اطلاعیه

بستن

راهنمای فروم - حتما بخوانید

با سلام

قابل توجه کاربران محترم تالار گفتگو

قبل از ارسال پست یا ایجاد موضوع جدید، تاپیک قوانین و راهنمای فروم را مطالعه نمائید.

کاربران و مخصوصا تازه واردین لطفا دقت باشید که هرگونه پیشنهاد مدیریت سرمایه یا فروش تحلیل و یا برگزاری کلاس و ... که خارج از محیط عمومی فروم باشد را به هیچ عنوان بدون تحقیق و کسب اطلاعات کامل و کافی دنبال نکنید در غیر این صورت مسئولیت و عواقب آن بر عهده خود شخص می باشد.

همچنین لازم به ذکر است مسئولیت ارتباطات خارج از پست های عمومی فروم اعم از پیام خصوصی یا چت یا دیداری یا شنیداری با سایر اعضای فروم کاملا با خود اعضا هست و وارد کردن آن به صورت عمومی در فروم ممنوع است. برای امنیت بیشتر جهت گرفتن پاسخ سوالات خود از انجمنها استفاده نمایید.

دوستان توجه داشته باشند که تمامی بخش های اختصاصی و عمومی فروم کاملا رایگان بوده و به هیچ عنوان نیاز به پرداخت وجه به هیچ کس برای باز شدن دسترسی نیست.

منتها به این دلیل که در این بخش ها معمولا کار تیم ورک و گروهی انجام میشود، مناسب ورود افراد با شرایط خاصی است که مدیر آن بخش تعیین میکند و برای همه افراد کارایی ندارد چون مستلزم بر عهده گرفتن مسئولیت یا دانش کافی در آن حوزه می باشد.

لذا ضمن پوزش از کاربرانی که تقاضای دسترسی آن ها به بخش های اختصاصی توسط مدیران بخش رد میشود، توصیه میکنیم که پس از فراگیری موضوعات عمومی و تخصصی فراوانی که در روی فروم قرار دارد چنانچه برنامه ویژه ای برای کار در بخش های اختصاصی و کار گروهی دارند آن را مکتوب برای مدیران هر بخش بنویسند و سپس اقدام به درخواست دسترسی بکنند.


با احترام
مشاهده بیشتر
مشاهده کمتر

اخبار روز

بستن
X
 
  • فیلتر کردن
  • زمان
  • نمایش
پاک کردن همه
پست های جدید


  • نرخ بيکاري آمريکا افزايش يافت

    بر اساس جديدترين گزارش وزارت کار ايالات متحده آمريکا طي ماه مه سال جاري ۱۷۵ هزار فرصت شغلي به وجود آمده اما نرخ بيکاري به ۷/۶ درصد نيروي کار رسيده است. اين رقم در مقايسه با ماه گذشته کمي افزايش يافته است.

    به گزارش يورونيوز، اين در شرايطي است که برخي گمانه زني ها از احتمال به وجود آمدن بيش از ۲۰۰ هزار فرصت شغلي حکايت داشت.
    افزايش نرخ بيکاري به اين دليل بود که تعداد افرادي که وارد نيروي کار شدند بيشتر از تعداد شغل هاي موجود بوده است. نرخ بيکاري از اوج خود در ژوئن سال ۲۰۱۱ روندي نزولي داشت و در ماه آوريل گذشته به پايين ترين حد خود رسيد، اما اکنون با افزايش اندکي رو به رو شده است.
    به نظر مي رسد که طرح هاي اقتصادي دولت آمريکا در سال جاري هنوز نتوانسته است موجب تقويت وضعيت اقتصادي اين کشور شود.

    همزمان با انتشار اين گزارش، خبرهايي مبني بر احتمال رايزني با فدرال رزرو آمريکا براي خريد اوراق قرضه با هدف کاهش نرخ بهره و افزايش فرصت هاي شغلي منتشر شده است.


    روزنامه دنياي اقتصاد، شماره 2937
    «میان این همه اگر،تو چقدر بایدی؟»


    http://traderha.com/f31/امیدها-و-تردیدها-2197


    نظر


    • بورس هاي كالايي جهان در هفته گذشته


      نويسنده: الهام بادپا

      در هفته گذشته عواملي همچون گمانه زني هاي بازار در خصوص زمان اجرايي شدن تصميم اخير فدرال رزرو در خصوص کاهش برنامه حمايتي خود، نشست بانک مرکزي اروپا و همچنين انتشار گزارش هايي از اوضاع اقتصادي کشورهايي نظير چين، اروپا و آمريکا به بروز نوساناتي در قيمت ارز، طلا، نفت و فلزات منجر شد.
      گزارش هاي مهم اقتصادي منتشر شده در هفته گذشته
      در آمريکا کاهش شاخص توليدات صنعتي (ism)، افزايش کسري تجاري (اگرچه کمتر از حد مورد انتظار افزايش يافت)، کاهش اشتغال در بخش غيرکشاورزي و خصوصي، کاهش سفارشات کارخانه ها، کاهش موجودي ذخاير نفت طي هفته گذشته، بهبود وضعيت اشتغال در بخش غيرکشاورزي و افزايش نرخ بيکاري (از 5/7 به 6/7 درصد) مهم ترين موضوعاتي بودند که بر جهت بازارهاي کالايي در هفته قبل اثر گذاشتند.
      در اروپا نيز عواملي از جمله افزايش شاخص خريد مديران pmi بخش توليد اسپانيا، ايتاليا، اروپا و انگلستان، کاهش بيکاري در اسپانيا، رشد شاخص pmi بخش ساخت وساز در انگلستان، کاهش شاخص بهاي توليدکننده ppi در اروپا، رشد شاخص pmi بخش خدمات انگلستان، کاهش خرده فروشي در اروپا، کاهش سفارشات کارخانه هاي آلمان، عدم تغيير نرخ بهره انگلستان (در حال حاضر 5/0 درصد است)، عدم تغيير نرخ بهره اروپا و حفظ آن در سطح 5/0درصد، رشد مازاد تجاري آلمان، افزايش کسري بودجه فرانسه، کاهش کسري تجاري انگلستان و بهبود شاخص توليد صنعتي در آلمان بر بازارها اثر گذاشتند. در اين بين به گزارش hsbc کاهش شاخص pmi بخش توليد چين نيز عامل موثر ديگري بود.


      روزنامه دنياي اقتصاد، شماره 2938
      «میان این همه اگر،تو چقدر بایدی؟»


      http://traderha.com/f31/امیدها-و-تردیدها-2197


      نظر


      • آمار اقتصادي چين نشان داد:

        تداوم كندي رشد در فصل جاري

        در ماه مه نرخ سالانه تورم چين کاهش يافت و رشد وام دهي بانک ها کمتر از انتظار بود. اين مساله حاکي از آن است که رشد دومين اقتصاد بزرگ جهان در فصل جاري کندتر از قبل خواهد بود.
        به گزارش رويترز، دفتر ملي آمار چين ديروز،يکشنبه، اعلام کرد شاخص قيمت مصرف کننده نسبت به سال گذشته 1/2 درصد رشد کرده که کمترين ميزان طي سه ماه گذشته است. شاخص قيمت توليدکننده 9/2 درصد کاهش يافته که بيشترين ميزان افت از ماه سپتامبر تاکنون است.
        ژيانگانگ شن،اقتصاددان ارشد مرکز ميزوهو در هنگ کنگ، در اين باره مي گويد: «آمار تورم نشان مي دهد رشد اقتصادي چين همچنان کند خواهد شد. احتمالارشد فصل دوم حتي کندتر از رشد فصل اول خواهد بود. شاخص قيمت توليدکننده نشان دهنده تقاضاي بسيار ضعيف است.»
        ازجمله ديگر نشانه هاي کندي رشد، گزارشي بود که بانک مرکزي چين درباره بانک ها منتشر کرد. براساس اين گزارش بانک هاي اين کشور در ماه مه 4/667 ميليارد يوآن(109 ميليارد دلار) وام داده اند که اين مقدار بسيار کمتر از 850 ميليارد يوآن پيش بيني شده توسط بازارها و کمتر از 9/792 ميليارد يوآن وام دهي در ماه آوريل است.
        از سوي ديگر، توليدات صنعتي چين در ماه مه نسبت به سال گذشته رشد کمتر از انتظار 2/9 درصد را ثبت کرد. اقتصاددانان رشد 4/9 درصدي توليدات صنعتي را پيش بيني کرده بودند. آمار دفتر ملي آمار چين همچنين نشان داد سرمايه گذاري در دارايي هاي ثابت به جز در مناطق روستايي، در پنج ماه نخست امسال نسبت به سال گذشته با رشد 4/20 درصدي رو به رو شده است.
        اين در شرايطي است که اين سرمايه گذاري در دوره ژانويه تا آوريل 6/20 درصد رشد کرده بود. براساس گزارش دفتر ملي آمار چين، خرده فروشي در ماه مه رشد 9/12 درصدي را تجربه کرده است.
        اين در شرايطي است که آمار منتشر شده در روز شنبه نشان داد صادرات چين در ماه مه کمترين ميزان رشد را طي حدود يک سال گذشته ثبت کرده و واردات به طور غيرمنتظره با کاهش رو به رو شده است. صادرات در ماه مه نسبت به سال گذشته يک درصد رشد کرده و واردات 3/0 درصد افت کرده است.
        اقتصاددانان رشد 4/7 درصدي صادرات و 6/6 درصدي واردات را پيش بيني کرده بودند. مازاد تجاري چين نيز به 4/20 ميليارد دلار رسيد. ژيانگانگ شن،اقتصاددان ارشد مرکز ميزوهو،درمورد آمار تجاري چين گفت:«اين آمار وضعيت حقيقي صادرات را نشان مي دهد.» او اضافه کرد:«اين آمار تصوير نسبتا تيره اي را از کاهش تقاضاي خارجي ارائه مي دهد.»


        روزنامه دنياي اقتصاد، شماره 2938
        «میان این همه اگر،تو چقدر بایدی؟»


        http://traderha.com/f31/امیدها-و-تردیدها-2197


        نظر


        • بهانه اي براي تغيير روند بازار


          نويسنده: همايون دارابي


          معامله 17 درصد از سهام بزرگ ترين شركت بورس بهانه اي شد براي بازگشت اميدواري و رونق به بازار سهام.
          روز گذشته فعالان بازار سرمايه در حالي روز معاملاتي خود را آغاز كردند كه در دقايق نخست معاملات، بلوك 17 درصدي هلدينگ خليج فارس در بورس معامله شد و مجموعه صندوق بازنشستگي نفت موفق به خريد اين بلوك مديريتي شد.
          اهميت انجام اين معامله از دو زاويه است. از يك طرف هلدينگ خليج فارس با ارزش بازاري بالغ بر 24 هزار ميليارد تومان بزرگ ترين شركت حاضر در بازار سرمايه به شمار مي رود و خريد بلوك 17 درصدي آن ارزش يك كرسي از هيات مديره را دارد. اما از طرفي ديگر با ورود سهامدار جديد به تركيب سهامداران شركت اصل چهل و چهاري هلدينگ، مي توان به شفافيت هرچه بيشتر «فارس» اميدوارتر بود.
          به هر ترتيب صندوق نفت اين بلوك 17 درصدي را از آن خود كرد تا مالكيت خود در هلدينگ خليج فارس را به نزديك 18 درصد برساند. اما معامله هلدينگ خليج فارس كه به ارزش بيش از 5 هزار و 500 ميليارد تومان انجام شد، صرف نظر از تاثيرگذاري مثبت بر روي بازار حاشيه هاي زيادي را هم به دنبال داشت. تا جايي كه يكي از كارگزاران حاضر در اين رقابت نسبت به عدم امكان ادامه حضور در اين معامله بلوكي اعتراض كرد.
          مدير کارگزاري بانک دي که به عنوان خريدار در گردونه رقابت هلدينگ خليج فارس شرکت کرده بود در گفت وگو با «ايسنا» از ممانعت بورس براي ورود اين کارگزاري در سومين روز رقابت هلدينگ خليج فارس خبر داد و گفت: در جريان سومين روز رقابت از ورود کارگزاري بانک دي به جريان رقابت هلدينگ ممانعت شد و در نهايت کارگزاري رقيب موفق به خريداري اين بلوک براي صندوق نفت شد.
          وي افزود: ديروز بدون اطلاع و در زمان قانوني انجام معامله، سيستم کارگزاري بانک دي بسته شده و اجازه رقابت به خريداران داده نشد و در شرايطي که بنياد شهيد يکي از خريداران جدي هلدينگ خليج فارس بود، در نهايت بلوک 17 درصدي هلدينگ خليج فارس به صندوق نفت رسيد.
          اين فعال بازار سرمايه عنوان کرد: با اين حال بنياد شهيد به صورت جدي موضوع را پيگيري کرده و به مراجع قانوني و سازمان بورس شکايت مي کند.
          سلامتي كامل معامله «خليج فارس»
          در مورد اين معامله ديروز علي صحرايي معاون بازار شرکت بورس تهران ضمن رد شايعات موجود و برخي اظهارنظرهاي مطرح شده گفت: بعد از سه روز رقابت بالاخره ١٧ درصد از سهام «فارس» با قيمت هر سهم ١٣ هزار و ١۴٣ ريال به فروش رفت، اما اين معامله در روال قانون در سلامت كامل انجام شده است.
          وي در ادامه افزود: اين سهام از سه روز پيش با حضور سه متقاضي روي تابلوي معاملات شرکت بورس قرار گرفت و هر روز در پايان معاملات يک خريدار از صحن رقابت دور شد تا بالاخره روز دوشنبه پس از کنار کشيدن دو رقيب، خريدار نهايي توانست در ساعت ٩ و ٣٩ دقيقه بلوک ١٧ درصدي اين سهام را به قيمت هر سهم ١٣ هزار و ١۴٣ ريال از آن خود کند.
          مصطفي اميد قائمي، مدير عامل شرکت سرمايه گذاري آينده نگر (بازوي اجرايي صندوق بازنشستگي نفت در بورس) نيز در مورد اين معامله عنوان کرد: شرکت صندوق بازنشستگي نفت با توجه به ارزيابي هايي که پيرامون ارزندگي بلوک 17 درصدي «فارس» انجام داده بود، طي روز جاري به قيمت هر سهم 13 هزار و 143 ريال اقدام به خريد آن کرد.
          مصطفي اميدقائمي در خصوص آينده «فارس» و اثرات اين واگذاري بر قيمت سهام شرکت مذکور گفت: به طور قطع با انتقال بزرگ ترين شرکت مشمول اصل 44 قانون اساسي به بخش خصوصي، انتظار بهبود وضعيت شرکت و رشد آن با اعمال تغييرات و مديريت مناسب، انتظاري بديهي و به جاست.
          وي در خاتمه با ابراز اميدواري نسبت به آينده «فارس» اظهار كرد: اميدواريم از اين پس با حمايت هاي مناسب از سهام هلدينگ خليج فارس، بتوان ارزش اين شرکت بورسي را به جايگاه واقعي و ارزش ذاتي آن ارتقاء داد.
          اما در بازار ديروز معامله گران در شرايطي فعاليت خود را شروع کردند که در مسائل سياسي رقابت هاي انتخاباتي با حرارت ادامه دارد و با نزديکي زمان برگزاري انتخابات همچنان بازار در انتظار شناسايي رييس جمهوري جديد خود است. اين امر باعث شده است به رغم اصلاح نسبي قيمت ها در بازار همچنان جو انتظاري حاکم باشد. در بازار ديروز چرخش روند معاملات موجب شد تا شاخص رشد اندکي را تجربه کند.

          پتروشيمي ها ساز خود را مي زنند
          افزون بر اين، ديروز با انجام معامله بزرگ هلدينگ خليج فارس جو گروه پتروشيمي رو به مثبت شدن گذاشت، هر چند که همچنان نمادهاي اين گروه هر يک ساز خود را مي زنند و در حالي که هلدينگ خليج فارس و پتروشيمي پرديس با افت قيمت همراه شدند، نمادهاي پارسان و خارک و زاگرس رشد قابل ملاحظه اي را تجربه کردند. در نتيجه اين معاملات صف فروش پتروشيمي پرديس جمع شد. در اين گروه خبرهاي اوليه در مورد تخفيف خوراک مايع هر چند با ترديدهاي جدي مواجه است، اما در صورت تحقق مي تواند تاثير فوق العاده اي بر هلدينگ خليج فارس و پتروشيمي هايي نظير مارون بگذارد.
          در اين گروه، پتروشيمي شيراز ديروز در حالي متوقف شد که انتظار مي رود اين شرکت بيش از هزار ريال سود در مجمع تقسيم کند.
          در گروه معدني ديروز مجمع صبا نور با تقسيم سود 260توماني مواجه شد. سهامداران صبانور همچنين افزايش سرمايه 332درصدي را تصويب کردند.
          در گروه شرکت هاي تايرسازان، گزارش فوق العاده لاستيک کرمان باعث شگفتي شده است، اين شرکت پس از 25درصد افزايش سرمايه سود 674ريالي خود را به 799ريال افزايش داده است.
          با اين تعديل، سود سرمايه گذاري بانک ملي «وبانك» به عنوان سهامدار عمده «پكرمان» نيز از يک هزار و 215ريال به يک هزار و 321ريال افزايش يافت.
          در گروه شركت هاي سرمايه گذاري، خبرهاي رسيده از برنامه افزايش تقسيم سود بوعلي در مجمع پيش رو از 10 درصد به 70 درصد حكايت دارد.
          در گروه دارويي، دارو سازي اکسير با صدور شفاف سازي بر ابهامات افزود. اين شرکت در گزارش خود هيچ برآوردي از تغيير نرخ ارز و نرخ دارو ارائه نکرده است.
          در گروه غذايي به نظر مي رسد پس از افزايش سرمايه بانک ها و بيمه ها از محل تجديد ارزيابي احتمالاقند قزوين نيز شاهد افزايش سرمايه خواهد بود. در صورت رخداد اين مساله راه براي تجديد ارزيابي شرکت هايي نظير ذوب آهن اصفهان نيز باز خواهد بود.
          در گروه مخابرات، رييس شوراي رقابت در گفت وگو با خبرگزاري فارس اعلام كرد: واگذاري مخابرات جزو موضوعات قابل دخالت هيات تجديد نظر نيست.
          جمشيد پژويان در خصوص کناره گيري شوراي رقابت از موضوع تجديد نظر در واگذاري شرکت مخابرات ايران اظهار کرد: راي هيات تجديد نظر شوراي رقابت در مورد لغو واگذاري مخابرات مربوط به چندين ماه پيش است و شوراي رقابت اين طور تشخيص داد که اين موضوع از موارد ماده 61 که هيات تجديد نظر شوراي رقابت مي تواند در آن دخالت کند، نيست.
          رييس شوراي رقابت در پاسخ به اين سوال که مگر در جلسه 153 شوراي رقابت مقرر نشده بود تصميم شورا در جلسه بعدي اعلام شود، پس چرا پس از جلسه، شوراي رقابت اطلاعيه اي در مورد کناره گيري از پرونده صادر کرد؟ گفت: چنين قراري نبود؛ سازمان بازرسي کل کشور چندي پيش نامه اي را براي پيگيري اين موضوع به شوراي رقابت ارسال کرده و پيگير اين موضوع بود.
          وي در ادامه افزود: بنابراين نامه سازمان بازرسي کل کشور جزو دستور جلسه شوراي رقابت بود و در جلسه 153، براساس نامه سازمان بازرسي کل کشور، شوراي رقابت تصميم نهايي را گرفت. در مجموع بازار ديروز بازاري رو به تعادل بود که در آن 117ميليارد تومان سهام معامله شد که 4/15 درصد آن را معامله 5/18 ميليون سهم خليج فارس تشکيل داد. از 238نمادي هم که به روي تابلو رفتند، 95نماد با کاهش قيمت و 137نماد با رشد قيمت مواجه شده اند و ساير نمادها بدون تغيير بودند.

          روزنامه دنياي اقتصاد، شماره 2939

          «میان این همه اگر،تو چقدر بایدی؟»


          http://traderha.com/f31/امیدها-و-تردیدها-2197


          نظر


          • رشد بهتر از انتظار اقتصاد ژاپن

            اقتصاد ژاپن در فصل نخست امسال بيش از برآورد اوليه دولت رشد کرد. اين مساله به شينزو آبه،نخست وزير اين کشور، در مبارزه با کاهش قيمت ها کمک مي کند.
            به گزارش بلومبرگ، دفتر کابينه ژاپن ديروز،دوشنبه، اعلام کرد توليد ناخالص داخلي در فصل نخست با نرخ سالانه 1/4 درصد رشد کرده است. در محاسبات اوليه رشد 5/3 درصدي براي اين دوره اعلام شده بود. توليد ناخالص داخلي اسمي،که با تورم تنظيم نشده است، در فصل نخست نسبت به سه ماه قبل از آن 6/0 درصد رشد کرده است. گزارش دفتر کابينه ژاپن همچنين نشان داد اعتماد مصرف کنندگان در ماه مه به بالاترين سطح از سال 2007 تاکنون رسيده است. براساس اين گزارش، اعتماد مصرف کنندگان به 7/45 واحد افزايش يافته است. از سوي ديگر وزارت دارايي ژاپن در گزارشي اعلام کرد به دليل افزايش درآمد سرمايه گذاري، مازاد حساب جاري در ماه آوريل به 750 ميليارد ين(6/7 ميليارد دلار) رسيده است. اين ميزان بيش از دو برابر 350 ميليارد ين پيش بيني شده توسط اقتصاددانان بود.



            طلادر بازارهاي جهاني

            ديروز بهاي طلادر بازارهاي جهاني البته اندکي افت داشت. اما اين کاهش چندان زياد نبود تا بتواند در بازارداخلي منشاء اثري باشد. تقويت ارزش دلار در مقابل ساير ارزها براين شرايط تاثيرگذار بود.
            در بازارهاي جهاني برخي بهبود شرايط اقتصادي در آمريکا را که طي هفته گذشته ارقام متفاوتي ازآن اعلام شد، دليل خوشبيني به کاسته شدن از ميزان خريد اوراق قرضه درآمريکا مي دانند. روز گذشته بهاي هراونس طلابراي تحويل فوري تا 1377 دلار تعديل شد و نسبت به نرخ پايان معاملات هفتگي تقريبا 7 دلار کاهش يافت، اين روند البته تا ساعت 15 تا 1380 دلار دوباره افزايش يافت. افت اندک قيمت طلادر بازارهاي جهاني در حالي است که در نظرسنجي کيتکو براي اين هفته اغلب به افزايش قيمت طلاراي داده بودند. روز جمعه نرخ تعداد مشاغل ايجاد شده ماه مه در آمريکا 175 هزار شغل اعلام شد. اعتقاد بر کاستن از ميزان خريدهاي فدرال رزرو با توجه به اين آمار تقويت شده است.
            ازاين رو به عقيده عده اي از تحليلگران اقتصادي با توجه به ميزان نرخ بيکاري آمريکا انتظار مي رود بانک مرکزي اين کشور کاهش بخشي از سياست هاي انبساطي پولي را به زودي آغاز کند.
            برخي ديگر از کارشناسان اقتصادي بر اين باورند بانک مرکزي آمريکا قبل از اينکه اقدام به کاهش سياست هاي انبساطي پولي کند نرخ بيکاري بايد به ثبات کامل برسد.
            در بازار داخلي در حالي نوسان قيمت ها به تحرکات سياسي آستانه انتخابات مربوط دانسته مي شود که رييس اتحاديه کشوري طلاو جواهر البته اين موضوع را رد مي کند.


            روزنامه دنياي اقتصاد، شماره 2939
            «میان این همه اگر،تو چقدر بایدی؟»


            http://traderha.com/f31/امیدها-و-تردیدها-2197


            نظر


            • برگزاري دوره بيست و يكم آزمون هاي حرفه اي بازار سرمايه


              رييس اداره آموزش و امور گواهي نامه هاي حرفه اي سازمان بورس با اشاره به آغاز ثبت نام از متقاضيان شرکت در بيست و يکمين دوره آزمون هاي حرفه اي‏ از ١5 تير ماه جاري گفت: اين دوره از آزمون ها در روزهاي 7 و 8 شهريور امسال برگزار مي شود. حيدر فروغ نژاد افزود: اين آزمون ها در 9 آزمون اصول بازار سرمايه، معامله گري اوراق تامين مالي، معامله گري بورس کالا، معامله گري ابزار مشتقه، مديريت نهادهاي بازار سرمايه، کارشناسي عرضه و پذيرش، تحليلگري بازار سرمايه، ارزشيابي اوراق بهادار و مديريت سبد اوراق بهادار، برگزار مي شود. فروغ نژاد با بيان اينکه فرآيند ثبت نام بيست و يکمين دوره آزمون هاي بازار سرمايه کاملااينترنتي و ازطريق سايت اداره آموزش و امور گواهينامه هاي حرفه اي به نشاني reg.seo.ir خواهد بود‏، خاطرنشان کرد: اطلاعات تکميلي ‏درخصوص اين آزمون از طريق سايت مذکور در اختيار علاقه مندان قرار خواهد گرفت.


              روزنامه دنياي اقتصاد، شماره 2940
              «میان این همه اگر،تو چقدر بایدی؟»


              http://traderha.com/f31/امیدها-و-تردیدها-2197


              نظر


              • قيمت ها در فلزات پايه ثابت باقي ماند


                نويسنده: سحرنمايشي

                به رغم آن که انتظار مي رود با انتقال رکود جهاني به بازارهاي داخلي روند قيمت ها کاهشي باشد، اما آن چه اين روزها در بازار فلزات پايه شاهديم، ثبات نسبي قيمت ها است که در کشش پايين تقاضا و کاهش سطح عرضه ها توجيه مي شود.
                به عقيده کارشناسان بازار آن چه به تثبيت قيمت ها و تناقض در رفتار بازار منجر شده است شرايط انتخاباتي و اخبار مرتبط به آن است که بيشتر بازار را تحت الشعاع قرار داده است.
                با اين حال با مراجعه به اخبار و اطلاعات اقتصادي از جهان در مي يابيم که در بازارهاي جهاني نشانه هايي از بهبود شرايط اقتصادي آمريکا مشاهده شده و تحليلگران اقتصادي معتقدند اقتصاد اين کشور از گردنه بحران عبور کرده است. با اين حال انتظار آنکه در کوتاه مدت تقاضا افزايش قابل توجهي يابد و قيمت ها نيز با صعودي پايدار مواجه شوند انتظار به جايي نيست تا جايي که برخي از آگاهان اقتصاد جهاني معتقدند اين روند ممکن است حتي تا يک سال ديگر اتفاق نيفتد. در عين حال ارزان شدن قيمت مواد خام فلزات پايه در جهان باعث شده است تا قيمت برخي کالاها هم به تبع پايين بيايد و اين ارزاني کالاها که به شرايط اقتصاد جهاني هم بازمي گردد، توليدکنندگان اين كالاها را تهديد مي کند. در اين شرايط با توجه به تعيين قيمت هاي پايه محصولات در بازار قيمت ها در بورس کالانيز به نسبت قيمت هاي متفاوتي را تجربه مي کنند و اين تفاوت به تغيير جهت بازار نيز منجر شده است.
                با اين حال آگاهان اقتصادي افت قيمت ها در بازارهاي کالايي جهان را ناشي از کاهش مصرف و نبود قدرت خريد عنوان کرده اند. اما درباره تاثيرپذيري بازار فلزات اساسي کشور از اين روند اين تحليل وجود دارد که به رغم بازارهاي فلزات پايه جهاني، در داخل کشور در سال جاري به تبع مشکلات تجاري ممکن است به زودي روند رو به رشدي تجربه شود، چراکه توليدکننده داخلي هنوز با فشارهاي مختلفي مواجه است.
                با اين حال برخي از فعالان بازار معتقدند رکود بازار فلزات پايه که همچنان بيشتر از ديگر بازارهاي کالايي به چشم مي خورد بيش از اينکه دليل اقتصادي داشته باشد دليل سياسي دارد. کاهش سطح عمومي قيمت ها هم عملاموجب ضعف اقتصادي بازار شده است و اين مساله با توجه به قرار گرفتن در آستانه انتخابات بازار را راکدتر کرده است. بنابراين با اينکه قيمت ها در مسير ثابتي در حرکتند، اما پيش بيني کارشناسان با توجه به شرايط خارجي و داخلي در روزهاي آتي متفاوت است؛ چرا که فلزات جهاني نيز روز گذشته در بورس لندن کاهشي بوده است. از طرفي نيز نرخ ارز نسبت به روز ما قبل با افت قيمت رو به رو شد که در ثبات نسبي قيمت ها موثر است. اين در شرايطي است که برخي از فعالان آگاه معتقدند همزماني اين کاهش قيمت با انتخابات، اين تصور را در برخي افراد به وجود آورده که پس از انتخابات بازار با روندي افزايشي مواجه خواهد شد.


                روزنامه دنياي اقتصاد، شماره 2940
                «میان این همه اگر،تو چقدر بایدی؟»


                http://traderha.com/f31/امیدها-و-تردیدها-2197


                نظر


                • ارتقاي چشم انداز اعتباري آمريكا


                  نويسنده: رفيعه هراتي

                  موسسه رتبه بندي استاندارد اند پورز به دليل برطرف شدن خطرات مالي، چشم انداز رتبه اعتباري +AA آمريکا را از منفي به پايدار ارتقا داد. اين در شرايطي است که کمتر از دو سال قبل اين موسسه بزرگ ترين اقتصاد جهان را از رتبه سه A محروم کرد.
                  به گزارش بلومبرگ، استاندارد اند پورز در بيانيه اي که روز دوشنبه منتشر شد، اعلام کرد: احتمال تنزل رتبه ايالات متحده در آينده نزديک کمتر از يک به سه است. اين موسسه که مقر آن در نيويورک قرار دارد اعلام کرد شاهد «بهبود عملي» ازجمله توافق سياستمداران براي جلوگيري از پرتگاه مالي از طريق کاهش هزينه ها بوده است. استاندارد اند پورز همچنين اعلام کرد بدهي دولت آمريکا به عنوان درصدي از توليد ناخالص داخلي در چند سال آينده در حدود 84 درصد ثابت خواهد ماند. به گفته استاندارد اند پورز اين مساله به سياست گذاران فرصت مي دهد تا به هزينه خدمات اجتماعي و بهداشت و درمان رسيدگي کنند. استاندارد اند پورز، بزرگ ترين موسسه رتبه بندي جهان، درپي آشفتگي جهاني بازار سهام و کاهش سود اوراق قرضه آمريکا به کمترين سطح، براي نخستين بار در اوت سال 2011 رتبه اعتباري آمريکا را از
                  AAA کاهش داد. از سوي ديگر، اين کاهش رتبه تا حدي به دليل بن بست سياسي درمورد افزايش سقف بدهي ها و همچنين فقدان برنامه دولت در زمينه مهار بدهي ها و درنتيجه تضعيف کارآيي، ثبات و پيش بيني پذيري سياست گذاري در آمريکا و نهادهاي سياسي، بود.


                  استاندارد اند پورز مي گويد: «اکنون شاهد حرکتي آرام و تدريجي به سمت ثبات مالي هستيم. با توجه به دستيابي به توافق براي اجتناب از پرتگاه مالي در اوايل امسال، دست کم تمايل اندکي براي مصالحه بين دو حزب دموکرات و جمهوري خواه وجود دارد، حتي اگر اين دو حزب در دقيقه نود به توافق برسند.» موسسه استاندارد اند پورز در بيانيه خود آورده است: «به اعتقاد ما رتبه کنوني + AAآمريکا به دليل توانايي کم مقامات در پاسخگويي سريع و موثر به مساله بودجه عمومي در بلند مدت است و انتظار داريم منازعات بين دموکرات ها و جمهوري خواهان درمورد افزايش سقف بدهي ها تکرار شود.» استاندارد اند پورز همچنين اعلام کرد:«خطر عمده اي چشم انداز مطلوب ما را از انعطاف پذيري و سودمندي سياست پولي آمريکا تهديد نمي کند. عملکرد اقتصادي آمريکا در سال هاي آينده همانند يا بهتر از ديگر همتايانش خواهد بود.» دين بکر، مدير مرکز تحقيقات اقتصادي و سياسي در واشنگتن، درباره ارتقاي چشم انداز اعتباري آمريکا مي گويد اين تغيير چشم انداز نشان دهنده عقب نشيني استاندارد اند پورز از تنزل رتبه اين کشور است. اين در شرايطي است که موسسات رتبه بندي مودي و فيچ رتبه اعتباري AAA را براي آمريکا حفظ کرده اند، اما چشم انداز منفي براي اين کشور درنظر گرفته اند. مودي اعلام کرده است سياست گذاران آمريکا براي اجتناب از تنزل رتبه بايد مشکل بدهي ها را حل کنند. اين موسسه پيش بيني کرده است بدهي هاي آمريکا اواخر اين دهه با افزايش رو به رو خواهد شد.

                  روزنامه دنياي اقتصاد، شماره 2940

                  «میان این همه اگر،تو چقدر بایدی؟»


                  http://traderha.com/f31/امیدها-و-تردیدها-2197


                  نظر


                  • کاهش قيمت طلاي جهاني


                    در بازارهاي جهاني بهاي جهاني فلزات گرانبها به ويژه طلابا نوساناتي همراه بود. روز گذشته بهاي هر اونس طلاي جهاني با 10 دلار کاهش ابتدا تا ساعت 15 ( به وقت تهران ) به 1370 دلار رسيد، اما در ادامه باز هم کاهش پيدا کرد و به 1368 دلار در هر اونس رسيد. البته قيمت در ساعات بعد بار ديگر به 1370 دلار بازگشت.نگراني سرمايه گذاران از پايان اجراي سياست هاي انبساط پولي فدرال رزرو دليل اين کاهش قيمت عنوان شده است. موسسه «استاندارد اند پورز» آمريکا با اعلام اين موضوع عنوان کرده که «ميزان تقاضاي خريد طلاکاهش يافته است.» اين گزارش مي افزايد: طلاکه از زمان خريد ماهانه 85 ميليارد دلار اوراق قرضه توسط بانک مرکزي آمريکا به عنوان حصاري در برابر تورم به شمار مي رفت ديروز با کاهش 2/0 درصدي به 1370دلار در هر اونس رسيده است. «برايان لان» مدير مرکز خريد و فروش طلادر سنگاپور اظهار کرده که انتشار خبر موسسه استاندارد اند پورز آمريکا بيشتر به نفع بازار سهام بوده تا بازار طلا. وي همچنين پيش بيني کرده که به احتمال زياد قيمت جهاني طلادر هفته جاري بين 1360 تا 1420دلار داد و ستد خواهد شد. ماه گذشته از زماني که برنانکه رييس بانک مرکزي آمريکا از کاهش خريد اوراق قرضه در صورت نشانه هايي از رونق اقتصاد خبر داده بازارهاي مالي جهان تحت فشار قرار گرفته است.


                    روزنامه دنياي اقتصاد، شماره 2940
                    «میان این همه اگر،تو چقدر بایدی؟»


                    http://traderha.com/f31/امیدها-و-تردیدها-2197


                    نظر


                    • نگاه بورس به انتخابات


                      نويسنده: شروين شهرياري



                      احتياط انتخاباتي بورس سبب شد تا بازار سهام اين هفته را تنها با افزايش 2/0 درصدي شاخص سپري كند. رشد اندك بورس در هفته جاري از روز دوشنبه آغاز شد؛ درست زماني كه فعالان بازار سرمايه تشخيص دادند كه مي توان از انتخابات عبور كرد و ريسك احتمالي آن را ناديده گرفت. به اين ترتيب بازار سهام از ميانه هفته به تدريج و البته باز هم محتاطانه از فاز ركود خارج شد تا شرايط متفاوت تري را از خود به نمايش بگذارد. با اين حال به نظر مي رسد كه چشم انداز نحوه ورود بورس به تابستان مستلزم مشخص تر شدن نتايج انتخابات پيش رو است.
                      گروه بورس- بازار بورس با حاکميت رکود نسبي هفته معاملاتي جاري را پشت سر گذاشت تا با افزايش 2/0 درصدي شاخص کل به انتظار مشخص شدن نتايج رقابت نامزدهاي رياست جمهوري در روز جمعه بماند. اين واکنش احتياطي سهامداران از آنجا که نگاه اقتصادي و سياسي کانديدا هاي موجود تفاوت هاي مهمي با يکديگر دارد قابل درک است؛ به اين ترتيب خريداران سهام به رغم اشراف به ارزندگي قيمت ها، هر گونه تقاضاي خريد موثر را به عبور از مقطع انتخابات و معرفي رييس جمهور جديد موکول کرده اند.

                      تاثير انتخابات بر بازار

                      تحولات سياسي در همه کشورهاي جهان تاثير مهمي در روند بازارهاي مالي بر جاي مي گذارند. اين تاثير گذاري هم در کوتاه مدت و به صورت واکنش فوري به نتايج رويدادهاي مهم سياسي نظير انتخابات آشکار مي شود و هم در بلند مدت، با تغيير سمت و سوي سياست هاي کلان يک کشور بر جهت گيري بازارها موثر است. بورس تهران نيز از اين قاعده مستثني نبوده و به صورت تاريخي نسبت به تحولات سياسي مهم واکنش نشان داده است. در اين ميان، حساسيت بازار به انتخابات رياست جمهوري بيشتر است چرا که رييس جمهور به عنوان بالاترين مقام اجرايي کشور، سکاندار ايجاد تحولات مهم اقتصادي و سياسي مي باشد. در مقاطع گذشته، سرمايه گذاران معمولابا يک پيش بيني اوليه از نتايج انتخابات در روزهاي نزديک به اين واقعه معاملات خود را تنظيم مي کردند؛ با اين حال مطالعه روند حاضر بازار سهام حاکي از عدم ورود سرمايه گذاران به گمانه زني نتيجه انتخابات و حاکميت احتياط کامل تا زمان مشخص شدن رييس جمهور آينده است. به اين ترتيب از آنجا که در هفته هاي معاملاتي اخير بازار فاقد سمت و سوي مشخص بوده و قيمت هاي سهام نيز در سطوح ارزنده خود درجا زده اند، انتظار نمي رود خروجي انتخابات منجر به نوسانات شديد در بورس تهران شود؛ از اين منظر مي توان گفت ريسک بازار سهام در برخورد با انتخابات پيش رو نسبت به دوره هاي پيشين تا حد زيادي کاهش يافته است.


                      روزنامه دنياي اقتصاد، شماره 2941
                      «میان این همه اگر،تو چقدر بایدی؟»


                      http://traderha.com/f31/امیدها-و-تردیدها-2197


                      نظر


                      • ثبات طلاي جهاني


                        در بازارهاي جهاني بهاي جهاني فلزات گرانبها به ويژه طلابا نوساناتي همراه شده است. نگراني سرمايه گذاران از پايان اجراي سياست هاي انبساط پولي فدرال رزرو دليل اين نوسانات قيمت عنوان شده است. به دنبال ادامه نگراني هاي سرمايه گذاران بين المللي در خصوص متوقف شدن اجراي سياست هاي محرک پولي در آمريکا، قيمت جهاني طلاابتدا با نوسان هاي رو به بالامواجه شد و سپس قيمت ها کاهش پيدا کرد. در حالي که آمارهاي اقتصادي نشانگر بهبود نسبي وضعيت اقتصادي آمريکا است نگراني ها در خصوص تصميم احتمالي فدرال رزرو براي متوقف کردن سياست هاي انبساطي پولي افزايش يافته است. قيمت هر اونس طلاديروز نوسان زيادي داشت و تاساعت 30/18 به وقت تهران از 1384 دلار فراتر رفت. افزايش ارزش دلار و رشد شاخص سهام تاثير زيادي بر افت قيمت طلاداشته است. قيمت طلاروز سه شنبه به پايين ترين حد خود در سه هفته اخير رسيده بود. برخي کارشناسان بازارهاي جهاني مي گويند انتشار گزارش موسسه رتبه بندي s&p در خصوص افزايش رتبه اعتباري آمريکا نيز بر افت قيمت طلاموثر بوده
                        است.
                        در همين حال گزارش «بلومبرگ» از بررسي چارت هاي معاملات طلانشان مي دهد که معاملات کنوني طلابا معاملات انجام گرفته در پايان سال 2008 درست پيش از آغاز صعود قيمت طلاو نقره قابل مقايسه است. اين موضوع ممکن است به اين معني باشد که روند صعودي قرار است آغاز شود؛ اما تفاوت بزرگي که بين حال حاضر و آن زمان وجود دارد اين است که سياست انبساط مالي تازه آغاز شده بود در حالي که اکنون اين سياست به طور روزافزون غيرموثر به نظر مي رسد.


                        روزنامه دنياي اقتصاد، شماره 2941
                        «میان این همه اگر،تو چقدر بایدی؟»


                        http://traderha.com/f31/امیدها-و-تردیدها-2197


                        نظر


                        • يلن گزينه جانشيني برنانکه


                          اکثر اقتصاددانان در نظرسنجي رويترز از جانت يلن نايب رييس بانک مرکزي آمريکا به عنوان اصلي ترين نامزد براي جانشيني بن برنانکه - رييس اين بانک - نام بردند. به گزارش ايسنا، در اين نظرسنجي از ميان 44 اقتصاددان، 40 نفر گفتند يلن که رييس سابق بانک فدرال رزرو سانفرانسيسکو است، در فوريه سال 2014 جانشين برنانکه مي شود.
                          جانت يلن، اقتصاددان 66 ساله، از سال 2010 جايگاه شماره دوي بانک مرکزي آمريکا را در اختيار داشته و يکي از طرفداران پروپاقرص سياست هاي انبساطي مالي بوده که تحت رياست برنانکه براي تقويت رشد اقتصادي و بالابردن اشتغالزايي در اين کشور انجام گرفته است. با اين همه، برنانکه که براي دو دوره در راس بانک مرکزي آمريکا بوده، هنوز در مورد تمايلش براي تصدي اين سمت براي دور سوم يا کناره گيري اظهارنظر نکرده است. تنها سه اقتصاددان در نظرسنجي رويترز پيش بيني کردند که برنانکه براي مدت چهار سال ديگر در اين سمت باقي مي ماند. اسامي ديگري که به عنوان جانشين احتمالي برنانکه مطرح شده اند شامل لري سامرز، مشاور سابق باراک اوباما، تيموتي گيتنر، وزير خزانه داري سابق و راجر فرگوسن و دان کوهن، نايب رييسان سابق بانک مرکزي هستند. هر شخصي که جانشين برنانکه شود، يقينا وظيفه دشوار مديريت اقتصاد آمريکا را که هنوز شکننده باقي مانده است، به عهده خواهد داشت. همچنين بايد بتواند به طور موفقيت آميز به برنامه تدابير محرک اقتصادي بدون برهم خوردن توازن بازارهاي مالي پايان دهد. برنانکه که جمهوري خواه است، در زمان رياست جمهوري جورج دبليو بوش به رياست بانک مرکزي آمريکا منصوب شد و اوباما پس از بحران مالي او را مجددا به اين سمت منصوب کرد.



                          روزنامه دنياي اقتصاد، شماره 2942
                          «میان این همه اگر،تو چقدر بایدی؟»


                          http://traderha.com/f31/امیدها-و-تردیدها-2197


                          نظر


                          • هشدار imf درمورد كاهش هزينه هاي آمريكا



                            صندوق بين المللي پول(imf) روز جمعه از ايالات متحده خواست کاهش جامع هزينه هاي دولت را لغو کند و توصيه کرد فدرال رزرو آمريکا برنامه خريد اوراق قرضه را دست کم تا پايان امسال ادامه دهد.
                            به گزارش رويترز، صندوق بين المللي پول در گزارش سالانه خود از وضع سلامت اقتصاد آمريکا پيش بيني کرد اقتصاد اين کشور در سال جاري 9/1 درصد رشد خواهد کرد. البته براساس اعلام صندوق بين المللي پول در صورت کاهش بودجه به اندازه 75/1 درصد از اين رشد کاسته خواهد شد. Imf همچنين پيش بيني رشد اقتصادي سال 2014 را از 3 درصد پيش بيني شده در ماه آوريل به 7/2 درصد کاهش داد. اين صندوق در ماه آوريل چنين فرض کرده بود که کاهش شديد هزينه هاي دولت لغو خواهد شد، اما اکنون اين فرض را کنار گذاشته است. صندوق بين المللي پول اعلام کرد ايالات متحده بايد روند کاهش هزينه ها را معکوس کند و درعوض برنامه اي اتخاذ کند که به موجب آن رشد هزينه هاي دولت در بخش بهداشت و درمان و مزاياي بازنشستگي کند شود. صندوق بين المللي پول همچنين پيشنهاد مي کند ايالات متحده ماليات بيشتري جمع آوري کند. صندوق بين المللي پول در گزارش خود آورده است: «کاهش کسري بودجه در سال 2013 بيش از حد سريع بوده و به درستي طراحي نشده است.» اين صندوق هشدار داد کاهش هزينه آموزش، دانش و زيرساخت ها رشد اقتصادي را کاهش خواهد داد. گرچه به اعتقاد صندوق بين المللي پول کل بدهي هاي دولت آمريکا پس از سال 2015 کاهش خواهد يافت، اما با اين وجود به دليل جمعيت سالمند و هزينه بيشتر براي بخش بهداشت و درمان، بودجه عمومي در مسير ناپايدار قرار خواهد گرفت.» کريستين لاگارد، رييس صندوق بين المللي پول، در يک کنفرانس خبري گفت:«اکنون توصيه ما تنها کند کردن روند کاهش بودجه نيست. توصيه ما عجله کردن است، تعجيل در تعيين نقشه راهي در ميان مدت براي بازسازي ثبات مالي.» او گفت تاثير هزينه هاي بالاي بخش بهداشت و درمان و ديگر برنامه ها در طول زمان تشديد شده است، بنابراين مهم است که به سرعت به اين مساله رسيدگي شود. Imf به فدرال رزرو آمريکا توصيه مي کند خريد دارايي ها را دست کم تا پايان امسال ادامه دهد تا از اين طريق از احياي اقتصادي آمريکا حمايت کند. اما درعين حال فدرال رزرو بايد خود براي عقب نشيني از اين برنامه در آينده آماده کند. در حال حاضر فدرال رزرو به منظور کاهش نرخ استقراض و تقويت رشد اشتغال، ماهانه 85 ميليارد دلار اوراق قرضه خريداري مي کند. لاگارد در اين باره گفت صندوق بين المللي پول انتظار دارد فدرال رزرو کاهش خريد اوراق قرضه را از سال آينده آغاز کند. اين صندوق معتقد است عقب نشيني از سياست هاي تسهيل پولي چالش هايي را به وجود خواهد آورد، بنابراين بسيار مهم است که فدرال رزرو به طور موثر با بازارها تعامل کند.


                            روزنامه دنياي اقتصاد، شماره 2943
                            «میان این همه اگر،تو چقدر بایدی؟»


                            http://traderha.com/f31/امیدها-و-تردیدها-2197


                            نظر


                            • پرواز اميدوارانه بورس تهران

                              بورس دو روزه 5/4 درصد سود به سرمايه گذاران خود رساند

                              اين مهم ترين خبري است كه نشان مي دهد شفاف ترين بازار سرمايه گذاري ايران روي خوشي به تحولات سياسي اخير نشان داده است. رشد طوفاني بازار سرمايه كه در صبح روز شنبه و مقارن با اعلام نتيجه اوليه آرا آغاز شده بود، روز يكشنبه به دنبال اعلام قطعي نتايج انتخاب حسن روحاني به عنوان رييس جمهور دوره يازدهم تشديد شد.
                              شاخص بورس طي دو روز پس از انتخابات بالغ بر دو هزار و 140 واحد رشد داشته تا بازدهي بازار به طور متوسط روزانه 2.2 درصد باشد. در پي اين رخداد مهم سياسي، سهام گروه بانكداري و واسطه گري مالي كه در ماه هاي گذشته مغفول مانده بود، به گردونه رونق بازگشت تا به اين ترتيب حتي بازار نسبت به سياست هاي احتمالي به كار گرفته شده از سوي دولت جديد در كنترل تورم و نقدينگي واكنش نشان دهد. اگرچه بازار سرمايه طي دو روز گذشته رشدي طوفاني را تجربه كرده و ركوردهاي خيره كننده اي را از خود بر جاي گذاشته است اما به نظر مي رسد تحليل شرايط كنوني بازار بيش از همه چيز لازم و ضروري است. زيرا شرايط كنوني بازار سرمايه بيشتر ناشي از تزريق روحيه اميد به جامعه و خوش بيني به وجود آمده و هنوز همان تحريم هاي سنگين، همان دغدغه هاي سياسي در حوزه بين الملل و هسته اي و همان شرايط قبلي اقتصادي به قوت خود باقي است. براين اساس درگفت وگو با كارشناسان بازار سرمايه مهمترين انتظارات فعالان بورس تهران را از رييس جمهور منتخب جويا شديم. انتظاراتي كه درصورت برآورده شدن مي تواند رونق بورس را تداوم بخشد.

                              انتظار خانواده بازار سرمايه از رييس جمهور منتخب
                              عضو هيات مديره تامين سرمايه اميد در اين باره به نام گذاري دولت دكتر حسن روحاني به نام دولت «تدبير و اميد» اشاره كرد كه پس از برگزاري انتخابات رياست جمهوري، بازار سرمايه بلافاصله نسبت به نتيجه اين انتخاب واكنش مثبت از خود نشان داد.
                              عليرضا برادران، انتظار خانواده بازار سرمايه براي دائمي شدن اين مثبت انديشي را تثبيت شاخص هاي اقتصادي، كنترل تورم، خروج از نظام چندنرخي ارز و تثبيت نرخ ارز براي فعالان در قالب بهبود فضاي كسب و كار حداقل در ميان مدت عنوان كرد.
                              وي اظهار كرد: انتظار بر اين است كه متغيرهاي اقتصادي در ميان مدت كنترل شود و درآمدهاي ارزي به مصرف هزينه هاي توسعه اي برسد. عضو هيات مديره تامين سرمايه اميد با تاكيد بر لزوم توسعه بازار سرمايه كشور، گفت: چشم اميد 6.5 ميليون نفر صاحب كد سهامداري بورس اوراق بهادار به شفافيت، كارآيي، توسعه و عمق بازار سرمايه است.برادران، از بازار سرمايه كشور به عنوان محلي مناسب براي شفاف سازي شركت ها و اجراي سياست هاي اصل 44 قانون اساسي براي دولت منتخب ياد كرد.
                              به گفته وي، كاهش تصدي گري در كشور نيازمند رشد اقتصادي بين 6 تا 8 درصدي است كه بر اين اساس بازار سرمايه كشور به عنوان يكي از محور هاي بازارهاي مالي كشور مي تواند كمك شاياني براي ايجاد اشتغال 3.5 ميليون نفري باشد.
                              اين كارشناس بازار سرمايه ادامه داد: بر اين اساس بازار سرمايه كشور بايد براي تامين مالي بنگاه هاي اقتصادي كشور مورد توجه قرار گيرد.

                              تثبيت متغيرهاي كلان اقتصادي
                              مديرعامل سرمايه گذاري بهمن در رابطه با انتظارات بازار سرمايه از رييس جمهور منتخب به لزوم آرامش در اين بازار اشاره كرد و گفت: بازگرداندن آرامش به فضاي كلي اقتصاد و بازار سرمايه با اولويت آرامش در مسائل بين المللي جايگاه ويژه اي در انتظارات فعالان بازار دارد.
                              محمدرضا رستمي افزود: تثبيت متغيرهاي كلان اقتصادي مثل تورم و به ويژه نرخ ارز از طريق بازنگري مديريت درآمدها و هزينه هاي ارزي در كنار كمك به حل مشكلات بنگاه هاي اقتصادي و صنايع داراي مشكل از جمله صنعت خودرو و بانكداري نيز از درخواست هاي فعالان بازار از رييس جمهور منتخب است.وي خاطرنشان كرد: در حوزه صنايع، پرداخت سهم صنعت از قانون هدفمندي يارانه ها و حل مشكلات نقدينگي بنگاه ها (اعم از ارزي و ريالي) و حل مشكلات مربوط به گشايش اعتبارات اسنادي از اهميت برخوردارند.
                              اين كارشناس بازار با تاكيد بر اصلاح قوانين و دستورالعمل هاي محدودكننده گفت: اصلاح برخي قوانين مانند عوارض و حقوق دولتي، عوارض صادراتي و قيمت خوراك بالاو تشويق بنگاه ها به توليد از نيازهاي اساسي بازار سرمايه است.
                              مديرعامل سرمايه گذاري بهمن اظهار كرد: ممانعت از قيمت گذاري محصولات بنگاه ها و ادامه تلاش ها براي رقابتي كردن قيمت و ورود محصولات به بورس كالاهمواره از نيازهاي اصلي شركت ها است.
                              رستمي با اشاره به روند اجراي اصل 44 تاكيد كرد: رفع مشكلات اجرايي اصل 44 و ادامه روند خصوصي سازي و واگذاري به بخش خصوصي واقعي از ديگر موضوعاتي است كه رييس جمهور منتخب مي تواند با پرداختن به آن به رشد بازار سرمايه كمك كند.
                              وي با تاكيد بر اينكه دولت بايد مدل تامين مالي را در كشور بازنگري و بازار سرمايه را محور توسعه و تامين مالي قرار دهد، گفت: تسريع ورود شركت هاي بخش خصوصي به بورس و تشويق تامين مالي از مكانيزم بازار سرمايه به جاي فشارآوردن بر سيستم بانكي مي تواند پويايي بازار سرمايه را در پي داشته باشد.

                              اختلافات ميان حزبي ممنوع
                              مديرعامل شركت كارگزاري بورس بهگزين نيز به رشد 4.5 درصدي بازار سرمايه طي دو روز گذشته در پي مشخص شدن نتايج انتخابات رياست جمهوري اشاره كرد كه اين مساله به عنوان واكنش سريع بازار نشان از اقبال اين مجموعه به كانديداي منتخب مردم و دلخوري از دوره قبلي رياست جمهوري داشت.
                              محمدمهدي ناسوتي فرد با اشاره به اميدواري بازار به بهبود فضاي كسب و كار، انتظار فعالان بازار سرمايه از رييس جمهور جديد را شفاف بودن فضاي سياسي و اقتصادي و عدم اتخاذ تصميمات خلق الساعه و تغييرات پياپي در وزارتخانه ها عنوان كرد.
                              ناسوتي فرد با تاكيد بر لزوم ثبات مديريتي به خصوص در حوزه اقتصادي كشور و كمتر شدن تنش ها در عرصه بين المللي را ضروري دانست تا به اين واسطه شاهد وضعيت مناسب شركت ها در تجارت خارجي باشيم.
                              وي انجام اين امر را مستلزم برقراري روابط مناسب ايران با ديگر كشورها عنوان كرد.
                              وي ادامه داد: بر اين اساس انتظار مي رود كه در دوره جديد درگيري هاي درون جناحي و سهم خواهي ها كمتر شود و فضاي صميميت در درون جناح ها حاكم شود تا به اين واسطه شاهد سازندگي در كشور باشيم.
                              ناسوتي فرد همچنين بر لزوم به كارگيري افراد متخصص در وزارتخانه ها تاكيد كرد تا به اين واسطه از بروز اشتباهات فاحش در پست هاي كليدي جلوگيري شود.

                              پيگيري رشد زيرساخت هاي بازار سرمايه
                              يك كارشناس بازار نيز درخصوص انتظارات بورس از دولت آينده گفت: بر اساس سياست کلي نظام قرار است تامين مالي جهت رشد اقتصادي 8 درصدي در سال توسط بازار سرمايه انجام شود که اميدواريم بنگاه هاي اقتصادي عمده نياز خود را براي رشد توليد از طريق بازار سرمايه انجام دهند.
                              خزلي خرازي در گفت وگو با «ايسنا» تحقق برنامه خصوصي سازي و پيگيري رشد زيرساخت هاي بازار سرمايه را از انتظارات فعالان بازار سرمايه از رييس جمهور آينده اعلام کرد و گفت: زماني که قصد داريم 40 درصد منابع مورد نياز براي رشد اقتصادي 8 درصدي را از طريق بورس فراهم کنيم بايد زيرساخت هاي بازار سرمايه قوي باشد.
                              اين کارگزار بورس در ادامه به تشريح دلايل رکوردشکني هاي شاخص بورس پرداخت و گفت: همه اذعان دارند که اقتصاد کشور ذاتا از لحاظ دروني مشکلي ندارد و اگر بپذيريم که بزرگ ترين بنگاه هاي اقتصادي شامل پالايشگاه ها، پتروشيمي ها، سنگ آهني ها، فولادي ها و بخش هاي ساختماني و 90 درصد بنگاه هاي سيماني در بورس حضور دارند، همه اين بنگاه ها ذاتا توليد کننده هستند و فروش و صادرات مطلوبي در سال 91 داشته و براي سال 92 پيش بيني هاي خوبي ارائه کرده اند.
                              وي مشکل اول کشور را روابط بين الملل و تحريم ها دانست و عنوان کرد: انتظاري که فعالان بازار سرمايه دارند و احساسي که در اين دو روز داشته اند اين است که با اين انتخاب، مشکلات روابط بين الملل به سمت مطلوبي پيش رود. زيرا اگر مشکلات روابط بين الملل کاهش يابد، تمام شرکت ها و بنگاه ها مي توانند فروش هاي خوبي داشته باشند و حاشيه سود بيشتري کسب کنند.
                              اين فعال با سابقه بورس تهران عنوان کرد:اين در حالي است که ممکن است انتظار بازار هيجاني باشد ولي مبتني بر اين تحليل است که در صورت رفع تحريم ها، عمده صنايع بورسي مي توانند فروش هاي واقعي داشته باشند.
                              به گفته دبير کل سابق کانون کارگزاران، ممکن است تا ماه آينده ميانگين p/e بازار افزايش يابد ولي اين امر مبتني بر انتظار رشد سودآوري بوده و اين رشد واقعي است.

                              اجراي صحيح خصوصي سازي
                              در همين حال يك كارشناس بازار سرمايه درخصوص انتظارات فعالان بازار از رييس جمهور آينده گفت: اولين و مهم ترين انتظار اجراي صحيح قانون اصل 44 و فرآيند خصوصي سازي به روش مطلوب است.
                              رضا بختياري افزود: تفكيك نظارت و اجرا مي تواند در بهبود بازار نقش اساسي داشته باشد به اين منظور بايد دولت به بخش نظارت برود و بنگاه ها نيز در يك فضاي رقابتي توام با شفافيت، بدون قيمت گذاري كالاهايشان از سوي دولت و بدون كنترل هاي دولتي به فعاليت
                              بپردازند.
                              وي با اشاره به لزوم اجراي كامل هدفمندي يارانه ها گفت: اگر اصل 44 به درستي اجرا شود فضاي كسب و كار بهبود يافته، در نتيجه شركت ها نيز توسعه مي يابند و اقتصاد ملي تقويت، نقدينگي جذب و اشتغال ايجاد خواهد شد.
                              بختياري در ادامه با اشاره به تصويب برخي قوانين محدودكننده صنايع گفت: در مجلس قانوني تصويب شده كه 5 درصد قيمت فولاد و معدن بايد به ايميدرو پرداخت شود در حالي كه اين خلاف قانون معادن و سياست هاي اصل 44 است.
                              اين كارشناس بازار سرمايه تصريح كرد: اين در حالي است كه ايميدرو طرح هاي فولادي را فروخته اما براي سرمايه گذاري در طرح هاي نيمه تمام، از بخش خصوصي پول مي گيرد يا پروانه معادن را پس مي گيرد.
                              وي تاكيد كرد: شركت ها بايد ظرفيت خود را افزايش بدهند و دولت نيز ماليات بگيرد.
                              بختياري ادامه داد: در صنعت پتروشيمي ، نبايد قيمت گذاري دولتي صورت گيرد و شركت ها قيمت گاز را بايد منصفانه پرداخت كنند اما دولت وقتي مي بيند سود اين شركت ها افزايش يافته، به سراغ آنها رفته و محدوديت هايي را براي آنها ايجاد مي كند.
                              وي خاطرنشان كرد: راه حل كسري بودجه دولت، اصلاح قانون ماليات ها و گرفتن ماليات از ديگر مراكز است و دريافت عوارض حق انتفاع و افزايش قيمت ها روش خوبي براي جبران كسري بودجه نيست.
                              بختياري پيشنهاد كرد: سازمان برنامه و بودجه بايد احيا شود و از طريق برنامه ريزي، انضباط مالي در دولت ايجاد شود. وقتي فضاي كسب و كار بنگاه ها به خصوص صادراتي ها بهبود يابد شركت ها ملزم به شفاف سازي مي شوند تا سهامداران خرد، صندوق ها و شركت هاي سرمايه گذاري در فضاي شفاف فعاليت كنند و به موقع اطلاعات خود را به بازار بدهند.
                              وي سپس به لزوم بهبود ارتباط بازار سرمايه و بازار پول اشاره كرد و گفت: ارتباط اين دو بازار ضعيف است و بايد بحث خريدهاي اعتباري در بازار سرمايه در كنار كنترل و نظارت دنبال شود.
                              بختياري در پايان تاكيد كرد: اگر دولت اجازه خصوصي شدن به بنگاه ها بدهد مردم، سهام شركت ها را به عنوان سرمايه و ثروت پايدار در نظر گرفته و به جاي خريد ملك، طلاو ارز، اهميت ويژه اي به بازار سرمايه خواهند داد.

                              هدايت اقتصاد كشور به سمت بازار شفاف
                              مديرعامل شركت سرمايه گذاري آرمان آتي درخصوص انتظارات فعالان بازار سرمايه از رييس جمهور آينده اظهار كرد: انتظارات بايد براساس شعارها و مواضع اعلام شده رييس جمهور، شكل بگيرد و خوشبختانه رييس جمهور منتخب صحبت هاي اميدوار كننده اي راجع به اقتصاد كشور داشته اند به گونه اي كه پيش از اعلام نتايج نيز بازار سرمايه به وي اقبال نشان داده و از روند روبه رشدي برخوردار شده بود و در نهايت شاهد تاثير مثبت اين انتخاب بر بازار هستيم.
                              سعيد اسلامي بيدگلي افزود: برنامه هاي اعلام شده از سوي رييس جمهور منتخب، برنامه هاي كلي بوده و بايد منتظر ريز برنامه ها بود اما آنچه در مناظره ها مطرح شد «توجه به بخش خصوصي به عنوان موتور محركه اقتصاد»، انتظار شفافيت اطلاعاتي و ورود جدي بخش خصوصي به بازار بود. از سوي ديگر چند بار اعتراضاتي به ورود شبه دولتي ها به بورس داشته است. بنابراين اميد مي رود اقتصاد كشور را به سمت بازار هدايت كند. اين كارشناس بازار سرمايه ادامه داد: در حال حاضر در بازار سرمايه، شفافيت لازم وجود ندارد اگرچه بازار سرمايه طي چند سال گذشته از نهادهاي خوب كشور بوده اما انتظار مي رود اين بحث در بازار پيگيري شود.
                              اسلامي پيشنهاد كرد: تصويب و اجراي قانون بازار سرمايه اتفاق بسيار خوبي بوده اما اين قانون نياز به بازنگري و تصحيح دارد. از سوي ديگر نهادهاي نزديك تر به مجموعه حاكميت (شبه دولتي) بايد قوانين را رعايت كنند و سخت گيري ها نبايد فقط در مورد خصوصي ها اعمال شود.
                              وي تاكيد كرد: سازمان بورس نيز بايد اجازه دهد نهادهاي مستقل ارائه اطلاعات، شكل بگيرد تا بتوان آمارهاي بهتر و دقيقي را اعلام كرد. در اين زمينه شركت هاي خصوصي هم امكان معرفي و ارائه شاخص داشته باشند.


                              روزنامه دنياي اقتصاد، شماره 2944
                              «میان این همه اگر،تو چقدر بایدی؟»


                              http://traderha.com/f31/امیدها-و-تردیدها-2197


                              نظر


                              • برخورد بازار با عرضه هاي سنگين

                                نويسنده: همايون دارابي


                                [IMG][/IMG]


                                شاخص کل بورس اوراق بهادار ديروز نيز با ثبت رشد 515واحدي به رکورد تازه 48هزار و 333واحد رسيد؛ رکوردي که در سايه برخورد بازار با عرضه هاي سنگين به دست آمد.
                                صعود 8/5 درصدي بازار طي سه روز گذشته كه خوش بيني خريداران و تشكيل صف هاي خريد سنگيني را در پي داشت، موجب شده است بازدهي بورس تهران از ابتداي امسال به 27 درصد برسد. فعالان بازار سهام در حالي رشد 2 هزار و 662 واحدي بورس در سه روز پس از انتخابات را رصد مي كنند كه بازارهاي رقيب همچنان ركود قابل توجهي را شاهد هستند.
                                در حالي که بازار سهام همچنان به سوي هدف 50هزار واحدي شاخص در کوتاه مدت در حرکت است، برخورد بازار با سقف هاي تاريخي قيمت ها و شاخص موجب افزايش عرضه ها شده است. اين امر در شرايطي است که بازار با حرکت از گروه پتروشيمي و پالايشگاهي، صدر نشيني بازار را به گروه بانکي بخشيده است.
                                ديروز اکثر نمادهاي بانکي با صف هاي خريد همراه شدند؛ صف هايي که با وجود عرضه هاي سنگين در نمادهايي مانند بانک پاسارگاد با معامله 99.71 ميليون سهم و بانک ملت با معامله 69ميليون سهم توانستند پا برجا باقي بمانند. در گروه بانکي شنيده ها حکايت از انتقال بلوک 11درصدي پالايشگاه اصفهان از تامين اجتماعي به بانک رفاه به عنوان آورده سهامدار عمده جهت افزايش سرمايه آتي اين بانک دارد و عملاوجهي رد و بدل نخواهد شد.
                                در همين حال با اقبال بازار به سمت گروه هاي جديد گروه خودرويي نيز اين هفته را با صف هاي خريد سنگين آغاز كرده است؛ صف هايي كه در بازگشايي مثبت نمادهاي اين گروه نيز مورد توجه قرار گرفت؛ به طوري كه مهركام پارس و سايپاآذين روز گذشته با رشد قيمت بازگشايي شدند. از سوي ديگر در گروه كانه هاي فلزي چادرملو نيز پس از برگزاري مجمع سالانه بازگشايي خيره كننده اي داشت كه رشد 17 درصدي را براي اين نماد رقم زد تا كچاد بتواند بيش از 200 واحد تاثير مثبت را در رشد شاخص داشته باشد.
                                در بازار ديروز در مسائل کلان گمانه زني ها براي اعضاي کابينه آتي دولت ادامه داشت.در گروه پالايشگاهي به دنبال شفاف سازي روز گذشته در شرکت پالايش نفت بندر عباس، شرکت هاي پالايش نفت اصفهان و شيراز نيز به شفاف سازي پرداختند.
                                بنابر نامه هاي ارسالي «شراز» و «شپنا» طبق نامه ارسالي وزارت نفت هيچ گونه تغييري در پرداخت يارانه شرکت هاي پالايشي ايجاد نخواهد شد و بنابر اين تغييري در سود هر سهم در سال مالي 91 صورت نخواهد پذيرفت.
                                در اين گروه با تشکيل دو پتروپالايشگاه در شيراز و تبريز بحث در مورد اين مجتمع ها ادامه دارد. در اين مورد مدير کنترل توليد شرکت ملي صنايع پتروشيمي در گفت و گو با «پانا» اظهار کرد: ساخت و توسعه پتروپالايشگاه ها مي تواند صنعت پتروشيمي ايران را در آينده متحول کرده و کشورمان را به قدرت اول در صنعت پتروشيمي خاورميانه تبديل کند.
                                علي محمد بساق زاده افزود: پترو پالايشگاه ها با توجه به دارا بودن ارزش افزوده بالامي تواند به تحولي بزرگ در صنعت پتروشيمي و پالايشگاهي ايران منجر شود که فرآورده هاي توليدي در اين مجتمع ها افزون بر تامين نياز داخل در زمينه صادرات نيز موجب جهشي بزرگ خواهد شد.
                                در گروه تجهيزات، شرکت جوش و اکسيژن ايران با سرمايه اي معادل يك ميليارد و 35 ميليون تومان براي هر سهم در سال مالي منتهي به اسفند 91 بر اساس عملکرد واقعي دوره 9 ماهه مبلغ 2093 ريال زيان خالص در نظر گرفته که در مقايسه با سال مالي گذشته 76 درصد افزايش داشته است.
                                عملکرد 9 ماهه اين شرکت در سال مالي 91 خبر از پوشش 59 درصدي فروش، 61 درصدي بهاي تمام شده و 403 درصدي زيان ناخالص داده و اعلام کرده مطابق صورت هاي مالي حسابرسي نشده سال 91، زيال انباشته هر سهم مبلغ 5457 ريال بوده، بنابراين شرکت مشمول مفاد ماده 141 اصلاحيه قانون تجارت است.
                                «فجوش» که براي هر سهم در سال مالي 92 مبلغ 9 ريال سود خالص پيش بيني کرده تمامي مواد اوليه در سال 92 را از بازار داخلي تامين خواهد کرد و اين در حالي است که در سال 91 نزديک به 74 درصد از مواد اوليه از طريق واردات تامين مي شد.
                                در گروه پتروشيمي ديروز نماد پتروشيمي شيراز پس از تقسيم 152توماني در مجمع بازگشايي شد که اندکي با افت همراه شد. ارزش بازار چند مجتمع پتروشيمي از جمله شازند و شيراز کمتر از 2هزار ميليارد تومان است که بسيار کمتر است.
                                در گروه غذايي، نماد معاملاتي شركت لبنيات پاك و بيسكويت گرجي با توجه به تعديل پيش بيني درآمد هر سهم، متوقف شدند. در گروه فلزي، همچنان نمادهاي فولادي به رشد پيوسته خودادامه مي دهند. اين در شرايطي است که بحث در مورد نحوه تقسيم بهره مالکانه ميان شرکت هاي سنگ آهني و سه فولاد ساز بزرگ مبارکه، خوزستان و ذوب آهن ادامه دارد. در مجموع بازار ديروز بازاري مثبت بود که در آن ارزش معاملات به 227ميليارد تومان رسيد که 13.55درصد آن را معامله 61.1ميليون سهم فولاد مبارکه تشکيل داد. از 237نماد مورد معامله 122نماد با کاهش قيمت و 113نماد با رشد ارزش معامله شدند و ساير نمادها بدون تغيير بودند.


                                روزنامه دنياي اقتصاد، شماره 2945
                                «میان این همه اگر،تو چقدر بایدی؟»


                                http://traderha.com/f31/امیدها-و-تردیدها-2197


                                نظر

                                پردازش ...
                                X