اطلاعیه

بستن

راهنمای فروم - حتما بخوانید

با سلام

قابل توجه کاربران محترم تالار گفتگو

قبل از ارسال پست یا ایجاد موضوع جدید، تاپیک قوانین و راهنمای فروم را مطالعه نمائید.

کاربران و مخصوصا تازه واردین لطفا دقت باشید که هرگونه پیشنهاد مدیریت سرمایه یا فروش تحلیل و یا برگزاری کلاس و ... که خارج از محیط عمومی فروم باشد را به هیچ عنوان بدون تحقیق و کسب اطلاعات کامل و کافی دنبال نکنید در غیر این صورت مسئولیت و عواقب آن بر عهده خود شخص می باشد.

همچنین لازم به ذکر است مسئولیت ارتباطات خارج از پست های عمومی فروم اعم از پیام خصوصی یا چت یا دیداری یا شنیداری با سایر اعضای فروم کاملا با خود اعضا هست و وارد کردن آن به صورت عمومی در فروم ممنوع است. برای امنیت بیشتر جهت گرفتن پاسخ سوالات خود از انجمنها استفاده نمایید.

دوستان توجه داشته باشند که تمامی بخش های اختصاصی و عمومی فروم کاملا رایگان بوده و به هیچ عنوان نیاز به پرداخت وجه به هیچ کس برای باز شدن دسترسی نیست.

منتها به این دلیل که در این بخش ها معمولا کار تیم ورک و گروهی انجام میشود، مناسب ورود افراد با شرایط خاصی است که مدیر آن بخش تعیین میکند و برای همه افراد کارایی ندارد چون مستلزم بر عهده گرفتن مسئولیت یا دانش کافی در آن حوزه می باشد.

لذا ضمن پوزش از کاربرانی که تقاضای دسترسی آن ها به بخش های اختصاصی توسط مدیران بخش رد میشود، توصیه میکنیم که پس از فراگیری موضوعات عمومی و تخصصی فراوانی که در روی فروم قرار دارد چنانچه برنامه ویژه ای برای کار در بخش های اختصاصی و کار گروهی دارند آن را مکتوب برای مدیران هر بخش بنویسند و سپس اقدام به درخواست دسترسی بکنند.


با احترام
مشاهده بیشتر
مشاهده کمتر

اخبار روز

بستن
X
 
  • فیلتر کردن
  • زمان
  • نمایش
پاک کردن همه
پست های جدید

  • گزیده جراید

    "دوستان لطفا ذکر منبع را فراموش نکنید"






    مدارك حرفه اي؛ فعالان غيرحرفه اي
    بررسي روند اعطاي گواهينامه هاي فعاليت در بورس

    نويسنده: مجيد اسكندري

    گروه بورس – اگر به دنبال استخدام در بخش هاي مختلف بازار سرمايه بوده ايد به طور حتم آگهي هاي استخدام را ديده ايد. همه روزه اين آگهي ها فارغ التحصيلان رشته هاي مديريت مالي و حسابداري را به سوي خود فرا مي خواند اما در اين ميان، دارا بودن مدارك حرفه اي و گواهينامه هاي مورد تاييد سازمان بورس و اوراق بهادار به عنوان شرط لازم براي ورود به اين بخش ها عنوان مي شود.
    قدر مسلم، هيچ فارغ التحصيل مالي، بدون كار عملي در بخش هاي مختلف نمي تواند تجربه لازم را كسب كند و تنها با تكيه بر دانش نمي توان در بازار مالي موفق بود، اما «سازمان» هم به عنوان نهاد ناظر بازار، مقرراتي را وضع كرده كه همه فعالان بايد از آن تبعيت كنند. از جمله دارا بودن مدارك حرفه اي بازار سرمايه براي كاركنان بخش هاي اجرايي بازار رييس اداره آموزش و گواهينامه هاي حرفه اي سازمان بورس بر اين اعتقاد است كه دارندگان اين مدارك، افراد توانمندي هستند كه اگر در محيط كار قرار بگيرند، افراد موفقي خواهند بود، اما يك كارگزار بورس با صراحت از كارآ نبودن اين گواهينامه ها انتقاد كرده و مي گويد: فعاليت در بازار به اين گواهينامه ها نياز ندارد.
    گفت وگوي خبرنگار ما با اين دو كارشناس بازار، به زواياي مختلف اين موضوع پرداخته است:

    معادل سازي گواهينامه هاي قديمي با گواهينامه هاي جديد
    رييس اداره آموزش و گواهينامه هاي حرفه اي سازمان بورس درباره انواع مدارك حرفه اي بازار سرمايه به خبرنگار ما گفت: از سال 1390 و با تغيير سرفصل هاي آزمون هاي حرفه اي بازار سرمايه، تعداد آزمون ها از 5 آزمون به 9 آزمون ارتقا يافت. آزمون هاي قديم شامل: اصول مقدماتي بورس اوراق بهادار، اصول مقدماتي بورس کالا، معامله گري قراردادهاي آتي، تحليلگري اوراق بهادار و تحليلگري بورس کالابود که در حال حاضر با تغييرات به وجود آمده، آزمون هاي جديد شامل اصول بازار سرمايه، معامله گري اوراق تامين مالي، معامله گري بورس کالا، معامله گري ابزار مشتقه، تحليلگري بازار سرمايه، مديريت نهادهاي بازار سرمايه، مديريت سبد اوراق بهادار، ارزش يابي اوراق بهادار و کارشناسي عرضه و پذيرش است.
    حميد فروغ نژاد افزود: با توجه به مصوبه هيات مديره «سازمان» گواهينامه هاي قديمي به صورت زير معادل سازي مي شوند:
    (1) اصول مقدماتي بورس اوراق بهادار، به دو گواهينامه اصول بازار سرمايه و معامله گري اوراق تامين مالي
    (2) اصول مقدماتي بورس کالا، به دو گواهينامه اصول بازار سرمايه و معامله گري بورس کالا
    (3) معامله گر قراردادهاي آتي به معامله گري ابزار مشتقه
    (4) تحليلگري اوراق بهادار و تحليلگري بورس کالا، به تحليلگري بازار سرمايه
    بنابر اين در حال حاضر 9 نوع گواهينامه حرفه اي بازار سرمايه داريم.
    وي درخصوص تعداد دارندگان گواهي نامه هاي حرفه اي بازار يادآور شد: در حال حاضر تعداد 8013 نفر داراي گواهينامه حرفه اي بازار هستند. البته ممکن است تعدادي از اين افراد داراي يک يا چند گواهينامه باشند، بنابراين رقم ياد شده نشانگر تعداد افراد نيست، بلکه نشان دهنده تعداد گواهينامه هاي اخذ شده است.

    گواهينامه حرفه اي، شرط لازم نه كافي
    فروغ نژاد با اشاره به اهميت گواهي نامه هاي يادشده گفت: در حال حاضر براي دريافت مجوز فعاليت توسط نهادهاي مالي تحت نظارت، داشتن افرادي با گواهينامه حرفه اي الزامي است، نظير مجوز سبدگرداني. همچنين تمامي معامله گران بايد مدرک حرفه اي معامله گري متناظر با بورس مربوطه را داشته باشند. البته براي مديران فعال در نهادهاي مالي در صورت داشتن برخي مدارک حرفه اي، معافيت هايي در نظر گرفته شده است.
    رييس اداره گواهينامه هاي حرفه اي «سازمان» درخصوص فاصله مدارك يادشده با كار عملي در بورس توضيح داد: دريافت مدارک حرفه اي شرط لازم براي فعاليت در حوزه مربوطه نظير معامله گري است و شرط کافي گذراندن دوره عملي و کسب تجربه مربوطه است.
    فروغ نژاد تاكيد كرد: اين نکته حائز اهميت است که عمده آزمون هاي حرفه اي بازار سرمايه براساس استانداردهاي CFA برگزار مي شود و از تجارب آنها در اين خصوص استفاده شده است.
    همچنين مدت اعتبار گواهينامه ها دو سال است و افراد براي تمديد آنها بايد دوره هاي آموزشي را سپري كنند تا هم چنان دانش آنها به روز باقي بماند.
    وي سپس گفت: در خصوص سپري كردن دوره عملي، در حال حاضر معامله گران پس از دريافت گواهينامه بايد دوره عملي را نزد بورس مربوطه سپري و در صورت موفقيت مجوز ورود به تالار را دريافت مي كنند. البته در آزمون هاي حرفه اي معمولاسوالات حرفه اي و کاربردي مطرح مي شود.

    مداركي با اعتبار داخلي
    فروغ نژاد درباره اعتبار مدارك حرفه اي بازار سرمايه در ساير بازارهاي مالي دنيا گفت: در حال حاضر اين مدارك در بازارهاي دنيا پذيرفته نمي شود، اما کساني که در آزمون هاي حرفه اي بازار سرمايه موفق مي شوند در صورتي که دانش زبان انگليسي مناسبي داشته باشند، مي توانند در آزمون هاي حرفه اي CFA به راحتي پذيرفته شوند.
    وي در واكنش به اين پرسش كه بسياري از فعالان موفق بازار فاقد مدارك حرفه اي هستند. بنابراين آيا لازم نيست در مدارك حرفه اي تجديدنظر شود، پاسخ داد: همان طور که قبلانيز به آن اشاره شد، داشتن مدارک حرفه اي شرط لازم است و شرط کافي داشتن تجربه کافي در اين خصوص است.
    فروغ نژاد درباره ضعف نيروهاي حرفه اي بازار باوجود صدور تعداد زيادي مدارك بازار سرمايه گفت: با توجه به شرايط بازار سرمايه، براي پذيرفته شدن در اين آزمون ها، شرايط نسبتا ساده است، زيرا معمولادر صورتي که شخص در آزمون اصول بازار سرمايه ميانگين بين 35 تا 40 درصد کل و در هر درس حد نصاب حدود 20 را اخذ کرده باشد، در اين آزمون پذيرفته مي شود، ولي همين حد نصاب ها در آزمون هاي حرفه اي مانند CFA دو برابر يعني 70 و 40 درصد است.
    رييس اداره گواهينامه هاي حرفه اي «سازمان» درخصوص ضعف مهارت هاي تحليلي دارندگان مدارك يادشده تصريح كرد: افرادي که مدارکي مانند تحليلگري بازار سرمايه، مديريت سبد اوراق بهادار و ارزش يابي اوراق بهادار را دارند، به نظر من افراد توانمندي هستند و در صورتي که در محيط کار قرار بگيرند، مطمئنا افراد موفقي خواهند بود.

    آزمون هاي متعدد بدون كارآيي
    يك كارگزار بورس از تنوع مدارك بازار سرمايه ابراز تاسف كرده و گفت: متاسفانه ما در اين زمينه با افراط و تفريط مواجه هستيم يک دوره اي اصلاآزموني در بازار سرمايه نبود اما الان براي هر كاري يک مدرک و يک آزمون گذاشته شده است.
    همايون دارابي افزود: در سطح بين المللي تمام کشورهاي پيشرفته يک آزمون چند مرحله اي به نام CFA دارند و در سطح کشورهاي آسيايي نيز يک آزمون مشابه طراحي شده است. البته اين آزمون ها براي برخي عمليات خاص و داراي سطوح مختلف براي مسووليت هايي نظير مديريت صندوق ها و دارايي طراحي شده است. سختي آزمون هم در سطوح 1 و 2 در حدي نيست که آمادگي خاصي لازم داشته باشد. وي با انتقاد از برخي آزمون هاي بازار سرمايه گفت: الان برخي امور ساده نظير معامله گري اوراق بهادار که هر کس يک سطح از آن را به صورت آنلاين مي تواند براي خود انجام بدهد، در بورس نيازمند مدرک است در حالي که پيش از اين افراد در تالار حافظ يک آزمون ساده در حد اپراتوري مي دادند و تمام، اما الان همين کار در دو آزمون انجام مي شود. بعد از اوراق، آزمون کالا، بعد اوراق مشتقه و احتمالابه زودي بورس انرژي هم به آزمون نياز خواهد داشت.
    اين كارگزار بورس خاطرنشان كرد: متاسفانه فقط نفس آزمون مهم است وگرنه اصولاباز بيني در مطالب و کارآيي آن صورت نمي گيرد. درجه اهميت اين مدارک نيز بر عکس همه دنيا بر اساس دشواري و مسووليت افراد کم مي شود، يعني يک اپراتور پشت سيستم بايد حداقل در دو آزمون قبول شود ولي اعضاي هيات مديره شرکت هاي کارگزاري و حتي برخي از مديران عامل حتي يک مدرک ساده هم ندارند و در مورد آنها کار به يک مصاحبه حضوري ختم مي شود.

    اجبار فارغ التحصيلان مالي براي اخذ گواهينامه
    دارابي درخصوص اعتبار گواهينامه هاي يادشده در بازارهاي بين المللي تصريح كرد: اين آزمون ها اگر براساس استاندارد هاي بين المللي بود اشكالي نداشت اما اين مدارک در خارج از بازار سرمايه حتي در نظام بانکي يا بيمه ارزشي ندارد. از سوي ديگر مدارک دانشگاهي نيز در اين مدارک نهفته نيست يعني يک فارغ التحصيل مالي مجبور به طي کردن اين امتحان ها است در حالي که سطح مدارک قطعا از سطح مدارک ملي دانشگاهي کمتر است، بنابراين افرادي که مي خواهند در سطح بين المللي کار کنند، چاره اي جز گرفتن مدارک بين المللي ندارند.
    اين كارشناس بازار سرمايه در پاسخ به اين سوال كه چرا افرادي که موفق به دريافت گواهينامه هاي سازمان شده اند، کارآيي لازم را در معامله، تحليل گري و... ندارند؟ گفت: البته همه اين گونه نيستند و هستند افرادي كه که در دانشگاه وضعيت خوبي داشته و اين مدارک را نيز گرفته و موفق هستند ولي اين مدارک همانطور که گفتم يک مدرک خاص نيست يعني كسي براساس دانش خاصي اين مدرک را نمي گيرد.
    وي ادامه داد: حتي سوالات اين آزمونها گاه بي ارتباط با واقعيت بازار است مثلادرباره قيمت گذاري آپشن يا اوراق قرضه سوال مي شود که ما در بازارمان نداريم حتي مجوز شرعي هم برايش ممكن است نداشته باشيم. يا مثلااز برات سوال مي آيد که پدر بزرگ ما هم سنش به دوره برات قد نمي دهد. يا از شرکت مرکب تضامني مسووليت محدود سوال مي شود که حتي در اداره ثبت هم منقرض شده است.
    دارابي با انتقاد از سيستم آموزشي گفت: مدرک گرايي افت ساختار عملي و علمي کشور است و در همه جا هم اين گونه است ما متاسفانه نظام آموزشي صحيحي نداريم و فکر مي کنيم مدرک به فرد، تجربه و علم مي دهد. نقل است زماني كه محمود افغان، اصفهان را تصرف كرد براي يکي از دوستانش منصب قاضي القضاتي را در نظر گرفت. به او گفتند که اين سمت سواد مي خواهد و اين فرد سواد ندارد، گفت يک حکم سواد هم برايش فراهم كنيد.

    ضرورت تجربه براي كار در بازار
    اين كارگزار بورس درخصوص ارتباط گواهينامه هاي حرفه اي و تجربه كار عملي در بورس توضيح داد: يک تحليلگر با گرفتن مدرک تحليلگر نمي شود بلكه با تجربه و ممارست مي تواند تحليلگر شود و همين مساله است که در آزمون هاي بورس لحاظ نمي شود يعني ممكن است فردي امسال ليسانس حسابداري يا مالي بگيرد بعد در حد امتحان کارشناسي ارشد هم ممكن است فردي تمام آزمون ها را بتواند قبول شود، ولي آيا تجربه کافي دارد؟ آيا براي فضاي پر استرس کارگزاري آمادگي دارد؟ اصولاآيا يک مدير کارگزاري مي تواند به صرف داشتن اين مدارک به کسي اعتماد کند؟ اين مباحث خيلي عميق است.
    دارابي در واكنش به اين پرسش كه آيا بهتر نيست، مدارک بازار سرمايه کاربردي شود به اين معني که گذراندن دوره عملي هم به آن اضافه شود و از حالت تئوري صرف دربيايد، پاسخ داد: بايد ديد آيا اين مدارک اصلالازم است؟ يک کارگزاري آيا به اندازه بانک اهميت دارد؟ يا به اندازه شرکت بيمه. پس چرا براي کار در آنها آزمون و يك تشكيلات عريض و طويل لازم نيست؟ ببينيد گاهي ما خيلي يک موضوع را پيچيده مي کنيم.
    اصولابه غير از مديران يک شرکت کارگزاري چه کسي مي داند چه نيرويي به درد آنها مي خورد؟ ما خيلي نبايد در مسائل اجرايي شرکت هاي بازار سرمايه دخالت کنيم. بلكه مديريت ها را بايد از نظر سوابق و مدارک چک کرد ولي حتي اين کار در بانک ها تنها براساس تجربه است يعني بانک مرکزي مي گويد عضو هيات مديره سه نفره شان 10سال سابقه داشته باشند. اين شرط منطقي هم هست ولي در حال حاضر ما در شبکه کارگزاري افرادي را داريم که يک روز هم سابقه کارگزاري نداشته و مديرعامل شده اند.

    كانون كارگزاران، نهاد تشريفاتي
    وي تصريح كرد: اين روند بايد بازنگري شود، به شرکت ها اجازه تربيت نيروهاي مخصوص خودشان داده شود و در نهايت تمرکز روي مديريت ها بايد تشديد شود متاسفانه مشکل اساسي در شبکه کارگزاري را همين مديران بي تجربه ايجاد مي کنند نه کارکنان باسابقه شرکت هاي کارگزاري.
    دارابي درباره دلايل ضعف نيروهاي حرفه اي به ويژه در بخش تحليل باوجود افراد داراي گواهينامه گفت: نقطه ضعف اصلي در حال حاضر نبود يک انجمن صنفي براي کارگزاران است متاسفانه کانون کارگزاران تنها يک نهاد تشريفاتي و شايد هم انتفاعي براي حفظ يک انحصار غير منطقي است.
    وي تاكيد كرد: اين کانون اصولامي توانست نقش موثري در بازار داشته باشد و مي توانست نقش مهمي را در آموزش و تربيت نيروها ايفا کند. هر چند که در نهايت روزي مي رسد که ما هم جهاني شويم و با کنار گذاشتن تلاش بيهوده از اختراع مجدد چرخ دست برداريم و همان مدارک cfaو ciia را براي سمت هاي مهم مد نظر قرار دهيم.

    روزنامه دنياي اقتصاد، شماره 2917 به تاريخ 23/2/92
    ویرایش توسط hich1389 : https://www.traderha.com/member/6942-hich1389 در ساعت 05-13-2013, 04:15 PM
    «میان این همه اگر،تو چقدر بایدی؟»


    http://traderha.com/f31/امیدها-و-تردیدها-2197


    نظر


    • اميدها، واقعيت ها و مخاطرات بازارهاي جهاني
      نگاهي گذرا به پيش بيني تحولات بازار كالاو انرژي در گزارش صندوق بين المللي پول

      نويسنده: مصطفي بيغم

      صندوق بين المللي پول، در آوريل 2013، گزارش جامع خود را با عنوان «چشم انداز اقتصاد جهان 2013؛ اميدها، واقعيت ها و مخاطرات» منتشر کرد. متن کامل اين گزارش 204 صفحه اي که از معتبرترين و جامع ترين گزارش هاي اقتصادي به حساب مي آيد، هم اکنون از طريق تارنماي اينترنتي صندوق بين المللي پول قابل دستيابي است.
      گزارش مذکور که به ارزيابي وضعيت فعلي و چشم انداز آتي شاخص هاي کليدي اقتصاد کلان در کشورهاي مختلف جهان مي پردازد، از جمله ﻓﻌﺎﻟﻴﺖﻫﺎي ﻣﺪاوم ﻧﻈﺎرﺗﻲ است که در ﺳﻄﺢ ﺑﻴﻦاﻟﻤﻠﻞ ﺗﺤﻠﻴﻠﻲ از شرايط اقتصاد ﻣﻨﻄﻘﻪاي و ﺑﻴﻦاﻟﻤﻠﻠﻲ ﺑﻪ ﻫﻤﺮاه ﺷﺎﺧﺺﻫﺎي آنها را در اﺧﺘﻴﺎر ﻣﻲﮔﺬارد. گزارش پيش رو نگاهي است سريع و گزينشي به تحليل هاي گزارش مذکور در رابطه با بازارهاي کالاو انرژي و شاخص هاي عمده کالايي که مي تواند مورد توجه تحليل گران در ايران نيز واقع شود.

      بررسي اجمالي بازار كالاو انرژي در دنيا
      شاخص قيمت كالاي صندوق بين المللي پول، به خاطر تقاضاي كمتر و چشم انداز نامطمئن اقتصادي جهاني، از حداكثر ميزان خود در آوريل 2011 تا زمان تنظيم گزارش چشم انداز اقتصاد جهان، در حدود 9 درصد كاهش يافته است؛ كاهشي که در اكتبر 2012 پيش بيني شده است. با اين حال، قيمت ها در مقايسه با قيمت هاي سال هاي گذشته همچنان بالااست.به علت محدوديت هاي موجود بر سر راه عرضه و همچنين افزايش در تقاضا، قيمت كالاها از كف قيمتي خود در ژوئن 2012، نزديک به 12 درصد افزايش يافته است. شوك هاي عرضه مرتبط با شرايط آب و هوايي كمك كرد كه قيمت غلات نزديک به 10 درصد افزايش پيدا كند، هرچند پس از اين افزايش به آرامي كاهش يافت. قيمت هاي انرژي به خاطر توليد كمتر اوپك و تقاضاي بيشتر در بازارهاي نوظهور و آمريكا در حدود 15 درصد افزايش پيدا كرد. قيمت هاي فلزات هم به دليل انتظار تقاضاي شديدتر در بازارهاي نوظهور 10 درصد افزايش پيدا كرد، ولي شوك ها همچنان شديد باقي ماندند و بيشتر بازارها با مازاد مواجه بودند. كاهش اخيري كه در تلاطم قيمت كالاها شاهد بوديم، بازتابي است از بهبود در شرايط مالي جهان كه خود نتيجه سياست گذاري هايي بوده كه باعث كاستن از ريسك هاي شديد و بحراني شده است. اين بهبودها بر شاخص هاي پيش بيني كننده، قيمت هاي سهام و ديگر دارايي هاي ريسكي اثر گذاشته است.
      چشم انداز كوتاه مدت قيمت كالاها، چنان كه در بازارهاي آتي بازتاب پيدا مي كند، بيانگر اين است كه كاهش سرتاسري در قيمت گروه هاي اصلي كالانظير نفت اتفاق خواهد افتاد. همراه با بهبود در چشم انداز بخش عرضه كالاهاي اصلي، كل قيمت ها پيش بيني مي شود كه حدود 2 درصد نسبت به سال قبل كاهش پيدا كنند. در مورد قيمت انرژي پيش بيني مي شود كه حدود 3 درصد كاهش يابد و اين به سبب احيا و از سرگيري عرضه نفتي است كه تاکنون متوقف مانده است. همچنين رشد بيشتر در عرضه نفت كشورهاي غيرعضو اوپك و به ويژه آمريكاي شمالي را شاهد خواهيم بود که اين خود باعث خواهدشد نياز واردات نفت خام آمريكا نيز كاهش پيدا كند. پيش بيني مي شود با داشتن شرايط آب و هوايي مطلوب و برداشت بهينه تر محصولات قيمت موادغذايي بيش از 2 درصد كاهش پيدا كند. فقط در مورد فلزات است كه انتظار مي رود قيمت اين محصولات بيش از 3 درصد رو به رشد باشد كه اين با چشم انداز احياي اقتصاد جهاني و تقاضاي بهتر مخصوصا در چين سازگاري دارد. در بخش عرضه، بازگشت مشکلاتي كه در دهه گذشته قيمت فلزات و انرژي را متاثر ساخت از قبيل حوادث و سوانح، تاخير در اجراي پروژه ها، كمبود تجهيزات و نيروي كار ماهر و... مي تواند دوباره منجر به كاهش عرضه و قيمت هاي بالاتر شود. تقاضاي بيشتر چين براي مصرف داخلي و ذخيره سازي، ريسك بيشتري بر اين بازار تحميل مي كند. نگراني هايي هم براي تنش هاي ژئوپلتيک در مناطق نفت خيزي نظير خاورميانه و شمال آفريقا و توقف عرضه کشورهاي غيرعضو اوپك و شوك هاي شديد در عرضه وجود دارد.

      تحولات بازار انرژي و چشم اندازها
      اگرچه قيمت هاي انرژي فقط در حدود يك درصد در سال 2012 افزايش يافت، ولي در ماه ژوئن آن سال تا 15 درصد بالارفت كه 19 درصد اين افزايش به دليل بالارفتن قيمت نفت و 35 درصد آن ناشي از افزايش قيمت گاز طبيعي آمريكا بود. دليل افزايش قيمت گاز اين بود كه از يک طرف گاز طبيعي در آمريكا صرف تقاضاي توليد نيرو ( عمدتا جايگزين زغال سنگ) شد و از طرف ديگر، پيش تر به دليل پايين بودن قيمت ها از ميزان حفاري هاي جديد كاسته شده بود. قيمت هاي گاز طبيعي در مناطق مختلف در حال فاصله گرفتن هستند؛ در ژاپن قيمت نفت و گاز، در قراردادهاي بلند مدت، همبستگي قوي نشان مي دهند ولي در آمريكا چنين همبستگي وجود ندارد و در اروپا اين همبستگي در حال ضعيف شدن است. اتفاق ديگري نيز به اين قضيه کمک مي کند، در ژاپن به دليل تعديل تقاضا در پي بازسازي ها پس از حادثه انفجار در فوكوشيما که منجر به تعطيلي نيروگاه هاي هسته اي شده بود، از قيمت LNG کاسته شده، با اين همه، هنوز هم قيمت گاز در ژاپن به نسبت بالااست. در اروپا به دليل كم شدن تقاضا و افزايش تاثير قيمت هاي نقدي قيمت گاز طبيعي پايين تر آمده است. در سال 2013، انتظار مي رود قيمت انرژي، آنچنان كه در قيمت معاملات آتي بازتاب پيدا كرده است، در كل پايين تر بيايد. قيمت نفت خام در حال كاهش است كه بازتاب دهنده انتظار افزايش توليد در كشورهاي غيرعضو اوپک و كاهش تقاضا در كشورهاي صنعتي به دليل بهبود كارآيي ماشين آلات و تاثير قيمت هاي بالاتر است. اگرچه، انتظار مي رود شاخص قيمت گاز طبيعي شروع به افزايش کندكه 34 درصد آن به دليل قيمت هاي گاز آمريكا است و همچنين انتظار مي رود در ژاپن در مواجهه با تقاضاي كمتر ناشي از افزايش توليد برق هسته اي و كاهش قيمت نفت، قيمت هاي LNG همچنان كاهش داشته باشد. قيمت هاي زغال سنگ نيز همچنان كاهش خواهد يافت. چون از طرفي عرضه آن افزايش داشته و از طرف ديگر تقاضاي آن تعديل پيدا مي كند. در اين صورت ريسك هاي قيمت انرژي همچنان رو به افزايش خواهد بود.

      نفت در روند صعودي
      قيمت هاي نفت خام از اوايل سال 2011 گرچه بالابوده ولي نسبتا ثابت باقي مانده است؛ به طور متوسط قيمت فروش آن در حدود 105 دلار در هر بشكه طي 2 سال گذشته بوده است. به دليل چند اتفاق ژئوپلتيك در چند كشور خاورميانه و آفريقا بازار از اين قيمت هاي بالاپشتيباني کرد، تحريم نفتي عليه ايران از سوي اتحاديه اروپا و ايالات متحده آمريکا و حوادثي كه باعث قطع جريان نفت شد مانند حادثه اي كه در درياي شمال روي داد از جمله اين اتفاقات بودند. قيمت هاي وست تگزاس اينتر ميديت (WTI) در مقايسه با قيمت هاي برنت انگلستان (U.K. Brent) به طور چشمگيري كاهش يافت. اين كاهش به دليل تجميع ذخاير نفت در ايالات متحده است كه اين خود دو منشا دارد: توليد محصولات جديد نفتي در داكوتا و تگزاس و افزايش واردات نفت از كانادا. محدوديت هايي كه در مورد انتقال نفت از سواحل خليج مكزيك و جاهاي ديگر از طريق لوله ايجاد شد برخي توليدكنندگان را مجبور به حمل و نقل از طريق ريل و كشتي هاي كوچك كرد كه به لحاظ تخفيف قيمت هاي نفت همچنان مقرون به صرفه است. پروژه هاي جديد خط لوله و بازگشت مجدد خط لوله هاي موجود به شبكه که در راهند، منجر به كم كردن اختلاف قيمت نفت بين وست تگزاس اينتر ميديت و برنت انگلستان خواهند شد. تقاضاي كل کمتر (كه مي تواند با متغير تغييرات لگاريتمي توليد صنعتي جهاني نمايندگي و اندازه گيري شود و كاهش در ساير مولفه هاي تقاضا (موجودي انبار) همراه با واكنش مثبت عرضه نفت، فشار رو به پايين قيمت هاي نفت خام طي فصل هاي دوم و سوم سال 2012 را توضيح مي دهند. گرچه قيمت نفت در فصل چهارم رو به افزايش بوده كه ناشي از پايين آمدن عرضه نفت اوپك و افزايش تنش هاي ژئوپلتيك بوده و به نوبه خود باعث افزايش تقاضاي احتياطي نفت (موجودي انبار) شده است. تحليل هاي جديد صندوق بين المللي پول نشان مي دهد كه هم شوك هاي عرضه و هم شوك هاي تقاضاي احتياطي و تقاضاي در جريان، تعيين كنندگان قيمت نفت نقدي بوده اند.

      تقاضا با نو ظهورهاست
      تقاضاي نفت جهاني در حدود يك درصد، معادل 9/0 ميليون بشكه در روز، در سال 2012 رشد كرد كه اين رشد همراه با كاهش تقاضاي 6/0 ميليون بشكه در روز در كشورهاي عضو سازمان همكاري هاي اقتصادي و توسعه (OECD) و همچنين افزايش تقاضاي 5/1 ميليون بشكه در روز در كشورهاي غير عضو OECD بوده است. از سال 2005 به اين طرف، در اثر قيمت هاي بالاتر، كارآيي بيشتر و ركود، در كشورهاي OECD تقاضاي نفت 9 درصد (معادل 5/4ميليون بشکه در روز) كاهش پيدا كرده و انتظار مي رود كه اين عوامل تحولات سال هاي 2013 و بعد از آن را نيز تحت تاثير قرار دهد؛ درحالي كه تقاضا در بازارهاي نوظهور پس از رشد سريعي كه طي سال هاي اخير داشته رو به تعديل رفته، افزايش تقاضايي در حدود 6/1 ميليون بشكه در روز را در طي نيمه دوم سال 2012 از سوي كشورهاي برزيل و چين و خاورميانه و آسيا شاهد بوده ايم. كل رشد تقاضاي جهاني را كه طي سال 2013 هست، مي توان به حساب كشورهاي با اقتصاد نوظهور گذاشت كه پيش بيني مي شود اين رشد به کمي بيش از 8/0 ميليون بشكه در روز برسد.

      رشد عرضه بيش از تقاضا
      عرضه جهاني در سال 2013 حدود 5/2 ميليون بشكه در روز بوده كه اين رشد بيش از رشد تقاضا است كه منجر شده بيش از يك ميليون بشكه در روز در انبارها سرازير شود. عمده اين افزايش از سوي كشورهاي اوپك (9/1 ميليون بشكه در روز) بوده است. از طرف ديگر شاهد افزايش توليدات در كشور ليبي بوده ايم كه با افزايش توليدات كشورهاي عربستان سعودي و عراق همراه بوده است. گرچه عرضه نفت اوپك در فصل چهارم سال كاهش پيدا كرد كه ناشي از كاهش نفت عربستان، قطع جريان نفت نيجريه و تاثيرات ادامه دار تحريم ها و ممنوعيت ها در مورد ايران بود. اوپك همچنان نگران كاهش تقاضا و افزايش عرضه است و تمايل خودش را براي نگه داشتن قيمت نفت در حدود 100 دلار در هر بشكه اعلام كرده است كه اين قيمت نقطه سر به سر اوپک را که نسبتا بالاهم هست پوشش مي دهد. عرضه در كشورهاي غير عضو اوپك در سال 2012 در حدود 6/0 ميليون بشكه در روز افزايش پيدا كرده است كه ناشي از افزايش در عرضه در كانادا و ايالات متحده و به ميزان کمتري افزايش در چين و روسيه بوده است كه اين رقم بيش از توليدات از دست رفته در ساير نقاط جهان است. انتظار مي رود كه توليد كشورهاي غير عضو اوپك در حدود يك ميليون بشكه در سال 2013 افزايش پيدا كند كه اين اندكي بيش از رشد تقاضا است. در مورد تحولات درمورد ظرفيت هاي کمکي بازار مي توان گفت، با در نظر گرفتن تحولات عرضه و تقاضا در فصل چهارم 2012 و تخمين هايي كه براي فصل اول سال 2013 هست، شاهد افت فصلي موجودي انبار كشورهاي OECD و افزايش در ظرفيت يدكي كشورهاي اوپك خواهيم بود كه همچنان زير ميانگين ارقام سال هاي قبل است.



      روزنامه دنياي اقتصاد، شماره 2917
      «میان این همه اگر،تو چقدر بایدی؟»


      http://traderha.com/f31/امیدها-و-تردیدها-2197


      نظر


      • برنانكه طلارا پايين كشيد



        روز گذشته در شرايطي ارزش دلار آمريکا در برابر ين ژاپن افزايش يافت و به بالاترين حد خود از اکتبر سال 2008 تاکنون رسيد که موج تقويت ارزش دلار آمريکا به بازارهاي جهاني رسيد، به طوري که ارزش دلار استراليا در برابر دلار آمريکا براي اولين بار از ژوئن سال 2012 تاکنون کاهش يافت. اين امر باعث شد قيمت جهاني طلادر پي رشد ارزش دلار آمريکا به پايين ترين حد خود طي دو هفته اخير برسد و با افت 5/2 درصدي، هفته گذشته را در سطح 1449 دلار و 10 سنت به پايان برساند.
        بهبود بازار کار آمريکا موجب شده است برنانکه در سخنراني روز جمعه خود از کاهش اجراي سياست هاي پولي خبر دهد که اين امر تقويت دلار و سقوط مجدد بهاي جهاني طلارا به دنبال داشت.
        کارشناسان اقتصادي معتقدند کاهش بهاي اونس جهاني طلابه زير 1400دلار سقوط قيمت اين فلز را در پي خواهد داشت. روز گذشته در خبر ادامه اجراي سياست هاي پولي بانک مرکزي ژاپن ارزش ين ژاپن در برابر دلار با افت شديدي مواجه شد. بهاي هر اونس طلادر معاملات آتي بورس نيويورک نيز با افت 2/2 درصدي به 1436 دلار رسيد.
        به گزارش رويترز، بن برنانکه روز جمعه تاکيد کرد سيستم بانکداري سايه ثبات مالي و اقتصادي آمريکا را تهديد مي کند و اين مساله مي تواند موجب ورشکستگي بسياري از صندوق هاي سرمايه گذاري و موسسات مالي شود.
        بر اساس اين گزارش، برنانکه تصريح کرد: فدرال رزرو به دقت سلامت و ثبات سيستم بانکي آمريکا را زير نظر دارد و بازار دارايي و سرمايه در اين کشور را کنترل مي کند. وي در ادامه افزود: گرچه بخش بانکداري سايه در آمريکا نسبت به پيش از بحران مالي و اقتصادي کوچک تر شده ولي بخش خصوصي آمريکا بايد با چالش هاي موجود در اين بخش به شدت مقابله کنند. سيستم بانکي آمريکا هنوز به شدت در برابر اين ريسک ها آسيب پذير است.
        بحران مالي و اقتصادي طي سال هاي 2007 تا 2009 ميلادي نشان داد که بانکداري سايه خطر و تهديد بزرگي براي سيستم مالي و بانکي آمريکا به شمار مي رود. بانکداري سايه در آمريکا به موسسات مالي و بانکي گفته مي شود که با قوانين مستحکمي اداره نمي شود، ولي خطر و ريسک بزرگي براي نظام بانکي آمريکا دارند.
        شوراي نظارت بر ثبات مالي آمريکا به رياست وزير دارايي اين کشور نيز ماه گذشته نسبت به خطرات جدي سيستم بانکداري سايه در اين کشور هشدار داده است. در عين حال يک کارشناس ارشد اقتصادي ضمن اشاره به افت شديد قيمت طلادر هفته هاي اخير تاکيد کرد: افزايش نسبي قيمت طلاپس از افت شديد در اواسط ماه آوريل نشان مي دهد که نيروهاي ساختاري در بازار طلاهنوز بهبود نيافته است.به گزارش سايت طلابه نقل از ياهو نيوز، «پيتر شيف» کارشناس ارشد اقتصادي و رييس موسسه سرمايه گذاري يورو پاسيفيک کاپيتال تاکيد کرد: قيمت طلااز 1900 دلار در سپتامبر 2011 ميلادي بيش از 20 درصد کاهش داشته است. در اين مدت شاخص سهام اس اند پي 500 آمريکا با رشد 40 درصدي روبه رو شده است. وي در اين باره تصريح کرد: من تاکنون چنين وضعيتي را در بازار جهاني طلانديده ام. سرمايه گذاران به شدت نگران وضعيت آينده قيمت طلاهستند. اين نگراني ها مي تواند مانع بزرگي براي افزايش قيمت طلادر ماه هاي آينده باشد. اين کارشناس اقتصادي افزود: انتقال سرمايه گذاران از بازار طلابه بازار سهام نادرست و بر اساس ارزيابي هاي اشتباه صورت گرفته است.
        سرمايه گذاران فکر مي کنند اقتصاد آمريکا رو به رشد و رونق است. اين يک توهم بزرگ است که بر اساس اجراي سياست هاي انبساطي پولي و افت نرخ تورم حاصل شده است. وي گفت: زماني که واقعيت ها آشکار شود شاخص سهام آمريکا به شدت کاهش خواهد يافت و قيمت طلاواقعي خواهد شد. قيمت جهاني طلاپس از رشد متوالي در 12 سال گذشته از ابتداي امسال تا کنون کاهش داشته است.در عين حال به گفته فرانک لش، کارگزار معاملات آتي موسسه فيوچرز پث، اونس جهاني طلادر هفته گذشته براي عبور از سطح 1500دلار تلاش کرد اما نتوانست افزايش يابد و در نهايت اين فلز طي هفته گذشته بين 1400 و 1500دلار داد و ستد شد. وي در ادامه افزود: تقاضاي خريد فيزيکي طلادر چين و هند نيز قادر به افزايش بهاي اين فلز گرانبها در هفته جاري نخواهد شد. رشد ارزش دلار آمريکا مساله بسيار مهمي براي افت بهاي طلااست.

        روزنامه دنياي اقتصاد، شماره 2916 به تاريخ 22/2/92
        «میان این همه اگر،تو چقدر بایدی؟»


        http://traderha.com/f31/امیدها-و-تردیدها-2197


        نظر


        • يادداشت
          شتران


          نويسنده: امير پوريانسب

          در بورس هاي سهام سراسر دنيا اسامي شرکت هاي سهامي عام پذيرفته شده را نمادگذاري مي کنند. معمولااين نمادگذاري با دقت و مراقبت لازم صورت مي گيرد تا واژه اي ديگر را با مفهومي نامربوط تداعي نکند. اين نمادگذاري معمولابا کوته نويسي يا سرواژه نويسي صورت مي گيرد.
          در ايران، شرکت هاي بورسي بر اساس نماد يا کدي مرکب از سرواژه صنعت و کوته نويسي يا سرواژه نويسي نام قانوني شرکت نمادگذاري مي شوند. هرروزه، بورس هاي سهام در سراسر دنيا اطلاعات بازار سهام را با اين نمادها يا کدها عرضه مي کنند. بيشتر افراد حرفه اي و حتي غيرحرفه اي از اين نماد ها که به لحاظ زباني اقتصادي و به لحاظ ارتباط گري کارآمد هستند براي ناميدن شرکت هاي بورسي استفاده مي کنند.

          Enteron
          يادم مي آيد در جايي خواندم وقتي کن لي(مديرعامل و رييس هيات مديره شرکت انران، نماد تقلب در دنيا) به همراه منشي اش نانسي مک نيل مي خواست کوته نوشتي براي شرکت HNG/InterNorth (نياي انران) انتخاب کند ابتدا آن را انتران Enteron)) ناميد. آن دو مي خواستند EnterOn را تداعي کنند. ولي خيلي زود توسط ديگران متوجه شدند اين کوته نوشت هم نويسه Enteron به معني جهاز هاضمه است. آنان بلافاصله کوته نوشت Enron (انران) را ساختند.

          دو اصل
          براي نمادگذاري يا کدگذاري بر اساس کوته نوشت ها يا سرواژه ها، در ميان ساير چيزها، در نظر گرفتن دو اصل بايسته است: (1) در بيشتر زبان ها گرايش عمومي وجود دارد كه کوته نوشت ها يا سرواژه ها سرهمخواني و بعضا سرهم نويسي شوند. در زبان فارسي به دليل محدوديت هاي جدانويسي اين اتفاق به صورت خودکار مي افتد. بنابراين به همين دليل سعي مي شود محصول کار يا با اسم اوليه يک رابطه ارگانيک و معنايي داشته باشد مثل «هما» براي «هواپيمايي ملي ايران» يا به تنهايي بي معني باشد و واژه اي ديگر را تداعي نکند مثل «ناجا» براي «نيروي انتظامي جمهوري اسلامي ايران» و (2) در فارسي بعضي مصوت ها نويسه يا حرف ندارند بنابراين مي توانند هر طوري خوانده شوند- به همين دليل بايد کوته نوشت يا سرواژه به گونه اي درست شود که اگر با مصوت هاي ديگر هم خوانده شود واژه اي ناخوشايند را تداعي نکند. مثل «کِروي» که «کُروي» هم خوانده مي شود.

          شتران با دو هم نويسه رقيب
          اهالي بازار سرمايه مي دانند که در مهر 1391 سهام شرکت پالايش نفت تهران با نماد «شتران» عرضه شد. پالايشگاه نفت تهران که نماد اشتغال و اقتصاد تهران، نماد فناوري ايران، نماد توسعه ايران، نماد ايران نوين و اساسا نماد تهران و گران ترين سهم تاريخ بورس اوراق بهادار تهران است حالانمادي در بورس پيدا کرده بود. ولي آيا «شتران» درخور اين همه جبروت و تاريخ هست؟ شِتران را مي توان شُتُران يا شَتران هم خواند. مورد کِروي اگر کُروي خوانده شود چندان حساسيتي ايجاد نمي کند ولي در مورد شِتران اگر شُتُران يا شَتران خوانده شود پيامد آن مي تواند برداشت نوعي وهن و طنز باشد. شُتر نام يک حيوان و شَتر به معني عيب و نقص است. پس حالاشِتران دو هم نويسه رقيب دارد که هيچ کدام براي ناميدن شرکت پالايش نفت تهران خوشايند نيستند.

          نمادهاي خوش ساخت
          زماني در بورس تهران از تمام ظرفيت هاي نام قانوني شرکت استفاده مي شد تا نام هاي ارگانيک يا با معني و زيبا خلق شود. «حکشتي»، «اخابر»، و «شپنا» از اين نوع نمادهاي خوش ساخت هستند. «حکشتي» مي تواند نماد يک شرکت کشتيراني را در ذهن تداعي کند بدون آن که بداني اين کوته نوشت چيست، يا «اخابر» مي تواند نماد يک شرکت مخابراتي را بدون رجوع به نام اصلي قانوني آن تداعي کند. در مورد «شپنا» به راستي از سرواژه استفاده شده است. شپنا سرواژه شرکت پالايش نفت اصفهان است که نه هم نويسه نه هم معني واژه يا اصطلاحي ديگر در زبان فارسي است. اگرچه «ش» معرف صنعت شيميايي است اما در عين حال مي تواند سرواژه شرکت هم باشد. اگر ريا نباشد، موارد يادشده محصول زماني هستند که نگارنده معاون ناشران و اعضاي شرکت بورس اوراق بهادار تهران بود.

          شيران و شتران
          شيران و شتران هر دو هم نويسه جمع نام دو حيوان شير و شتر هستند. در کشورهاي انگليسي زبان اصولانام گذاري بر اساس نام بيشتر حيوانات يک فرهنگ است. مثل عقاب ها،گاوها، خرس ها، فيل ها، خرها و مانند اينها براي تيم هاي ورزشي، گروه هاي سياسي و نام شرکت ها و غيره به كار مي روند ولي در فارسي به جز يکي دو استثنا، از جمله شير، بقيه نام هاي حيوانات جايي در نام گذاري ندارند. برعکس در فارسي گاه از نام حيوانات براي وهن و طنز استفاده مي شود. «شيران» نماد شرکت صنايع شيميايي ايران که بر اساس يک الگوي کوتاه نويسي از نام هاي ترکيبي با ايران، يعني الگوي x- يران، ساخته شده است در عين حال هم نويسه جمع شير است که نه تنها به هيچ وجه دست مايه وهن و طنز نخواهد شد بلکه فاخر و غرورانگيز است. به سازنده اين نماد بايد آفرين گفت. ولي از سوي ديگر «شتران» را داريم که اگر تغيير نکند احتمالابه زودي دست مايه وهن و طنز خواهد شد. گرچه همين حالاهم شده است و بعضي آن را شُتُران و بعضي ديگر شَتران مي نامند.

          جايگزين هاي شِتران
          نگارنده، شخصا دوست ندارد نماد شهر تهران با «شتران» دست مايه وهن و طنز قرار گيرد. اصلامعلوم نيست شتران از چه الگويي پيروي مي کند و با چه منطقي ساخته شده است. «تران» گرچه مي تواند کوته نوشت تهران باشد ولي نماينده تهران نيست، به علاوه سرواژه يا کوته نوشت پالايش نفت تهران هم نيست. به نظر مي آيد دقت لازم در نمادگذاري شرکت پالايش نفت تهران صورت نگرفته است. شايد «شتهران» مي توانست بهترين نماد براي پالايش نفت تهران باشد. ولي چون اين شرکت دير به بازار رسيد «شتهران» به شرکت تهران شيمي اختصاص داده شد. با اين حال گزينه هاي زيادي در دسترس بورس اوراق بهادار تهران است که مي توانند جايگزين شتران کنند. مثل «شپنت» که از الگوي «شپنا» استفاده مي کند و مي تواند سرواژه شرکت پالايش نفت تهران باشد. همچنين «شهران» مي تواند نامي بسيار مناسب براي شرکت پالايش نفت تهران باشد، از يک سو هم وزن تهران است از سوي ديگر هم نويسه جمع شهر است و براي نماد شهر ما يعني «پالايش نفت تهران» برازنده است. هم چنين، شهران در مقام اسم مفرد يک نام خوش آهنگ باستاني متعلق به يکي از نجباي پارسي در زمان يزدگرد سوم نزد ماهوي است.
          نشست او و شهران اَبَر پاي خاست
          به ماهوي گفت اين دليري چراست

          روزنامه دنياي اقتصاد، شماره 2916
          ویرایش توسط hich1389 : https://www.traderha.com/member/6942-hich1389 در ساعت 05-14-2013, 03:04 AM
          «میان این همه اگر،تو چقدر بایدی؟»


          http://traderha.com/f31/امیدها-و-تردیدها-2197


          نظر


          • ثبت بيشترين مازاد بودجه ماهانه آمريكا در 5 سال گذشته




            درپي رشد درآمدهاي مالياتي به دليل بهبود اوضاع اقتصادي، آمريکا در ماه آوريل بيشترين مازاد بودجه را طي پنج سال گذشته ثبت کرد. اين مساله از فشارها بر قانون گذاران براي افزايش سقف بدهي ها مي کاهد.
            به گزارش بلومبرگ، وزارت خزانه داري آمريکا در گزارش ماهانه بودجه خود اعلام کرد مازاد بودجه در ماه آوريل از 1/59 ميليارد دلار سال گذشته به 9/112 ميليارد دلار رسيده است. اين بيشترين ميزان مازاد بودجه از آوريل سال 2008 تاکنون به شمار مي رود. 24 اقتصاددان شرکت کننده در نظرسنجي بلومبرگ مازاد 112 ميليارد دلاري را پيش بيني کرده بودند.
            بهبود شرايط اقتصادي موجب کاهش کسري بودجه آمريکا و نزديک شدن اين کسري به سقف استقراض قانوني شده است. اين در شرايطي است که کارفرمايان آمريکايي در دوره اکتبر-آوريل 4/1 ميليون نفر را استخدام کرده اند که اين مساله موجب افزايش درآمدهاي دولت شده و از نياز به فروش اوراق قرضه کاسته است.
            مايک اينگلاند، اقتصاددان ارشد مرکز اکشن اکونوميکس، مي گويد: «اين افزايش براي وزارت خزانه داري زمان بيشتري مي خرد تا بتواند سقف بدهي ها را رعايت کند. بدون فشار از طرف سقف بدهي ها، مقام هاي واشنگتن درمورد بدهي ها راحت تر به توافق خواهند رسيد.»
            براساس گزارش وزارت خزانه داري، در هفت ماه نخست سال مالي 2013 که از اول اکتبر آغاز شده است، کسري بودجه نسبت به همين دوره در سال قبل با 32 درصد کاهش به 6/487 ميليارد دلار رسيده است. همچنين، درآمدها در ماه آوريل نسبت به سال گذشته 28 درصد رشد داشته و به 7/406 ميليارد دلار رسيده است. هزينه ها نيز با 13 درصد افزايش رو به رو شده و به 8/293 ميليارد دلار رسيده است.
            باراک اوباما، رييس جمهوري آمريکا، در ماه فوريه قانوني را امضا کرد که به موجب آن سقف 4/16 تريليون دلاري بدهي ها تا 18 مه به حالت تعليق درآمد. اين مساله به کنگره فرصت بيشتري خواهد داد تا سقف بدهي ها را مورد بررسي قرار دهد. سقف بدهي ها يکي از بحث برانگيزترين موضوعات در واشنگتن است. همين مساله در سال 2011 آمريکا را دچار بن بست سياسي کرد و به کاهش رتبه اعتباري اين کشور توسط موسسه رتبه بندي استاندارد اند پورز منجر شد.
            سقف بدهي ها در تاريخ 19 مه افزايش خواهد يافت تا کسري هاي به وجود آمده در دوره تعليق را تحت پوشش قرار دهد. پس از آن، وزارت خزانه داري بايد قدرت استقراض و توانايي پرداخت صورت حساب هاي خود را افزايش دهد. در غير اين صورت، سقف بدهي ها بايد افزايش يابد يا دوباره تعليق شود.

            روزنامه دنياي اقتصاد، شماره 2916
            ویرایش توسط hich1389 : https://www.traderha.com/member/6942-hich1389 در ساعت 05-14-2013, 03:19 AM
            «میان این همه اگر،تو چقدر بایدی؟»


            http://traderha.com/f31/امیدها-و-تردیدها-2197


            نظر


            • كاهش قيمت طلابراي سومين روز متوالي



              طلابراي سومين روز کاري متوالي در بازارهاي جهاني، با افت ۴ دلاري روبه رو،1432/80 دلار در هر اونس معامله شد.

              به گزارش بلومبرگ، با شروع به کار بازارهاي جهاني، قيمت طلا، ديروز براي سومين روز متوالي کاري با کاهش روبه رو شد. اين کاهش ها طولاني ترين افت قيمتي اين فلز گرانبها از ماه آوريل را به خود اختصاص داده است.
              در ساعات ابتدايي ديروز، معاملات لحظه اي طلا3/1 درصد کاهش يافت و هر اونس طلابه 1430 دلار و 38 سنت رسيد. اما در نهايت هر اونس طلادر بازارهاي جهاني با کاهش نسبت به روز جمعه 1432 دلار و 80 سنت معامله شد. بر اساس اين گزارش، افزايش شاخص بورس هاي جهان به دنبال افزايش اميدواري ها نسبت به بهبود وضعيت اقتصادي جهان، به همراه افزايش ارزش دلار، عوامل اصلي کاهش قيمت طلاعنوان شده است.
              به نوشته بلومبرگ، ارزش دلار در برابر ين ژاپن به بالاترين رقم طي 4 سال گذشته رسيده است. در سال جاري ميلادي به علت سياست هاي پولي بي سابقه بانک مرکزي ژاپن، ارزش ين در برابر دلار 15 درصد کاهش يافته است. قيمت اين فلز زرد در روزجمعه با سقوط 32 دلاري به پايين ترين رقم طي 2 هفته گذشته رسيد.
              هر اونس طلادر پايان معاملات هفته گذشته به 1436 دلار و 60 سنت کاهش يافت. قيمت طلااز ابتداي سال جاري ميلادي 12 درصد کاهش يافته و ماه گذشته شاهد سقوط 250 دلاري بوده است که تاکنون تنها حدود 100 دلار از اين رقم جبران شده است. قيمت طلادر اواسط آوريل به 1332 دلار در هر اونس رسيده بود. دويچه بانک آلمان در جديدترين گزارش خود، قيمت 1533 دلاري را براي طلادر سال 2013 پيش بيني کرده که نسبت به پيش بيني پيشين اين بانک بيش از 100 دلار کمتر است.

              روزنامه دنياي اقتصاد، شماره 2918
              «میان این همه اگر،تو چقدر بایدی؟»


              http://traderha.com/f31/امیدها-و-تردیدها-2197


              نظر



              • يادداشت هاي تالار شيشه اي
                استرس توقف نمادها در بورس


                نويسنده: عليرضا باغاني

                توقف نمادها در بازار سرمايه ايران يكي از دغدغه هاي بزرگ سرمايه گذاران به شمار مي رود. اتفاقي كه مي تواند قدرت نقدشوندگي و به تعبير واضح تر تبديل سهام شما به پول نقد را با تهديد مواجه كند.

                توقف نماد در بازار سرمايه ايران به آن معناست كه هيچ معامله اي اعم از خريد يا فروش نمي تواند بر روي سهام مورد نظر صورت گيرد و نهاد ناظر به دلايل مختلفي همچون افزايش يا كاهش با اهميت سود شركت، شائبه دستكاري قيمت و روند غيرعادي افت و خيز سهام يا برگزاري مجامع عادي و فوق العاده و مسائلي از اين دست، معاملات يك سهم را متوقف كند. به اين ترتيب اتفاقات با اهميت رخ داده در داخل شركت يا خارج از آن نمي تواند به سود و زيان هاي غيرواقعي سهامداران منجر شود، اما در بورس تهران توقف نمادها با استرس مضاعف تري نسبت به ساير بازارهاي مالي جهان دنبال مي شود، چراكه در بازار سرمايه ايران ممكن است نماد يك شركت براي مدت طولاني متوقف شود و سرمايه گذاران آن نتوانند سهام خود را به پول نقد تبديل كنند، درست مثل ملكي كه هيچ خريداري ندارد.
                اما زماني واژه توقف نماد براي سرمايه گذاران بورس تهران و فرابورس ايران جدي تر و پراسترس تر مي شود كه سهامداران با نمادهايي مواجه مي شوند مثل پيام، آزمايش و... .
                شركت هايي كه روزگاري سهامداران زيادي داشته، اما به يكباره نماد آنها متوقف شد و حال پس از گذشت چند سال خبري از بازگشايي آنها نيست.
                البته بدون شك اتفاقي كه براي اين نمادها در سال 87 رخ داد چاره اي جز توقف نماد را براي نهاد ناظر بر جاي نگذاشت، اما وقتي كمي جلوتر مي رويم مي بينيم كه پروژه توقف نمادها حتي براي نمادهاي پيشرو هم اتفاق مي افتد.
                بدون ترديد فعالان بازار سرمايه فراموش نكرده اند كه نماد پالايشگاه اصفهان 9 ماهي در بورس متوقف بود و هرچند پس از بازگشايي رشد قابل توجهي را از خود به نمايش گذاشت؛ اما اين اتفاق با استرس طولاني مدت سهامداران همراه بود و عملااگر شركت رشد سود و به تبع آن قيمت سهام نبود شايد بلوكه شدن سرمايه سهامداران در اين شركت مي توانست زيان هاي بسياري را به همراه داشته باشد يا وقتي همين نماد پالايشگاه تهران كه 650 درصد رشد قيمت پس از 7 ماه به تالار شيشه اي بازگشت و غيبت طولاني مدتش سبب شد كه شماري از سهامداران بي تاب آن سهام خود را به صورت وكالتي (خريد و فروش وكالتي در بازار سرمايه ممنوع است و نيازمند كسب مجوزهايي از نهاد ناظر مي باشد) بفروشند.
                باري، توقف نمادها در بازار سرمايه ايران هرچند اشك ها و لبخندهايي را براي سهامداران به همراه داشته اما در ماه هاي اخير با سياست هاي تعديلي از سوي نهاد ناظر مواجه شده است. به اين معنا كه در ماه هاي اخير نهاد ناظر بازار سرمايه سعي كرده تا مدت زمان توقف نمادها را كاهش دهد، ولي به نظر مي رسد كه هنوز در برخي موارد سازوكار توقف نمادها نياز به اصلاحاتي دارد.
                در بورس هاي پيشرفته جهان مشاهده مي كنيم كه نماد يك شركت در يك روز متوقف و بلافاصله پس از انتشار اطلاعات بازگشايي مي شود، اتفاقي كه در بازار سرمايه كمتر رخ مي دهد و حتي در صورت ارائه اطلاعات لازم از سوي شركت ها، بازگشايي نماد به روز بعد موكول مي شود.
                از اين رو به نظر مي رسد كه كمتر شدن زمان بازگشايي و توقف نمادها مي تواند به كاهش ريسك نقدشوندگي بازار سهام منجر شود.
                نكته ديگر شفاف سازي لازم درخصوص نمادهاي مستحق توقف يا بازگشايي است. بعضا شاهد اين موضوع هستيم كه گفته مي شود چرا بورس نماد فلان شركت را متوقف كرده، اما شركت ديگر را نه...
                در اين شرايط به نظر مي رسد كه قواعد بازگشايي نمادها در بازار سهام پس از بازنگري جدي و طراحي امكان معاملات سهام برخي شركت هاي غيرشفاف در بازار پايه فرابورس، نياز به يك شفاف سازي دقيق و مشخص دارد.


                روزنامه دنياي اقتصاد، شماره 2918
                «میان این همه اگر،تو چقدر بایدی؟»


                http://traderha.com/f31/امیدها-و-تردیدها-2197


                نظر


                • لزوم بازنگري نحوه توقف نمادهاي بورسي



                  دنياي اقتصاد- توقف نمادها يكي از مباحثي است كه از سوي فعالان بازار سرمايه همواره مورد اعتراض قرار گرفته است. اين در شرايطي است كه نهاد ناظر بازار سرمايه به تناسب بررسي وضعيت مالي و اطلاع رساني و همچنين قيمت سهام اقدام به توقف نمادها مي كند. هر چند توقف و بازگشايي نمادها گاهي اوقات ناگهاني است و مشكلات زيادي براي سهامداران در دوره هاي مختلف ايجاد كرده اما بررسي توقف طولاني مدت نمادها يكي از مسايلي است كه كارشناسان بر آن تاكيد دارند، به همين خاطر لزوم بازنگري در سازوكار توقف نمادها مطرح است.


                  كارشناسان براي افزايش نقدشوندگي در بورس تاكيد كردند :لزوم بازنگري در سازوكار توقف نمادها
                  گروه بورس- محبوبه مغاني: توقف نمادها همواره در بازار سرمايه کشور با اعتراض فعالان همراه بوده است زيرا حبس نقدينگي در دوره هاي مختلف مشکلات زيادي را براي سهامداران اين نمادهاي متوقف ايجاد مي كند.
                  چندي است که نهاد ناظر بازار سرمايه طي رويه اي جديد، هر از گاهي به بهانه بررسي وضعيت مالي و اطلاع رساني و همچنين قيمت سهام مبادرت به توقف نمادها مي کند؛ اين رويه با توقف ناگهاني نماد قندي ها و پالايشگاهي و چند نماد پيشرو طي سال گذشته آغاز شد. هرچند شرايط بازگشايي برخي نمادها با بازگشت طوفاني آنها به تابلو همراه است اما معامله گران را با عدم نقدشوندگي طولاني مدت مواجه خواهد كرد. در اين ميان مي توان به توقف طولاني مدت نماد هايي نظير پتروشيمي اصفهان و «کف» اشاره كرد. همچنين شرکت هاي ماشين آلات صنعتي و تولي پرس از سال 90 به بهانه پيش بيني درآمد هر سهم كه تاكنون خبري از بازگشت آنها به تابلو معاملات نيست، متوقف هستند.بر اين اساس تلاش شده تا طي گزارشي به بررسي توقف نمادها پرداخته شود و پيشنهادهاي مناسب براي حل اين مساله از سوي كارشناسان ارائه شود.

                  ايده آل بورس، سرعت در بازگشايي است
                  اين در حالي است كه رييس اداره نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار معتقد است كه شيوه ايده آل براي توقف و بازگشايي نمادها اين است كه بازگشايي نماد در فاصله يك روزه اتفاق بيفتد.امير حمزه مالمير تاكيد كرد: گاهي اوقات با عدم ارائه اطلاعات از سوي شركت ها بازگشايي نمادها به مشكل برخورد مي كند. از سوي ديگر شفاف نبودن برخي پارامترهاي اقتصادي باعث مي شود اطلاعات ارسال شده شركت ها شفاف و كامل نباشد. در اين بين موضوعاتي مانند نرخ تسعير ارز، نحوه و زمان اعمال افزايش نرخ ها از مواردي است كه با عدم شفافيت مواجه مي شود و باعث مي شود برخي از اطلاعات نهاني نزد شركت ها باقي بماند.اين مقام مسوول تصريح كرد: عدم تصميم گيري قاطع در مورد مباحث مختلف و طولاني شدن روند نتيجه گيري باعث مي شود ابهامات و اشكالات اساسي در صورت هاي مالي شركت ها ايجاد كند. رييس اداره نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: در برخي موارد حتي مصوباتي داريم كه لغو مي شود و همين امر اطلاعات شركت ها را با ابهام مواجه مي كند و باعث مي شود بازار از شفافيت لازم بيفتد كه توقف نمادها را به دنبال دارد.مالمير خاطرنشان كرد: با اين حال شيوه توقف و بازگشايي ايده آل از نظر سازمان بورس آن است كه اين روند كوتاه تر باشد و حتي به جايي برسد كه در طي بازار اتفاق بيفتد تا نماد شركت ها در اولين فرصت ممكن قابل معامله باشند.

                  لزوم توقف نمادهاي معاملاتي در شرايط خاص
                  سيد روح الله حسيني مقدم سرپرست اداره امور ناشران بورس اوراق بهادار تهران در گفت وگو با خبرنگار دنياي اقتصاد يکي از اهداف اصلي هر بورس را اطمينان از منصفانه، کارآ و شفاف بودن کارکرد بازار عنوان کرد. به همين دليل است که طراحان و مسوولان بورس ها همواره سعي مي کنند تا موانع موجود بر سر عدم تقابل عرضه و تقاضا را برطرف کنند تا در نهايت قيمت اوراق بهادار به ارزش ذاتي آنها نزديک تر شود.
                  وي اظهار كرد: در اين ميان هر سرمايه گذار از هر بورس تنها سه چيز را طلب مي کند: 1- نقدشوندگي، 2-نقدشوندگي، 3-نقدشوندگي. به عبارت دقيق تر يک سرمايه گذار از هر بازاري امکان ورود و خروج آسان و ساده را مي خواهد تا در هر زماني که تشخيص داد در فضا يا بازار مناسب به سرمايه گذاري بپردازد. در واقع توقف نماد يا بازار به معني کاستن از نقد شوندگي ورقه بهادار است.سرپرست اداره امور ناشران بورس اوراق بهادار تهران ياد آور شد: تقريبا از دهه 1990 بود که سازوکارهاي کنترل نوسان قيمتي توجه بسياري از محققان مالي را به خود جلب کرد و گرايش به ايجاد محدوديت در تغييرات قيمت با هدف جلوگيري از بحران هاي مالي افزايش پيدا کرد. يعني همواره در همه بورس ها عامل اصلي در وضع سازوکارهاي کنترل بازار، نگراني از بروز بحران مالي يا تخصيص بهينه سرمايه و وجوه بوده است که البته تا حدودي هم اين منطق پذيرفتني است.
                  وي ادامه داد: به هر حال نوسان غير منطقي در قيمت سهام، موجب ابهام در تخصيص بهينه منابع مي شود و اين ابهام مي تواند نرخ بازده مورد انتظار سرمايه گذاران را در نگهداري سهام افزايش دهد.
                  حسيني مقدم ذکر اين نکته را ضروري دانست که در ادبيات بازارهاي اوراق بهادار دنيا مفهوم ريز ساختار بازار(Micro Structure) يک مفهوم عميق است که به مسائلي مانند کنترل نوسان بازار، توقف نماد، توقف بازار، شفافيت اطلاعات معاملات، سهام شناور آزاد، فروش استقراضي و بازارگردان اشاره مستقيم دارد و همواره مطالعات گسترده اي توسط بورس ها براي اطمينان از کارکرد مناسب بازارشان انجام مي شود و سياست هاي مناسب اتخاذ مي شود.
                  وي تصريح کرد: در اين ميان بحث توقف معادلات يا ممانعت از انجام معامله يک ورقه بهادار يا کل بازار در يک دوره زماني مشخص در شرايط ضروري و بر اساس نظر مسوولان بازار است. هدف از وقفه هاي معاملاتي نيز امکان ارائه فرصت به سرمايه گذاران است تا اطلاعات جديد منتشر شده يا اخبار تائيد يا تکذيب شده را تحليل کنند و در ارزيابي هاي سرمايه گذاري خود دخالت دهند. البته از فرصتي که به وجود مي آيد شرکت ها (ناشران) نيز براي افشاي اطلاعات مورد نياز سرمايه گذاران استفاده مي کنند. همين توقف معاملات را مي توان به دو دسته صلاحديدي و خودکار طبقه بندي کرد که تقريبا با مقررات بسياري از بورس هاي دنيا سازگار است.به گفته سرپرست اداره امور ناشران بورس اوراق بهادار تهران؛ فلسفه استفاده از اين سازوکار، دستيابي فعالان بازار به اطلاعات جديد، داشتن زمان کافي براي تصميم گيري و نشان دادن عکس العمل به اخبار جديد است. به عبارت دقيق تر از آنجا که افشاي اطلاعات نيازمند زمان کافي است و وجود شايعه در بازار نيز باعث انتقال اطلاعات نادرست به بعضي از مشارکت کنندگان بازار مي شود، مقامات تلاش مي کنند با توقف نماد و ايجاد فرصت کافي براي تصميم گيري باعث شفافيت بازار و حذف بي اعتمادي از آن شوند.

                  بازنگري مقررات توقف نمادها در دنيا
                  وي با اشاره به روند باز و بسته شدن نمادها در ساير بورس هاي دنيا، عنوان کرد: در دنيا براي اثربخش بودن توقف نمادها و کمک به نقدشوندگي بازار، دوران توقف نمادها بسيار کوتاه است و حتي در برخي موارد در بعضي از بورس ها به حدود 10 دقيقه مي رسد. مثلااز دلايل عمده که براي توقف نماد استفاده مي شود بستن نماد به دليل دستکاري يا تقلب در بازار، افشاي اطلاعات جديد توسط ناشر يا رويداد غيرمترقبه است. جالب است بدانيد که معمولابورس ها هر ساله به بازنگري مقررات توقف مي پردازند.حسيني مقدم با بيان اينکه توقف نماد در دنيا طرفداران و در عين حال مخالفان بي شماري دارد، اين سازو کار را داراي منافع و معايبي عنوان کرد که مطالعات صورت گرفته در دنيا نيز هر يک از آنها را اثبات کرده است.
                  وي ادامه داد: ولي به رغم اينکه بورس ها به سمت استفاده از اين سازوکار رفتند، توجه ويژه به بحث نقدشوندگي سهم داشتند و عدم اطلاع رساني به موقع را از مسووليت هاي مديران شرکت ها دانستند و امکان داد و ستد را از سهامداران و سرمايه گذاران نگرفتند. سرپرست اداره امور ناشران بورس اوراق بهادار تهران در اشاره به مطالعه صورت گرفته در بورس تهران در سال 1388، گفت: بررسي تجربه بيش از 23 بورس دنيا نشان مي دهد که همه بورس ها داراي مقرراتي براي اعمال توقف معاملات هستند. از سوي ديگر بورس ها از نظر روش اعمال توقف معاملات متفاوت هستند؛ به طور مثال در برخي از بورس ها توقف معاملات حداکثر براي دو روز اتفاق مي افتد. همچنين اگرچه مقررات تدوين شده در کشور هاي مختلف متفاوت است اما هدف مشترک همه آنها حصول اطمينان از کارکرد روان بازار در شرايطي که ممکن است بازار اطلاعات کافي از اوراق بهادار و ناشر آن در اختيار نداشته باشد.وي ادامه داد: از سوي ديگر دوره توقف در بورس کوتاه بوده و ميانگين آن کمتر از 3 روز در23 بورس مورد بررسي است. در واقع بورس ها بر اين باور هستند که توقف معاملات فقط بايد در شرايط خاصي بکار گرفته شود و هر چه زودتر برطرف شود.

                  تجربه توقف كوتاه نمادها در بورس ها
                  حسيني مقدم در اين ميان به تجربه برخي از بورس ها در خصوص توقف نماد پرداخت و گفت: مثلادر بورس آرژانتين چنانچه قيمت سهام بيش از 10درصد تغيير کند معاملات آن حداکثر براي 10 دقيقه متوقف خواهد شد و در اين فاصله ناشر مي تواند در خصوص شايعات موجود در بازار تائيديه يا تکذيبيه صادر کند و سپس پس از انجام يک حراج تک قيمتي، بازگشايي صورت مي گيرد. در بورس مسقط چنانچه قيمت سهامي در دو روز متوالي بيش از محدوده تعيين شده تغيير کند، نماد سهم به منظور انتشار گزارش توسط ناشر متوقف مي شود و در کمتر از 48 ساعت چه اطلاعات جديدي منتشر شود و چه اطلاعاتي منتشر نشود، بازگشايي خواهد شد و مسووليت با مديران شرکت است. وي در مورد بورس هاي پيشرفته نيز ابراز داشت: نماد شرکت در موارد نياز به اطلاع رساني کمتر از يک ساعت متوقف مي شود و اگر اطلاعات جديدي وجود داشته باشد به بازار منعکس خواهد شد.وي ادامه داد: چنانکه اشاره شد بورس ها سازوکار ريزساختار بازار را براي افزايش نقدشوندگي اوراق بهادار خود در صورت لزوم تغيير مي دهند. مثلادر بورس تايوان، گاهي اوقات پيش آمده که بورس از يک رويه يا سازوکار تنها براي 7 روز استفاده کرده است يا در يک مقطع زماني به دليل انتخابات رياست جمهوري، سياست دامنه نوسان و کنترل بازار را فقط براي 10 روز تغيير داد. يعني بورس ها با اطلاع رساني به همه سرمايه گذاران مي توانند در شرايط خاص از رويه ها و سياست هاي مناسب براي نقدترشدن بازار خود استفاده کنند.

                  هدف كاهش دوران توقف است
                  سرپرست اداره امور ناشران بورس اوراق بهادار تهران در مورد معضل توقف نمادها در بورس تهران، اظهارداشت: در کشور ما بخش عمده توقف طولاني مدت به دليل اطلاع رساني است. از سال1390 اين مساله در مديريت امور ناشران مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت و در نهايت تصميم گرفتيم که جلسات حضوري با مديران مالي شرکت ها داشته باشيم. البته اين جلسات جنبه بازآموزي مقررات بورس را داشته ولي هدف ما بيان حساسيت هاي موجود در بازار سرمايه به مديران شرکت ها بود که طي سال 1391 با مشارکت نزديک به 70 درصد شرکت ها، 20 کارگاه تخصصي برگزار شد که يقينا نتايج آن در روند گزارشگري شرکت ها و توجه به مقررات بورس در سال هاي آينده نمود پيدا خواهد کرد و اميدواريم دوره توقف نمادها کاهش يابد. حسيني مقدم اضافه کرد: حتي اخيرا پس از عرضه سهام شرکت هلدينگ خليج فارس در بورس تهران، با مديران مالي شرکت هاي زيرمجموعه هلدينگ جلسه اي برگزار شد تا به آنها در خصوص نحوه گزارشگري و حساسيت هاي موجود نکاتي ارائه شود. هدف ما هم کاهش دوران توقف نماد است.

                  وقفه سازمان بورس در انتشار اطلاعات ارسالي شركت ها
                  مدير معاملات شرکت کارگزاري بانک اقتصاد نوين نيز به تشريح اتفاقات مهم و با اهميت شرکت هاي فعال که منجر به توقف نماد معاملاتي آنها از سوي سازمان بورس مي شود، پرداخت.
                  پورنعمت با بيان اينکه «اين اقدامات را مي توان به چند گروه اصلي تقسيم بندي کرد»، اظهار داشت: در گروه اول عدم رعايت شرايط پذيرش شرکت ها در بورس يا اظهارنظر مردود يا عدم اظهارنظر سازمان حسابرسي يا بازرس قانوني نسبت به صورت هاي مالي مي تواند منجر به توقف و تعليق نماد معاملاتي شرکت شود.وي گروه دوم را شامل اتفاقات مهم و با اهميت شرکت ها که در طي سال مالي صورت مي پذيرد نظير مجامع عادي و فوق العاده آنها عنوان کرد که در اين بخش مديران شرکت ها موظفند وضعيت شرکت را از جنبه هاي مختلف به اطلاع سهامداران برسانند. بالطبع توقف نماد آنها نيز بر اساس قوانين موجود در بازار سرمايه در بازه زماني مشخص شده صورت مي پذيرد.پور نعمت اضافه کرد: از سوي ديگر اتفاقات مهم و با اهميت شرکت ها که در طي سال از لحاظ مالي روي مي دهد و منجر به تعديل با اهميت سود پيش بيني شده آنها خواهدشد در قالب گروه سوم منجر به توقف نماد معاملاتي مي شود.وي در برشمردن دلايل اين تعديلات، گفت: تغيير در مفروضات کلان پيش بيني سود شرکت که براساس سياست هاي اقتصادي کشور در نظر گرفته شده اما به علت تغيير در پارامترهاي اقتصادي کشور و شرايط جديد به وجود آمده، مديران مالي شرکت ها را ناگزير مي سازد مفروضات خود را تغيير دهند که اين امر منجر به تغيير سود پيش بيني شده شرکت ها مي شود. مدير معاملات شرکت کارگزاري بانک اقتصاد نوين همچنين به تغيير در مفروضات داخلي شرکت اشاره کرد که در پي اقدام مديران مالي در ارائه بودجه هاي بسيار محافظه کارانه صورت مي پذيرد و تاكيد كرد: در اينگونه موارد در صورتي که مفروضات ارائه شده در حد قابل قبولي قرار داشته باشند مشکلي ايجاد نمي شود اما اگر اين موضوع به درستي رعايت نگردد موجب ضرر و زيان سهامداران خواهد شد.
                  پور نعمت در بيان آخرين دليل توقف نمادمعاملاتي در بورس گفت: از سوي ديگر اقداماتي که در بازار سرمايه و از لحاظ قيمتي به صورت غير طبيعي در سهام شرکت ها روي مي دهد يا به اصطلاح قيمت سهام برخي از شرکت ها به علت پايين بودن سهام شناور آزاد و وجود مقوله اي به نام حدنوسان قيمتي توسط برخي دلالان دستخوش دستکاري مي شود مي تواند منجر به توقف نماد معاملاتي در بازار سرمايه شود.وي ادامه داد: به نظر مي رسد نقش سازمان بورس به عنوان يک نهاد نظارتي در گروه سوم و چهارم از اهميت بسزايي برخوردار باشد و سهامداران شرکت ها با در نظر گرفتن اين موضوع که شرکت هاي فعال در بورس اوراق بهادار موظفند بيش از بقيه شرکت ها در انجام رسالت اطلاع رساني و ايجاد شفافيت اقدام کنند، منجر به اعتماد سازي در بازار سرمايه شوند.
                  وي در اين ميان به تلاش هاي سازمان بورس طي ساليان اخير در جهت شفاف سازي بيشتر و کمک به نقدشوندگي بازار اشاره کرد که بر اين اساس روند رو به رشدي در حل موضوع توقف نمادهاي معاملاتي رخ داده است.

                  تشكيل كارگروه و تدوين دستورالعمل بازگشايي نماد
                  مدير معاملات شرکت کارگزاري بانک اقتصاد نوين توقف هاي طولاني مدت اخيرکه در بين چند صنعت خاص رخ داده است را به شرايط اقتصادي کشور نسبت داد؛ اما با اين حال باز وي به وجود اعمال سليقه دربرخي بازگشايي ها به بهانه در نظر گرفتن ملاحظات بورس از سوي نهادهاي مسوول اشاره کرد؛ به نحوي که در برخي موارد شاهد هستيم که ميان زمان ارائه اطلاعات از سوي شرکت ها و انتشار آنها از سوي سازمان بورس مدت زيادي مي گذرد.
                  وي بر اين اساس با توجه به اهميت موضوع توقف نمادها، تشکيل کارگروه تخصصي و تدوين دستورالعمل بازگشايي ها با جزئيات دقيق تر به نحوي که مواردي همچون الزام زماني شرکت ها در ارائه اطلاعات جديد و الزام زماني نهاد مسوول در بررسي و انتشاراطلاعات جديد در اين زمينه را بسيار مفيد قلمداد کرد.به گفته پورنعمت در بسياري از موارد عدم وجود يک رويه ثابت در ارائه صورت هاي مالي موجب مي شود تا شاهد در نظر گرفتن مفروضات متفاوت در پيش بيني هاي شرکت هاي هم گروه باشيم. براين اساس بيش از هرچيزي لزوم تدوين يک دستورالعمل ارائه بودجه براي گروه هاي مختلف فعال در بورس و ملزم شدن همه شرکت ها به رعايت آن احساس مي شود.
                  وي ادامه داد: در اين صورت ما شاهد به کارگيري رويه يکسان در بين همه شرکت هاي يک گروه هستيم و همچنين ميزان انحراف ها، کاهش وتوقف نمادهاي معاملاتي نيز کمتر خواهد شد.

                  مسووليت اطلاعات با شركت ها باشد
                  مدير معاملات شرکت کارگزاري بانک اقتصاد نوين تصريح کرد: با تدوين دستورالعمل هاي اجرايي و بسط و گسترش آنها در اين بخش، توسعه بازار سرمايه و تشکيل هر چه بيشتر موسسات مالي تخصصي، به مرور زمان همانطور که در تمامي بورس هاي معتبر دنيا وجود دارد مسووليت ارائه اطلاعات به صورت کامل بر عهده شرکت ها قرار گيرد. همچنين وظيفه تشخيص درستي و تحليل اطلاعات بر عهده موسسات مالي تخصصي، موسسات حسابرسي و ساير گروه هاي فعال در بازار سرمايه باشد؛ بورس نيز به عنوان يک نهاد ناظر (ونه تصميم گيرنده) در چار چوب دستورالعمل هاي موجود به وظيفه خود عمل کند و همانند کشورهاي توسعه يافته توقف نماد معاملاتي شرکت ها تنها به دليل مسائلي همچون تشکيل مجامع آنها صورت پذيرد.
                  وي ادامه داد: به طور قطع مي توان با تدوين دستورالعمل هاي کامل اجرايي در بخش هاي مختلف و اقداماتي از قبيل حذف يا افزايش ميزان حد قيمتي سهام شرکت ها، از ايجاد سفته بازي و سوء استفاده دلالان از شرايط ابهام در بازار جلوگيري كرد و قيمت ها را سريع تر به سمت تعادل سوق داد؛ همچنين در جهت افزايش شفافيت و کارآيي بازار، تغييرات سودهاي شرکت ها را در چارچوب مشخص شده بدون توقف نمادهاي معاملاتي بلافاصله بعد از ايجاد به بازار منعکس کرد که مطمئنا در شرايط عادي و با وجود رويه مشخص در ارائه اطلاعات، انحرافات سودهاي پيش بيني شده معقول و در حد قابل قبولي خواهد بود.

                  عدم وجود سياست هاي بلندمدت
                  در اين ميان پويان فر مديرعامل شرکت مشاوره سرمايه گذاري آي کو دليل به تشريح دلايل ماهوي توقف نمادها در بازار بورس پرداخت.
                  وي با بيان اينکه نهادهاي ناظر در بورس ها با هدف انتشار منصفانه و صحيح اطلاعات بين سرمايه گذاران اقدام به بستن نماد شرکت ها مي کنند، اظهار كرد: در تصميم گيري پيرامون بستن يا نبستن نماد شرکت ها، نهاد ناظر بايد بين دو هدف متناقض، يعني تامين نقدشوندگي در بازار و همچنين افشاي به موقع و صحيح اطلاعات، بده بستان کند. طبيعي است که تامين يکي از اهداف فوق منجر به عدم تامين هدف ديگري خواهد شد.
                  وي ادامه داد: در حالت ايده آل به طور طبيعي بايد با اتخاذ سازوکارهاي مناسب، بسته ماندن نماد به حداقل برسد به طوري که در بازارهاي پيشرفته، توقف نمادها يا معني ندارد يا حداکثر چندين ساعت به طول مي انجامد. در واقع در اين بورس ها در مواقع بسيار نادر مثل برگزاري مجمع عمومي عادي يا در مواقعي که بنا به تشخيص کميته هاي تخصصي در بورس، افت قيمت سهامي در طي يک روز بسيار هيجاني باشد (به عنوان مثال افت 50 درصد قيمت)، توقف نماد به مدت حداکثر چند ساعت صورت مي گيرد.
                  پويان فر در عارضه يابي علت بستن نماد يک شرکت، گفت: تقريبا تمامي اقتصاددانان بر اين عقيده اند که علت عمده ناکارآمدي هاي اقتصادي ريشه در دخالت و کنترل هاي دولتي دارد. در مورد بستن نماد يک شرکت نيز، بايد به انصاف حق را به نهاد ناظر داد، چرا که گزارشگري اطلاعات با اهميت و به صورت درست و به موقع از نيازمندي هاي هر بازار کارآ است. در بازار سرمايه ايران، مي توان گفت که اين استانداردها در حداقل خود است.
                  به اعتقاد اين کارشناس بازار سرمايه، مشکل اصلي به اينجا بر مي گردد که در اقتصادي که دولت نقش غالب را دارد و منافع مديران مستقل از منافع سهامداران تعريف مي شود يا در اقتصادي که مديران شرکت ها بنا به عدم وجود سياست هاي بلندمدت در کلان اقتصاد، امکان ارزيابي نتايج پديده هاي مهم را بر عملکرد شرکت خود ندارند، بديهي است که افشاي اطلاعات توام با نقص باشد؛ به اين ترتيب راه حل کليدي را مي توان در خصوصي سازي شرکت ها و اقتصاد جست.وي با بيان اينکه توقف نماد به دليل شفاف سازي با اين استدلال که خبر صحيح با سرعت برابر در اختيار دست اندر کاران بازار قرار بگيرد انجام مي شود، ادامه داد: به عبارت ديگر سرمايه گذاران در بازار سرمايه با پذيرش اين واقعيت وارد معامله شده اند و نهاد ناظر نبايد دايه مهربان تر از مادر براي سرمايه گذاران باشد.پو يان فر با بيان اينکه در ميان مدت مي توان با استفاده از سه راهکار اين مشکل را رفع کرد، گفت: اول آنکه سازمان بورس با تهيه آيين نامه اي شرکت هايي را که به دلايل ناموجه با عدم افشاي اطلاعات تعمدا منجر به بسته ماندن نماد مي شوند را جريمه کند. اين امر مي تواند مشمول مديران عامل يا حتي هيات مديره شرکت ها نيز شود.
                  وي ادامه داد: همانگونه که سازمان بورس براي کارگزاري ها و نهادهاي تحت نظارت يکسري حداقل هاي کارشناسي را مشخص كرده است؛ مي تواند شرکت هاي پذيرفته شده را ملزم به استفاده از کارشناسان داراي گواهينامه تخصصي در حوزه بازار سرمايه کند. به اين ترتيب شرکت ها خواهند توانست ارتباط راحت تري با بازار سرمايه برقرار کنند.
                  مديرعامل شرکت مشاوره سرمايه گذاري آي کو در پايان ابراز كرد: در نهايت اينکه چنانچه دليل بسته شدن نماد، ريسک هاي سيستماتيک (همانند مصوبات احتمالي مراجع قانون گذاري يا دولتي) باشد در چنين مواقعي نهاد ناظر بايد صرفا با اشاره به ابهام موجود نسبت به بازگشايي نماد اقدام کند. زيرا در صورت بسته بودن نماد، نهاد ناظر ناخواسته سرمايه گذار را با اعمال هزينه نقدشوندگي جريمه مي کند.

                  لزوم مطالعه روند توقف نمادها براي احقاق حقوق سهامداران
                  مدير عامل شرکت کارگزاري سرمايه گذاري ملي نيز به روند توقف و بازگشايي نماد ها اشاره کرد که در زماني موجب بروز مشکلات زيادي براي سهامداران بوده است. اين روند پس از تصويب دستورالعمل اجرايي توقف نماد معاملاتي اوراق بهادار اندکي بهبود بخشيده شد اما در يکسال گذشته اين مشکل بيش از پيش نمايان شده است.
                  مهدي مقدسي ادامه داد: در دانشگاه هنگامي که مباحث مربوط به سرمايه گذاري خارجي را تدريس مي کردند، آزادي خروج سرمايه به عنوان مهم ترين پيش شرط سرمايه گذاري خارجي در يک کشور نام برده مي شد. به نظر من اين حقيقت در مورد هر بازار سرمايه گذاري صادق است؛ هنگامي که سرمايه گذار اطمينان از زمان خروج سرمايه خود از يک بازار نداشته باشد بدون شک يا به آن بازار ورود نمي کند يا بخش کمتري از دارايي خود را در آن سرمايه گذاري مي کند.
                  مدير عامل شرکت کارگزاري سرمايه گذاري ملي بسته بودن طولاني مدت بعضي از نماد ها را موجب کاهش نقد شوندگي بازار و به دنبال آن کاهش ورود سرمايه هاي جديد در بورس عنوان کرد و ياد آورشد: طبق اطلاعاتي که روزانه شرکت بورس اوراق بهادار تهران منتشر مي کند در چند ماه گذشته روزانه بين 40 تا 90 سهم متوقف هستند، اين تعداد در مقايسه با حدود 240 سهمي که در روز هاي معاملاتي عادي معامله مي شوند رقم بسيار چشمگيري است.
                  وي در اين ميان به ساير بورس هاي فعال در دنيا اشاره کرد که به منظور حفظ نقدشوندگي بازار، بسته شدن و بازگشايي نماد ها به صورت توقف هاي کوتاه مدت (عمدتا يکساعته) است و افزود: براي مثال در صورتي که شرکتي در ميانه معاملات اطلاعات با اهميتي در مورد روند سودآوري خود ارائه کند، نماد سهام مذکور براي يکساعت متوقف شده تا اطلاعات مورد نظر به سهامداران ارائه شود و پس از ارائه اطلاعات نماد بازگشايي شده و روند معاملاتي خود را ادامه مي دهد.
                  اين کارشناس بازار سرمايه تصريح کرد: البته نهاد ناظر حق توقف معاملات نماد ها را دارد، براي مثال در صورتي که مشکل جدي در اطلاعات مالي اعلام شده شرکتي مشاهده شود نهاد ناظر مي تواند معاملات آن سهم را متوقف كند كه اين توقف نماد عمدتا کمتر از 10 روز طول مي کشد.
                  وي در ادامه اظهارات خود به آيين نامه معاملاتي بورس اشاره کرد که در آن تاکيد شده است که: سازمان بورس «جهت پيشگيري از تضييع حقوق سرمايه گذاران» مي تواند نماد معاملاتي سهام را تعليق کند و ادامه داد كه هنگامي که زمان توقف نماد طولاني مي شود عملابيشترين تضييع حقوق سهامداران اتفاق مي افتد. در برخي موارد توقف نماد ها بيشتر از آنکه از تضييع حقوق سهامداران پيشگيري کند موجب پايمال شدن حقوق آنان مي شود.
                  و در نهايت مقدسي پيشنهاد داد: به نظر من مطالعه روند توقف نماد ها در چند سال اخير و همچنين تاثير اين سياست ها بر احقاق حقوق سهامداران مي تواند براي تجديد نظر در سياست توقف و بازگشايي نماد ها مفيد باشد.

                  روزنامه دنياي اقتصاد، شماره 2918
                  «میان این همه اگر،تو چقدر بایدی؟»


                  http://traderha.com/f31/امیدها-و-تردیدها-2197


                  نظر


                  • لزوم تغيير روش عرضه هاي اوليه سهام


                    نويسنده: حسين خزلي خرازي

                    اتفاقات اخير در هنگام عرضه اوليه سهام هلدينگ خليج فارس و شکست عرضه اوليه اين سهم در 28 اسفند، 1391 و عرضه مجدد آن در 17 فروردين سال جاري كه با دوبار تغيير قيمت عرضه کننده همراه بود ازيك سو و عرضه ناموفق هلدينگ پتروشيمي تامين (تاپيکو) در روز گذشته ازسوي ديگر اين مهم را گوشزد مي کند که نياز به بازنگري اساسي در شيوه عرضه هاي اوليه داريم.
                    يک سوال اساسي براي ورود به اين موضوع مطرح است: اگر قيمت پيشنهادي مسوولان محترم سازمان خصوصي سازي در 28 اسفند براي عرضه اوليه فارس در نرخ 9950 ريال اشتباه بود و بازار از آن استقبال نکرد، چرا بعد از گذشت دو ماه اين سهم به راحتي به همان قيمت رسيد و شاهد عبورآن از 10 هزار ريال هم بوديم؟ مشکل اساسي فاصله بين پيشنهاد قيمت خريداران و فروشنده محترم در عرضه هاي اوليه ناشي از چيست؟
                    نواقص موجود در روش فوق به طور خلاصه به شرح ذيل است:
                    1) اصولاهنگامي که يک شرکت براي بار اول وارد بورس مي شود، فعالان بازار اطلاعات کامل و جامعي از آن ندارند. مشکلات جدي اقتصاد کشور مانع از ارائه پيش بيني هاي دقيق توسط مديران اين شرکت ها است. کمبود اطلاعات و عدم صحت اطلاعات ارائه شده به مقامات ناظر، ريسک هاي خريداران را افزايش مي دهد كه مانع جدي از کشف قيمت واقعي است.
                    2) هنگامي که يک عرضه کننده اصلي و تعداد زيادي خريدارِ کم اطلاع وجود دارد، اصولانيروهاي عرضه و تقاضا به درستي عمل نکرده و اصلانمي توان گفت که کشف قيمتي بر اساس حراج اتفاق افتاده است. اينکه عرضه کننده با گذشت دقايقي از رقابت بين خريداران، قيمت پيشنهادي خود را بگذارد و اين قيمت پيشنهادي 50 تا 100 درصد تفاوت با قيمت پيشنهادي مجموع خريداران داشته باشد، مصداق حراج کامل و رقابت براي کشف قيمت نيست.
                    3) از زمان ارسال پيام ناظر بازار در خصوص بازگشايي نماد تا زماني که عرضه کننده، قيمت پيشنهادي خود را ارائه مي كند، فرصت بسيار محدودي براي رايزني و بازاريابي و تصميم گيري وجود دارد. هرچه شرکتي بزرگ تر باشد (مانند صنايع پتروشيمي خليج فارس) زمان تصميم گيري و فرصت انتقال اطلاعات بازار محدودتر مي شود. حتي براي مديران شرکت هاي سرمايه گذاري که بايد برخي تصميم ها را با اعضاي هيات مديره شان هماهنگ کنند، اين زمان بسيار محدود و مانع ديگري براي کشف قيمت است. 4) فشار سهامداران حقيقي و حقوقي روي کارگزاران براي تخصيص بيشتر سهم (در صورتي که قيمت از نظر آنها مناسب باشد) و پديده خريد عرضه هاي اوليه به هر قيمتي (با توجه به رشد اکثر اين سهام بعد از عرضه) مناسبات دقيق تصميم گيري داخل کارگزاري هاي خريدار را کاملابه هم مي ريزد. هرچه سهمي بزرگ تر باشد و شرکت کارگزاري خريدار هم بزرگتر و مشتريان بيشتري داشته باشد، آشفتگي در عرضه هاي اوليه نمود بيشتري در داخل آن شرکت دارد. براي حل اين مشکلات روش مرسوم و امتحان شده اي در دنيا وجود دارد که روش عرضه اوليه با ثبت دفتري است (Book Building). خصوصيات اين روش به شرح ذيل است: 1) قيمت پيشنهادي فروش از هفته ها و بعضا ماه هاي قبل از عرضه توسط يک تامين سرمايه که تعهد پذيره نويسي (يا تعهد بازخريد) اين سهم را قبول كرده است، مشخص مي شود. 2) تاريخ عرضه از هفته هاي قبل و بعضا ماه هاي قبل کاملامشخص و معمولاتغيير نمي کند. 3) تمامي عوامل بازار خصوصا کارگزاران از ماه ها قبل براي خريد اين سهم روي قيمت مشخص فوق شروع به بازاريابي مي کنند. 4) نتيجه بازاريابي و خريداران احتمالي در دفتر الکترونيکي بنام دفتر ثبت سفارش ها مندرج مي شود. 5) عرضه کننده و مشاور عرضه کننده (شرکت تامين سرمايه داراي قرارداد بازخريد) با بررسي حجم سفارش هاي خريد روي آن قيمت خاص مي فهمند که آيا از آن قيمت و حجم عرضه استقبال شده است يا خير؟ 6) مشاور عرضه کننده و متعهد بازخريد و پذيره نويس با توجه به تجربه و تخصّص و شبکه خود از احساس مشترک عوامل بازار روي قيمت و حجم عرضه اطلاع کافي به دست مي آورد. 7) چون متعهد بازخريد بايد احتمالامبالغ بالايي براي عمل به تعهد خود آماده داشته باشد، همواره سعي مي کند که قيمت گذاري سهم به نحوي انجام شود که کليه فعالان بازار از آن استقبال کرده و سهمي روي ميز نماند. 8) در صورت اشتباه قيمت گذاري سهم و ثبت کم يا زياد سفارش ها در دفتر ثبت سفارش ها بعضا مکانيزمي هست که قيمت پيشنهادي مشاور عرضه کننده مي تواند تا ده درصد مثبت يا منفي قيمت قبلي تغيير کنند. 9) در اين روش همه فعالان بازار وقت و اطلاعات کافي براي تحليل گذشته و آينده سهم دارند.10) جلسات متعدد و سمينارهاي مختلف براي فعالان بازار جهت آشنايي با شرکت عرضه شده برگزار مي شود. (بعضا اين جلسات در نقاط مختلف دنيا برگزار مي شود).
                    با مجموعه مطالب فوق شاهد عرضه هاي اوليه متعدد در بورسها هستيم. دوستاني که اخبار بورس نيويورک را پيگيري مي کنند، مي دانند تقريبا هر هفته دو يا سه عرضه اوليه يا ثانويه در اين بورس اتفاق مي افتد که عمده آن با روش فوق است. حدود 4 سال قبل بورس تهران دستور العمل عرضه اوليه به روش ثبت سفارش هاي دفتري را تهيه و براي تاييد نهايي به سازمان بورس ارسال کرد. اميدوارم اتفاقات اخير باعث شود در بازنگري و تاييد اين دستور العمل سرعت بيشتري به خرج داده شده و بورسهاي ما موفق شوند در سال 92 حداقل 30 عرضه اوليه ديگر داشته باشند. عرضه هاي اوليه اي که با موفقيت کامل و خوشحالي همه عوامل بازار همراه باشد.


                    روزنامه دنياي اقتصاد، شماره 2919
                    «میان این همه اگر،تو چقدر بایدی؟»


                    http://traderha.com/f31/امیدها-و-تردیدها-2197


                    نظر


                    • اوپك نگران كاهش تقاضاي نفت چين



                      در آستانه برگزاري دور تازه نشست وزراي نفت اوپک، اين سازمان در تازه ترين گزارش خود نسبت به کاهش تقاضاي نفت چين ابراز نگراني کرد.
                      به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) به نقل از روزنامه وال استريت ژورنال، اوپک در گزارش ماهانه خود اعلام کرد: رشد اقتصادي چين در سه ماه نخست امسال بسيار کمتر از پيش بيني ها بوده و احتمال رسيدن رشد اقتصادي اين کشور به هشت درصد در سال جاري بسيار کم است و باعث کاهش تقاضاي نفت اين کشور مي شود. اين مساله باعث شده اوپک در ارزيابي خود در نرخ تقاضاي نفت چين در سه ماه نخست سال جاري تجديد نظر کرده و نسبت به گزارش قبلي آن را۲۰ هزار بشکه در روز کاهش دهد.
                      تقاضاي نفت چين در ماه مارس به پايين ترين سطح هفت ماه اخير رسيد. چين آمار دقيقي از ميزان تقاضاي نفت خود منتشر نمي کند و معيار ارزيابي اين شاخص نرخ واردات نفت پالايشگاه هاي اين کشور است.
                      به رغم نگراني ها درباره وضعيت تقاضاي نفت چين، اوپک پيش بيني خود را درباره ميزان عرضه و تقاضا در سال جاري تغيير نداده است. کارشناسان اين سازمان وضعيت تقاضا در چين را تحت نظر دارند. اوپک افزود: هم اکنون کشورهاي عضو اين سازمان به شدت با انواع چالش ها نظير افزايش هزينه هاي اجتماعي در داخل و افزايش فشار بر بودجه و البته توسعه ذخاير نفت شيل در آمريکاي شمالي روبه رو هستند و کاهش تقاضاي مصرف در اروپاي بحران زده و چين نيز اين نگراني را دو چندان کرده است.
                      بر اساس اين گزارش، به رغم لحن محتاطانه اوپک، بسياري از تحليلگران معتقدند اين سازمان در نشست آتي خود در ۳۱ مه سقف توليد خود را روي ۳۰ ميليون بشکه در روز حفظ خواهد کرد. کارستن فريچ تحليلگر نفتي گفت: مادامي که نفت بالاتر از ۱۰۰ دلار در هر بشکه معامله شود بعيد است وزراي نفت اوپک براي تغيير سقف توليدات روزانه اين سازمان اقدام خاصي انجام دهند.
                      اوپک در تازه ترين گزارش خود، پيش بيني درباره تقاضاي نفت خام اين سازمان را در نيمه دوم سال ٢٠١٣ نسبت به گزارش قبلي افزايش داد و پيش بيني خود را درباره رشد تقاضاي جهاني نفت در سال جاري نسبت به برآورد پيشين ثابت نگه داشت.
                      بر پايه اين گزارش، تقاضاي جهاني نفت خام در اوپك نگران كاهش تقاضاي نفت چين



                      در آستانه برگزاري دور تازه نشست وزراي نفت اوپک، اين سازمان در تازه ترين گزارش خود نسبت به کاهش تقاضاي نفت چين ابراز نگراني کرد.
                      به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) به نقل از روزنامه وال استريت ژورنال، اوپک در گزارش ماهانه خود اعلام کرد: رشد اقتصادي چين در سه ماه نخست امسال بسيار کمتر از پيش بيني ها بوده و احتمال رسيدن رشد اقتصادي اين کشور به هشت درصد در سال جاري بسيار کم است و باعث کاهش تقاضاي نفت اين کشور مي شود. اين مساله باعث شده اوپک در ارزيابي خود در نرخ تقاضاي نفت چين در سه ماه نخست سال جاري تجديد نظر کرده و نسبت به گزارش قبلي آن را۲۰ هزار بشکه در روز کاهش دهد.
                      تقاضاي نفت چين در ماه مارس به پايين ترين سطح هفت ماه اخير رسيد. چين آمار دقيقي از ميزان تقاضاي نفت خود منتشر نمي کند و معيار ارزيابي اين شاخص نرخ واردات نفت پالايشگاه هاي اين کشور است.
                      به رغم نگراني ها درباره وضعيت تقاضاي نفت چين، اوپک پيش بيني خود را درباره ميزان عرضه و تقاضا در سال جاري تغيير نداده است. کارشناسان اين سازمان وضعيت تقاضا در چين را تحت نظر دارند. اوپک افزود: هم اکنون کشورهاي عضو اين سازمان به شدت با انواع چالش ها نظير افزايش هزينه هاي اجتماعي در داخل و افزايش فشار بر بودجه و البته توسعه ذخاير نفت شيل در آمريکاي شمالي روبه رو هستند و کاهش تقاضاي مصرف در اروپاي بحران زده و چين نيز اين نگراني را دو چندان کرده است.
                      بر اساس اين گزارش، به رغم لحن محتاطانه اوپک، بسياري از تحليلگران معتقدند اين سازمان در نشست آتي خود در ۳۱ مه سقف توليد خود را روي ۳۰ ميليون بشکه در روز حفظ خواهد کرد. کارستن فريچ تحليلگر نفتي گفت: مادامي که نفت بالاتر از ۱۰۰ دلار در هر بشکه معامله شود بعيد است وزراي نفت اوپک براي تغيير سقف توليدات روزانه اين سازمان اقدام خاصي انجام دهند.
                      اوپک در تازه ترين گزارش خود، پيش بيني درباره تقاضاي نفت خام اين سازمان را در نيمه دوم سال ٢٠١٣ نسبت به گزارش قبلي افزايش داد و پيش بيني خود را درباره رشد تقاضاي جهاني نفت در سال جاري نسبت به برآورد پيشين ثابت نگه داشت.
                      بر پايه اين گزارش، تقاضاي جهاني نفت خام در سال جاري با ٧٩٠ هزار بشکه افزايش به ٨٩ ميليون و ٦٦٠ هزار بشکه در روز مي رسد. برآوردهاي اوپک نشان مي دهد تقاضاي جهاني نفت خام در سه ماه نخست سال جاري ميلادي ٨٨ ميليون و ٩٥٠ هزار بشکه در روز بوده؛ در حالي که اين رقم در سه ماه نخست سال گذشته روزانه ٨٨ ميليون و ٦٠ هزار بشکه بوده است.سال جاري با ٧٩٠ هزار بشکه افزايش به ٨٩ ميليون و ٦٦٠ هزار بشکه در روز مي رسد. برآوردهاي اوپک نشان مي دهد تقاضاي جهاني نفت خام در سه ماه نخست سال جاري ميلادي ٨٨ ميليون و ٩٥٠ هزار بشکه در روز بوده؛ در حالي که اين رقم در سه ماه نخست سال گذشته روزانه ٨٨ ميليون و ٦٠ هزار بشکه بوده است.


                      روزنامه دنياي اقتصاد، شماره 2919
                      «میان این همه اگر،تو چقدر بایدی؟»


                      http://traderha.com/f31/امیدها-و-تردیدها-2197


                      نظر



                      • اقتصاد بين الملل



                        تورم هند به کمترين سطح 41 ماهه رسيد
                        گروه بين الملل- تورم هند در ماه آوريل به کمترين سطح طي 41 ماه گذشته رسيد. اين مساله به بانک مرکزي اين کشور امکان مي دهد به تسهيل سياست هاي پولي و حمايت از رشد در سومين اقتصاد بزرگ آسيا ادامه دهد. به گزارش بلومبرگ، ديروز، سه شنبه، وزارت بازرگاني هند اعلام کرد شاخص قيمت عمده فروشي پس از رشد 96/5 درصدي در ماه مارس، در ماه آوريل 89/4 درصد افزايش يافته است.
                        اين در شرايطي است که 29 اقتصاددان شرکت کننده در نظرسنجي بلومبرگ انتظار داشتند اين شاخص به 45/5 درصد برسد. براساس اين گزارش، قيمت مواد غذايي در ماه آوريل نسبت به سال گذشته با افزايش 08/6 درصدي رو به رو شده است. قيمت سوخت و انرژي نيز 84/8 درصد رشد کرده است. براساس محاسبه اي که بلومبرگ برمبناي اين آمار انجام داده است، قيمت کالاهاي توليدي غيرغذايي، پس از افزايش 41/3 درصدي در ماه مارس در ماه آوريل 74/2 درصد رشد کرده است. اين در شرايطي است که بانک مرکزي هند در تاريخ 3 مه براي سومين بار طي امسال نرخ بهره را کاهش داد و اعلام کرد به دليل کسري حساب جاري و احتمال بازگشت فشار قيمت ها، نمي تواند سياست هاي خود را بيش از اين تسهيل کند. از سوي ديگر، براساس برآوردهاي اوليه دولت، اقتصاد هند در سال منتهي به ماه مارس 5 درصد رشد کرده است که کمترين ميزان از سال 2003 تاکنون به شمار مي رود.

                        اعطاي بخش اول کمک مالي به قبرس
                        گروه بين الملل- وزراي دارايي حوزه مالي يورو با پرداخت بخش اول کمک هاي مالي به قبرس موافقت کردند. به گزارش يورونيوز، اعضاي يوروگروپ در نشست روز دوشنبه خود در بروکسل ضمن تقدير از تلاش هاي دولت قبرس در بازسازي نظام بانکي، از دولت يونان خواستند که اصلاحات را با سرعت بيشتري پيش ببرد. درنتيجه اين نشست، دولت قبرس بلافاصله دو ميليارد يورو دريافت مي کند و يک ميليارد يوروي ديگر در ماه آينده ميلادي به اين کشور پرداخت مي شود.
                        اولي رن، کميسر مالي اتحاديه اروپا، مي گويد: «ما به کمک صندوق ثبات مالي اروپا توانسته ايم دست به اقدامات موثري بزنيم. اقداماتي در جهت طراحي قوانيني براي تجديد ساختار مالي بانک ها. اکنون نياز داريم که به سختي کار کنيم تا بتوانيم در ماه آينده ميلادي به توافقي دست يابيم.» رييس يوروگروپ همچنين درباره يونان گفت:«يونان نياز دارد که تدابير درنظر گرفته شده براي جمع آوري ماليات ها را به طور کامل اعمال کند تا نسبت به توزيع عادلانه تر مالي اطمينان حاصل شود. علاوه بر اين، بايد اقدامات ضروري براي افزايش رقابت در بازارهاي خدمات و محصولات صورت بگيرد.» در اين نشست با اعطاي چهار ميليارد و سيصد ميليون يوروي ديگر به يونان موافقت شد.


                        روزنامه دنياي اقتصاد، شماره 2919
                        «میان این همه اگر،تو چقدر بایدی؟»


                        http://traderha.com/f31/امیدها-و-تردیدها-2197


                        نظر



                        • تصميم نهايي براي يارانه نقدي
                          امكان اجراي فاز دوم هدفمندي با مصوبه بودجه اي مجلس منتفي شد

                          نويسنده: مليحه ابراهيمي




                          دنياي اقتصاد - دولت در صحن مجلس هم نتوانست نمايندگان را براي افزايش درآمدهاي يارانه اي قانع کند و مصوبه کميسيون تلفيق مبني بر درآمد 50 هزار ميليارد توماني هدفمندي به تصويب نهايي مجلس رسيد؛ وزير اقتصاد اما گفت که «ارقام مصوب فعلي، كفاف اجراي قانون هدفمندي يارانه ها در تمام سال را نمي دهد؛» بنابر اين نه تنها احتمال افزايش پرداخت هاي يارانه اي در سال 92 منتفي شده، بلكه احتمال کاهش اين پرداخت ها نيز وجود دارد. هرچند علي لاريجاني، رييس مجلس از کميسيون تلفيق خواسته است يک بار ديگر براي «جلوگيري از کاهش ميزان يارانه نقدي» تدبيري بينديشد اگرچه پيشنهاد اوليه دولت در لايحه بودجه 92، تعيين درآمد 120 هزار ميليارد توماني براي اجراي هدفمندي يارانه ها در سال جاري بود، ديروز محمدرضا فرزين، دبير ستاد هدفمندي يارانه ها به همراه جمعي از نمايندگان حامي دولت، تنها موفق شدند پيشنهاد افزايش سقف درآمدها از 50 هزار به 80 هزار ميليارد تومان را مطرح کنند که آن هم با راي منفي نمايندگان مواجه شد. کميسيون تلفيق مجلس پيش تر اعلام کرده بود که براي محقق شدن همين درآمد 50 هزار ميليارد توماني هم قيمت حامل هاي انرژي بايد 38 درصد افزايش پيدا کند.

                          دنياي اقتصاد- نمايندگان مجلس رسما با «افزايش سقف درآمد يارانه ها» و همچنين «افزايش يارانه پرداختي به مردم» در سال 92 مخالفت کردند. بهارستان نشينان در جلسه علني روز گذشته، به رغم تلاش مصرانه دولت و برخي نمايندگان مجلس به پيشنهاد «افزايش سقف درآمدي هدفمندي يارانه ها از 50 هزار ميليارد تومان به 80 هزار ميليارد تومان» راي موافق ندادند و مصوبه کميسيون تلفيق را تاييد کردند. اين مصوبه مجلس به معناي «عدم افزايش يارانه پرداختي به مردم» است، اما تعيين تکليف نهايي درباره «عدم کاهش يارانه نقدي مردم» که دغدغه بسياري از نمايندگان و در صدر آنها رييس مجلس بود، در زمان بررسي بخش هاي هزينه اي در مجلس مشخص مي شود.
                          براساس مصوبه کميسيون تلفيق سقف درآمد اجراي قانون هدفمندي يارانه ها در سال جاري 50 هزار ميليارد تومان است، اين مبلغ کمتر از سقف 66 هزار ميلياردي قانون هدفمندي در سال گذشته است و از آنجا که با کاهش منابع پرداخت يارانه نقدي به 27هزار ميليارد تومان همراه است، مي تواند به معناي کاهش يارانه نقدي مردم و پرداخت تنها 30 هزار تومان يارانه نقدي در سال 92 باشد. کميسيون تلفيق مجلس اعلام کرده براي محقق شدن اين درآمد 50 هزار ميليارد توماني بايد قيمت حامل هاي انرژي 38 درصد افزايش پيدا کند.
                          اين مصوبه اما از همان ابتدا با مخالفت دولتمردان و در راس آنان رييس دولت مواجه شد؛ به طوري که پيش تر محمود احمدي نژاد، در جمع مردم اروميه در واکنش به مصوبه کميسيون تلفيق مجلس براي کاهش منابع يارانه نقدي در بودجه تاکيد کرد که «يارانه ها مال مردم است و هيچ کس نمي تواند يک قران از آن را کم کند.» رييس جمهور همچنين گفت: اگر هدفمندي صددرصد هم اجرا شود، قيمت بنزين بيشتر از 2000 تومان نخواهد شد. پيش از اين، محمدرضا فرزين، دبير ستاد هدفمندي يارانه ها نيز گفته بود: هرگونه تغيير در گام اول براي کشور خطرناک است و شرايط را سخت مي کند. البته علي لاريجاني نيز مواضعي نسبت به اين مصوبه کميسيون تلفيق داشت و چندي پيش در توصيه اي به اعضاي اين کميسيون گفت که «بهتر است يارانه پرداختي به مردم تغيير نکند». اين توصيه اما از سوي کميسيون تلفيق مورد توجه قرار نگرفت. لاريجاني روز گذشته نيز در جلسه علني مجلس بار ديگر اين توصيه را تکرار کرد و از اعضاي کميسيون تلفيق مجلس خواست تا در اصلاحيه اي براي بخش هاي هزينه اي اين بند، تدبيري بيانديشند تا يارانه پرداختي به مردم کم نشود.
                          دولت در لايحه بودجه سقف درآمد يارانه ها براي سال 92 را 120 هزار ميليارد تومان تعيين کرده بود، موضوعي که به اعتقاد کميسيون تلفيق تورم و افزايش قيمت وصف نشدني را به دنبال دارد.

                          109 راي مخالف
                          نمايندگان مجلس در جلسه علني روز گذشته در بررسي بخش درآمدي لايحه بودجه در بخش مربوط به هدفمندي يارانه ها، درآمد حاصل از اجراي قانون هدفمند کردن يارانه ها در سال 1392 را تا مبلغ 50 هزار ميليارد تومان، تصويب کردند.
                          در حين بررسي اين بخش، تنها يک پيشنهاد آن هم افزايش سقف درآمدي يارانه ها به 80 هزارميليارد تومان، مطرح شد که اين موضوع پس از سخنراني موافقان و مخالفان با 26 راي موافق، 109 راي مخالف و 15 راي ممتنع از 197 نماينده حاضر، با مخالفت مجلس مواجه شد.
                          براين اساس مقرر شد: درآمد حاصل از اجراي قانون هدفمند کردن يارانه ها در سال 1392 تا مبلغ 500 هزار ميليارد ريال شامل موارد ذيل است:
                          1-تا مبلغ 388 هزار ميليارد ريال به صورت ماهانه و متوازن از محل اصلاح قيمت هاي مواد 1 و 3 قانون هدفمند کردن يارانه ها
                          2- تا مبلغ 112 هزار ميليارد ريال يارانه هاي نان، برق و ساير کالاها و خدمات مندرج در اين قانون
                          بخش هاي هزينه اي نحوه اجراي هدفمندي پس از اتمام بررسي بخش درآمدي بودجه در مجلس مورد بحث قرار خواهد گرفت.

                          درآمد 50 هزار ميليارد توماني اجراي هدفمندي را متوقف مي کند
                          ايرج نديمي، عضو کميسيون اقتصادي مجلس در دفاع از پيشنهاد تعيين درآمد 80 هزار ميليارد توماني دولت در هدفمندي يارانه ها، گفت: تصميم کميسيون تلفيق مبني بر درآمد 50 هزار ميليارد توماني از هدفمندي در سال 92 به نوعي توقف در اجراي قانون هدفمندي يارانه ها است.
                          وي افزود: با مصوبه کميسيون تلفيق ميزان پرداخت به مردم کاهش مي يابد و با تغييراتي که در قيمت دلار مواجه هستيم و همچنين کاهش ارزش ريال را در پي داشته است قيمت حامل هاي انرژي به ميزاني است که مصرف افزايش يافته و قاچاق نيز زياد مي شود. وي ادامه داد: با تصميم اخير کميسيون تلفيق نمي توانيم به توليد کمکي کنيم کشور ما شرايط خاصي دارد که نمي توانيم آن را انکار کنيم و حتما تصميمات درباره هدفمندي يارانه ها در نظام اقتصادي و معيشتي مردم تاثيرگذار است.

                          افزايش 3 برابري قيمت ها رفاه مردم را به آتش مي کشد
                          قسيم عثماني، عضو کميسيون تلفيق مجلس اما در مخالفت با اين پيشنهاد گفت: سه برابر شدن قيمت حامل هاي انرژي علاوه بر افزايش تورم اقتصاد کشور و رفاه مردم را به آتش مي کشد.
                          وي ادامه داد: آقاي فرزين و آقاي مرادي در کميسيون تلفيق توضيح دادند که در سال گذشته 7 هزار و 800 ميليارد تومان براي هدفمندي يارانه ها از بانک مرکزي استقراض کردند اين يعني افزايش نقدينگي و افزايش پول پرقدرت و کاهش قدرت خريد مردم، همچنين نمايندگان دولت توضيح دادند که 3 ميليارد و 500 ميليون تومان به خزانه بدهکار هستند، بنابراين پولي که بين مردم توزيع شده برخلاف قانون است.

                          جامعه کشش افزايش 300 درصدي قيمت ها را ندارد
                          جعفر قادري سخنگوي کميسيون تلفيق مجلس نيز در مخالفت با اين پيشنهاد، گفت: اگر قرار باشد درآمد هدفمندي يارانه ها به اين ميزان افزايش پيدا کند به طور متوسط قيمت حامل هاي انرژي بايد 300 درصد افزايش پيدا کند، اما جامعه کشش آن را ندارد.
                          وي با اشاره به استقراض 7 هزار و 800 ميليارد توماني دولت از بانک مرکزي در سال گذشته و 5/3 هزار ميليارد توماني از خزانه، که هيچ کدام تسويه نشده است، گفت: در کميسيون تلفيق موضوعي مطرح شد که در اواخر سال 91، 650 ميليارد تومان از حساب دانشگاه ها به حساب سازمان هدفمندي يارانه ها واريز شده است؛ بنابراين اينکه دولت مي گويد درآمدها پاسخگو است از اساس اشکال دارد.

                          دولت: يک ريال هم کسري بودجه نداشتيم
                          از سوي ديگر، محمدرضا فرزين، دبير ستاد هدفمندي يارانه ها که به منظور بررسي موضوع هدفمندي در بودجه در جلسه علني عصر روز گذشته مجلس حاضر بود، گفت که دولت در سال 90 يک ريال کسري بودجه نداشته است. وي در موافقت با پيشنهاد يکي از نمايندگان مبني بر افزايش سقف درآمد هدفمندي يارانه ها، گفت: ما مي خواهيم قانون هدفمندي مطابق قانون اجرا شود و پيشنهاد امسال نيز سقف درآمد 120 هزار ميليارد توماني بود. وي تاکيد کرد: دولت در سال 90 يک ريال کسري بودجه نداشته است.
                          وي با بيان اينکه قانون هدفمندي، قانون مجلس است، گفت: ما مجري هستيم شما گفتيد اين قانون ۵ ساله اجرا شود الان قيمت حامل هاي انرژي در ايران حدودا هر بشکه ۱۵ دلار است. بنا برانتظار مجلس ما بايد ۱۵ دلار را طي ۳ سال به ۹۰ دلار يعني فوب خليج فارس، برسانيم.
                          فرزين ادامه داد: اگر بخواهيد قانون اجرا شود بايد در سال هاي مختلف با شيب ملايم تري پيش برويم در غير اين صورت تمام اين گام را بايد در يک سال طي کرد و قيمت ها ناگهاني افزايش زياد داشته باشد. فرزين گفت: بنابراين انتخاب يک شيب توسط دولت متناسب با قانون مجلس است.
                          وي با اشاره به آثار هدفمندي يارانه ها گفت: دولت گزارش هاي مختلفي ارائه داده است معتقديم که اجراي اين قانون منجر به بهبود عدالت، کاهش ضريب جيني و صرفه جويي 5/17 ميليارد دلار انرژي در سال اول، شده است.

                          تاکيد لاريجاني بر جلوگيري ازکاهش يارانه نقدي
                          رييس مجلس اما پس از تصويب بخش درآمدي اين بند، خطاب به اعضاي کميسيون تلفيق، گفت: بهتر است کميسيون تلفيق بررسي کند و اصلاحي انجام دهد که دريافت نقدي مردم تغييري پيدا نکند و اگر مازادي ماند به بهداشت و درمان داده شود.
                          علي لاريجاني اظهارکرد: دغدغه نمايندگان درباره هدفمندي يارانه ها اين است که ميزان ياران نقدي کاهش نيابد به نظر مي رسد در بخش هزينه اي بند مربوط به هدفمندي اشکالاتي وجود داشته باشد که بايد تلاش شود، اصلاح شود تا روال موجود کمک به مردم تغييري نکند.

                          تخلف ۳ هزار ميلياردي دولت در اجراي هدفمندي
                          لاريجاني همچنين در پاسخ به فرزين که گفته بود اجراي قانون هدفمندي مطابق قانون بوده است، گفت: براساس گزارش ديوان محاسبات به مجلس شما از ستاد تدابير ويژه براي يارانه ها ۳ هزار ميليارد تومان مصوبه گرفتيد که خلاف قانون است. وي گفت: مهم اين است که قانون رعايت نشد حتي در مورد توليد هم رعايت نشده است. وزير اقتصاد: اين ارقام كفاف نمي دهد
                          سخنگوي اقتصادي دولت ديروز قبل از نهايي شدن مصوبه يارانه اي مجلس گفت: ارقامي كه براي درآمد هدفمندي يارانه ها در كميسيون تلفيق مجلس مطرح شده است، كفاف اجراي اين قانون را در تمام سال نمي دهد.
                          شمس الدين حسيني در گفت وگو با ايرنا اظهار كرد: ارزيابي كلي از اين مصوبه كميسيون تلفيق حاكي از اين است كه بايد مذاكراتي با نمايندگان كميسيون تلفيق انجام شود.
                          وي با تاكيد بر اينكه همچنان فاز اول هدفمندي يارانه ها اجرا مي شود، گفت: دولت منابع لازم را براي اجراي اين قانون در ماه هاي آتي در دسترس دارد و يارانه ها همچنان پرداخت مي شود، اما براي اينكه مشكلي ايجاد نشود بايد با نمايندگان مجلس مذاكراتي انجام شود.


                          روزنامه دنياي اقتصاد، شماره 2920
                          ویرایش توسط hich1389 : https://www.traderha.com/member/6942-hich1389 در ساعت 05-16-2013, 11:11 PM
                          «میان این همه اگر،تو چقدر بایدی؟»


                          http://traderha.com/f31/امیدها-و-تردیدها-2197


                          نظر


                          • احتمال كاهش بهاي طلابه كمتر از 1200 دلار



                            رييس بخش تحقيقات بازار موسسه مالي فيليپ کاپيتال پيش بيني کرد قيمت جهاني طلابه زودي به کمتر از 1200 دلار در هر اونس کاهش خواهد يافت.
                            «راجيني پانيکر» رييس بخش تحقيقات بازار موسسه فيليپ کاپيتال در مصاحبه با سي ان بي سي تاکيد کرد: قيمت طلاپس از تثبيت بين 1525 تا 1800 دلار در هر اونس براي بيش از 18 تا 19 ماه اکنون به کمتر از 1400 تا 1495 دلار رسيده است.
                            بر اساس اين گزارش، وي در ادامه تصريح کرد: قيمت طلااواسط آوريل نيز به کمتر از 1322 دلار رسيد که اين پايين ترين رقم از سال 2011 ميلادي بوده است. اکنون قيمت طلانسبت به ماه هاي گذشته در سطح پايين تري تثبيت شده است، بنا براين احتمال کاهش بيشتر قيمت جهاني اين فلز وجود دارد.
                            وي همچنين پيش بيني کرد: با توجه به نوسانات قيمت طلادر هفته هاي اخير احتمال کاهش قيمت طلابه کمتر از 1200 دلار در هر اونس وجود دارد. علت اصلي افزايش مجدد قيمت طلادر روزهاي گذشته افزايش تقاضا از سوي بازارهاي چين و هند بوده است که با کاهش مجدد تقاضا از سوي اين کشورها بار ديگر شاهد کاهش قيمت طلاخواهيم بود.
                            به اعتقاد کارشناسان اقتصادي اقدامات دولت هند در کاهش تقاضا و واردات طلانيز تاثير زيادي بر افت احتمالي قيمت طلاخواهد داشت. هند بزرگ ترين بازار طلاي جهان به شمار مي رود. اين در حالي است که قيمت طلابار ديگر روند نزولي خود را آغاز کرده و به زير 1430 دلار در هر اونس رسيده و برخي ديگر از کارشناسان اقتصادي بر اين باورند قيمت طلاقادر به شکستن سطح مقاومتي 1475 دلاري نخواهد بود.
                            به گزارش پايگاه اينترنتي ماينينگ؛ به رغم افزايش تقاضاي طلادر بازارهاي چين و هند در روزهاي اخير قيمت طلابار ديگر با افت 18 دلاري روبه رو شده و به کمتر از 1429 دلار در هر اونس رسيده است.
                            بر اساس اين گزارش، قيمت طلاپس از افت شديد اواسط آوريل و رسيدن به کمتر از 1321 دلار اکنون تا حدي افزايش يافته، ولي هنوز فاصله زيادي تا رسيدن به قيمت هاي پيش از 15 آوريل دارد. يکي از مهم ترين عواملي که مانع از افزايش بيشتر قيمت طلادر روزهاي اخير شده است افزايش ارزش دلار در بازارهاي بين المللي بوده است. ارزش دلار و قيمت طلارابطه معکوسي دارند و با افزايش ارزش دلار قيمت طلاکاهش پيدا مي کند. بر اين اساس، کاهش شديد ارزش ين در برابر دلار نيز يکي از مهم ترين علل کاهش قيمت طلابوده است. اين در حالي است كه ارزش دلار در برابر ين به بالاترين حد خود از اکتبر 2008 رسيده است. کاهش نرخ بهره بانکي اروپا براي نخستين بار از جولاي 2012 ميلادي نيز تاثير زيادي بر کاهش ارزش يورو داشته است. بهبود نسبي وضعيت اقتصادي آمريکا و کاهش نرخ بيکاري اين کشور نيز موجب افزايش ارزش دلار و کاهش قيمت طلاشده است. اين مساله همچنين تاثير زيادي بر افزايش شاخص سهام در بازارهاي مالي آمريکا داشته است.


                            روزنامه دنياي اقتصاد، شماره 2920
                            «میان این همه اگر،تو چقدر بایدی؟»


                            http://traderha.com/f31/امیدها-و-تردیدها-2197


                            نظر



                            • قيمت هاي داخلي از نرخ هاي جهاني جا ماندند
                              افت 20 دلاري قيمت طلادر بازارهاي جهاني





                              گروه بازار پول - افزايش ارزش دلار در بازارهاي جهاني همچنان ادامه دارد و بهاي طلادر مقابل به سطوح پايين تري مي رسد. ديروز بهاي طلادر بازارهاي جهاني با تقريبا 20 دلار کاهش روبه رو شد. در بازار داخلي نيز همراستا با اين کاهش، قيمت ها افت کردند. بررسي قيمت ها در 5 روز گذشته نشان مي دهد بازار از اول هفته افت ثبت کرده که اگرچه متناسب با افت قيمت جهاني طلانبوده، با اين وجود روند کلي کاهشي بوده است.
                              ديروز خبر تحويل زود هنگام سکه هاي ثبت نام شده توسط بانک مرکزي بازار را البته تحت تاثير قرار داد. در کنار آن خبرهاي تزريق ارز در بازار نيز بر اين روند دامن زد. بهمني گفته است که کساني که سکه پيش خريد کرده اند در چند روز آينده با مراجعه به بانک ها و شعبي که ثبت نام کرده اند اين سکه ها را دريافت کنند.
                              وي همچنين در مورد قيمت ارز نيز گفت: ما مرکز مبادلات ارزي را مرتب تقويت مي کنيم تا کالاهاي اساسي و مورد نياز مردم تامين شود.
                              اين سخنان در کنار اظهارات اخير وزير اقتصاد در خصوص برگزاري جلسه ارزي براي تامين ارز، بازار را با افت تقاضا روبه رو کرده است. از ظاهر سخنان مشخص است که افزايش عرضه مختص مرکز مبادلات است و قرار نيست در بازار آزاد تهران توسط بانک مرکزي ارزي فروخته شود. رسمي که زماني به واسطه گري برخي دلالان و صرافان نبض بازار را در دست داشت. ديروز بالاخره قيمت ها متاثر از اين وعده ها افت داشت. قيمت دلار تا 3500 تومان هم افت کرد و دوباره 5 تومان تقويت شد. يورو نيز ديروز در محدوده 4580 تومان تا 4600 تومان بر تابلوها نقش بست.
                              در بازار سکه افت قيمت جهاني طلاتاثير ويژه اي بر کاهش قيمت ها داشت. سکه طرح جديد البته يک ميليون و 298 هزارتومان فروخته شد که 5000 تومان افت داشت. نيم سکه در سطح 685 هزار تومان باقي ماند و ربع سکه نيز همچنان در سطح 420 هزار تومان فروخته شد. در واقع افت قيمت هاي جهاني ديروز بر نرخ نيم و ربع سکه تاثيري نداشت. در بازار طلا، اما قيمت هر گرم طلاي 18 عيارافت داشت و با بيش از 1600 تومان کاهش تا 121 هزار و 600 تومان افت کرد.
                              ديروز بهاي هر گرم طلاي 24 عيار در بازار داخلي به 162 هزار تومان رسيد، اما در بازارهاي ديگر كشورهاي منطقه معادل 159 هزار تومان است. فاصله اين دو دوباره تا 3000 تومان افزايش يافته است. روز سه شنبه اين فاصله تا 1300 تومان افت کرده بود.
                              تقريبا در اواخر فروردين ماه اين ميزان تا 12 هزار تومان هم افزايش يافته بود و انگيزه مهمي براي واردكردن طلاشده بود.
                              مقايسه قيمت سکه ها، گرم طلاي 18 عيار و بهاي هر اونس طلادر بازار هاي جهاني در کنار مقايسه قيمت دلار آمريکا در بازار داخلي، نشان از افت دسته جمعي قيمت ها دارد. طي 5 روز شنبه تا چهارشنبه قيمت دلار در بازار آزاد داخلي با وجود نوسان روزهاي مياني هفته، تقريبا 4 دهم درصد افت داشته است. سکه طرح جديد 2 درصد، نيم سکه 3 درصد و ربع سکه 2/1 درصد افت ثبت کرده اند. در عين حال گرم طلاي 18 عيار نيز تقريبا برابر با دلار 3 دهم درصد افت کرده است. اين کاهش ها در حالي است که اونس جهاني طلادر اين 5 روز 6/2 درصد افت ثبت کرده است.

                              نرخ مبادلاتي ارزها اعلام شد
                              ديروز هم بانك مركزي نرخ تمامي ارزها را در مركز مبادلات ارزي اعلام كرد كه بر اين اساس نرخ مبادلاتي دلار افزايش و يورو و پوند كاهش يافت.
                              بنا براين گزارش بانک مركزي نرخ تمامي ارزها را روز چهارشنبه در مركز مبادلات ارزي اعلام كرد كه بر اين اساس نرخ مبادلاتي دلار افزايش و قيمت يورو و پوند كاهش يافته است.
                              نرخ هر دلار آمريكا در اين مركز 24 هزار و 775 ريال، هر پوند 37 هزار و 709 ريال و هر يورو 32 هزار و 20 ريال تعيين شد.
                              بانک مركزي نرخ هر فرانک سوئيس را در مركز مبادلات ارزي 25 هزار و 638 ريال، كرون سوئد را 3 هزار و 714 ريال، يوآن چين را 4 هزار و 30 ريال، روپيه هند را 452 ريال، نرخ هر يكصد ين ژاپن را 24 هزار و 200 ريال و هر يک هزار وون كره جنوبي را 22 هزار ريال اعلام كرد.
                              نرخ هر لير تركيه در اين روز 13هزار و631 ريال، هر روبل روسيه 789 ريال و هر ريال قطر 6 هزار و 804 ريال بود.

                              در بازار جهاني طلا
                              بهاي هر اونس طلابراي تحويل فوري ديروز با 20 دلار کاهش به 1411 دلار رسيد. ديروز برابري دلار در مقابل ين ژاپن از 102 نيز فراتر رفت. در مقابل يورو نيز تا 29/1 در مقابل دلار افت کرده است. در اين روزها علاوه بر تضعيف ارزش پول ژاپني ها خبرهاي تازه اي نيز از آلمان و فرانسه و ايتاليا مي رسد. شاخص خرده فروشي در آلمان بر عکس آمريکا در ماه آوريل به شدت تضعيف شده است. در فرانسه خبر رسيده که اين کشور نيز وارد بحران جدي اقتصادي شده و در عين حال در ايتاليا ميزان بيکاري تاثير شديدي بر ميزان تقاضا براي اقلام مصرفي داشته و ارزش يورو به شدت از اين اقلام تاثير منفي گرفته است. شاخص ZEW آلمان براي ماه مه 4/36 اعلام شده که از ماه آوريل 1صدم واحد بيشتربود، اما به مراتب کمتر از حد انتظار 5/39 واحد بود. در اسپانيا تقاضا براي اوراق قرضه اين کشور به عنوان يکي از رقباي جدي يورو افزايش يافته است.
                              به گفته کارشناسان قيمت طلاو نقره در ميان مدت تحت فشار خواهد ماند. در اين روزها بهبود و رونق اقتصادي بازار سهام در آمريکا مانع جدي براي تقاضا ي طلابه شمار مي آيد. در عين حال رونق ساير بورس ها از جمله بورس هاي ژاپن نيز باعث جذب نقدينگي از ساير بازارهاي خواهد شد.
                              در عين حال افت بهاي نفت در بازارهاي جهاني نيز بر کاهش قيمت طلاموثر واقع شده است. افت بهاي نفت در حالي که به گفته کارشناسان، ميزان ذخاير نفتي به بالاترين سطح 82 سال اخير رسيده و افزايش توليد نفت عراق و عربستان نيز در راستاي برخي برنامه هاي بلندمدت، به سطح قابل توجهي رسيده است. به اعتقاد برخي تحليلگران کاهش تعمدي قيمت نفت از جمله برنامه هاي دولت هاي غربي است که همواره قيمت طلارا تحت فشار قرار داده است.

                              تحويل سکه هاي پيش خريد شده از اول خردادماه
                              سکه هاي پيش خريد شده در اسفندماه سال 1391، از روز چهارشنبه اول خرداد ماه سال جاري تحويل داده مي شود.
                              پيمان قرباني، مدير اداره بررسي ها و سياست هاي اقتصادي با اعلام خبر فوق افزود: در سال گذشته مجموعا 851 هزار قطعه سکه پيش فروش شد که از اين تعداد 507 هزار قطعه سکه تمام بهار آزادي و 344 هزار قطعه نيم سکه بود.
                              قرباني تعداد سکه هاي استردادي تمام بهار آزادي را 189 هزار و نيم سکه را 109 هزار قطعه سکه بيان و تصريح کرد: در سال جاري به دليل محدود بودن تعداد سکه هاي پيش فروش شده، بانک مرکزي از اول خردادماه اقدام به تحويل سکه هاي پيش خريد شده مي كند و هموطنان گرامي مي توانند با در دست داشتن مدارک شناسايي معتبر به شعب ثبت نامي بانک تجارت مراجعه و سکه هاي خويش را دريافت کنند.
                              وي با بيان اينکه در دوره اخير، طرح پيش فروش سکه به صورت مستقيم از طريق سامانه بانک مرکزي و با عامليت بانک تجارت انجام گرفت، اضافه کرد: در دوره اول که تعداد 9 ميليون و 600 هزار قطعه سکه پيش فروش شد، هدف مهار رشد نقدينگي و رفع حباب و مهار نوسانات بازار سکه و طلابود، ليکن در دوره اخير هدف اصلي تامين نيازهاي خرد هموطنان به مسکوکات طلامد نظر قرار داشت که خوشبختانه با پاسخگويي نيازهاي مطروحه، طرح در پايان سال گذشته خاتمه يافت.
                              وي در پايان خاطر نشان کرد: بانک مرکزي نيز به پاس مشارکت هموطنان در اين طرح و در آستانه ولادت مولاي متقيان حضرت علي (ع) تصميم گرفت سکه هاي پيش فروش شده را بسيار زودتر از موعد مقرر به پيش خريد کنندگان تحويل دهد.



                              روزنامه دنياي اقتصاد، شماره 2920
                              «میان این همه اگر،تو چقدر بایدی؟»


                              http://traderha.com/f31/امیدها-و-تردیدها-2197


                              نظر



                              • نزول طلابه كانال 1300
                                سقوط قيمت جهاني شدت گرفت





                                دنياي اقتصاد- همزمان با بهبود شاخص هاي اقتصادي در ژاپن و حوزه يورو، قيمت طلادر بازارهاي جهاني به کانال 1300 دلار در هر اونس وارد شده است. نوسان ارزش دلار در برابر ين ژاپن و يورو دليل اين افت و خيز طلابوده است و البته اخبار مربوط به اعلام شاخص هاي اقتصادي ماه آوريل در اروپا نيز به فشار بيشتر بر طلادامن زده است. انتظار مي رود همزمان با تحويل پيش از موعد سکه هاي پيش فروش شده در اسفند ماه سال گذشته، روند قيمت انواع سکه در بازار نيز رو به کاهش بگذارد.
                                گروه بازار پول_ افت بهاي طلادر بازارهاي جهاني موجب افت بيشتر قيمت هاي داخلي شد. قيمت ها در بازار داخلي که در اين هفته ها مرتبا مسير کاهشي را طي مي کنند، با کاهش بيشتر قيمت جهاني طلا، انگيزه قوي تري براي افت پيدا کرده اند.
                                در پايان هفته گذشته علاوه بر اين شرايط خبر تحويل 4 ماه زودتر سکه هاي پيش فروش شده در بازار موج تازه اي را براي افت تقاضا و کاهش قيمت راه انداخته است. مسوولان بانک مرکزي اين تحرکات تازه را البته انتخاباتي ندانسته اند و در عين حال آرامش بازار را انگيزه اين اقدام عنوان کرده اند.
                                کاهش قيمت طلادر بازارهاي جهاني که از غروب چهارشنبه وارد فاز تازه اي شد تا پنج شنبه در کف قيمت به 1370 دلار هم رسيد. ديروز بهاي آن در مسير تعادلي از 1380 دلار تا ساعت 15 گذر کرد. از عصر چهارشنبه قيمت اونس بيش از 30 دلار افت داشته است.
                                در بازارهاي جهاني نوسان ارزش دلار در برابر ين ژاپن و يورو و ساير ارزها دليل اين افت و خيز طلابوده است. قيمت طلاطي 24 ساعت گذشته به کرات بين 1370 تا 1380 دلار جابه جا شده است. افزايش دور آخر به بهبود برابري ين در مقابل دلار آمريکا مربوط بوده است. در تازه ترين خبرها از بهبود شاخص هاي اقتصادي در ژاپن خبر داده اند. ژاپني ها در پي اتخاذ سياست انبساطي به افت ارزش پول ملي در برابر دلار آمريکا دست زدند. از ماه ها قبل ساير وزراي دارايي کشورهاي صنعتي دنيا به اين کار ژاپني ها خرده گرفته بودند و اقدام آنها را در راستاي تشديد جنگ ارزي ارزيابي کرده بودند. اين اتفاق پس از چند ماه در اين روزها به افت ارزش طلاو تقويت دلار آمريکا منجر شده و البته اخبار مربوط به اعلام شاخص هاي اقتصادي ماه آوريل در اروپا نيز به افت ارزش يورو و فشار بيشتر بر طلادامن زده است.
                                ديروز هم خبر رسيد که که جورج سوروس و بلک روک دو تن از دارندگان بالاترين ميزان سهام در هلدينگ صندوق هاي سرمايه گذاري ارزي با پشتوانه طلا، دارايي هاي خود در اين صندوق ها را کاهش دادند. اين علامتي براي کاهش ميزان تقاضاي سرمايه گذاري براي طلادر واکنش به بهبود و رونق بازار سهام در آمريکا بوده است. شرکت مديريت سرمايه گذاري سوروس سرمايه گذاري خود در
                                SPDR GOLD TRUST را کاهش داده است. براي افت قيمت طلادلايل زياد ديگري نيز مطرح است که البته اغلب آنها به نوعي به بهبود شاخص هاي اقتصادي در آمريکا و در عين حال افت بهاي نفت وابسته است. افزايش توليد و فروش ساير اعضاي اوپک و افزايش ذخاير نفتي و انرژي در اين کشور بر تحليل هاي ارائه شده سايه افکنده است. مشاغل ايجاد شده در ماه آوريل، انگيزه صرف نظر کردن فدرال رزرو از محرک هاي اقتصادي را تقويت کرده است. در بازار هاي جهاني انتظار براي تداوم روند کاهش قيمت طلاادامه دارد و پيش بيني ها نيز افت آن تا 1200 دلار و حتي پايين تر را نيز تاييد مي کنند. در داخل کشور نيز برخي از افراد هم نظرهايي دارند. وزير اقتصاد در حاشيه همايش روابط عمومي ها در اين خصوص گفته: افت قيمت طلادر بازارهاي جهاني در راستاي تصحيح افزايش قيمت قرار گرفته و اين روند همچنان ادامه دارد. او نوسان ارزي در بازار داخلي را نيز به محدوديت در نقل و انتقال حوزه ارزي عنوان کرد. محمود بهمني، رييس کل بانک مرکزي اخيرا از تحويل سکه هاي ثبت نام شده، آن هم 4 ماه زودتر از موعد در اين روزها در حالي خبر داده است که اين اتفاق در آستانه انتخابات از سوي مسوولان بانک مرکزي تعبيري غير از اين دارد. از روز چهارشنبه سکه هاي ثبت نام شده قابل تحويل است. شوراي نگهبان در پايان وقت اداري روز سه شنبه اسامي کانديداها را به وزارت کشور اعلام مي کند روز چهارشنبه و مقارن با احتمال اثر گذاري اين خبر بر بازار تحويل سکه هاي ثبت نامي نيز آغاز مي شود.

                                روزنامه دنياي اقتصاد، شماره 2921

                                «میان این همه اگر،تو چقدر بایدی؟»


                                http://traderha.com/f31/امیدها-و-تردیدها-2197


                                نظر

                                پردازش ...
                                X