تحلیل تکنیکال یا همان تحلیل فنی عبارتست از مجموعه ای از روشهای آماری که با استفاده ازاطلاعات حاصل از حرکت های گذشته بازار برای بررسی حرکت احتمالی قیمت بازار در آینده مورد استفاده قرار می گیرند. این اطلاعات بیشتر شامل قیمتها و همچنین حجم معاملات است.
تحلیل تکنیکال یا همان تحلیل فنی به دنبال عواملی که می توانند بر قیمت اثر بگذارند نمی گردد بلکه از چارت یا همان نمودار قیمت ها و ابزار های دیگر (اکثرا آماری) برای شناسائی الگو هائی که در چارت یا همان نمودار قیمت ها می توان یافت استفاده می کند تا حرکت قیمت بازار را پیشبینی کند.
تریدر هائی که از تحلیل تکنیکال یا همان تحلیل فنی استفاده می کنند، معروف به چارتیست ها (به علت استفاده از چارت یا همان نمودار قیمت)، منطق های متفاوتی را دنبال می کنند. برخی به الگوها یا همان پترن های چارت متکی هستند، بعضی به اندیکاتور ها و اسیلاتور ها تکیه می کنند و ترکیبی از هردو هم بسیار طرفدار دارد.
در تحلیل تکنیکال یا همان تحلیل فنی به این مطلب که قیمت یک چیز به نسبت ارزش واقعی آن (با هر فرمول و منطقی که محاسبه شده باشد) بالاتر یا پائین تر است بهای زیادی داده نمی شود. آنچه مهم است اطلاعات مربوط به حرکت قیمت در گذشته تا حال است که سعی می شود از آن حرکت قیمت در آینده را پیشبینی کرد.
تحلیل تکنیکال یا همان تحلیل فنی بر اساس سه پیش فرض بنا شده است:
یک) بازار همه چیز را تحت الشعاع قرار می دهد و قیمت را تعیین می کند.
دو) حرکت قیمت همواره دارای ترند است.
سه) گذشته همیشه سعی در تکرار خود دارد.
بازار همه چیز را تحت الشعاع قرار می دهد و قیمت را تعیین می کند. یکی از اعتراضاتی که به تحلیل تکنیکال یا همان تحلیل فنی می شود اینست که تچارتیست ها فقط حرکت قیمت را در نطر می گیرند و به مسائل بنیادی و فاندامنتال که بر قیمت تاثیر می گذارند اهمیتی نمی دهند. جواب تکنیکال کارها اینست که قیمت همیشه همه عوامل تعیین آن را در خود دارد از جمله عوامل موثر بر فاندامنتال. تحلیل فنی یا همان تحلیل تکنیکال فرض را یر این می گذارد که همه عوامل فاندامنتال و شاخص های اقتصادی در قیمت منعکس شده اند ولی علاوه بر آن روانشناسی بازار و یا به عبارت دیگر برآیند نظرات خریداران و فروشندگان تاثیر حتی مهمتری بر جهت حرکت قیمت دارد که با توجه به اینکه قیمت در هر لحظه تمامی این عوامل را در خود گنجانده است دیگر نبازی به بررسی جداگانه آنها وجود ندارد. با این فرض آنچه تنها باقی می ماند بررسی نحوه حرکت قیمت یا همان چارت است که عملا از همان مسائل مثل عرضه و تقاضا حاصل شده است.
حرکت قیمت همواره دارای ترند است. تحلیل تکنیکال یا همان تحلیل فنی بر این فرض استوار است که حرکت قیمت از ترند پیروی می کند. وقتی یک ترند شکل می گیرد، حرکت قیمت به احتمال زیاد تری در جهت ترند خواهد بود تا بر خلاف آن. اکثرا تحلیل فنی یا همان تحلیل تکنیکال بر این فرض استوار است که: ترند بازار دوست شماست!
Trend Is Your Friend!
گذشته همیشه سعی در تکرار خود دارد. یکی دیگر از پیش فرض های تحلیل فنی یا همان تحلیل تکنیکال این است که حرکات گذشته قیمت ها به شکلی مشابه دوباره تکرار می شوند. تکرار حرکات مشابه قیمت رابطه نزدیک با این حقیقت دارد که خریداران و فروشندگان معمولا عکس العمل های مشابهی نسبت به موقعیت های مشابه از خود نشان می دهند که این همان روانشناسی بازار است. تحلیل فنی یا همان تحلیل تکنیکال از چارت برای بررسی حرکت قیمت و تشخیص ترند استفاده می کند. در حقیقت هم الگو های تکرار شونده عملا در چارت ها مشاهده می شوند.
تحلیل فنی یا همان تحلیل تکنیکال برای فارکس (هم اسپات و هم فیوچرز آن) ، کالا ها (هم به شکل فیوچرز و هم سی اف دی)، سهام (هم اسپات و هم فیوچرز آن) و طلا و سایر فلزات قیمتی کاربرد مشابهی دارد. در ضمن باید در نظر داشت که تغییرات در عوامل فاندامنتال قیمت اثر خود را بیشتر در دراز مدت می گذارند که این یعنی برای تایم فریمهای بالاتر و پوزیشن های دراز مدت از قوت بیشتری برخوردارند ولی تحلیل فنی یا همان تحلیل تکنیکال که بر حقایق آماری و روانشناسی بازار استوار است در تایم فریمهای پائین تر و برای پوزیشن های کوتاه مدت تر کار آمد تر است.
اکنون که با فلسفه تحلیل تکنیکال یا همان تحلیل فنی آشنا شدید شروع می کنیم به توضیح اینکه تحلیل تکنیکال چگونه عمل می کند. یکی از راه های توضیح اینکه تحلیل فنی یا همان تحلیل تکنیکال چه می کند (و چه نمی کند) مقایسه آن با تحلیل فاندامنتال است که ما در قسمت بعدی انجام می دهیم.
نظر