اطلاعیه

بستن

راهنمای فروم - حتما بخوانید

با سلام

قابل توجه کاربران محترم تالار گفتگو

قبل از ارسال پست یا ایجاد موضوع جدید، تاپیک قوانین و راهنمای فروم را مطالعه نمائید.

کاربران و مخصوصا تازه واردین لطفا دقت باشید که هرگونه پیشنهاد مدیریت سرمایه یا فروش تحلیل و یا برگزاری کلاس و ... که خارج از محیط عمومی فروم باشد را به هیچ عنوان بدون تحقیق و کسب اطلاعات کامل و کافی دنبال نکنید در غیر این صورت مسئولیت و عواقب آن بر عهده خود شخص می باشد.

همچنین لازم به ذکر است مسئولیت ارتباطات خارج از پست های عمومی فروم اعم از پیام خصوصی یا چت یا دیداری یا شنیداری با سایر اعضای فروم کاملا با خود اعضا هست و وارد کردن آن به صورت عمومی در فروم ممنوع است. برای امنیت بیشتر جهت گرفتن پاسخ سوالات خود از انجمنها استفاده نمایید.

دوستان توجه داشته باشند که تمامی بخش های اختصاصی و عمومی فروم کاملا رایگان بوده و به هیچ عنوان نیاز به پرداخت وجه به هیچ کس برای باز شدن دسترسی نیست.

منتها به این دلیل که در این بخش ها معمولا کار تیم ورک و گروهی انجام میشود، مناسب ورود افراد با شرایط خاصی است که مدیر آن بخش تعیین میکند و برای همه افراد کارایی ندارد چون مستلزم بر عهده گرفتن مسئولیت یا دانش کافی در آن حوزه می باشد.

لذا ضمن پوزش از کاربرانی که تقاضای دسترسی آن ها به بخش های اختصاصی توسط مدیران بخش رد میشود، توصیه میکنیم که پس از فراگیری موضوعات عمومی و تخصصی فراوانی که در روی فروم قرار دارد چنانچه برنامه ویژه ای برای کار در بخش های اختصاصی و کار گروهی دارند آن را مکتوب برای مدیران هر بخش بنویسند و سپس اقدام به درخواست دسترسی بکنند.


با احترام
مشاهده بیشتر
مشاهده کمتر

دانسته های عمومی اقتصاد

بستن
X
 
  • فیلتر کردن
  • زمان
  • نمایش
پاک کردن همه
پست های جدید

  • #16
    تعادل اقتصادی:بازکردن قیمت تعادلی

    برای بازکردن قیمت تعادلی، باید یک منحنی عرضه و تقاضا کشید، یا باز کرد معادله ی برابری.





    در این نمودار، شرح می دهد مجموعه ی ساده از منحنی های عرضه و تقاضا که مقدار تقاضا و عرضه در قیمت( P) برابرند. عرضه تجاوز می کند از تقاضا، اگر چه در قیمت پایین P در هر قیمتی بالای مقدار تقاضا فراتر از عرضه است .به عبارت دیگر، قیمت آنجا که عرضه و تقاضا از تعادل بیرون است نقاط دوره ای غیر تعادلی کوتاه روی عرضه. تغییر در شرایطی از تقاضا یا عرضه که تغییر جهت خواهد داد منحنی های تقاضا یا عرضه. این موجب تغییر قیمت تعادلی و مقدار در بازار می شود. ملاحظه کنید عرضه و تقاضا را در فهرست زیرین:




    • تعادل قیمت در بازار ۵.۰۰ دلار است جاییکه تقاضا و عرضه برابر ۱۲۰۰۰ واحد هستند.
    • اگر قیمت جاری بازار ۳.۰۰ باشد خلق می کند اضافه تقاضا کوتاه برای ۸۰۰۰ واحد.
    • اگر قیمت جاری بازار ۸.۰۰ دلار باشد اضاف عرضه ۱۲۰۰۰ واحد است.


    وقتی ما کمبود در بازار می بینیم برای اینکه اصلاح کنیم این عدم تعادل راقیمت کالا افزایش یابد قیمت بر میگردد به ۵.۰۰ دلار، بدین گونه، مقدار تقاضا کمتر شده و مقدار عرضه افزایش می یابد بدین گونه بازار در تعادل است. وقتی اضافه عرضه از یک کالا هست، مثل وقتی که قیمت بالای ۶.۰۰ دلار است، سپس ما می بینیم وقتی که تولید کاهش خواهد داد قیمت را سپس افزایش می یابد مقدار تقاضا برای کالا، بدین گونه این اضافه محدود می شود و تعادل بازار به عقب بر می گردد. به عنوان مثال، شروع از وضعیت عرضه و تقاضای بالا و افزایش سطح از دست دادن درآمد شاید تولید یک جدول جدید برای تقاضا کند، مثل فهرست در زیر آمده:



    اینجا ما می بینیم افزایش خواسته ی از دست دادن درآمد، افزایش می دهد مقدار تقاضا ی کالا توسط ۴۰۰۰ واحد از هر قیمت. این افزایش در تقاضا اثرا می گذارد وباعث تغییر مسیر منحنی تقاضا به سمت راست می شود. به دلیل این تغییر در قیمت است که مقدار عرضه برابر با مقدار تقاضا است .در این مورد ما می بینیم دو برابر می شود هر افزایش قیمت از۶.۰۰ دلار توجه کنید که کاهش در از دست دادن درآمد اثر وارونه ی تحمیلی دارد روی تعادل بازار . بنا بر این اینجا ما می بینیم رفتار مشابه در قیمت وقتی یک تغییر در جدول عرضه اتفاق می افتد؛ چه بدلیل تغییرات تکنولوژی وچه بدلیل تغییر در هزینه های داد و ستد . افزایش در کاربرد تکنولوژی یا داشتن کاهش در هزینه ها چه اثرات افزایشی در مقدار عرضه در هر قیمت دارد، بدین گونه باعث کاهش قیمت تعادلی می شود . از سویی دیگر، کاهش در تکنولوژی یا افزایش در هزینه های داد و ستد، کاهش خواهد داد مقدار عرضه در هر قیمت، بدین گونه قیمت تعادلی را افزایش می دهد. مراحلی از مقایسه ی هر یک از دو تعادل ایستا، در مثال بالایی، نشان می دهد مقایسه ی ایستایی را. برای مثال، پس از افزایش در درآمد مصرف کننده گان منجر به بالا رفتن قیمت می شود (و یک کاهش در درآمد مصرف کننده منجر به بالا رفتن قیمت در هر مورد که دو چیز تغییر می کنند در همان جهت مشابه)، ما بیان می کنیم مقایسه ی اثرات ایستایی از در آمد مصرف کننده جاییکه قیمت مثبت است. این راههای دیگری از بیان کردن کل قیمت فرعی در رابطه با درآمد مصرف کننده است که بزرگتر از صفر است.

    نظر


    • #17
      کشش (اقتصاد)

      در اقتصاد کشش (به انگلیسی: ٍElasticity)‏ به معنی درصد تغییر در یک متغیر نسبت به درصد تغییر در سایر عوامل موثر بر آن متغیر است. و معمولاً کشش در اقتصاد به کشش قیمتی، کشش جانشینی و کشش درآمدی تقسیم می.شود.

      تقسیم بندی

      • کشش تقاضا
        • کشش قیمتی تقاضا
        • کشش متقابل تقاضا
        • کشش درآمدی تقاضا
        • کشش متقابل تقاضا

      • کشش عرضه
        • کشش قیمتی عرضه

      نظر


      • #18
        کشش (اقتصاد) :عوامل موثر بر کشش تقاضا

        • ۱- هر چه تعداد جانشین.های کالایی بیشتر باشد، کشش قیمتی آن نیز بیشتر است.مثلاً اگر کالایی جانشین.های زیادی داشته باشد، با افزایش قیمت آن مصرف.کننده روی به کالای جانشین می.آورد.
        • ۲- هر چه سهم بیشتری از درآمد یک فرد صرف کالایی شود، کشش تقاضای آن بیشتر می.شود. مثلاً یک فرد به تغییر قیمت کالایی مثل نمک که بخش کوچکی از درآمد او را به خود اختصاص می.دهد حساسیت خیلی کمی نشان می.دهد نسبت به مثلاً کالایی که بخش بزرگی از درآمد او را مصرف می.کند.
        • ۳- هرچه تعداد کاربردهای یک کالا بیشتر باشد کشش قیمتی آن نیز بیشتر خواهد بود.افزایش قیمت کالای y که کاربردهای متعددی دارد سبب می.شود تا از آن در موارد کم اهمیت.تر کمتر استفاده شود.
        • ۴- هرچه قیمت یک کالا کمتر باشد واکنش مصرف.کننده نسبت به تغییرات قیمت آن کمتر است.
        • ۵- هر چه طول دوره زمانی تصمیم.گیری بیشتر باشد، کشش تقاضا بزرگتر خواهد شد؛ زیرا امکان یافتن کالاهای مشابه و جانشین در بلند مدت بیشتر خواهد بود.

        نظر


        • #19
          کشش (اقتصاد) :کاربردهای کشش

          تحلیل نیروها یا متغیرهایی که بر تقاضا اثر می.گذارند و تخمین صحیح از اثر کمی آنها بر فروش (کشش.ها) تحلیل نیروها برای واحد تولیدی بسیار مهم است.زیرا در این صورت می.تواند بهترین تصمیمات را در کوتاه.مدت بگیرد و برنامه رشدش را در بلند مدت تنظیم کند.

          نظر


          • #20
            سلام : من از اساتید در مورد مفهوم "بازار بهره باز" سوال داشتم ؟؟
            تو همه کتابا ذکر میشه و تو گوگل هم مطلبی نیافتم


            متشـــــــــکرم

            نظر


            • #21
              نوشته اصلی توسط elahe80 نمایش پست ها
              سلام : من از اساتید در مورد مفهوم "بازار بهره باز" سوال داشتم ؟؟
              تو همه کتابا ذکر میشه و تو گوگل هم مطلبی نیافتم


              متشـــــــــکرم
              کمیته بازار باز منظورتون هست؟

              بهره باز درک نمیکنم چیه !

              نظر


              • #22
                نوشته اصلی توسط PCMFund نمایش پست ها
                کمیته بازار باز منظورتون هست؟

                بهره باز درک نمیکنم چیه !


                استاد تو کتاب های تکنیکال یا سهام یا کتابهای کیوساکی و ... بارها این اصطلاح بدون هیچ توضیحی ذکر می شود و تو گوگل هم چیزی نیافتم !!

                متشکرم

                نظر


                • #23
                  نوشته اصلی توسط elahe80 نمایش پست ها
                  استاد تو کتاب های تکنیکال یا سهام یا کتابهای کیوساکی و ... بارها این اصطلاح بدون هیچ توضیحی ذکر می شود و تو گوگل هم چیزی نیافتم !!

                  متشکرم

                  شخصاً با چنین جمله برخورد نداشتم و در جستجوی که انجام دادم باز چیزی پیدا نکردم که در موردش صحبت کنم

                  موفق باشید

                  نظر


                  • #24
                    سلام

                    امیدوارم حال دوستان باشه یه موردی رو که به تجربه بهش دست پیدا کردم رو میخواستم مختصر خدمت دوستان عرض کنم ،البته خودم هم تازه بهش رسیدم منتها از دوستانیکه بیشتر راجب به این مورد اطلاع دارن میخوام بیشتر همراهی کنن :

                    ببینید بعد از فسخ برتون وودز قرار بر این شد که ارزش دلار امریکا با توجه به غالب بودنش در عرصه بین المللی و جهان روا بودنش بر اساس تصویر زیر ارزش گذاری بشه ((توجه داشته باشید که هر ارز را در اینجا یه USD هم بهش اضافه کنید تا بهتر متوجه سهم در بازار بشید مثلا EUR در تصویر رو EURUSD مد نظر قرار بدید ))



                    خوب حالا بریم سراغ همون حرف اولم ،ببینید وقتی ما میخوایم بیایم و و ارز EURJPY رو تحلیل کنیم میایم و از EURUSD و USDJPY به عنوان اندیکاتور استفاده میکنیم و دست به تحلیل میزنیم یعنی عملا با تحلیل یکی از این سه ارز میتونیم به دید مشخصی در دو ارز دیگر هم برسیم که حالا شاید کمی دیرتر در یکیشون اما میرسیم که اینجا نقش کورلیشن بیشتر مشخص میشه (( این نکته رو هم میگم به ذهن بسپارید تا بعدا راجبش بیشتر صحبت کنیم ،ببینید یرو به عنوان اولین وزنه در سبد ارزش دلار و ین به عنوان دومین خیلی مهم هستن ، اما بیایم ببینیم که جای این دو ارز در بین بیست و هشت ارز موجود در بازار خودمون که از 8 ارز اصلی منشعب شده اند کجاست ما از هشت ارز اصلی بازار که بیشتر از 190 در 200 برابری فــــارکــــس رو تشکیل میدن ((دویست به این دلیل که ما دو ارز رو با هم برابری میدیم پس میشه دو تا نسبت صد که وقتی وزنه یکی سنگین باشه قیمت به اون سمت متمایل میشه)) خوب خیلی ساده توجه کنید متوجه میشید که در هر هقت کراس ین همیشه ین طرف دوم هست و در هر هفت کراس یرو ، یرو همیشه طرف اول هست و این یه کورلیشن محشر رو بوجود میاره بین ارزهای یرو با هم و ین با هم و عملا با تحلیل یروین و منعکس کردن اون در باقی ارزها میتونیم به نتایج بسیار عالیه برسیم ((یه نکته طلائی دیگه : ارز یروین همیشه در بازار بهترین بازدهی پیپی را نسبت به جایگاه درصدی که داره در بازار داشته لااقل در چهار سال گذشته که چک کردم البته نیوزیلندین هم خوب بوده اما نوسان پیپی اون با توجه به ضریب پائینش به یرو ین نمیرسه )) البته یادتون باشه برای تحلیل مثلا AUDCAD حتما به کراسهای USDCAD و AUDUSD توجه کنید و در صورت دلخواه به برابریشون در مقابل EURAUD و EURCAD تا به نتیجه بهتر تری دست پیدا کنید) ( یه نکته دیگه با این متد دیگه احتیاج نیست با تحلیل یرورودلار حتما رو اون ترید بزنیم و میتونیم با تحلیل اون رو ارزهای دیگه به اون ترید بزنیم) و در اخر یادتون باشه که قرار نیست در بلا رفتن صد پیپی یرودلار حتما همه ارزها با هم دخیلی باشن و این بالا رفتن میتونه فقط به تنهائی با یرور امکان پذیر باشه و یا با ین اما در نهایت باید با هم تعدیل بشن تا حدودی.

                    در آخر خاطرتون باشه در این بازار هر اتفاقی امکان داره رخ بده و از دوستان میخوام از این تحقیق نتیجه گیری نهادی نکنند و در صودتی که علاقه مند شدن خودشون پیگیری کنن و دست به تحقیق بزند (بنده مسولیتی بر عهده نمیگیرم در قبال استفاده دوستان از این تحقیق) و همچنین خاطرتون باشه اقتصاد تمام کشورهای دنیا به هم وصل هست که یه نمونش رو اینجا خدمتتون توضیح دادم که چطور ارز کشورها به هم وصل شده که اگر راجب به ارز اون کشور نگم مهمترین باید بگم یکی از مهمترین شاخص های یک کشور هست.

                    دوستانی که طالاعات بیشتری دارن راهنمائی کنند که اگر اشتباهی در نوشته بنده هست اصلاحش کنم.


                    با آرزوی موفقیت برای دوستان

                    ارادتمند ..
                    ویرایش توسط Kazem As'adi : https://www.traderha.com/member/5976-kazem-as-adi در ساعت 11-03-2013, 09:17 PM


                    نظر


                    • #25
                      نوشته اصلی توسط BADBOY نمایش پست ها
                      سلام

                      امیدوارم حال دوستان باشه یه موردی رو که به تجربه بهش دست پیدا کردم رو میخواستم مختصر خدمت دوستان عرض کنم ،البته خودم هم تازه بهش رسیدم منتها از دوستانیکه بیشتر راجب به این مورد اطلاع دارن میخوام بیشتر همراهی کنن :

                      ببینید بعد از فسخ برتون وودز قرار بر این شد که ارزش دلار امریکا با توجه به غالب بودنش در عرصه بین المللی و جهان روا بودنش بر اساس تصویر زیر ارزش گذاری بشه ((توجه داشته باشید که هر ارز را در اینجا یه USD هم بهش اضافه کنید تا بهتر متوجه سهم در بازار بشید مثلا EUR در تصویر رو EURUSD مد نظر قرار بدید ))



                      خوب حالا بریم سراغ همون حرف اولم ،ببینید وقتی ما میخوایم بیایم و و ارز EURJPY رو تحلیل کنیم میایم و از EURUSD و USDJPY به عنوان اندیکاتور استفاده میکنیم و دست به تحلیل میزنیم یعنی عملا با تحلیل یکی از این سه ارز میتونیم به دید مشخصی در دو ارز دیگر هم برسیم که حالا شاید کمی دیرتر در یکیشون اما میرسیم که اینجا نقش کورلیشن بیشتر مشخص میشه (( این نکته رو هم میگم به ذهن بسپارید تا بعدا راجبش بیشتر صحبت کنیم ،ببینید یرو به عنوان اولین وزنه در سبد ارزش دلار و ین به عنوان دومین خیلی مهم هستن ، اما بیایم ببینیم که جای این دو ارز در بین بیست و هشت ارز موجود در بازار خودمون که از 8 ارز اصلی منشعب شده اند کجاست ما از هشت ارز اصلی بازار که بیشتر از 190 در 200 برابری فــــارکــــس رو تشکیل میدن ((دویست به این دلیل که ما دو ارز رو با هم برابری میدیم پس میشه دو تا نسبت صد که وقتی وزنه یکی سنگین باشه قیمت به اون سمت متمایل میشه)) خوب خیلی ساده توجه کنید متوجه میشید که در هر هقت کراس ین همیشه ین طرف دوم هست و در هر هفت کراس یرو ، یرو همیشه طرف اول هست و این یه کورلیشن محشر رو بوجود میاره بین ارزهای یرو با هم و ین با هم و عملا با تحلیل یروین و منعکس کردن اون در باقی ارزها میتونیم به نتایج بسیار عالیه برسیم ((یه نکته طلائی دیگه : ارز یروین همیشه در بازار بهترین بازدهی پیپی را نسبت به جایگاه درصدی که داره در بازار داشته لااقل در چهار سال گذشته که چک کردم البته نیوزیلندین هم خوب بوده اما نوسان پیپی اون با توجه به ضریب پائینش به یرو ین نمیرسه )) البته یادتون باشه برای تحلیل مثلا AUDCAD حتما به کراسهای USDCAD و AUDUSD توجه کنید و در صورت دلخواه به برابریشون در مقابل EURAUD و EURCAD تا به نتیجه بهتر تری دست پیدا کنید) ( یه نکته دیگه با این متد دیگه احتیاج نیست با تحلیل یرورودلار حتما رو اون ترید بزنیم و میتونیم با تحلیل اون رو ارزهای دیگه به اون ترید بزنیم) و در اخر یادتون باشه که قرار نیست در بلا رفتن صد پیپی یرودلار حتما همه ارزها با هم دخیلی باشن و این بالا رفتن میتونه فقط به تنهائی با یرور امکان پذیر باشه و یا با ین اما در نهایت باید با هم تعدیل بشن تا حدودی.

                      در آخر خاطرتون باشه در این بازار هر اتفاقی امکان داره رخ بده و از دوستان میخوام از این تحقیق نتیجه گیری نهادی نکنند و در صودتی که علاقه مند شدن خودشون پیگیری کنن و دست به تحقیق بزند (بنده مسولیتی بر عهده نمیگیرم در قبال استفاده دوستان از این تحقیق) و همچنین خاطرتون باشه اقتصاد تمام کشورهای دنیا به هم وصل هست که یه نمونش رو اینجا خدمتتون توضیح دادم که چطور ارز کشورها به هم وصل شده که اگر راجب به ارز اون کشور نگم مهمترین باید بگم یکی از مهمترین شاخص های یک کشور هست.

                      دوستانی که طالاعات بیشتری دارن راهنمائی کنند که اگر اشتباهی در نوشته بنده هست اصلاحش کنم.


                      با آرزوی موفقیت برای دوستان

                      ارادتمند ..
                      مبحث همبستگی در بین بازاری کاربرد داره و به این نوع نوشته ها میگن تحلیل بین بازاری شاخه درون بازاری...

                      سعی خواهیم نمود در این باره در این تاپیک بیشتر بپردازیم

                      از شما بسیار سپاسگذارم "BADBOY عزیز"

                      نظر


                      • #26
                        انتهای مبحث کشش اقتصاد: کشش و منحنی تقاضا

                        منحنی.های زیر کشش را در دو حالت عمودی و افقی منحنی تقاضا بررسی می.کند:



                        موفق باشید

                        نظر


                        • #27
                          شکست بازار : مقدمه

                          شکست بازار یک مفهوم در تشریح نظریه ی اقتصادی است زمانیکه تخصیص کالاها و خدمات توسط یک بازار آزاد کارآمدنیست ؛یعنی پیامد قابل تصور دیگری وجود دارد جاییکه سهم یک بازار ممکن است بهتر شود بدون بدتر کردن دیگری(پیامد بهینه ی پارتو نیست) شکست های بازار میتوانند مانند فیلمنامه نگریسته شوند که در آنها نفع شخصی خالص حرفه ی فرد منتهی به نتایجی میشود که ناکارامد هستند-میتواند با بهبود نقطه ی دید اجتماع بهبود یابد-اولین استفاده ی شناخته شده از این عبارت در سال1958بود اما این مفهوم به وسیله ی فیلسوف ویکتوریایی "هنری سیدویک"تعقیب شده است.

                          شکست های بازار اغلب با اطلاعات نامتقارن،بازار های غیر رقابتی،مسائل کارگزار-کارفرما،اثرات برونی یا کالاهای عمومی همگام شده است.

                          وجود شکست بازار اغلب بعنوان یک تصدیق برای مداخله ی دولت در یک بازار خاص استفاده می شود.

                          اقتصاددانان مخصوصا اقتصاد خرددانان اغلب نگران اثرات شکست بازار و راه های ممکن برای تصحیح هستند.چنین تجزیه و تحلیل هایی نقش مهمی در بسیاری از تصمیمات و مطالعات سیاست عمومی بازی می کنند،هرچند برخی از مداخلات سیاسی دولت مانند مالیات،یارانه ها،چتربازی ها،کنترل های دستمزد وقیمت و مقررات دربر گیرنده ی کوشش هایی برای شکست کامل بازار است هم چنین ممکن است به تخصیص ناکارامد منابع منتهی شود.(گاهی اوقات شکست دولت خوانده می شود)

                          بنابر این گاهی اوقات یک انتخاب بین پیامدهای ناتمام وجود دارد بعبارت دیگر پیامدهای بازار ی ناقص با مداخله ی دولت یا بدون مداخله ی دولت،اما به هر حال درصورت وجود شکست بازار پیامد کارای پارتو نیست.

                          روندکلی اقتصاددانان نئوکلاسیک وکینژین براین باور استوار است که شاید این امکان برای دولت وجود داشته باشد که پیامد بازار ناکارامد را بهبود بخشد،اگرچه چندین مکتب نامتعارف متفکر با این مخالفند.


                          ادامه دارد....

                          موفق باشید

                          نظر


                          • #28
                            شکست بازار :مقوله ها

                            اقتصاددانان مختلف دیدگاه های متفاوتی دارند درباره ی اینکه چه رویدادهایی منابع شکست بازارند.روند کلی تجزیه و تحلیل اقتصادی در بسیاری جاها یک شکست بازار می پذیرد(مربوط به کارایی پارتو)که به سه دلیل می تواند رخ دهد:

                            - اگر بازار انحصاری شده باشد یا گروه کوچکی از کسب وکارها قدرت بازاری معناداری را نگه داشته باشند
                            - اگر تولید کالا یا خدمت منتجر به یک اثر برونی شود.
                            - اگر کالا یا خدمت یک کالای عمومی است.

                            ادامه دارد....

                            موفق باشید

                            نظر


                            • #29
                              شکست بازار : ماهیت بازار

                              کارگزاران در یسک بازار می توانند قدرت بازاری بدست آورند که به آنها اجازه می دهد سود متقابل دیگری را از تجارت سلب کنند.

                              این می تواند به عدم کارایی منتهی شود بواسطه ی رقابت ناقص که می تواند شکل های متفاوتی داشته باشد مثل انحصار خرید،انحصار فروش یا رقابت انحصاری درصورتیکه کارگزار تبعض قیمتی کامل را انجام ندهد.

                              در یک بازار انحصاری تعادل ابزار از بهینه ی پارتو بیشتر خواهد بود.انحصاری از قدرت بازاری اش استفاده خواهد کرد تا ستاده را زیر مقداری که در آن سود اجتماعی نهایی برابر با هزینه ی اجتماعی نهایی آخرین واحد تولید شده محدود کند،بنابر این قیمت ها و سود ها بالا می روند.

                              سوال دیگر این است که چه شرایطی به بازار انحصاری اجازه ی بروز می دهند.در بعضی موارد بازار های انحصاری می توانند خود را در جایی حفظ کنند که موانعی برای ورود وجود داردتا از ورود تاثیر گذار سازمان ها و رقابت در یک صنعت یا بازار جلوگیری کنند یا ممکن است مزیت هایی برای محرک اول بازار وجود داشته باشد که این کار را برای دیگر بنگاه ها برای رقابت سخت می کند.

                              از طرف دیگر
                              انحصار طبیعی یک مورد افراطی از شکست رقابت بخاطر محدودیت در تولید کنندگان است.

                              انحصار طبیعی شکلی است که در آن هزینه ی هر واحد براساس افزایش تولید آن کاهش می یابد.در این موقعیت وجود تنها یک تولیید کننده برای یک کالا کارآمد تر است(از لحاظ هزینه)



                              ادامه دارد....


                              موفق باشید
                              آموزش مالتی مدیا تحلیل فاندامنتال ( بنیادی )

                              چه فرقی می کند یا من از این طوفان...به ساحل می رسم یا موج یا قایق


                              نظر


                              • #30
                                شکست بازار :ماهیت کالاها


                                غیر قابل خارج سازی بعضی بازار ها می توانند شکست بخورند زیرا ماهیت کالاها تغییر داده می شود.

                                برای مثال کالاها می توانند صفات کالاهای عمومی یا کالاهای مشترک را داشته باشند که در این صورت فروشندگان نمی.توانند هیچ خریداری را از استفاده از یک محصول خارج کنند.

                                بطوریکه در ظهور و پیشرفت اختراعات که ممکن است آزادانه انتشار یابند یک بار مشاهده می شود.

                                این می تواند موجب کاهش
                                سرمایه گذاری شود زیرا پیشرفته ها نمی.توانند سود های ناشی از موفقیت را به اندازه ی کافی تسخیر کنند برای اینکه کوشش برای پیشرفت را ارزشمند کنند.

                                این همچنین می تواند به تخلیه ی منابع منتهی شود در مورد منابعی که در دسترس عام هستند،زیرا استفاده از منابع رقابتی غیرقابل خارج ساری است و هیچ انگیزه ای برای استفاده کننده برای نگهداری از منابع وجود ندارد.

                                مثالی برای این دریاچه ای است بایک عرضه ی طبیعی ماهی:اگر مردم ماهی را سریع تر از اینکه آنها بتوانند دوباره تولید شوند صید کنند جمعیت ماهی کوچک خواهد شد تا اینکه هیچ ماهی برای نسل های بعد باقی نمی.ماند.

                                اثرات برونی: یک کالا یا خدمت می تواند اثرات برونی معناداری نیز داشته باشد،در مواردی که سودها یا زیان هایی که با محصول همراه می شوند بوسیله ی افرادی بدست آید که در خریان خرید و فروش کالا نیستند. در این مورد مکانیزم قیمت برای وضع مقدار صحیح هزینه ی اجتماعی شکست می خورد زیرا این هزینه ها با هزینه های خصوصی متفاوت است. این اثرات برونی می توانند برای روش هایی از تولید یا حالات مهم دیگری از بازار ذاتی باشند.

                                برای مثال وقتی یک بنگاه که فولاد تولید می کند،نیروی کار،سرمایه و سایر نهاده ها را جذب می کند .باید برای این ها در بازار مناسب بهایی بپردازد و این هزینه ها در قیمت بازاری فولاد منعکس می شوند.چنانچه بنگاه جو را نیز آلوده کند در حین درست کردن فولاد و مجبور به پرداخت هزینه برای این منبع نباشد این هزینه متحمل بنگاه نمی.شود بلکه متحمل جامعه می شود.

                                از این رو قیمت بازاری فولاد برای ترکیب کردن هزینه ی فرصت جامعه از تولید شکست خواهد خورد.در این مورد تعادل بازاری صنعت فولاد بهینه نخواهد بود.چنانچه اتفاقی بیفتد که بنگاه توانایی پرداخت همه ی هزینه های تولیذ را داشته باشد فولاد بیشتری تولید خواهد شد.در نتیجه هزینه ی نهایی اجتماعی آخرین واحد تولید شده از سود نهایی اجتماعی آن اضافه خواهد آمد.

                                تراکم حمل ونقل یک مثال از شکست بازار است که همه اشکال ناکارامدی را ترکیب می کند.جاده های عمومی منابع مشترک هستند که در دسترس برای استفاده ی جمعی هستند و یک مکمل برای ماشین(جاده های زیادی وجود دارند، ماشین هابیشتری آمده اند)محسوب می شوند.

                                هزینه ی خیلی کم و سود بالا برای رانندگان شخصی در استفاده کردن از جاده ها باعث شده است جاده ها انبوه شوند و عدم سوددهی آنها برای جامعه کاهش یابد. بعلاوه راندن می تواند هزینه های مخفی بر جامعه از لحاظ آلودگی تحمیل کند.

                                راه حل ها برای این شامل حمل ونقل عمومی،قیمت گذاری تراکم،عوارض و راه های دیگر برای مجبور کردن راننده ها در
                                تصمیم گیری برای راندن است.

                                شاید بهترین مثال از ناکارامدی همگام شده با کالاهای مشترک یا عمومی و اثرات برونی گرمای محیط باشد که بوسیله ی آلودگی و بهره برداری زیاد از
                                منابع طبیعی بوجود آمده است.

                                تغییرات اقلیم(گرمای جهانی) واژه ای ازبررسی استرن بر اقصادهای تغییرات اقلیم" بزرگترین مثال از شکست بازار است که تاکنون دیده ایم".


                                ادامه دارد....

                                موفق باشید
                                آموزش مالتی مدیا تحلیل فاندامنتال ( بنیادی )

                                چه فرقی می کند یا من از این طوفان...به ساحل می رسم یا موج یا قایق


                                نظر

                                پردازش ...
                                X