اطلاعیه

بستن

راهنمای فروم - حتما بخوانید

با سلام

قابل توجه کاربران محترم تالار گفتگو

قبل از ارسال پست یا ایجاد موضوع جدید، تاپیک قوانین و راهنمای فروم را مطالعه نمائید.

کاربران و مخصوصا تازه واردین لطفا دقت باشید که هرگونه پیشنهاد مدیریت سرمایه یا فروش تحلیل و یا برگزاری کلاس و ... که خارج از محیط عمومی فروم باشد را به هیچ عنوان بدون تحقیق و کسب اطلاعات کامل و کافی دنبال نکنید در غیر این صورت مسئولیت و عواقب آن بر عهده خود شخص می باشد.

همچنین لازم به ذکر است مسئولیت ارتباطات خارج از پست های عمومی فروم اعم از پیام خصوصی یا چت یا دیداری یا شنیداری با سایر اعضای فروم کاملا با خود اعضا هست و وارد کردن آن به صورت عمومی در فروم ممنوع است. برای امنیت بیشتر جهت گرفتن پاسخ سوالات خود از انجمنها استفاده نمایید.

دوستان توجه داشته باشند که تمامی بخش های اختصاصی و عمومی فروم کاملا رایگان بوده و به هیچ عنوان نیاز به پرداخت وجه به هیچ کس برای باز شدن دسترسی نیست.

منتها به این دلیل که در این بخش ها معمولا کار تیم ورک و گروهی انجام میشود، مناسب ورود افراد با شرایط خاصی است که مدیر آن بخش تعیین میکند و برای همه افراد کارایی ندارد چون مستلزم بر عهده گرفتن مسئولیت یا دانش کافی در آن حوزه می باشد.

لذا ضمن پوزش از کاربرانی که تقاضای دسترسی آن ها به بخش های اختصاصی توسط مدیران بخش رد میشود، توصیه میکنیم که پس از فراگیری موضوعات عمومی و تخصصی فراوانی که در روی فروم قرار دارد چنانچه برنامه ویژه ای برای کار در بخش های اختصاصی و کار گروهی دارند آن را مکتوب برای مدیران هر بخش بنویسند و سپس اقدام به درخواست دسترسی بکنند.


با احترام
مشاهده بیشتر
مشاهده کمتر

تحلیل بنیادی بورس ایران از ابتدا تا انتها

بستن
X
 
  • فیلتر کردن
  • زمان
  • نمایش
پاک کردن همه
پست های جدید

  • آموزش: تحلیل بنیادی بورس ایران از ابتدا تا انتها

    آموزش تحلیل بنیادی بورس ایران

  • #2
    مفهوم ارزش ذاتی سهام چیست؟

    ارزش فعلی جریانات نقدی که سهام یک شرکت در آینده برای سرمایه.گذاران ایجاد می.کند، تعیین.کننده ارزش ذاتی سهم است. بنابراین، سود مورد انتظار آینده شرکت یکی از مهم.ترین عوامل در تعیین قیمت است. به این ترتیب سهامداران ارزش ذاتی سهام را با توجه به نرخ رشد آینده شرکت مشخص می.کنند.
    چرا بین قیمت سهام و ارزش ذاتی تفاوت وجود دارد؟
    در برآورد جریان.های نقدی آینده عدم اطمینان.هایی وجود دارد که هر کدام از سهامداران براساس درک و مفروضات خود اقدام به برآورد آنها می.کنند. این در حالی است که رویدادهای بعدی در عالم واقعیت است که تعیین.کننده روند قیمتی سهم براساس سودآوری واقعی می.شود. اگر فضای خوش.بینی در بازار حاکم باشد، ارزش جاری بالاتر از ارزش ذاتی سهم قرار می.گیرد و در حالت بدبینی هم معمولا تخمین.ها از واقعیت که بعدها اتفاق می.افتد، محتاطانه.تر است.
    آیا سهام هر یک از شرکت.ها ارزش ذاتی مشخص دارد یا بسته به نوع نگاه سرمایه.گذار متفاوت است؟
    از آنجا که در روش.های متفاوت، مفروضات و نرخ.های تنزیل متفاوتی برای جریان.های نقدینگی و تعیین ارزش ذاتی در نظر گرفته می.شود، ارزش ذاتی هم نزد کارشناسان متفاوت با اختلافاتی همراه است.
    چگونه می.توان از واقع.بینانه بودن فرضیات در کشف ارزش ذاتی سهام مطمئن شد؟
    برای محاسبه ارزش ذاتی با دو مرحله مواجه هستیم: تعیین جریانات نقدی آتی سهم و تعیین نرخ بازده مورد انتظار برای تنزیل جریانات نقدی آتی با توجه به ریسک سهم.
    در بازار سرمایه ایران بیشتر به بخش اول این فرآیند توجه می.شود، یعنی بیشتر تلاش.ها معطوف به تعیین سود سال.های آینده است، اما برای نرخ تنزیل معمولا یک نرخ ثابت (مثلا 20 درصد) برای همه شرکت.ها در نظر گرفته می.شود و کمتر به این موضوع توجه می.شود که جریان نقدی سهام.های مختلف دارای درجات ریسک مختلف هستند و بنابراین نرخ بازده مورد انتظاری که برای تنزل جریانات نقدی آنها استفاده می.شود نیز، باید متفاوت باشد.
    اگرچه کارشناسان براساس تئوری.ها و مدل.های علمی نظیر مدل گوردون اقدام به محاسبات ارزش ذاتی می.کنند، اما در نهایت واقعیت.های بعدی ممکن است ما را به تردید برساند. زیرا خاصیت بازار سهام این گونه است که همواره ریسک و شرایطی خارج از مفروضات اساسی ما تاثیراتی را بر روند قیمت سهام می.گذارند که ما نمی.توانیم در محاسبات خود آنها را لحاظ کنیم.
    در هر صورت تعیین ارزش ذاتی بحثی فنی و تئوریک است و راه.اندازی شرکت.های مشاوره سرمایه.گذاری نیز برای ارائه این محاسبات صحیح.تر به بازار شکل گرفته است.
    آیا همه سهام لزوما در بلندمدت به ارزش ذاتی می.رسند؟
    رفتار قیمت سهام در بلندمدت حتما به سمت میانگین ارزش ذاتی میل می.کند.
    اگر سهمی ارزان باشد بازار اثر عوامل بنیادی را که قیمت بالاتری از قیمت بازار برای سهم را موجه می.کنند کاملا درنیافته است؛ اما به محض اینکه بعضی سرمایه.گذاران این وضعیت را تشخیص دهند و خرید این سهم را آغاز .کنند، افزایش قیمت شکل می.گیرد. از طرفی برای سهامی که ارزش بازار آن گران است وقتی سرمایه.گذاران متوجه گرانی قیمت می.شوند فروش خود را آغاز کرده و سبب کاهش قیمت بازار می.شوند.
    به این ترتیب تصحیح قیمت.ها براساس ارزش ذاتی شکل می.گیرد و مشارکت.کنندگان در بازار به طور مکرر اشتباهات خود را اصلاح می.کنند.
    چرا بسیاری از سهام زیانده بدون توجه به ارزش ذاتی رشد می.کند، ولی برخی سهام قوی راکد هستند؟
    لزوما این طور نیست. گاهی اوقات سهامداران تقاضای خود را برای سهمی که ارزنده تشخیص می.دهند وارد می.کنند، ولی فروشنده.ای وجود ندارد یا اینکه روند معاملات سهام شرکت.های زیانده با بازارسازی و حمایت سهامدار عمده جذاب شده و مورد توجه قرار گرفته است، اما این مساله اصل توجه به ارزش ذاتی را برای سرمایه.گذاران زیر سوال نمی.برد.
    آیا تمرکز بر ارزش ذاتی سهام فرصت نوسان.گیری کوتاه.مدت را از ما نمی.گیرد؟
    تعیین ارزش ذاتی با محدودیت.هایی توام است، چون بازار معمولا ارزش واقعی را به کندی تشخیص می.دهد. بنابراین اگر با تمرکز بر ارزش ذاتی و شناسایی شرکت.هایی که و پایین.تر از ارزش خود قرار دارند، وارد بازار شویم. هرچند در عمل نوسان.گیری را از دست می.دهیم، اما مطمئن باشید پاداش خردورزی و صبر خود را در بلندمدت به میزانی به مراتب بهتر از نوسان.گیران خواهید گرفت.

    نظر


    • #3
      دوستان در این تاپیک قصد داریم با کمک همه و اساتید محترم بتونیم آموزش تحلیل بنیادی سهام ایران را به صورت کاربردی ارائه دهیم
      از دوستان عاجزانه تقاضامندم ما را یاری کنید و تجربیات خود را در این تاپیک ارائه دهید

      نظر


      • #4
        با سلام و تشکر از آغاز تاپیک خوبتان
        اگر امکانش بود در آموزش هایتان مقداری هم درباره روش انتخاب صندوق مناسب سرمایه گذاری هم مطالبی را بفرمایید.
        چه شرایطی را باید برای انتخاب از نظر فاندامنتالی و آماری در نظر داشته باشیم.

        با تشکر

        نظر


        • #5
          سلام دوستان یک pdf کامل و جامع آموزش تحلیل بنیادی میخواهم کسی از دوستان دارد به من بدهد؟

          نظر


          • #6
            تعیین ارزش شرکت و ارزشیابی سهام

            طرح مقوله خصوصی سازی در سال های اخیر، ضرورت تعیین ساز و کارهای اجرایی مناسب را برای اجرای بهینه این فرآیند یادآوری می نماید. یکی از عللی که در موارد زیادی منجر به ناموفق بودن خصوصی سازی شده است، برخورد نادرست و مکانیکی با ارزشیابی شرکت های واگذار شده است. روش های مورد استفاده در بعضی موارد مبتنی بر چانه زنی یا توافق قبلی بوده و در موارد دیگری هم که قصد استفاده از تکنیک های ارزشیابی وجود داشته است، به علت برخورد یکسویه و در نظر نگرفتن نقش کلیه عواملی که می توانند در این موضوع دخیل باشند، کارکرد مثبتی نداشته است.
            روش ها و تکنیک هایی که در آموزه های متون مدیریت مالی و سرمایه گذاری برای ارزشیابی سهام معرفی شده اند، تنها بعنوان یک چارچوب نظری قابل استفاده بوده و نمی توانند به تنهایی بیانگر ارزش واقعی یک شرکت باشند. نگاهی به تجارب برخی از کشورها که در این زمینه عملکرد موفقی داشته اند و نحوه استفاده آنها از این روش ها می تواند کمک زیادی به دست اندرکاران امر بنماید. بکارگیری روش های علمی و کاربردی ارزشیابی با توجه به شرایط بومی و مجموعه عواملی که در تعیین ارزش یک شرکت موثر هستند، سهم بسزایی در اجرای بهینه این فرآیند دارد.
            برای مثال شرکت هایی را که سرمایه گذاری ارزی بالایی دارند یا شرکت هایی که از تکنولوژی پیشرفته برخوردارند را نمی توان با سایر شرکت ها به یک روش ارزشیابی کرد. البته این امر تنها مختص شرکت های پذیرفته شده در بورس نمی باشد و خیلی از شرکت ها را نیز که در خارج از بورس اوراق بهادار واگذار می شوند، شامل می گردد. اهمیت این موضوع به خصوص در چند ساله اخیر که جذب سرمایه های خارجی شتاب نسبتا بیشتری گرفته و همچنین دولت در واگذاری شرکت های تحت پوشش خود فعال تر شده است، هر چه بیشتر معلوم می شود.
            به طور کلی مهم ترین روش هایی که در تعیین ارزش شرکت ها و ارزشیابی سهام آنها مورد استفاده قرار می گیرد، می توان به شرح زیر برشمرد:
            الف) ارزش دفتری سهام: عبارت است از نسبت حقوق صاحبان سهام به تعداد سهام عادی منتشره شرکت. برای تعیین ارزش دفتری هر سهم از دارایی های شرکت، بدهی ها را کسر نموده و حاصل را که همان حقوق صاحبان سهام است بر تعداد سهام عادی منتشره شرکت تقسیم می کنیم. ارزش دفتری سهام، ملاک چندان مطمئنی برای تعیین ارزش سهام نیست زیرا فقط متاثر از روش های حسابداری است. برای مثال دارایی های شرکت بایستی بر اساس قیمت تمام شده تاریخی در صورت های مالی منعکس شوند که مقدار آنها ممکن است با ارزش روز دارایی ها اختلاف زیادی داشته باشد. این امر به خصوص در شرایط تورمی خیلی بارز است. همچنین بکارگیری روش های مختلف استهلاک ممکن است روی ارزش دارایی ها، آثار متفاوتی داشته باشد.
            ب) ارزش سهام بر مبنای قیمت جایگزینی دارایی ها پس از کسر بدهی ها: از آنجا که ارزش دفتری نمی تواند قابلیت اعتماد بالایی در ارزشیابی داشته باشد، می توان برای رفع کاستی های آن از این روش استفاده کرد. بدین جهت ابتدا دارایی های ثابت شرکت، شامل اموال، ماشین آلات و تجهیزات آن تجدید ارزیابی می شوند. زیرا با گذشت زمان و بخصوص در شرایط تورم ارزش روز این دارایی ها با ارزش دفتری آنها اختلاف پیدا کرده است. تجدید ارزیابی می تواند توسط شاخص های اقتصادی بانک مرکزی یا ارزیابی کارشناسان انجام شود. همچنین دارایی های نامشهود شرکت مانند سرقفلی، امتیازات آب و برق و غیره نیز ارزیابی می شوند.
            در کنار این موارد باید برخی از دارایی های جاری همچون بدهکاران که ذخیره مطالبات مشکوک الوصول برای آنها ناکافی است و نیز برخی از اقلام همچون ذخایر مالیاتی نیز مورد ارزیابی قرار گیرند. پس از ارزیابی این موارد و جایگزینی مقادیر آنها در ترازنامه شرکت، با کسر نمودن بدهی ها از دارایی های شرکت، مقدار حقوق صاحبان سهام به دست می آید که با تقسیم این مقدار بر تعداد سهام عادی، ارزش هر سهم عادی مشخص می شود. اگر چه این روش در مقایسه با ارزش دفتری کامل تر است، ولی کاستی هایی را نیز به همراه دارد.
            از جمله آنکه در این روش به بازدهی و سودآوری شرکت توجه چندانی نمی شود. برای مثال هم اکنون شرکت هایی هستند که ارزش سهام آنها با استفاده از این روش مقدار بالایی را نشان می دهد، ولی بازدهی چندانی را نصیب سهامدار نمی نمایند. عکس این قضیه نیز صادق می باشد. لازم به توضیح است که تجدید ارزیابی دارایی ها و بدهی ها می تواند بر مبنای ارزش معاملاتی روز آنها نیز انجام شود.
            پ) ارزش سهام با فرض تداوم فعالیت: در این روش تنها وضعیت امروز شرکت در نظر گرفته نمی شود و فرض می شود فعالیت شرکت در آینده تداوم داشته و روند سودآوری آن ادامه خواهد یافت. بنابراین سودآوری سالیان آتی بایستی در قیمت امروز سهام شرکت، لحاظ شود.
            ت) ارزش سهام با فرض انحلال: در این روش فرض می شود که اگر شرکت رو به انحلال باشد، بایستی دارایی های شرکت فروخته شده و سهم بستانکاران شرکت پرداخت گردد و باقیمانده مبلغ نیز بین سهامداران تقسیم شود. از آنجا که این روش تنها در زمان انحلال شرکت مطرح می شود، کاربرد چندانی ندارد. از نظر برخی، ارزش انحلال، معیاری حداقل برای ارزش سهام شرکت است و ارزش سهام کمتر از آن نخواهد شد.

            ث) ارزش ذاتی سهام: این نوع ارزش سهام که به آن ارزش واقعی یا ارزش تئوریک نیز گفته می شود، معیار تصمیم گیری سرمایه گذاران است. در تعیین ارزش ذاتی سهام که در تحلیل بنیادی از آن استفاده می شود، ارزش سهام از طریق تعیین ارزش فعلی عایدات و جریانات نقدی آتی متعلق به هر سهم مانند سود سهام سالیان آتی تعیین می شود. این کار توسط نرخ بازده مورد انتظار سهامدار صورت می گیرد. برای مثال اگر سود سهام شرکت الف در پایان سال آتی ۵۰۰ ریال و قیمت سهام در آن تاریخ ۴۰۰۰ ریال باشد، با فرض آنکه نرخ مورد انتظار سهامدار ۲۰درصد باشد، ارزش ذاتی سهام این شرکت برابر است با:
            اگر ارزش ذاتی محاسبه شده بیشتر از ارزش جاری بازار سهام شرکت باشد، انتظار می رود که سرمایه گذار این سهام را خریداری کند. حال اگر روند فعالیت و سودآوری شرکت در سالیان آینده تداوم داشته باشد، ارزش سهام عبارت است از:
            ج) ارزش سهام با استفاده از ضریب: در این روش سود هر سهم شرکت در نسبت قیمت به درآمد مربوط به صنعتی که شرکت در آن قرار گرفته، ضرب شده و حاصل آن ارزش سهام خواهد بود. مثلا اگر سود سهام شرکتی ۲۰۰ریال و ضریب صنعت آن شرکت ۴ باشد، قیمت سهام شرکت ۸۰۰ ریال خواهد شد. این روش بیشتر جنبه نظری داشته و کاربرد چندانی ندارد.
            چ) ارزش سهام با استفاده از سود انباشته هر سهم و کسری ذخایر مالیاتی هر سهم:
            در این روش کار جنبه کاربردی دارد، ابتدا ارزش فعلی سود هر سهم شرکت با یک نرخ مشخص، معلوم شده و سپس سود انباشته متعلق به هر سهم به حاصل آن اضافه شده و در صورت وجود کسری ذخایر مالیاتی، میزان کسری مربوط به هر سهم نیز از آن کسر می شود.
            کسری ذخایر مالیاتی مربوط به هر سهم خالص اندوخته ها و سود انباشته هر سهم با فرض آنکه سالانه درصدی از سود شرکت سرمایه گذاری شده و این منجر به افزایش توان سودآوری شرکت در سالیان آینده شود، اگر درصد سود سرمایه گذاری شده در هر سال را b و نرخ بازده مورد انتظار سرمایه گذار از سود سرمایه گذاری شده را r فرض کنیم، نرخ رشد سود سالانه برابر است با:
            g=b.r
            بدین ترتیب ارزش سهام برابر است با:
            برای مثال اگر سود سهام شرکتی ۱۰۰۰ ریال باشد و شرکت ۴۰درصد آن را به عنوان اندوخته توسعه تعیین کند با فرض آنکه سرمایه گذار ۲۰ درصد بازده روی سرمایه گذاری اضافی داشته باشد و نرخ بازده مورد انتظار سرمایه گذار ۲۸ درصد باشد داریم:
            ۱۰۰۰= EPS
            ۸%=۴۰%×۲۰% = g
            ح) ارزش سهام با استفاده از روش سرمایه تعدیل شده با نرخ ارز: میزان سرمایه گذاری ارزی در هر شرکت نقش زیادی در تعیین ارزش آن دارد و این امر بخصوص در شرایط رشد سریع نرخ ارز نمود بیشتری می یابد. بدین جهت لازم است در ارزشیابی سهام یک شرکت میزان ارز سرمایه گذاری شده و ارزش روز آن لحاظ گردد. روش سرمایه تعدیل شده با نرخ ارز به این منظور مورد استفاده قرار می گیرد.
            در این روش کلیه اطلاعات مربوط به سرمایه اولیه شرکت و تغییرات سرمایه آن (افزایش یا کاهش) به نرخ ارز در زمان تغییرات تسعیر شده، سپس این مقدار در نرخ ارز در زمان تعیین شده ارزش شرکت ضرب شده و با جمع کردن مقادیر متفاوت سرمایه تسعیر شده به ارز در مقاطع مختلف تغییرات سرمایه و همچنین سود و زیان و اندوخته های شرکت در زمان ارزشیابی آن، ارزش روز سهام شرکت به دست می آید. نمونه ای از محاسبات مربوط به این روش در جدول یک آمده است. نتایج محاسبات این جدول نشان می دهد که اگر چه سرمایه شرکت الف طبق ارقام صورت های مالی ۴/۲ میلیارد ریال است، ولی محاسبات ارزش سرمایه با استفاده از روش سرمایه تعدیل شده با نرخ ارز، میزان سرمایه شرکت را ۱۵/۴ میلیارد ریال نشان می دهد.
            خ) ارزش سهام با استفاده از روش سرمایه تعدیل شده با نرخ تورم: تورم می تواند تاثیر زیادی بر ارزش دارایی های یک شرکت داشته باشد و بخصوص در مقاطعی که نرخ تورم بالا می باشد، فاصله میان قیمت تمام شده با ارزش روز آنها زیاد می شود. سرمایه اولیه شرکت نیز می باید همگام با تورم، رشد کرده و مقدار واقعی خود را نشان دهد. بر این اساس روش سرمایه تعدیل شده با نرخ تورم از مقاطع زمانی مربوط به تاسیس شرکت و تغییرات سرمایه آن (افزایش یا کاهش) تا زمان تعیین ارزش شرکت، میانگین نرخ تورم و جمع نمودن این مقادیر و همچنین اضافه کردن سود و زیان و اندوخته های شرکت در زمان ارزشیابی آن به این مقادیر، ارزش روز سرمایه شرکت به دست می آید.
            بدیهی است که روش های فوق هیچکدام به تنهایی نمی توانند بیانگر ارزش واقعی سهام یک شرکت باشند و با توجه به موقعیت شرکت می توان همزمان از چند روش در ارزشیابی آنها استفاده کرد. در این صورت می توان مطمئن شد که ارقام محاسبه شده تا حدود زیادی بیانگر ارزش شرکت می باشند، البته در کنار استفاده از روش های فوق باید هر عاملی را که می تواند در تعیین ارزش شرکت نقش داشته باشد، در نظر داشت.
            از جمله این عوامل می توان موارد زیر را نام برد: وضعیت صنعت، عرضه و تقاضای محصولات شرکت، بازار جهانی و داخلی، فن آوری، عمر شرکت، قیمت گذاری محصولات شرکت، استراتژیک بودن محصولات، موقعیت رقابتی، موقعیت جغرافیایی شرکت، مدیریت، نیروی انسانی، وابستگی به مواد اولیه، بازاریابی و سهم بازار، کارآیی و بهره وری و لازم به توضیح است که خیلی از این عوامل کیفی بوده و بایستی تا حد امکان نقش آنها را در تعیین ارزش شرکت به صورت کمی در نظر گرفت. در خاتمه به این نکته بار دیگر اشاره می گردد که هیچ یک از روش های فوق کامل نبوده و بهتر است ترکیبی از آنها با در نظر گرفتن نقش برخی از عوامل یاد شده فوق، در تعیین ارزش شرکت و ارزشیابی سهام آن در نظر گرفته شود.
            موارد دیگری نیز وجود دارد که سرمایه گذار باید آنها را مورد بررسی و ارزیابی قرار دهد. از جمله این موارد می توان به شایعات و تاثیر آن بر مسائل روانی جامعه اشاره نمود.
            چنانچه جامعه و به خصوص خریداران و سرمایه گذاران بازار بورس انتظار گرانتر (ارزان تر) شدن سهام را داشته باشند این موضوع بر روی قیمت سهام تاثیر می گذارد. زیرا چنانچه سرمایه گذاران انتظار گرانتر شدن سهام را داشته باشند تقاضای خود را در بازار سهام افزایش می دهند و دارایی های دیگر خود را به سهام تبدیل خواهند کرد و فشار تقاضا در بازار سهام به وجود می آید و موجب گرانتر شدن سهام در زمان جاری می شود.عکس این مطلب را نیز می توان بحث نمود.

            نظر


            • #7
              ممنون از تاپیک خوبتون
              خدا شاهده یا راه اندازی این تاپیک کمبود ما را جبران کردی

              در ضمن خواهشمندم دوستان هم آموزش بزارند و با کاربران همراه شوند

              ممنون از کاربر iranweb91

              نظر


              • #8
                نوشته اصلی توسط soltan20 نمایش پست ها
                سلام دوستان یک pdf کامل و جامع آموزش تحلیل بنیادی میخواهم کسی از دوستان دارد به من بدهد؟

                رمز: 1391

                http://uplod.ir/6gevpj5vdd3i/%D8%A7%...%DB%8C.rar.htm

                نظر


                • #9
                  مکانیزمهای حرکت قیمت (قیمت گزاری ) در تالار بورس رو هم لطف کنید بیان کنید

                  همیشه و در اکثر موارد معامله گران خرد قیمتهائی رو بعد از مشاهده خرید یا فروش میکنند با اینحال تحت مکانیزمی بنا به حجم معامله قیمت بالا یا پائین میره که

                  خیلی از افراد دوست دارن از نحوه و چگونگی قوانین پشت پرده و قراردادهای اعمال قیمت توسط سیستم تالار آگاهی پیدا کنند که اطلاع از اون بد نیست

                  با تشکر

                  نظر


                  • #10
                    نوشته اصلی توسط arazot نمایش پست ها
                    کمال تشکر و قدردانی را از کاربر
                    arazot داریم

                    نظر


                    • #11
                      مفهوم کاربردی ریسک و بازده در بورس تهران مطالب تکمیلی در سایت www.starpay.ir

                      در این مطلب سعی کردم مفهوم مدیریت ریسک و سرمایه را به صورت کاربردی ارائه دهم
                      مدیریت سرمایه : بهمون میگه چقدر میتونیم از سرمایه کلی خود را وارد معامله کنیم(یعنی همون بحث سبد گردانی)
                      مدیریت ریسک : در هر معامله چقدر از سرمایه کلی خود را حاضر هستیم از دست بدهیم (همون ریسک سیستم ما)

                      حالت اول
                      مثال عملی:
                      قیمت حال حاضر وبصادر(قیمت خرید) : ۱۰۰۱
                      قیمت حد ضرر بر اساس تحلیل تکنیکال : ۹۹۶
                      اختلاف قیمت خرید و قیمت حد ضرر : ۵
                      سرمایه کلی من : ۱۰۰۰۰۰۰۰۰ ریال (ده میلیون تومان)
                      ریسک سیستم من : ۲%
                      پس من در هر معامله نمیتونم بیش از ۲۰۰۰۰۰۰ ریال(دویست هزار تومان) ریسک کنم
                      ۲۰۰۰۰۰۰/۵=۴۰۰۰۰۰ سهم
                      پس من باید ۴۰۰۰۰۰ سهم از وبصادر روی قیمت ۱۰۰۱ ریال بخرم که میشه ۴۰۰۴۰۰۰۰۰ ریال (چهل میلیون تومان)
                      حالا سرمایه کلی من ده میلیون تومان هست و این معامله چهل میلیون تومان سرمایه کلی میخواهد که اصلا با سیستم من همخوانی نداره و وارد معامله نخواهم شد
                      ————————————————————————————————
                      حالت دوم
                      خب حالا من چه موقع میتونم وارد یک معامله شوم؟
                      مثال عملی:
                      قیمت حال حاضر وبصادر(قیمت خرید) : ۱۰۰۱
                      قیمت حد ضرر بر اساس تحلیل تکنیکال : ۹۰۰
                      اختلاف قیمت خرید و قیمت حد ضرر : ۱۰۱
                      سرمایه کلی من : ۱۰۰۰۰۰۰۰۰ ریال (ده میلیون تومان)
                      ریسک سیستم من : ۲%
                      پس من در هر معامله نمیتونم بیش از ۲۰۰۰۰۰۰ ریال(دویست هزار تومان) ریسک کنم
                      ۲۰۰۰۰۰۰/۱۰۱=۱۹۸۰۱ سهم
                      پس من باید ۱۹۸۰۱ سهم از وبصادر روی قیمت ۱۰۰۱ ریال بخرم که میشه ۱۹۸۲۱۷۸۲ ریال (یک میلیون و نهصد هزار تومان)
                      حالا سرمایه کلی من ده میلیون تومان هست و این معامله یک میلیون و نهصد هزار تومان سرمایه کلی میخواهد که اصلا که کاملا با سیستم من همخوانی داشته و وارد معامله می شوم

                      نظر


                      • #12
                        نوشته اصلی توسط iranweb91 نمایش پست ها
                        مفهوم کاربردی ریسک و بازده در بورس تهران مطالب تکمیلی در سایت www.starpay.ir

                        در این مطلب سعی کردم مفهوم مدیریت ریسک و سرمایه را به صورت کاربردی ارائه دهم
                        مدیریت سرمایه : بهمون میگه چقدر میتونیم از سرمایه کلی خود را وارد معامله کنیم(یعنی همون بحث سبد گردانی)
                        مدیریت ریسک : در هر معامله چقدر از سرمایه کلی خود را حاضر هستیم از دست بدهیم (همون ریسک سیستم ما)

                        حالت اول
                        مثال عملی:
                        قیمت حال حاضر وبصادر(قیمت خرید) : ۱۰۰۱
                        قیمت حد ضرر بر اساس تحلیل تکنیکال : ۹۹۶
                        اختلاف قیمت خرید و قیمت حد ضرر : ۵
                        سرمایه کلی من : ۱۰۰۰۰۰۰۰۰ ریال (ده میلیون تومان)
                        ریسک سیستم من : ۲%
                        پس من در هر معامله نمیتونم بیش از ۲۰۰۰۰۰۰ ریال(دویست هزار تومان) ریسک کنم
                        ۲۰۰۰۰۰۰/۵=۴۰۰۰۰۰ سهم
                        پس من باید ۴۰۰۰۰۰ سهم از وبصادر روی قیمت ۱۰۰۱ ریال بخرم که میشه ۴۰۰۴۰۰۰۰۰ ریال (چهل میلیون تومان)
                        حالا سرمایه کلی من ده میلیون تومان هست و این معامله چهل میلیون تومان سرمایه کلی میخواهد که اصلا با سیستم من همخوانی نداره و وارد معامله نخواهم شد
                        با سلام و عرض خسته نباشید
                        ظاهرا ی اشتباه لپی داره صورت میگیره عزیز
                        عددی که شما حدود چهل میلیون بدست آوردید در مباحث مدیریت سرمایه و ریسک با عنوان حداکثر حجم قابل قبول عنوان میشه دقت داشته باشید به کلمه حداکثر.
                        شما فرض کنید ده ملیون تومن سهم 100.1 تومنی را خریده اید یعنی شما 99900 سهم خریده اید وقتی حد ضرر شما با 5 ریال زده میشه شما 99900*5 ریال یعنی حدود 50000 تومن ضرر میکنید که 50000 تومن تنها نیم درصد از سرمایه اولیه شما هستش .
                        موفق باشید ( دفعه سومه که ارسال میکنم و یدفه نوشته ها hidden میشه )
                        ویرایش توسط سپهر : https://www.traderha.com/member/5317-سپهر در ساعت 05-02-2014, 04:33 PM

                        نظر


                        • #13
                          نوشته اصلی توسط سپهر نمایش پست ها
                          با سلام و عرض خسته نباشید
                          ظاهرا ی اشتباه لپی داره صورت میگیره عزیز
                          عددی که شما حدود چهل میلیون بدست آوردید در مباحث مدیریت سرمایه و ریسک با عنوان حداکثر حجم قابل قبول عنوان میشه دقت داشته باشید به کلمه حداکثر.
                          شما فرض کنید ده ملیون تومن سهم 100.1 تومنی را خریده اید یعنی شما 99900 سهم خریده اید وقتی حد ضرر شما با 5 ریال زده میشه شما 99900*5 ریال یعنی حدود 50000 تومن ضرر میکنید که 50000 تومن تنها نیم درصد از سرمایه اولیه شما هستش .
                          موفق باشید ( دفعه سومه که ارسال میکنم و یدفه نوشته ها hidden میشه )
                          دوست عزیز اولا تشکر میکنم بابت توجه شما به این مطلب
                          سعی ما بر این هست که ابهامات را رفع کنیم

                          منظور بنده بحث ریسک بوده.یعنی قبل از هر معامله کاربر بتونه برای سرمایه کلی خود ریسک تعیین کنه
                          مثلا در این مثال ما 10 میلیون تومان سرمایه کلی داریم
                          بنده میخواهم ریسک هر سبد را 2 درصد تعیین کنم که در حالت اول با 40 میلیون تومان باید بخرم که اصلا با سیستم من همخوانی نداره

                          لطفا حالت دوم مثال را هم ببینید تا ابهامات شما رفع بشه

                          نظر


                          • #14
                            بنده وظیفم تذکر بود که انجام شد .
                            طبق منطق شما هرچه حد ضرر بزرگتر باشه بیشتر با سیستمتون همخوانی پیدا میکنه . توصیه میشود کتاب مدیریت سرمایه جناب ای مکدو ول را مطالعه بفرمائید و از بیان مطالبی که برای دیگران سردرگمی ایجاد کند بپرهیزید.
                            صلاح مملکت خویش خسروان دانند .
                            خدا نگهدار .

                            نظر

                            پردازش ...
                            X