اطلاعیه

بستن

راهنمای فروم - حتما بخوانید

با سلام

قابل توجه کاربران محترم تالار گفتگو

قبل از ارسال پست یا ایجاد موضوع جدید، تاپیک قوانین و راهنمای فروم را مطالعه نمائید.

کاربران و مخصوصا تازه واردین لطفا دقت باشید که هرگونه پیشنهاد مدیریت سرمایه یا فروش تحلیل و یا برگزاری کلاس و ... که خارج از محیط عمومی فروم باشد را به هیچ عنوان بدون تحقیق و کسب اطلاعات کامل و کافی دنبال نکنید در غیر این صورت مسئولیت و عواقب آن بر عهده خود شخص می باشد.

همچنین لازم به ذکر است مسئولیت ارتباطات خارج از پست های عمومی فروم اعم از پیام خصوصی یا چت یا دیداری یا شنیداری با سایر اعضای فروم کاملا با خود اعضا هست و وارد کردن آن به صورت عمومی در فروم ممنوع است. برای امنیت بیشتر جهت گرفتن پاسخ سوالات خود از انجمنها استفاده نمایید.

دوستان توجه داشته باشند که تمامی بخش های اختصاصی و عمومی فروم کاملا رایگان بوده و به هیچ عنوان نیاز به پرداخت وجه به هیچ کس برای باز شدن دسترسی نیست.

منتها به این دلیل که در این بخش ها معمولا کار تیم ورک و گروهی انجام میشود، مناسب ورود افراد با شرایط خاصی است که مدیر آن بخش تعیین میکند و برای همه افراد کارایی ندارد چون مستلزم بر عهده گرفتن مسئولیت یا دانش کافی در آن حوزه می باشد.

لذا ضمن پوزش از کاربرانی که تقاضای دسترسی آن ها به بخش های اختصاصی توسط مدیران بخش رد میشود، توصیه میکنیم که پس از فراگیری موضوعات عمومی و تخصصی فراوانی که در روی فروم قرار دارد چنانچه برنامه ویژه ای برای کار در بخش های اختصاصی و کار گروهی دارند آن را مکتوب برای مدیران هر بخش بنویسند و سپس اقدام به درخواست دسترسی بکنند.


با احترام
مشاهده بیشتر
مشاهده کمتر

آموزش مبانی تحلیل فنی یا همان تحلیل تکنیکال

بستن
X
 
  • فیلتر کردن
  • زمان
  • نمایش
پاک کردن همه
پست های جدید

  • آموزش مبانی تحلیل فنی یا همان تحلیل تکنیکال


    تحلیل تکنیکال یا همان تحلیل فنی عبارتست از مجموعه ای از روشهای آماری که با استفاده ازاطلاعات حاصل از حرکت های گذشته بازار برای بررسی حرکت احتمالی قیمت بازار در آینده مورد استفاده قرار می گیرند. این اطلاعات بیشتر شامل قیمتها و همچنین حجم معاملات است.

    تحلیل تکنیکال یا همان تحلیل فنی به دنبال عواملی که می توانند بر قیمت اثر بگذارند نمی گردد بلکه از چارت یا همان نمودار قیمت ها و ابزار های دیگر (اکثرا آماری) برای شناسائی الگو هائی که در چارت یا همان نمودار قیمت ها می توان یافت استفاده می کند تا حرکت قیمت بازار را پیشبینی کند.

    تریدر هائی که از تحلیل تکنیکال یا همان تحلیل فنی استفاده می کنند، معروف به چارتیست ها (به علت استفاده از چارت یا همان نمودار قیمت)، منطق های متفاوتی را دنبال می کنند. برخی به الگوها یا همان پترن های چارت متکی هستند، بعضی به اندیکاتور ها و اسیلاتور ها تکیه می کنند و ترکیبی از هردو هم بسیار طرفدار دارد.

    در تحلیل تکنیکال یا همان تحلیل فنی به این مطلب که قیمت یک چیز به نسبت ارزش واقعی آن (با هر فرمول و منطقی که محاسبه شده باشد) بالاتر یا پائین تر است بهای زیادی داده نمی شود. آنچه مهم است اطلاعات مربوط به حرکت قیمت در گذشته تا حال است که سعی می شود از آن حرکت قیمت در آینده را پیشبینی کرد.

    تحلیل تکنیکال یا همان تحلیل فنی بر اساس سه پیش فرض بنا شده است:

    یک) بازار همه چیز را تحت الشعاع قرار می دهد و قیمت را تعیین می کند.

    دو) حرکت قیمت همواره دارای ترند است.

    سه) گذشته همیشه سعی در تکرار خود دارد.



    بازار همه چیز را تحت الشعاع قرار می دهد و قیمت را تعیین می کند. یکی از اعتراضاتی که به تحلیل تکنیکال یا همان تحلیل فنی می شود اینست که تچارتیست ها فقط حرکت قیمت را در نطر می گیرند و به مسائل بنیادی و فاندامنتال که بر قیمت تاثیر می گذارند اهمیتی نمی دهند. جواب تکنیکال کارها اینست که قیمت همیشه همه عوامل تعیین آن را در خود دارد از جمله عوامل موثر بر فاندامنتال. تحلیل فنی یا همان تحلیل تکنیکال فرض را یر این می گذارد که همه عوامل فاندامنتال و شاخص های اقتصادی در قیمت منعکس شده اند ولی علاوه بر آن روانشناسی بازار و یا به عبارت دیگر برآیند نظرات خریداران و فروشندگان تاثیر حتی مهمتری بر جهت حرکت قیمت دارد که با توجه به اینکه قیمت در هر لحظه تمامی این عوامل را در خود گنجانده است دیگر نبازی به بررسی جداگانه آنها وجود ندارد. با این فرض آنچه تنها باقی می ماند بررسی نحوه حرکت قیمت یا همان چارت است که عملا از همان مسائل مثل عرضه و تقاضا حاصل شده است.

    حرکت قیمت همواره دارای ترند است. تحلیل تکنیکال یا همان تحلیل فنی بر این فرض استوار است که حرکت قیمت از ترند پیروی می کند. وقتی یک ترند شکل می گیرد، حرکت قیمت به احتمال زیاد تری در جهت ترند خواهد بود تا بر خلاف آن. اکثرا تحلیل فنی یا همان تحلیل تکنیکال بر این فرض استوار است که: ترند بازار دوست شماست!

    Trend Is Your Friend!

    گذشته همیشه سعی در تکرار خود دارد. یکی دیگر از پیش فرض های تحلیل فنی یا همان تحلیل تکنیکال این است که حرکات گذشته قیمت ها به شکلی مشابه دوباره تکرار می شوند. تکرار حرکات مشابه قیمت رابطه نزدیک با این حقیقت دارد که خریداران و فروشندگان معمولا عکس العمل های مشابهی نسبت به موقعیت های مشابه از خود نشان می دهند که این همان روانشناسی بازار است. تحلیل فنی یا همان تحلیل تکنیکال از چارت برای بررسی حرکت قیمت و تشخیص ترند استفاده می کند. در حقیقت هم الگو های تکرار شونده عملا در چارت ها مشاهده می شوند.

    تحلیل فنی یا همان تحلیل تکنیکال برای فارکس (هم اسپات و هم فیوچرز آن) ، کالا ها (هم به شکل فیوچرز و هم سی اف دی)، سهام (هم اسپات و هم فیوچرز آن) و طلا و سایر فلزات قیمتی کاربرد مشابهی دارد. در ضمن باید در نظر داشت که تغییرات در عوامل فاندامنتال قیمت اثر خود را بیشتر در دراز مدت می گذارند که این یعنی برای تایم فریمهای بالاتر و پوزیشن های دراز مدت از قوت بیشتری برخوردارند ولی تحلیل فنی یا همان تحلیل تکنیکال که بر حقایق آماری و روانشناسی بازار استوار است در تایم فریمهای پائین تر و برای پوزیشن های کوتاه مدت تر کار آمد تر است.

    اکنون که با فلسفه تحلیل تکنیکال یا همان تحلیل فنی آشنا شدید شروع می کنیم به توضیح اینکه تحلیل تکنیکال چگونه عمل می کند. یکی از راه های توضیح اینکه تحلیل فنی یا همان تحلیل تکنیکال چه می کند (و چه نمی کند) مقایسه آن با تحلیل فاندامنتال است که ما در قسمت بعدی انجام می دهیم.
    .::در ترید آرامش حرف اول را می زند::.
    https://telegram.me/Cyclicalwaves
    https://telegram.me/NimaAzaadi





  • #2
    تکرار حرکات مشابه قیمت رابطه نزدیک با این حقیقت دارد که خریداران و فروشندگان معمولا عکس العمل های مشابهی نسبت به موقعیت های مشابه از خود نشان می دهند که این همان روانشناسی بازار است.
    توضیح جامع و کاملی برای درک این حقیقت است که چرا بازار خودش را تکرار می کند

    مشتاقانه منتظر قسمت بعدی هستیم

    متشکر از مطالب خوبتان

    نظر


    • #3
      قسمت دوم: مقایسه تحلیل فنی یا همان تحلیل تکنیکال با تحلیل فاندامنتال

      تحلیل فنی یا همان تحلیل تکنیکی و تحلیل فاندامنتال دو نگرش مختلف به فارکس و بازار های مالی هستند. همانطور که ذکر شد تحلیل فنی یا همان تحلیل تکنیکی حرکت های گذشته قیمت را بررسی می کند تا با استفاده از اطلاعات استخراج شده و بررسی آنها حرکت های آینده قیمت را پیشبینی کند. تحلیل فاندامنتال به عکس شاخص های اقتصادی را بررسی می کند که همه به زمان حال مربوط هستند اگرچه آنها را با اعداد قبلی نیز مقایسه می کند. اکنون ببینیم این دو نگرش در جزئیات چه تفاوت هائی با هم دارند، چه ایراداتی به تحلیل فنی یا همان تحلیل تکنیکال می شود گرفت و چگونه می توان از هر دو نگرش به طور همزمان برای پیشبینی قیمتها استفاده کرد.

      تفاوتها: تفاوتهای تحلیل فنی یا همان تحلیل تکنیکال با تحلیل فاندامنتال

      مقایسه: تحلیل فاندامنتال سعی در ارزیابی ارزش واقعی و اثرات شاخص ها بر قیمت آن در آینده را دارد ولی تحلیل فنی یا همان تحلیل تکنیکال بر این فرض بنا شده که بررسی این عوامل مورد لزوم نیست زیرا همه آنها عملا دردل قیمت موجودند و تنها چیزی که برای بررسی مورد نیاز است چارت قیمتهاست.

      بازه زمانی یا همان تایم فریم: تحلیل فاندامنتال کلا به بازه های زمانی یا همان تایم فریم های بزرگترمی نگرد و برای پوزیشن های بلند مدت تر بیشتر صادق است در حالی که تحلیل فنی یا همان تحلیل تکنیکی به بازه های زمانی یا همان تام فریم های کوتاه تر می نگرد و برای پوزیشن های کوتاه مدت تر و تارگت های نزدیک تر بیشتر صادق است. دلیل این مطلب بسیار ساده است. اعداد مورد مصرف در تحلیل فاندامنتال هفتگی، ماهانه و سالانه اعلام می شوند. مثلا در مورد سهام یک شرکت انجام تصحیحات در سیاستهای یک شرکت توسط مدیریت جدید آن و تولید یک محصول جدید و طراحی و اجرای یک برنامه بازار یابی جدید و ... تا به نتجه رسیدن و تاثیر بر فاکتور های فاندامنتال قیمت سهام آن شرکت نیاز به مدت زمان طولانی دارد. بر خلاف آن، قیمت و حجم معاملات هر لحظه تغییر کرده و اطلاعات مورد استفاده در تحلیل فنی یا همان تحلیل تکنیکال را بوجود می آورند. خریداران و فروشندگان در بازار هر لحظه نسبت به حرکات قیمت عکس العمل نشان می دهند و این مطلب روانشناسی بازار را که در تحلیل فنی یا همان تحلیل تکنیکال بر آن تکیه می شود برای خرید و فروش های سریعتر مناسب تر می کند. حرکت قیمت طلا یا نوسانات بازار فارکس (تغییر برابری ارزها)، مگر در هنگام نشر یک خبر بسیار تاثیر گذار بر آن، در طول یک روز، یک ساعت یا چند دقیقه بیشتر به روانشناسی بازار یا همان عکس العمل های انسانی موثر بر قیمت حساس است تا شاخص های اقتصادی.

      سرمایه گزاری و ترید یا معامله گری: نه فقط تحلیل فنی یا همان تحلیل تکنیکی به تایم فریم یا همان بازه زمانی کوتاه تری نسبت به تحلیل فاندامنتال می نگرد بلکه هدفش از خرید و فروش هم با آن متفاوت است. تحلیل فنی عموما برای ترید یا همان معامله گری استفاده می شود در حالی که تحلیل فاندامنتال عموما مورد استفاده برای سرمایه گزاری است. سرمایه گزار یک چیز را می خرد زیرا متقاعد شده که ارزش آن در طول یک مدت زمان معقول افزایش می یابد ولی یک تریدر یا همان معامله گر آنرا می خرد چون معتقد است آنرا می تواند به دیگری به قیمت بالاتری بفروشد. رسم یک خط بین سرمایه گزاری و ترید یا همان معامله گری بسیار دشوار است ولی به هر حال این حقیقت هم جزئی از شخصیت این دو نگرش متفاوت می باشد.

      منتقدین تحلیل فنی یا همان تحلیل تکنیکال: برخی اعتقاد دارند که تحلیل تکنیکال مانند جادوگری حقیقت ندارد. حتی اگر شنیدید کسی تحلیل فنی یا همان تحلیل تکنیکال را مسخره می دارند تعجب نکنید. در واقع تحلیل فنی یا همان تحلیل تکنیکال در چند دهه اخیر پیروان جدی و پر تعداد پیدا کرده است. شخصا اعتقاد دارم که متولد شدن کامپیوتر و پیشرفت آن نقش اصلی را در این مطلب بازی کرده است. تحلیل گران وال استریت نیویورک هنوز هم فاندامنتالیست هستند ولی امروز در اکثر کارگزاری ها حداقل یک نفر به تحلیل فنی یا همان تحلیل تکنیکال وارد و مسلط بوده و از آن استفاده می کند. فاندامنتالیست ها درست بر خلاف چارتیست ها می گویند که قیمت حال حاضر در بازار نتیجه حرکات گذشته قیمت بوده و این حرکات گذشته دیگر ارزشی ندارند. هیچ جوابی برای این بحث وجود ندارد از این رو این خود شما هستید که باید تحقیق و تجربه کنید تا صاحب منطق خاص خود شوید.

      آیا می توان از هردو نگرش همزمان استفاده کرد؟: اگرچه تحلیل تکنیکال و فاندامنتال مثل دو قطب مخالف به نظر می آیند و یا مثل آب و روغن غیر قابل حل در یکدیگر، بسیاری از سرمایه گزاران و تریدر های موفق در بازار از ترکیب این دو نگرش استفاده می کنند. به عنوان مثال برخی از فاندامنتالیست ها از تحلیل تکنیکال یا همان تحلیل فنی برای تعیین نقطه مناسب ورود به بازار استفاده می کنند. خرید چیزی که قیمت آن رو به بالاست در لحظه ای که قیمت آن به طور چشمگیری نزول کرده میزان سود این سرمایه گزاری را به میزان قابل توجهی بهبود می بخشد و زمان رسیدن به تارگت سود مورد نظر را کوتاه تر می کند از این رو یک سرمایه گزار که بر تحلیل فاندامنتال متکی است به تحلیل چارت هم اهمیت می دهد. چارتیست ها هم به فاندامنتال می نگرند تا نشانه های تایید سیگنال های تکنیکال خود را در آن بیابند. مثلا اگر یک چارتیست سیگنالی را که فروش را توصیه می کند داشته باشد به شاخص های فاندامنتال هم نگاه می کند تا ببیند آیا این شاخص ها هم حکایت از تضعیف قیمت داشته باشند و در این صورت با اطمینان بیشتری پوزیشن می گیرد. در مجموع باید گفت که توجه و استفاده همزمان از هر دو نگرش چه برای تریدر ها یا همان معامله گران و چه برای سرمایه گزار قویا توصیه می شود.

      از این به بعد بیشتر به جزئیات تحلیل تکنیکال یا همان تحلیل فنی می پردازیم.
      کارگزار بورس کالا و ارز دوبی - DGCX
      رگوله و دارای مجوز افتتاح حساب برای ایرانیان
      ما مفتخریم که تنها بروکر %100 ایرانی یک بازار خارجی ارز و کالا می باشیم
      sigpic

      نظر


      • #4
        قسمت سوم: استفاده از ترند یا همان روند قیمت در بازار

        قسمت سوم: استفاده از ترند یا همان روند قیمت در بازار


        یکی از مهمترین و در واقع اصلی ترین مطالبی که تحلیل تکنبکال یا همان تحلیل فنی بر آن استوار است ترند یا همان روند حرکت قیمت در بازار است. ترند به سادگی عبارتست از جهت حرکت قیمت که می تواند رو به بالا، رو به پائین و گاه نامشحص یا ساید وی (Side Way) باشد. به نمودار قیمت یا همان چارت زیر توجه کنبد.



        تشخیص اینکه در نمودار یا همان چارت بالا، ترند قیمت رو به بالا است زیاد مشکل نیست.متاسفانه همیشه تشخیص ترند و بیان این مطلب با اطمینان که ترند رو به بالا و یا رو به پائین است به سادگی امکان پذیر نیست.



        به زبان فنی تر وقتی می توان گفت که ترند قیمت رو به بالا است که در هنگام نزول های میانی، حداقل قیمت یا همان حداکثر نزول آن از حداقل قیمت در بزول قبلی آن کمتر نباشد. مثل شکل زیر:



        در غیر این صورت ترند در حال تغییر (Reversal) است.

        انواع ترند: بازار می تواند دارای سه نوع ترند باشد. یک) ترند رو به بالا دو) ترند رو به پائین سه) ترند ساید وی یا افقی
        می توان گفت که عملا دو ترند (بالارونده و پائین رونده) بیشتر وجود ندارند و ترند افقی عملا نبود یک ترند مشخص است.

        طول ترند: علاوه بر این سه جهت ترند، یک روش دیگر بررسی ترند طول آن است. ترند در هر جهتی که باشد به یکی از این سه دسته از نظر طول مدت آن ترند تعلق دارد: ترند کوتاه مدت، ترند میان مدت و ترند بلند مدت. مثلا در بازار سهام به ترندی که در یک جهت به مدت حداقل یک سال ادامه داشته باشد ترند بلند مدت می گویند. ترند میان مدت آنست که بین یک تا سه ماه ادامه یابد و ترندی که کمتر از یک ماه طول بکشد یک ترند کوتاه مدت است. یک ترند بلند مدت معمولا در دل خود ترند های میان مدتی را که در طول آنها قیمت در خلاف جهت ترند بلند مدت حرکت کرده خواهد دید. ترند های کوتاه مدت می توانند هم در ترند های بلند مدت و هم در ترندهای میان مدت اتفاق بیفتند. برای درک بهتر این مطلب به نمودار یا همان چارت قیمت زیر نگاه کنید.



        برای تشخیص صحیح ترند ها باید بازه زمانی و پریود چارت به طور مناسبی تنظیم شده باشند. مثلا برای تشخیص ترند بلند مدت از چارتهای هفتگی و روزانه در یک پریود پنج ساله می توان استفاده کرد. این نکته نیز مهم است که ترند های بلند مدت (مثل یک ترند پنج ساله) مسلما مهمتر از یک ترند یکماهه است.

        خطوط ترند: خط ترند به سادگی یعنی کشیدن خطی که جهت ترند را به وضوح نشان می دهد و همینطور در تشخیص تغییر ترند مورد استفاده قرار می گیرد. به عنوان مثال با وصل کردن نقاط مینیموم قیمت در یک ترند بالا رونده، سطح حمایت برای قیمت در حالت های میان مدت نزولی به دست می آید که در صورت ادامه ترند صعودی می توان از آن نتیجه گرفت که قیمت تا قبل از شروع به صعود مجدد تا چه حد ممکن است پائین بیاید. در مورد ترند نزولی نقاط اوج چارت را به هم وصل می کنند تا سطح مقاومت بدست آید که برای پیشبینی حد بالا رفتن قیمت در حالات صعود میان مدت آن در صورت ادامه ترند نزولی می تواند مفید باشد. به چارت زیر دقت کنید.



        کانال های قیمت: کانال قیمت عبارتست از اضافه کردن دو خط موازی به چارت به طوریی که خط بالائی بالاترین قیمتها و خط پائینی نازل ترین قیمت ها را به هم متصل می کند و معمولا شاهدی بر یک ترند بسیار قوی محسوب می شود.



        کانال می تواند صعودی، نزولی و یا افقی باشد. تریدرها با مشاهده یک کانال انتظار تغییر قیمتها در محدوده کانال را دارند و در صورت خارج شدن قیمت از کانال معمولا یک حرکت شدید در آن جهت محتمل است. خطوط کانال علاوه بر تاکید بر وجود یک ترند قوی نقاط مهم سطوح حمایت و مقاومت را هم برجسته می کنند.

        اهمیت ترند: شناسائی ترند بسیار حائز اهمیت است تا همجهت با آن بتوانید ترید کنید و نه در خلاف جهت آن. همیشه به یاد داشته باشید که ترند دوست شماست و ترید کردن در جهت مخالف آن مثل شنا کردن در جهت مخالف جریان یک رودخانه است.
        Trend is your friend
        کارگزار بورس کالا و ارز دوبی - DGCX
        رگوله و دارای مجوز افتتاح حساب برای ایرانیان
        ما مفتخریم که تنها بروکر %100 ایرانی یک بازار خارجی ارز و کالا می باشیم
        sigpic

        نظر


        • #5
          توضیحات مفید

          با سلام خدمت دوست عزیز تشکر میکنم از مطالب مفیدتون

          نظر


          • #6
            منتظر ادامه مطالب شما هستیم

            نظر


            • #7
              با تشکر از شما لطفا مباحث را ادامه دهید

              نظر


              • #8
                با تشکر از این تاپیک پر محتوا
                بورس و فارکس مطمئن ترين روش افزايش سرمايه و كسب درآمد
                كسب در آمد و افزايش سرمايه در بازار بورس و فارکس ثروت باد آورده نيست!!

                نظر

                پردازش ...
                X