قبل به دليل تحريم بانکي با مشکلات تحريم مواجه بوده اند و اعلام جديد وزارت خزانه داري آمريکا تاثيري در اين صنعت نخواهد داشت.
              ديروز همچنين بازار شاهد انتشار اطلاعيه مديريت بازار در مورد عرضه بلوکي هلدينگ خليج فارس بود.
              براساس اين اطلاعيه، معاونت بازار اعلام کرد: امکان تهاتر ثمن نقدي معامله با مطالبات دستگاه هاي طلبکار براي عرضه مذکور وجود ندارد و برنده رقابت بايد حصه نقدي معامله را طي 20 روز کاري به حساب اعلامي شرکت سپرده گذاري مرکزي و تسويه وجوه واريز کند.
              يادآور مي شود که تعداد چهار ميليارد و 214 ميليون و 64 هزار و 370 سهم از سهام صنايع پتروشيمي خليج فارس، روز 18 خردادماه در بورس اوراق بهادار تهران عرضه مي شود.
              سازمان خصوصي سازي به وکالت از شرکت ملي صنايع پتروشيمي، 17 درصد از سهام صنايع پتروشيمي خليج فارس را در بازار دوم بورس اوراق بهادار عرضه مي کند.
              اين بلوک با قيمت پايه هر سهم 13 هزار ريال به صورت يکجا و نقد يا نقد و اقساط به صورت عمده مديريتي غيرکنترلي فروخته مي شود.
              با انتشار اين اطلاعيه نگراني بازار در مورد احتمال هماهنگي طلبکاران از دولت براي خريد سهام هلدينگ خليج فارس در نرخ پايه عرضه بلوک و کنترل قيمت سهام خرد شرکت کمتر شده است.
              در اين گروه ديروز نماد پالايشگاه تبريز نيز در شرايط نامناسب بازار بازگشايي شد که رشد محدودي را تجربه کرد. در اين گروه، نفت بهران نيز پس از تعديل سود با رشد محدود 8درصدي بازگشايي شد. شرکت 60 ميليارد توماني
              نفت بهران طي اصلاحيه اي براي هر سهم در سال مالي منتهي به اسفند 91 مبلغ 2923 ريال سود خالص محقق كرده که در مقايسه با اطلاعيه قبلي 5/22 درصد تعديل مثبت داشته است.


              روزنامه دنياي اقتصاد، شماره 2934
              «میان این همه اگر،تو چقدر بایدی؟»


              http://traderha.com/f31/امیدها-و-تردیدها-2197


              نظر


              • بازگشت دوباره قيمت طلابه زير 1400دلار
                ديروز بهاي هر اونس طلابراي تحويل فوري در سطح 1388 دلار بسته شد که نسبت به قيمت بعد از ظهر جمعه تقريبا 8 دلار افت داشت. در پي انتشار اطلاعات اقتصادي از آمريکا مبني بر کاهش نرخ تورم و ضريب اعتماد مصرف کننده قيمت جهاني طلابراي دومين ماه متوالي با کاهش روبه رو شد. بهبود شاخص هاي اقتصادي در آمريکا فدرال رزرو اين کشور را براي کاستن از ميزان خريد اوراق قرضه در ماه هاي پيش رو تشويق خواهد کرد. اين شرايط البته در حالي است که اروپا نرخ بيکاري 2/12 درصدي را تجربه مي کند و يورو هم راستا با طلاتحت فشار است. ضريب اعتماد مصرف کننده آمريکا به بالاترين حد 6 سال اخير رسيده که اين امر، افزايش فروش طلاو افت قيمت اين فلز را روز گذشته در پي داشت. بر اين اساس، از آنجايي که هدف بسياري از سرمايه گذاران از خريد طلاسرمايه گذاري کوتاه مدت است قيمت جهاني اين فلز در ماه جاري تحت فشار کاهشي بوده است.
                پس از افت بيش از 7 درصدي قيمت جهاني طلادر ماه آوريل بهاي اين فلز در ماه جاري تا 8/5 درصد کاهش يافته است.
                ميزان ذخاير طلاي بزرگ ترين صندوق سرمايه گذاري طلا(
                SPDR) در محدوده 1013 تن ثابت باقي مانده است. که اين ميزان نزديک به پايين ترين حد چهار سال اخير رسيده و تا 337 تن کاهش يافته است.

                پيش بيني افزايشي بهاي طلا
                همچنين در تازه ترين پيش بيني و نظرسنجي، تقريبا 63 درصد تحليلگران به افزايش قيمت طلاطي هفته آينده راي داده اند. همچنين نزديک به 15 درصد به افزايش قيمت آن و 22 درصد به محدوديت نوسان بهاي آن راي داده اند.
                اکثر کارشناسان کيتکو بر اين باورند در صورتي که سرمايه گذاران به ادامه اجراي طرح محرکه اقتصادي آمريکا خوشبين باشند قيمت جهاني طلادر هفته جاري افزايش خواهد يافت.به گزارش کيتکو، درنظرسنجي اين هفته از 27 کارشناس اقتصادي کيتکو 17 نفر به افزايش، 4 نفر به کاهش و 6 نفر به ثبات بهاي اونس طلاراي دادند.
                اين کارشناسان شامل دلالان شمش طلا، بانک هاي سرمايه گذاري، معامله گران بازارهاي آتي، مديران پولي و تحليلگران نمودارهاي فني هستند.
                اين گزارش مي افزايد هفته گذشته 50درصد از شرکت کنندگان به رشد بهاي جهاني طلاراي داده بودند که بهاي اين فلز در اين مدت تا 5 دلار افزايش داشت.
                کساني که به افزايش قيمت طلادر هفته آتي راي داده اند، بيشتر به تداوم خريد ماهانه 85 ميليارد دلار اوراق قرضه در آمريکا اميدوارند. اين در حالي است که در هفته هاي اخير نگراني ها نسبت به توقف سياست هاي انبساطي بانک مرکزي آمريکا در ماه ژوئن قيمت طلارا با نوسان همراه کرد.برخي بر اساس نمودارهاي فني انتظار افزايش قيمت طلارا دارند.
                در مقابل آنهايي که به کاهش قيمت طلابراي هفته آينده راي دادند اعلام کردند با توجه به افت 11درصدي معاملات در بازار طلاو عدم توانايي اونس طلادر شکست سطح 1425 دلار در هفته گذشته، قيمت اين فلز هفته آينده با کاهش روبه رو خواهد شد. عده اي البته افزايشي شدن قيمت طلارا قطعي نمي دانند.
                طرفداراني که به نوسانات اندک يا ثبات قيمت ها راي داده اند بر اين باورند بازار طلاهنوز هم به دنبال يافتن يک روند و سطح قيمتي ثابت است. مديرعامل يک شرکت سرمايه گذاري نيز اعلام کرد سد قيمتي طلا1450 دلار مي باشد و تا زماني که بازار از اين مرز قيمتي عبور نکند، قيمت طلادر هفته پيش رو با نوسان همراه خواهد شد.

                روزنامه دنياي اقتصاد، شماره 2934
                «میان این همه اگر،تو چقدر بایدی؟»


                http://traderha.com/f31/امیدها-و-تردیدها-2197


                نظر


                • در گفت وگو با مقام اجرايي بازار بررسي شد :

                  دلايل رشد بورس قبل از انتخابات

                  نويسنده: عليرضا باغاني


                  در حالي كه تنها 10 روز به برگزاري يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري ايران باقي مانده است، بورس تهران به رشد خود ادامه مي دهد.
                  اين رخداد علاوه بر آنكه نشان دهنده آرامش سياسي در كشور است اما بلوغ و تكامل بازار سرمايه را روايت مي كند. بلوغي كه موجب مي شود بورس و فرابورس ديگر به تلاطمات و اخبار و تحولات سياسي توجهي نداشته باشند و براساس متغيرهاي بنيادي به رشد خود ادامه دهند. اتفاقي كه موجب شده بورس تهران از ابتداي سال جاري تاكنون نزديك به 19 درصد سود به سرمايه گذاران بدهد. اما باوجودي كه بورس قبل از انتخابات عملكرد در خور توجهي را از خود بر جاي گذاشته است؛ ولي با اين حال هنوز چند روزي مانده به انتخابات اظهارنظرها و تحليل هايي مطرح مي شود كه بورس در هفته پيش رو به دليل تشديد رقابت هاي انتخاباتي فاز محتاطانه اي خواهد داشت و حتي احتمال آن مي رود كه انتخابات و به دنبال آن تغييرات اساسي در دولت، سال خوبي را براي بورس تهران رقم نزد.
                  اين تحليل ها موجب شد تا به سراغ حسن قاليباف اصل مديرعامل بورس اوراق بهادار تهران رفته و از او درباره ارتباط بورس و انتخابات سوال كنيم.

                  انتخابات و بورس...
                  در اين گفت وگو مقام اجرايي بازار سرمايه برگزاري انتخابات را بر بورس بي تاثير ندانست، اما اثرات آن را در كوتاه مدت رواني و گذرا توصيف كرد.
                  وي گفت: اينكه بگوييم انتخابات بر بازار سرمايه تاثيري ندارد، حرف پرمغزي نيست چراكه در اين انتخابات كنوني كه به تغيير دولت منتج مي شود، به طور قطع تغييراتي در ساختار اداره اقتصاد كشور خواهيم داشت و بي ترديد بازار سرمايه هم واكنش هايي را نسبت به اين تغييرات از خود نشان مي دهد، اما برخي تحليل هاي موجود متاسفانه واكنش بورس به انتخابات را هيجاني توصيف مي كنند كه البته اين تحليل ها درست و منطقي نيستند.
                  او به انتخابات سال 88 اشاره كرد و گفت: در انتخابات دهم كه مجموعه كشور شاهد برخي رخدادهاي حاشيه اي بود، بازار سرمايه توانست به روند عادي خود ادامه دهد و در واقع هيچ گونه سيگنال منفي از شرايط سياسي كشور دريافت نكرد. اين حركت بورس يك معني مهم داشت و آن اينكه فعالان بازار سرمايه به دوام نظام و سياست هاي كلان ابلاغ شده و از همه مهم تر سياست هاي حمايتي از بورس اعتقاد راسخ داشتند.

                  مهم ترين دليل رشدهاي بورس
                  به اعتقاد وي، در حال حاضر نيز چنين شرايطي در كشور وجود دارد و همين رشدهاي بورس نيز هم اكنون به دليل اطمينان فعالان بازار سرمايه از ثبات سياسي در كشور است.
                  به هر حال ايران در سال هاي گذشته تحولات عميقي را هم در عرصه سياست داخلي و هم در عرصه سياست بين الملل پشت سر گذاشته و عبور موفق از همه اين تحولات موجب شده كه حتي پس از تحريم ها چشم انداز اقتصاد ايران مثبت باشد. بورس هم ويترين اقتصاد كشور به شمار مي رود و طبيعي است كه رشد آن گوياي شرايط خوب اقتصادي شركت هاست.
                  وي در برابر اين سوال كه آيا اين مساله درست است كه بخش عمده اي از رشد بورس را به رشد قيمت دلار و ساير ارزها نسبت مي دهند؟ پاسخ داد: در حال حاضر در بازار سهام شركت هايي با رشد قابل توجه قيمت مواجه شده اند كه ارتباطي با تحولات ارزي ندارند، مثل گروه سيمان، تايرسازان و گروه هايي از اين دست. البته نمي توان اثرات رشد نرخ ارز بر افزايش حاشيه سود شركت ها را كتمان كرد، اما اينكه رشدهاي اتفاق افتاده در بورس را فقط به نرخ ارز تعميم دهيم، تحليل درستي نيست.
                  وي در ادامه چند متغير مهم بازار سرمايه را مورد اشاره قرار داد و گفت: ارزش روزانه معاملات سهام به طور متوسط در ارديبهشت ماه سال جاري 80 ميليارد تومان بود كه رشدي 100 درصدي را نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان مي دهد و در اين ماه به 160 ميليارد تومان رسيده است.
                  مديرعامل بورس تهران از افزايش 10 هزار ميليارد توماني ارزش بازار بورس تهران در دو ماهه نخست سال خبر داد و گفت: درحال حاضر ارزش اين بازار220 هزار ميليارد تومان است. همچنين پيش بيني سود شرکت ها نيز از 30 هزار ميليارد تومان در شرايط کنوني به 36 هزار ميليارد تومان رسيده است که از پتانسيل بالاي بورس تهران براي رشدهايي بيش از اين حکايت دارد.
                  قاليباف؛ شمار شرکت هاي در حال معامله در بورس تهران را 322 نماد معاملاتي عنوان کرد که براساس آخرين تصميم گيري هاي هيات پذيرش، 3 شرکت از فهرست شرکت هاي پذيرفته شده در بورس تهران حذف شدند.
                  وي گفت: گروه صنعتي سديد، ماشين آلات تراکتور سازي و جوش و اکسيژن ايران سه شرکتي هستند که با توجه به عدم احراز شرايط ماندگاري در بورس از اين بازار خارج شده و به بازار پايه فرابورس منتقل شده اند.
                  وي ادامه داد: اين شرکت ها 30 روز فرصت دارند تا اعتراضات يا اظهارنظرهاي احتمالي خود را به هيات مديره سازمان بورس ارسال کنند و در نهايت با قطعي شدن اين تصميم سهامداران اين شرکت ها در بازار پايه سهام خود را به وجوه نقد تبديل خواهند کرد.

                  سهم بورس از GDP
                  قاليباف اصل در پاسخ به سوالي ديگر مبني بر اينكه در حال حاضر سهم بورس از توليد ناخالص ملي چقدر است، گفت: با توجه به ارزش حدود 220 هزار ميليارد توماني بورس اوراق بهادار تهران و اينكه در آمار غيررسمي توليد ناخالص داخليGDP معادل 550 هزار ميليارد تومان اعلام شده است، سهم بورس از GDP به سطح 40 درصد رسيده است كه سهم قابل توجهي است.
                  او در ادامه، پي بر اي بورس را مورد اشاره قرار داد و گفت: براساس ارزش بازار كنوني و همچنين سود شركت ها P/E بازار در سطح 6 مرتبه ارزيابي مي شود كه نشان دهنده منطقي بودن رشد قيمت سهام در بورس است و حتي اين پي بر اي از سال گذشته هم پايين تر است.
                  او درباره توقف نمادها در بورس هم گفت: بورس تهران به عنوان مقام اجرايي بازار تلاش مي كند تا فرآيند توقف نمادها در بازار سهام كوتاه تر شود، البته در حال حاضر بخش عمده اي از توقف نمادها به دليل برگزاري مجامع شركت هاي بورسي است و داراي توجيه است. ضمن اينكه بايد از فهرست شركت ها بورسي شركت هايي كه از بورس اخراج شده اند را نيز حذف كرد. مديرعامل بورس اوراق بهادار تهران درباره ساختمان جديد بورس هم گفت: آرماتوربندي و آماده سازي فونداسيون ساختمان جديد بورس واقع در سعادت آباد تهران به پايان رسيده و در اين فرآيند براي احداث ساختمان جديد بورس بالغ بر 4 هزار متر معكب بتن ريزي صورت گرفته است.
                  وي گفت: با پايان بتن ريزي ساختمان جديد بورس كار ساخت نماد بازار سرمايه ايران در شمال تهران وارد فاز جدي خود مي شود و در هفته هاي آينده شاهد اخبار جديدتري در اين خصوص خواهيم بود.


                  روزنامه دنياي اقتصاد، شماره 2935
                  «میان این همه اگر،تو چقدر بایدی؟»


                  http://traderha.com/f31/امیدها-و-تردیدها-2197


                  نظر


                  • رشد بهتر از انتظار بخش توليدي چين
                    گروه بين الملل- بخش توليدي چين در ماه مه به طور غيرمنتظره رشد يافت. اين مساله نشان مي دهد کندي رشد اقتصادي در فصل نخست درحال بهبود است.
                    به گزارش بلومبرگ، دفتر ملي آمار چين گزارش داد شاخص خريد مديران از 6/50 واحد در ماه آوريل به 8/50 واحد در ماه مه رسيده است. اين در شرايطي است که 30 اقتصاددان شرکت کننده در نظرسنجي بلومبرگ انتظار داشتند اين شاخص به 50 درصد برسد. پس از آن که برآورد اوليه يک مرکز خصوصي از بخش توليدي نشان داد اين بخش براي نخستين بار طي هفت ماه گذشته دچار رکود شده است، گزارش دفتر ملي آمار موجب آسودگي خاطر سياست گذاران شد. از سوي ديگر، لي کچيانگ، نخست وزير چين، هفته گذشته گفت اقدامات دولت براي اصلاحات اقتصادي با کاهش سطح رشد همراه خواهد بود. او ماه گذشته هشدار داده بود اجراي برنامه هاي جديد محرک هاي اقتصادي ايجاد ريسک خواهد کرد.
                    گزارش دفتر ملي آمار همچنين نشان داد شاخص خريد مديران براي شرکت هاي کوچک تر از 6/47 واحد در ماه آوريل به 3/47 واحد در ماه مه کاهش يافته است

                    بهاي طلادر بازارهاي جهاني
                    ديروز يکشنبه بهاي هر اونس طلابراي تحويل فوري در سطح 1388 دلار بامداد شنبه، بسته ماند. نظرسنجي کيتکو در روز شنبه نشان داد که از 27 نفر پاسخ دهنده به نظرسنجي ها، 17 نفر (63 درصد) به افزايش قيمت طلابراي هفته پيش رو معاملات جهاني طلاراي داده اند. از اين ميان 4 نفر (15 درصد) به کاهش قيمت و 6 نفر (22 درصد) به محدوديت نوسان راي داده اند. همچنين سايت بلومبرگ نيز در يک نظرسنجي از ميان تحليلگران اقتصادي نظرات مختلفي را در خصوص روند بهاي جهاني طلادر هفته جاري ارائه کرده است. به گزارش بلومبرگ، در نظرسنجي اين هفته از 33 تحليلگر اقتصادي بلومبرگ 15 نفر به افزايش، 13نفر به کاهش و 5 نفر به عدم تغيير قيمت جهاني طلادر هفته جاري راي دادند. در توضيح اين نظرسنجي آمده است حق بيمه هاي پرداخت شده توسط طلافروش ها در هند و هنگ کنگ براي تضمين جواهرات خود رو به کاهش است. ميزان فروش سکه در ضرابخانه آمريکا در ماه مه به ميزان يک سوم فروش آن در ماه آوريل رسيده است.
                    تازه ترين اطلاعات به دست آمده از بلومبرگ نشانگر اين موضوع است که سرمايه گذاران طي ماه جاري حدود 123 تن به ارزش 6/5 تريليون دلار از ذخاير طلاي خود در صندوق هاي سرمايه گذاري را به فروش رسانده اند.
                    پس از کاهش قيمت جهاني طلادر 16 آوريل به پايين ترين سطح دو سال اخير ميزان خريد فيزيکي اين فلز افزايش يافت و منجر به رشد 13 درصدي بهاي آن طي دو هفته اخير شد.
                    به گزارش سايت طلادر حال حاضر ميزان خريد فيزيکي طلاکاهش يافته و طبق نظرسنجي صورت گرفته از تحليلگران اقتصادي بلومبرگ اين کاهش براي اولين بار از سال 2000 تاکنون صورت گرفته است. شوراي جهاني طلاپيش بيني کرده است از آنجا که ميزان واردات طلادر هند طي سه ماه اخير از 300 به 400 تن رسيده است ميزان خريد فيزيکي طلادر هند در اين مدت رکورد خواهد زد. دبيرکل انجمن طلاي چين تصريح کرد: به احتمال زياد ميزان تقاضاي خريد طلادر چين پس ازافزايش در ماه آوريل (ماه گذشته) درنيمه دوم سال جاري ميلادي با کاهش مواجه خواهد شد.


                    روزنامه دنياي اقتصاد، شماره 2935
                    «میان این همه اگر،تو چقدر بایدی؟»


                    http://traderha.com/f31/امیدها-و-تردیدها-2197


                    نظر


                    • بورس در انتظار معامله بزرگ


                      نويسنده: همايون دارابي





                      دنياي اقتصاد- بازار سهام از ابتداي امسال توانست به بازدهي 8/19 درصدي دست يابد. ترکيب اين بازدهي به همراه تقسيم سودهاي مناسب دركنار رکود بازارهاي موازي موجب شده است جايگاه بازار سرمايه ارتقا يابد. در حالي که هفته گذشته بازار سهام شاهد جو احتياطي بود، اما حجم قابل ملاحظه معاملات که به 478ميليارد تومان رسيد، نشان دهنده حضور نقدينگي قابل ملاحظه اي در بازار بود. در همين حال بازار سرمايه امروز شاهد عرضه بلوك هلدينگ خليج فارس خواهد بود؛ شركتي كه بخش بزرگي از بازدهي امسال بازار سرمايه مديون معاملات پرحجم اين نماد بوده است.
                      گروه بورس- بورس اوراق بهادار هفته گذشته با پشت سر گذاشتن سه روز کاري و تعطيلي 4روزه در پايان هفته رشدي معادل 95/0 درصد را براي شاخص به ثبت رساند.
                      در حالي که هفته گذشته بازار سهام به دليل ايام انتخابات رياست جمهوري و همچنين تعطيلي انتهاي هفته شاهد جو احتياطي بود، اما حجم قابل ملاحظه معاملات که به 478ميليارد تومان رسيد، نشان دهنده حضور نقدينگي قابل ملاحظه اي در بازار است. همين امر نيز اميدواري ها به بازار را افزايش داده است هر چند که تا کنون نيز عملکرد بازار نسبت به انتظار اوليه کارشناسان بازار همزمان با سال انتخابات رياست جمهوري فراتر است. بازار سهام از ابتداي امسال تا روز دوشنبه توانست به بازدهي 8/19 درصدي دست يابد که بازدهي مناسبي تلقي مي شود.ترکيب اين بازدهي عمومي بازار به همراه تقسيم سودهاي مناسب به ويژه در گروه هايي نظير پتروشيمي و رکود بازارهاي موازي موجب شده است جايگاه بازار سرمايه در فضاي سرمايه گذاري کشور ارتقا يابد.
                      در همين شرايط بازار با تحولاتي مهمي نيز روبه رو است؛ در مهم ترين موضوع عرضه بلوک 17درصدي هلدينگ خليج فارس قرار دارد که قرار است روز شنبه (امروز) به روي تابلو برود. اين شرکت منحصر به فرد روز دوشنبه با صف خريد نيز مواجه شد تا آخرين قيمت اين سهم به ده هزار و 83 ريال برسد و بهاي پايه اين بلوک به 13هزار و 83 ريال برسد. در همين شرايط بازار بي صبرانه در انتظار خريدار يا خريداران اين بلوک است که احتمالابا توجه به لزوم پرداخت حصه نقدي 15هزار ميليارد ريالي، اين خريد ماهيت کنسرسيومي خواهند داشت. برخي گمانه زني ها نشان مي دهد تلاش شرکت هاي عمده سهامدار براي تقسيم سودهاي فوق العاده در مجامع اخير بي ارتباط به تامين حصه نقدي اين معامله نبوده است. در 4مجمع اخير شرکت هاي پتروشيمي کرمانشاه، خراسان، مارون و خارک به ترتيب 317ميليارد تومان، 268ميليارد تومان، 2هزار و 280ميليارد تومان و 750ميليارد تومان سود تقسيم شده است که مجموعا 3هزار و 615ميليارد تومان نقدينگي آزاد كرده است. با توجه به حضور پر رنگ بازيگران حقوقي در اين شرکت ها به نظر مي رسد ترکيب خريداران بلوک 17درصدي احتمالاکنسرسيومي مرکب از برخي سهامداران حقوقي اين شركت هاي پتروشيمي و گروه سرمايه گذاري ايران خواهد بود. به نظر مي رسد در نهايت پس از واگذاري مابقي سهام دولت، ترکيب هيات مديره هلدينگ خليج فارس به صورتي کنسرسيومي و حداکثر با حضور سه تا چهار سهامدار رقم بخورد. به ويژه آنکه براساس اعلام هاي اوليه قرار است پس از بلوک 17درصدي کنوني، دو بلوک 17 يا يک بلوک 17و بلوک ديگر 15درصدي ديگر راهي تابلو شود. در همين حال خريد کنسرسيومي بلوک 17درصدي به معناي نياز خريداران به خريد سهم خرد براي کاهش بهاي تمام شده خواهد بود.
                      در کنار بحث هلدينگ مهم خليج فارس، معامله گران با تحولات مهم ديگري نيز در حوزه هاي سياسي و اقتصادي مواجه اند. در حوزه سياسي خارجي تلاش براي تحريم شرکت هاي حوزه هاي خارج از نفت در هفته گذشته با تحريم 8پتروشيمي بنزين ساز که نقش مهمي در خودکفايي بنزيني کشور داشته اند، پررنگ شد. از ديدگاه کارشناسان تحريم شرکت هاي کوچک پتروشيمي با توجه به تجربياتي که اين شرکت ها در سال هاي اخير به دست آورده اند، سخت و به دور از امکان تحقق است. در همين حال انتظار براي افزايش ارزش دلار در برابر ريال و عدم تمايل دولت براي افزايش بهاي خوراک پتروشيمي ها به دليل لزوم تشويق بيشتر صادرات غير نفتي و جذب مازاد گاز و نفت موجود مي تواند تاثير تحريم ها را کاهش دهد.
                      در کنار مسائل سياسي خارجي در داخل نيز فاصله کمتر از هفت روز به انتخابات رياست جمهوري و شوراهاي شهر موجب شده است تا سهم تحولات سياسي در صحنه کشور افزايش يابد. در اين شرايط نتايج انتخابات و ترکيب کابينه نيز در هفته هاي آينده محل مباحث مهمي خواهد بود.
                      در حوزه اقتصادي اما به نظر مي رسد در فاصله باقي مانده تا انتخابات رياست جمهوري حفظ آرامش بازارها و ثبات اقتصادي به اولويت مسوولان اقتصادي تبديل شده است. در همين حال آخرين مراحل قطعي شدن قانون بودجه سال 92نيز در هفته جاري مي تواند خبرهايي را براي بازار در بر داشته باشد.
                      به ويژه که در ايرادات وارد شده از سوي شوراي نگهبان به لايحه بودجه دو بند به صورت مستقيم به واگذاري ها دولتي مرتبط است؛ براساس اعلام شوراي نگهبان در مورد واگذاري هلدينگ خليج فارس منظور از تکليف دولت در بند 14-13، روشن نيست که آيا مربوط به فروش حداقل 50 درصد از سهام است يا مربوط به سقف 300 هزار ميليارد ريال با فروش رساندن آن به صورت نقدي يا همه اين موارد را شامل مي شود و پس از رفع ابهام اظهار نظر خواهد شد.
                      همچنين در واگذاري باشگاه هاي پرسپوليس و استقلال منظور از واژه هاي «شبه دولتي»، «هواداران»، «اهليت» و «قابليت» در جزء الحاقي 2 بند 14-13 مشخص نيست؛ به علاوه، روش واگذاري در فراز دوم اين جزء در خصوص باشگاه هاي استقلال و پيروزي روشن نيست که آيا واگذاري اينها نيز از طريق بورس انجام مي گيرد يا خير و پس از رفع ابهام اظهار نظر خواهد شد.
                      در همين حال در حوزه اقتصاد جهاني هفته اي خوب پيش روي بازار قرار گرفته است؛ جايي که کاهش ارزش دلار موجب رشد بهاي فلزات شده است.
                      در همين حال در بورس کالانيز برخي از شرکت هاي بورسي اقدام به عرضه محصولات خود كردند. در بخش فلزات ورق گرم بي فولاد مبارکه هر کيلو 16هزار و 89ريال و سرد بي 19هزار و 902ريال رقم خورد.
                      در بخش پتروشيمي و نفتي نيز وکيوم باتوم پالايشگاه بندرعباس 10هزار و 970ريال، پلي اتيلن سنگين اي ايکس 3 پتروشيمي بندرعباس 36هزار و 700ريال، پارزايلن بروزيه 33هزار و 651ريال، استايرن بوتادين رابر بندرامام 50هزار و 269ريال، کريستال ملامين خراسان 36هزار و 179ريال، اوره صنعتي پتروشيمي شيراز 8هزار و 921ريال، اکليل بنزن خطي 46هزار و 305ريال قيمت خورده است.

                      در بازار چه خبر بود؟
                      بازار روز دوشنبه بازاري مثبت بود که در آن شاخص به دليل رشد قيمت هلدينگ خليج فارس و تاثير آن شاهد رشد 342واحدي بود تا شاخص به 45هزار و 590واحد برسد و فاصله چنداني براي شکستن رکورد تاريخي خود در وراي مرز 45هزار و 792واحد نداشته باشد. 45هزار و 792واحد بيشترين ميزاني است که شاخص کل در عمر 46ساله خود تجربه کرده است. در بازار روز دوشنبه معامله گران همچنين شاهد تقسيم هاي سود فوق العاده شرکت هاي پتروشيمي بودند؛ اين تقسيم هاي بالاکه اکثرا در بازگشايي نمادها نيز با رشد قيمت سهام همراه شده موجب افزايش توجه به گروه پتروشيمي شده است. نمادهايي نظير پتروشيمي اراک و خراسان با وجود تقسيم سود، افت اندکي را تجربه کردند.
                      در روز دوشنبه پس از تعديل منفي پالايشگاه شيراز اين بار نوبت پالايشگاه تهران بود تا براي تعديل عملکرد سال 91خود متوقف باشد. گفته مي شود انتقال هزينه خريد برخي مواد نظير ام تي بي اي (مکمل بنزين سازي)به پالايشگاه تهران تعديل نزديک به 25درصدي را تجربه خواهد کرد؛ هر چند که پالايشگاه تهران براي سال 92 مي تواند حرف هايي براي گفتن داشته باشد.در همين رابطه علي بيگ زاده، رييس اداره نظارت بر ناشران فرابورسي سازمان بورس و اوراق بهادار درگفت و گو با سنا در خصوص توقف نماد شرکت پالايش نفت تهران اظهار كرد: با توجه به گزارش ارسالي شرکت مبني بر ابهام در يارانه دريافتي، بابت ماده اکتان افزا اين شرکت، نماد «شتران» تا تکميل اطلاعات مربوطه متوقف گرديد. وي ادامه داد: بديهي است توقف نماد شرکت پالايش نفت تهران باتوجه به ابهام بر سر توقف يارانه دريافتي ماده اکتان افزا بوده که با رفع اين ابهام، نماد آن دوباره بازگشايي خواهد شد. بيگ زاده در خصوص توقف طولاني مدت نماد بيمه دي نيز بيان داشت: پيگير وضعيت اين شرکت هستيم، اما تا به اين ساعت، از اخراج اين شرکت حرفي به ميان نيامده است. در بازار روز دوشنبه در گروه پتروشيمي، نماد زاگرس بازگشايي شد که افت 15درصدي را تجربه کرد. زاگرس که به دليل اختلاف در تسعير مطالبات خود با شرکت ملي صنايع پتروشيمي مجبور به تعديل منفي شد، در سال جاري شرايط متفاوتي را نسبت به سال قبل تجربه مي کند.
                      براساس آمار منتشره زاگرس در 2ماهه نخست امسال 355هزار تن صادرات داشته است که 40درصد بيش از سال قبل است؛ سال گذشته زاگرس به دليل مشکلات تحريم تا تعطيلي موقت نيز پيش رفت.
                      در همين حال ارزش صادرات زاگرس در دو ماهه نخست امسال بالغ بر 130ميليون دلار بوده که نسبت به 90ميليون دلار سال قبل 45درصد بيشتر است؛ در همين حال نرخ ارز در سه ماهه نخست امسال نسبت به سال گذشته تغيير چشمگيري داشته است. اين در حالي است كه در شش ماهه نخست سال گذشته نرخ تسعير ارز پتروشيمي زاگرس اندکي کمتر از 21هزار ريال بوده است.در گروه پتروشيمي پس از تقسيم سود سه شرکت خراسان ، کرمانشاه و مارون، سود پارسان در گير تغيير خواهد شد که تا کنون بيش از 100ريال به سود اين شرکت از اين محل افزوده شده است.
                      در گروه شرکت هاي هلدينگي نيز تقسيم فوق العاده خارک موجب افزايش سود سرمايه گذاري صندوق بازنشستگي خواهد شد.
                      در گروه دارويي برخي از شرکت هاي اين گروه در گزارش هايي به احتمال تغيير در سود اين شرکت ها ناشي از افزايش قيمت دارو اشاره کردند. حذف ارز مرجع و اعطايي ارز مبادلاتي موجب شده است انتظار افزايش قيمت دارو وجود داشته باشد. در اين گروه، شرکت کارخانجات دارو پخش اعلام کرده است که نظر به اينکه قيمت هاي جديد اعلام شده از سوي سازمان غذا و داروي وزارت بهداشت با توجه به تنوع توليد محصولات اين شرکت که بالغ بر 300 قلم است به طور کامل تحقق نيافته و تغيير نرخ ارز از مرجع به مبادلاتي از سوي بانک مرکزي رسما اعلام نشده است، بنابراين ارزيابي آثار ناشي از اين موارد پس از تحقق کامل تغييرات ياد شده، اعلام خواهد شد.
                      همچنين داروسازي زهراوي هم اعلام کرده قيمت داروهاي يارانه اي که در حدود 70 درصد فروش شرکت را شامل مي شود تاکنون از طرف سازمان غذا و دارو تاييد و ابلاغ نشده و همچنين آثار تغيير نرخ ارز تاکنون براي شرکت مشخص نشده است. بعد از مشخص شدن موارد فوق شرکت نسبت به افشاي تعديلات احتمالي اقدام خواهد کرد. در همين رابطه معاون ماليات بر ارزش افزوده سازمان امور مالياتي اظهار كرد: هر چند فروش دارو مشمول ماليات بر ارزش افزوده نمي شود، اما آن بخش از نهاده هاي دارو که توسط واحدهاي توليدي دارو خريداري مي شود و در ليست وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي به عنوان دارو تلقي نشده باشد، مشمول اين پايه مالياتي است.
                      عليرضا طاري بخش به استناد تبصره ۵ ماده ۱۷ قانون ، ماليات بر ارزش افزوده پرداخت شده اين اقلام به عنوان هزينه قابل قبول به قيمت تمام شده محصولات اضافه خواهد شد.
                      طاري بخش گفت: داروخانه هاي موضوع بند ب ماده ۹۶ قانون ماليات هاي مستقيم (شامل تمام داروخانه ها) تاکنون براي اجراي قانون فراخوان نشده اند، بنابراين مخاطب قانون ماليات بر ارزش افزوده نيستند و مجوز دريافت ماليات بر ارزش افزوده ندارند.
                      در گروه سيماني، رشد شديد قيمت ها در دو هفته اخير به افزايش عرضه ها منجر شد و روز دوشنبه بيشتر نمادهاي داراي صف خريد با عرضه هاي سنگيني همراه شدند. بر اين اساس روز دوشنبه بازگشايي نمادهاي سيمان تهران و داراب پس از بازگشايي مثبت با صف فروش همراه شدند. در بازار روز دوشنبه سيمان تهران از سود واقعي 539 ريالي مبلغ 520 ريال تقسيم کرد. همچنين سيمان داراب از سود واقعي 801 ريالي مبلغ 500 ريال تقسيم کرد.
                      در گروه غذايي، قند چهارمحال در مجمع خود از سود واقعي 303 ريالي مبلغ 280 ريال تقسيم کرد.
                      در مجموع بازار روز دوشنبه بازاري مثبت بود که در آن 188ميليارد تومان سهام مورد داد و ستد قرار گرفت که 7/17 درصد آن را معامله 33ميليون سهم خليج فارس تشکيل داد.


                      روزنامه دنياي اقتصاد، شماره 2936
                      «میان این همه اگر،تو چقدر بایدی؟»


                      http://traderha.com/f31/امیدها-و-تردیدها-2197


                      نظر


                      • بهاي طلادر بازارهاي جهاني
                        ديروز جمعه بازارهاي جهاني همچنان منتظر اعلام نرخ بيکاري در آمريکا بودند. انتشار اين آمار البته تا زمان تنظيم اين گزارش صورت نگرفت با اين حال برخي گمانه زني ها در بين تحليلگران سمت و سوي قيمت هاي جهاني را مشخص مي کرد.
                        در يک نظرسنجي از ميان 33 نفر تحليلگر بازارهاي مالي و فعالان بازارهاي جهاني طلانشان داده که 19 نفر به افزايش قيمت طلا، 8 نفر به کاهش و 6 نفر به ثبات قيمت آن راي داده اند.
                        روز دوشنبه تقريبا از بعد از ظهر قيمت جهاني طلابه دليل برخي احتمالات در خصوص امکان افزايش ميزان اشتغال در آمريکا قبل از انتشار رسمي اين خبرها، در مسير کاهشي قرار گرفت، اما از روز چهارشنبه ضمن اعلام خبر ميزان اشتغال بخش خصوصي در آمريکا، طلامسير کاهشي به خود گرفته و در آستانه انتشار خبرهاي تصميمات بانک مرکزي اروپا و بانک مرکزي انگليس طلارو به افزايش نهاد و از کف 1390 دلار دوباره مرز 1400 دلار را پشت سر گذاشت. ديروز نيز تا 1416 دلار بالارفت و دوباره تا 1410 دلار تعديل شد. روز چهارشنبه موسسه adp national آمريکا آمار اشتغال ايجاد شده توسط بخش خصوصي را منتشر کرد. بر اين اساس در بخش خصوصي آمريکا در ماه مه تنها 135 هزار شغل ايجاد شد که از حد انتظار کمتر بود. براين مبنا انتظار اين بود که فدرال رزرو به سياست هاي انبساطي خود ادامه داده و قيمت طلامتاثر از اين برنامه تداوم خواهد داشت. همچنين در ژاپن بازار سهام در اين کشور با افت مواجه شد. افت در بازار سهام اين کشورها بازارهاي آسيايي را نيز تحت تاثير قرار داد. ظاهرا سياست هاي انبساطي دولت ژاپن با اقبال معامله گران و سرمايه گذاران روبه رو نشده است. ين در مقابل دلار آمريکا تقويت شد.برابري دلار به ين تا 63/96 افت کرد. اين نرخ تا 103 نيز افزايش يافته بود.


                        بازارهاي جهاني منتظر بودند تا در روز پنج شنبه بانک مرکزي اروپا و بانک مرکزي انگليس سياست هاي پولي خود را اعلام کنند. انتظار مي رفت نرخ بهره در بانک مرکزي اروپا نيم درصد باقي بماند در بانک مرکزي انگليس هم نرخ بهره در همين حد باقي بماند خبرهاي رسيده نشان مي دهد که نرخ بهره در اين دو بانک در همين سطوح باقي مانده است.
                        «ماريو دراگي» رييس بانک مرکزي اروپا پس از پايان نشست اين بانک در روز پنج شنبه تاکيد کرد: اقتصاد منطقه يورو تا پايان امسال با رشد و رونق روبه رو خواهد شد. بانک مرکزي اروپا همه تلاش خود را براي برقراري ثبات در فعاليت هاي اقتصادي منطقه يورو تا پايان امسال به کار خواهد گرفت. ما به دقت تحولات مربوط به منطقه يورو را زير نظر داريم و براي انجام اقدامات بيشتر آماده هستيم. وي افزود: منطقه يورو با طولاني ترين رکود اقتصادي از سال 1999 ميلادي روبه رو است و نرخ بيکاري کشورهاي اروپايي نيز به بالاترين حد خود از زمان تشکيل اتحاديه پولي يورو رسيده است. دراگي تصريح کرد: فشارهاي تورمي در منطقه يورو تعديل شده و هيچ نگراني در خصوص افزايش نرخ تورم در اقتصاد اروپا وجود ندارد. پيش بيني مي شود منطقه يورو امسال با کاهش 6/0 درصدي رشد اقتصادي روبه رو خواهد شد.

                        روزنامه دنياي اقتصاد، شماره 2936
                        «میان این همه اگر،تو چقدر بایدی؟»


                        http://traderha.com/f31/امیدها-و-تردیدها-2197


                        نظر


                        • شروع معامله بزرگ


                          نويسنده: همايون دارابي

                          گروه بورس- بورس اوراق بهادار تهران روز گذشته در آغاز معاملات هفتگي پس از 4 روز تعطيلي شروعي متعادل با شاخصي منفي داشت که وجه غالب آن شروع رقابت بر سر بلوک هلدينگ خليج فارس بود.
                          در بازار ديروز معامله گران در شرايطي گام به آخرين هفته رقابت هاي انتخاباتي رياست جمهوري گذاشتند که اين رقابت با برگزاري مناظره هاي تلويزيوني به اوج خود رسيد. نزديکي زمان انتخابات رياست جمهوري و اهميت فوق العاده اين موضوع سبب شده است بيشتر معامله گران رو به احتياط گذاشته و اکثر معامله گران خريدهاي عمده خود را به آينده موکول كنند. انتظار مي رود بازار تا برگزاري انتخابات رويکرد متعادل توام با احتياط خود را حفظ کند تا پس از برگزاري انتخابات و مشخص شدن رييس جمهوري آتي و برنامه هاي اقتصادي آن تصميم هاي عمده اتخاذ شود.در همين حال در انتهاي هفته معامله گران شاهد تشديد فشار تحريم هاي يکجانبه آمريکا بودند؛ پس از کاهش تحريم در بخش کامپيوتر و الکترونيک، آمريکايي ها در سه مرحله تحريم هايي را در مورد شرکت هاي پتروشيمي، مبادلات با ريال و صنعت خودرو برقرار کردند که به جز تحريم مبادلات با ريال که شبکه صرافي را مورد هدف گرفته است، موارد ديگر فاقد اهميت خاصي است.
                          در بازار ديروز معامله گران درمسائل مهم شاهد عرضه دو بلوک مهم بودند، بلوک مديريتي پتروشيمي تبريز و بلوک 17درصدي هلدينگ خليج فارس ديروز به روي تابلو رفت که همين امر نيز بازار را تحت تاثير قرار داد. بلوک پتروشيمي تبريز البته بدون رقابت در نرخ 4هزار و 101 ريال خريداري شد که احتمالادر نهايت به هلدينگ نفت و گاز پارسيان خواهد رسيد تا اين شرکت دومين پترو-کمپلکس خود را از طريق کنار هم قرار دادن پتروشيمي تبريز و پالايشگاه تبريز ايجاد کند. با اين شرايط در مجموعه تبريز اينک تنها پلي نار خارج از اين مجموعه مانده است. اما ديروز رقابت بر سر بلوک 17درصدي خليج فارس در حالي شروع شد که آخرين تلاش ها براي ايجاد کنسرسيوم ميان برخي از خريداران با شکست همراه شد و سه خريدار وارد رقابت شدند. اين در حالي است که شنيده ها حکايت از حضور خريداران ديگري نيز دارد که در روزهاي آينده وارد رقابت خواهند شد. ديروز در رقابت بر سر اين بلوک که تا قيمت 13هزار و 117 ريال ادامه يافت، کارگزاري بانک دي براي مجموعه بنياد شهيد (کوثر و سبحان و بانک دي)، کارگزاري عمران فارس براي صندوق نفت و كارگزاري بانک صادرات براي ساتا و پارسان وارد رقابت شد.
                          در گروه سيماني ديروز بيشتر نمادهاي اين گروه با صف هاي فروش سنگين مواجه شدند. اين در حالي است كه در اين گروه، معاملات تحت تاثير شفاف سازي سيمان سپاهان قرار گرفت که در آن مديرعامل اين شرکت از عدم تغيير سود شرکت (بدون اشاره به ارزش جايگزيني اين شرکت) خبر داده بود. سيمان سپاهان که با بيش از 12هزار تن ظرفيت مستقيم و غير مستقيم ارزش بازاري کمتر از 100ميليون دلار دارد، در اطلاعيه خود خاطر نشان کرده است: با توجه به افزايش هزينه هاي توليد و مشخص نبودن نرخ تسعير وام صندوق ذخيره ارزي و افزايش ناچيز قيمت سيمان كه عملادر 3 ماهه پاياني سال مالي شركت تاثير گذار خواهد بود و از سوي ديگر با توجه به اينكه سود هر سهم شركت در نيمه اول سال مالي برابر 29 ريال به ازاي هر سهم بوده است.
                          اين اطلاعيه تاكيد كرده است: به نظر مي رسد، افزايش قيمت اخير سهم امري غير منطقي باشد.
                          در گروه غذايي، شرکت قند مرودشت با 2 ميليارد و 307 ميليون تومان سرمايه طبق صورت هاي مالي حسابرسي شده دوره 6 ماهه منتهي به دي 91 مبلغ 98 تومان سود خالص محقق كرده که در مقايسه با دوره مشابه سال مالي گذشته 65 درصد و نسبت به صورت هاي مالي حسابرسي نشده 6 ماهه 71 درصد افزايش داشته است.
                          در گروه لاستيك ، مجمع سالانه گروه صنعتي بارز در حالي تقسيم سود 450 ريالي به ازاي هر سهم را تصويب كرد كه از اين مبلغ 200 ريال به عنوان سود نقدي و 250 ريال براي افزايش سرمايه در نظر گرفته شده است.
                          در گروه هلدينگي ديروز صندوق بازنشستگي در شرايطي با افت قيمت مواجه شد که تقسيم سود 280توماني نفت پاسارگاد نزديک به 20ميليارد تومان به سود اين شرکت افزوده است.
                          در مجموع بازار ديروز بازاري متعادل با رويکري احتياطي و کاهشي بود که در آن شاخص با 101واحد افت به 45هزار و 488واحد رسيد. ارزش معاملات نيز 110ميليارد تومان بود که 22درصد آن را معامله 8/23 ميليون سهم خليج فارس تشکيل داد. از 223نمادي که به روي تابلو رفتند نيز 110نماد با کاهش قيمت و 109نماد با رشد ارزش معامله شدند و ساير نمادها بدون تغيير ماندند.


                          روزنامه دنياي اقتصاد، شماره 2937
                          «میان این همه اگر،تو چقدر بایدی؟»


                          http://traderha.com/f31/امیدها-و-تردیدها-2197


                          نظر


                          • روند افزايشي در بازار نفت

                            بررسي تحولات هفتگي بازارهاي جهاني نفت خام

                            نويسنده: غلامعلي رحيمي

                            بهاي نفت خام در بازار آمريكا (بورس نيويورك) طي هفته گذشته (31 مه الي 7 ژوئن 2013) از يك روند افزايشي همراه با نوسان برخوردار بوده و از 97/91 دلار تا بيش از 03/96 دلار در هر بشکه افزايش يافت.
                            اخبار موثر بر افزايش قيمت نفت طي هفته گذشته عمده ترين عوامل تقويت كننده قيمت نفت خام در بازارهاي جهاني عبارت بودند از:
                            • انتشار آمار مثبت اقتصادي در آمريکا
                            • انتشار آمارهاي مثبت درباره شرايط اشتغال در آمريكا (بر اساس آمار وزارت کار آمريکا در ماه مه حدود ١٧٥ هزار شغل ايجاد شده است که اين رقم بالاتر از آمارهاي پيش بيني شده به وسيله تحليلگران است).
                            • افزايش تقاضاي مصرفي در آمريكا در پي افزايش تقاضا براي تلفن هاي همراه، خودرو و رايانه هاي خارجي در ماه آوريل.
                            • انتشار پيش بيني هايي درباره افزايش تقاضاي نفت خام در آمريکا.
                            • كاهش 3/6 ميليون بشکه اي سطح ذخيره سازي هاي نفت خام آمريکا طي هفته منتهي به 31 مه
                            • افزايش ارزش شاخص هاي بورس در بازارهاي جهاني طي دوره 7-5 ژوئن.
                            • كاهش ارزش دلار در مقابل يورو.
                            • تعطيلي ميدان نفتي بوزارد در آب هاي انگلستان در درياي شمال با ظرفيت توليد روزانه ٢٠٠ هزار بشکه در روز.
                            • كاهش 210 هزار بشکه اي صادرات روزانه نفت خام اوپك (به استثناي آنگولاو اكوادور) در 4 هفته منتهي به 22 ژوئن در مقايسه با 4 هفته منتهي به 25 مه و رسيدن آن به سطح 7/23 ميليون بشكه در روز، بر اساس پيش بيني موسسه اويل موومنتس.
                            • كاهش ميانگين صادرات نفت خام عراق به 484/2 ميليون بشكه در روز در ماه مه، در پي تاثير حملات به خط لوله کرکوک- جيهان.
                            • ادامه ناآرامي ها در صنعت نفت و گاز ليبي، بزرگ ترين دارنده ذخاير نفت آفريقا.
                            • ناآرامي هاي سياسي در منطقه خاورميانه و نگراني معامله گران از بروز اختلال در مبادي استراتژيک حمل و نقل نفت خام.
                            اخبار موثر بر کاهش قيمت نفت
                            البته طي هفته گذشته، انتشار برخي اخبار و اطلاعات منفي موجب تضعيف قيمت نفت خام در بازارهاي جهاني شده و از افزايش بيشتر قيمت ها جلوگيري نمود. بر اين اساس طي دوره مذکور، عمده ترين عوامل تضعيف کننده قيمت نفت خام در بازارهاي جهاني عبارتند از:
                            • کاهش توليدات صنعتي آمريکا بر اساس گزارش وزارت بازرگاني اين کشور.
                            • افزايش كسري تجاري آمريكا.
                            • افزايش 8 هزار بشکه اي توليد نفت خام آمريكا طي دوره 24 الي 31 مه و رسيدن آن به سطح 7 ميليون و 300 هزار بشکه در روز.
                            • كاهش 549 هزار بشكه اي واردات روزانه نفت خام آمريكا طي دوره 24 الي 31 مه 2013 و رسيدن آن به سطح 268/7 ميليون بشکه در روز.
                            • افزايش توليد نفت روسيه به مرز 4/10 ميليون بشکه در روز که بالاترين رقم در سال جاري به شمار مي رود.
                            • تداوم بحران مالي منطقه يورو و نگراني اقتصادي در اين منطقه.
                            • افزايش 68/2 درصدي توليد نفت خام برزيل در ماه مه، بر اساس اعلام شرکت ملي نفت اين كشور.
                            • افزايش 98 هزار بشكه اي توليد نفت خام اعضاي اوپک در ماه مه 2013 و رسيدن آن به بيش از 936/30 ميليون بشكه در روز (كه بالاترين رقم طي ٦ ماه گذشته به شمار مي رود) در پي افزايش توليد نفت عربستان، بر اساس تازه ترين نظرسنجي بلومبرگ از شرکت هاي نفتي، توليدکنندگان و تحليلگران حوزه نفت.
                            • پيش بيني افزايش 2 برابري توليد نفت خام عراق طي 10 سال آينده.
                            • از سرگيري صادرات نفت خام كركوك به بندر جيهان تركيه.
                            • تثبيت توليد اوپك در سطح 30 ميليون بشكه در روز در يكصد و شصت و سومين نشست اين سازمان در وين.
                            در اين بين، بر اساس آمار دبيرخانه سازمان كشورهاي صادركننده نفت (اوپك) افت و خيز قيمت ها ادامه دارد.قيمت سبد نفتي اوپك طي دوره 31 مه الي 6 ژوئن، از يك روند افزايشي همراه با نوسان برخوردار بوده و از 78/98 دلار تا بيش از 93/100 دلار در هر بشكه افزايش يافت. ميانگين هفتگي بهاي سبد نفتي اوپک در هفته منتهي به 6 ژوئن، با 24 سنت افزايش نسبت به هفته پيش از آن به هر بشکه 100 دلار و 19 سنت رسيده است. ميانگين هفتگي بهاي سبد نفتي اوپك در هفته منتهي به 31 مه معادل 99 دلار و 95 سنت بود. همچنين ميانگين ماهانه بهاي سبد نفتي اوپک طي ماه مه، با 40 سنت كاهش نسبت به ميانگين ماه آوريل، به هر بشکه 100 دلار و 65 سنت رسيده است. ميانگين بهاي سبد نفتي اوپک در ماه آوريل معادل 101 دلار و 5 سنت در هر بشکه بود.

                            روند تغييرات روزانه قيمت نفت خام در بازارهاي مختلف
                            قيمت نفت خام برنت درياي شمال در بورس لندن (ice) براي تحويل در ماه ژوئيه، از يك روند افزايشي همراه با نوسان برخوردار بوده و از 39/100 دلار در هر بشكه در تاريخ 31 مه تا بيش از 56/104دلار در هر بشكه در تاريخ 7 ژوئن افزايش يافت. همچنين در روز 7 ژوئن، نفت خام برنت از حق مرغوبيت 53/8 دلار در هر بشكه نسبت به نفت خام wti برخوردار بود. بر اساس آمار اداره اطلاعات انرژي آمريکا ميزان ذخاير نفت خام اين کشور در هفته منتهي به 31 مه معادل 3/391 ميليون بشکه بوده است که در مقايسه با هفته قبل (24 مه 2013) به ميزان 3/6ميليون بشكه كاهش يافته و معادل 7/6 ميليون بشكه از ميزان مشابه سال قبل در تاريخ 1 ژوئن 2012 بيشتر است. توليد نفت خام آمريكا نيز طي دوره 24 مه الي 31 مه افزايش يافته و در سطح 7 ميليون و 300 هزار بشكه در روز قرار گرفته است. در همين زمان ميزان واردات نفت خام آمريكا از 817/7 ميليون به 268/7 ميليون بشكه در روز (معادل 549 هزار بشكه در روز) كاهش يافته است كه معادل يک ميليون و 689 هزار بشكه در روز كمتر از ميزان مشابه سال قبل است.

                            افزايش تقاضاي نفت خام اوپک!
                            بر اساس گزارش جديد بازار نفت دبيرخانه سازمان اوپک در ماه مه 2013، ميزان تقاضاي جهاني نفت خام از 87/88 ميليون بشکه در روز در سال 2012 با 790 هزار بشکه در روز افزايش به بيش از 66/89 ميليون بشکه در سال 2013 افزايش خواهد يافت. در اين ميان تقاضاي نفت خام کشورهاي عضو oecd به ميزان 390 هزار بشکه در روز کاهش يافته، در حالي که ميزان تقاضاي نفت خام کشورهاي در حال توسعه در حدود 780 هزار بشکه در روز افزايش خواهد يافت.
                            تقاضاي نفت خام چين نيز بيش از 350 هزار بشکه در روز افزايش يافته و به بيش از 10 ميليون بشکه در روز خواهد رسيد. برآوردهاي اوپک نشان مي دهد تقاضاي جهاني نفت خام در 3 ماهه نخست سال 2013 در حدود 95/88 ميليون بشکه در روز بوده است، در حالي که اين مقدار در 3 ماهه نخست سال 2012 روزانه 06/88 ميليون بشکه بود.
                            اوپک همچنين پيش بيني کرده است تقاضاي جهاني نفت خام در 3 ماهه دوم و سوم سال 2013 به ترتيب به 66/88 ميليون و 14/90 ميليون بشکه در روز خواهد رسيد. تقاضاي جهاني نفت خام در 3 ماهه سوم به 87/90 ميليون بشکه در روز افزايش خواهد يافت در حالي که اين مقدار در 3 ماهه چهارم کاهش يافته و به 66/89 ميليون بشکه در روز خواهد رسيد.
                            ميزان عرضه نفت خام غير اوپک نيز طي دوره 2013-2012 به ميزان 980 هزار بشکه در روز افزايش يافته و از حدود 98/52 ميليون بشکه به بيش از 96/53 ميليون بشکه در روز خواهد رسيد که در مقايسه با برآورد قبلي دبيرخانه اوپک به ميزان 20 هزار بشکه در روز افزايش يافته است. در اين ميان ميزان توليد نفت خام منطقه آمريکاي شمالي با افزايش 810 هزار بشکه اي در روز مواجه بوده در حالي که توليد نفت خام اروپا و آسياي پاسيفيک به ترتيب معادل 210 هزار بشکه در روز و 30 هزار بشکه در روزکاهش خواهد يافت.
                            سازمان کشورهاي صادرکننده نفت (اوپک) در تازه ترين گزارش ماهانه خود پيش بيني تقاضا براي نفت خام اعضاي اوپک را در نيمه دوم سال ٢٠١٣ نسبت به برآورد پيشين خود (ماه مارس) افزايش داده است.
                            برآوردهاي اوپک نشان مي دهد تقاضا براي نفت خام اعضاي اين سازمان در سال 2013 به ميانگين 84/29 ميليون بشکه در روز خواهد رسيد که در مقايسه با برآورد قبلي اين سازمان در حدود 90 هزار بشکه با کاهش مواجه بوده است، در حالي که در مقايسه با ميزان تقاضاي سال 2012 در حدود 400 هزار بشکه در روز کاهش خواهد يافت.
                            بر اساس پيش بيني اوپک، تقاضا براي نفت خام اين سازمان در 3 ماهه دوم به 14/29 ميليون بشکه در روز، در 3 ماهه سوم به 38/30 ميليون بشکه در روز و سرانجام در 3 ماهه چهارم به 55/30 ميليون بشکه در روز خواهد رسيد.


                            روزنامه دنياي اقتصاد، شماره 2937
                            «میان این همه اگر،تو چقدر بایدی؟»


                            http://traderha.com/f31/امیدها-و-تردیدها-2197


                            نظر


                            • احتمال کاهش بيشتر قيمت اونس طلادر تابستان

                              همچنين کارشناسان اقتصادي معتقدند سرمايه گذاران درحال حاضر به بازار سهام خوش بين هستند و با اين وجود در صورت عدم بحران در خاورميانه براي تحريک اعتماد سرمايه گذاران به بازار احتمال کاهش بيشتر قيمت جهاني طلادر تابستان وجود دارد. به گزارش سايت طلابه نقل از ميامي هرالد، بهاي جهاني طلادربهار سال 2011 ميلادي 1887 دلار بود که در حال حاضر در پايين ترين حد دو سال اخير مبادله مي شود.
                              بر اين اساس، با توجه به اينکه سرمايه گذاران در حال حاضر فقط نسبت به سرمايه گذاري روي بازار سهام و خريد اوراق قرضه خوشبين هستند تقاضاي خريد طلادر تابستان سال جاري با کاهش مواجه خواهد شد.
                              اين گزارش مي افزايد، کاهش قيمت طلامي تواند فرصتي را براي خريد طلافراهم کند، اما کارشناسان اقتصادي بر اين باورند در حال حاضر خريد طلاسودي براي سرمايه گذاران کوتاه مدت نخواهد داشت.
                              طلااز لحاظ سرمايه گذاري همانند سهام، اوراق قرضه و دارايي هاي ديگر جنبه مثبت و منفي دارد. جنبه مثبت آن اين است که سرمايه گذاران به هنگام افزايش نرخ تورم از خريد طلاسود خواهند برد و برعکس به هنگام کاهش نرخ تورم افراد از خريد طلازيان مي بينند. کاهش قيمت طلانشانگر اين امر مي باشد که نگراني سرمايه گذاران از افزايش نرخ تورم کاهش يافته است. اقدامات بانک هاي مرکزي اروپا و آمريکا نظير تسهيل هرچه بيشتر سياست هاي پولي ارزش پول واحد اين کشورها را کاهش و قيمت طلارا افزايش داد. زماني که فروش طلاسودي ندارد تنها فرصت براي کسب سود اين است که بايد منتظر افزايش قيمت ها بود و سپس اقدام به فروش اين فلز کرد. کارشناسان اقتصادي به سرمايه گذاران کوتاه مدت توصيه مي کنند خريد طلادر حال حاضر هيچ سودي نخواهد داشت و اين افراد بايد به خريد دارايي هاي ديگر روي آورند.


                              روزنامه دنياي اقتصاد، شماره 2937
                              «میان این همه اگر،تو چقدر بایدی؟»


                              http://traderha.com/f31/امیدها-و-تردیدها-2197


                              نظر


                              • طلادر بازارهاي جهاني

                                بهاي هر اونس طلادر بازارهاي جهاني بامداد ديروز در سطح 1384 دلار بسته شد و عملااز سطح 1410 دلار بعد از ظهر جمعه با 26 دلار افت روبه رو شد. با اينکه انتظار مي رفت بالاماندن قيمت جهاني طلابه نوعي قيمت هاي داخلي را نيز تحت تاثير خود گرفته و افزايش دهد، اما بازگشت قيمت آن به زير 1400 دلار و سقوط منحني قيمت در بازار نيويورک ضمن تقويت اندک دلار، شرايط قيمتي روز پنج شنبه را براي سکه و طلاي داخلي و حتي بازار ارز تثبيت کرد.
                                غروب جمعه بالاخره گزارش آمار اشتغال ماه مه در آمريکا اعلام شد که در بخش هاي غيرکشاورزي 175 هزار شغل جديد ايجاد شده است. نرخ بيکاري در آمريکا نيز 6/7 درصد اعلام شد. اين نرخ در حالي تقريبا برابر با 167 تا 172 هزار شغل جديد قابل انتظار اعلام شد که برخي انتظار داشتند تغييري در قيمت طلااز اين منظر ايجاد نشود. با اين حال تقويت ارزش دلار در مقابل ساير ارزها موجب افت قيمت طلاشد. برابري دلار به ين ژاپن روز پنج شنبه تا 6/96 هم رسيده بود که در پايان معاملات هفتگي تا 5/97 تقويت شد و قيمت طلارا دوباره در مسير کاهشي قرار داد. انتشار آمار اشتغال بخش هاي غيرکشاورزي دپارتمان اشتغال آمريکا در حالي قيمت طلارا دوباره تحت کنترل خود گرفته است که روز پنج شنبه بخش خصوصي آمريکا تعداد مشاغل ايجاد شده توسط اين بخش را تنها 135 هزار شغل اعلام کرد که به مراتب کمتر از حد انتظار کارشناسان بوده و ازاين رو انتظار براي تداوم سياست هاي انبساطي فدرال رزرو قيمت طلارا بالابرده بود. دلار در اين روز به شدت تضعيف شده بود.
                                يکي از معامله گران بازار نيويورک نيز با اشاره به اينکه برخي از افراد همچنان متاثر از گزارش اشتغال بخش خصوصي آمريکا تصور مي کنند که قيمت طلاتا 1450 دلار هم بالامي رود، گفت: همچنان برخي در کف بازار فروشنده اند.
                                روند قيمت طلادر بازارهاي جهاني همچنان در گرو سياست هاي انبساطي فدرال رزرو است. جلسه بعدي فدرال رزرو 18 و 19 ماه ژوئن (اواخر خرداد) است که برنانکه رييس فدرال رزرو در دور قبلي تصميم به کاسته شدن از ميزان خريد اوراق قرضه را به همين تاريخ موكول كرده بود.

                                نظرسنجي هفتگي
                                در نظر سنجي اين هفته کيتکو از ميان 22 نفر شرکت کننده در اين نظر سنجي 9 نفر قيمت طلارا براي هفته آينده افزايشي ديده اند،
                                7 نفر به کاهش قيمت آتي آن راي داده و 6 نفر نيز ثبات قيمت در همين سطوح را براي هفته آينده طلاارزيابي کرده اند. همانند هر هفته دلالان شمش طلا، بانک هاي سرمايه گذاري، معامله گران بازارهاي آتي، مديران پولي و تحليلگران نمودارهاي فني شخصيت هاي شرکت کننده در اين نظر سنجي هستند.


                                روزنامه دنياي اقتصاد، شماره 2937
                                «میان این همه اگر،تو چقدر بایدی؟»


                                http://traderha.com/f31/امیدها-و-تردیدها-2197


                                نظر

                                پردازش ...
                                X