اطلاعیه

بستن

راهنمای فروم - حتما بخوانید

با سلام

قابل توجه کاربران محترم تالار گفتگو

قبل از ارسال پست یا ایجاد موضوع جدید، تاپیک قوانین و راهنمای فروم را مطالعه نمائید.

کاربران و مخصوصا تازه واردین لطفا دقت باشید که هرگونه پیشنهاد مدیریت سرمایه یا فروش تحلیل و یا برگزاری کلاس و ... که خارج از محیط عمومی فروم باشد را به هیچ عنوان بدون تحقیق و کسب اطلاعات کامل و کافی دنبال نکنید در غیر این صورت مسئولیت و عواقب آن بر عهده خود شخص می باشد.

همچنین لازم به ذکر است مسئولیت ارتباطات خارج از پست های عمومی فروم اعم از پیام خصوصی یا چت یا دیداری یا شنیداری با سایر اعضای فروم کاملا با خود اعضا هست و وارد کردن آن به صورت عمومی در فروم ممنوع است. برای امنیت بیشتر جهت گرفتن پاسخ سوالات خود از انجمنها استفاده نمایید.

دوستان توجه داشته باشند که تمامی بخش های اختصاصی و عمومی فروم کاملا رایگان بوده و به هیچ عنوان نیاز به پرداخت وجه به هیچ کس برای باز شدن دسترسی نیست.

منتها به این دلیل که در این بخش ها معمولا کار تیم ورک و گروهی انجام میشود، مناسب ورود افراد با شرایط خاصی است که مدیر آن بخش تعیین میکند و برای همه افراد کارایی ندارد چون مستلزم بر عهده گرفتن مسئولیت یا دانش کافی در آن حوزه می باشد.

لذا ضمن پوزش از کاربرانی که تقاضای دسترسی آن ها به بخش های اختصاصی توسط مدیران بخش رد میشود، توصیه میکنیم که پس از فراگیری موضوعات عمومی و تخصصی فراوانی که در روی فروم قرار دارد چنانچه برنامه ویژه ای برای کار در بخش های اختصاصی و کار گروهی دارند آن را مکتوب برای مدیران هر بخش بنویسند و سپس اقدام به درخواست دسترسی بکنند.


با احترام
مشاهده بیشتر
مشاهده کمتر

معرفی و اشنایی با شخصیت های موثر اقتصادی و سیاسی کشورمان ایران

بستن
X
 
  • فیلتر کردن
  • زمان
  • نمایش
پاک کردن همه
پست های جدید

  • معرفی و اشنایی با شخصیت های موثر اقتصادی و سیاسی کشورمان ایران

    سلام و روز همگی بخیر و خوشی انشالله


    تو نت چرخ میزدم با یک مطلبی از شخصیت های اقتصادی زمان جنگ کشورمان روبرو شدم که هم برام جالب بود هم جای تعجب و تاسف که این همه توی دانشگاه از اقتصاد کل دنیا بخونی و زمین و زمان به هم بدوزی ولی ندونی کی بودی و کی هستی!!!
    به شخصه می تونم تا صبح ده تا مقاله درمورد شخصیت های اقتصادی اروپا و امریکا بنویسم که کی بودن و چی گفتن و چی کردند الا یه خط درمورد داشته های خودمون که هر کدام شخصیت های مهمی بودند که در برهه های زمانی خاص خودشان کارهای بزرگی کردند و سهم موثری در اقتصاد کشورمون بر عهده داشتن.
    (حالا بماند که چرا اوضاع اقتصاد گشور این چنین متلاتم و هرروز نزدیکتر از دیروز به پرتگاه)
    نمی دونم حالا تقصیر این بی اطلاعی تنبلی خودم بوده یا نه به یه چیز دیگه برمی گرده که خدا داند (اصولا ادم تنبلی نیستم)

    بخاطر همین برای جبران این گپ ایجاد شده با اجازه دوستان این تایپک را ایجاد کردم تا به مرور شخصیت های اقتصادی و سیاسی کشورمان که در این دهه های اخیر در روند حرکتی کشور نقش موثرتری داشتن را معرفی کرده تا هم با خودشان و هم عملکردشان بیشتر اشنا شویم.
    با تشکر

  • #2
    عالی نسب ؛ تئوریسین اقتصادی زمان جنگ

    و اما اولین شخصیتی که برایم خیلی جالب بود و شاید نامی اشناتر
    A0203295.jpg
    عالی نسب ؛ تئوریسین اقتصادی زمان جنگ
    اگر سیاست های اقتصادی دوران جنگ تحمیلی عراق علیه ایران توانست ۸ سال دوام آورد بدون شک بخش عمده ای از این سیاست را باید با نام آشنای " عالی نسب " عجین دانست . نامی که با هم با صنعت گره خورده است و هم با کارآفرینی .
    شاید برای بسیاری نام " عالی نسب" با محصولات سماور ، اجاق گاز و علاالدین یکی باشد . اما در کنار این محصولات خانگی نام بنیانگذار آن یعنی " میر مصطفی عالی نسب " هم بیش از همه برای سیاست اقتصادی ایران پس از انقلاب آشناتر است.
    میرمصطفی عالی*نسب (۱۲۹۶ در تبریز - ۷ تیر ۱۳۸۴ در تهران) با آنکه اقتصاد آکادمیک نخوانده بود اما از طریق فعالیت صنعتی و تجارت و مهم تر از آن مطالعه توانسته بود به پیچ و خم های اقتصادی دست یابد و به نوعی فرضیه پردازی کند .
    در سال ۱۳۷۹ که از سوی دوستداران و برخی از اقتصاددانان برای او بزرگداشتی برگزار شد ، گفته شد او به خاطر تسلطی که بر زبان آلمانی داشت کتاب " کاپیتال " کارل مارکس را به زبان اصل آن یعنی آلمانی ، خوانده بود . نفوذ او بر سیاستمداران ایران اول انقلاب آنقدر جدی بود که می گویند زمانی که بنی صدر در جلسه ای که با حضور اعضای شورای انقلاب برگزار شده بود به فرضیه پردازی اقتصادی پرداخته بود ، شهید بهشتی گفته بود که تا زمانی که عالی نسب است ما به فرضیه های دیگران گوش نمی دهیم ( نقل به مضمون ).
    در واقع عالی نسب این شخصیت را در کوران مبارزه با تولیدات خارجی و ارتقای کیفیت تولیدات داخلی بدست آورده بود . او در زمان ملی شدن صنعت نفت اولین ایرانی بود که به مبارزه با واردات والورهای انگلیسی پرداخته بود . در تاریخچه صنایع نفت و گاز عالی نسب آمده است ،" درسال ۱۳۲۹ شرکت تولیدی صنایع نفت و گاز عالی نسب توسط مرحوم استاد میر مصطفی عالی نسب با مأموریت تولید بخشی ازلوازم خانگی نفت سوز مورد نیاز خانواده های ایرانی تأسیس گردید. پیش از آن بازار لوازم خانگی ایران خصوصاً لوازم پخت مواد غذایی و تجهیزات گرمایشی کوچک عمدتاً در انحصار شرکتهای انگلیسی بود، که با تلاش ومدیریت کم نظیر بنیان گذار فقید ، شرکت موفق شد علی رغم محدودیت امکانات صنعتی در آن برهه ی تاریخی که مقارن بود با مبارزات ملی شدن صنعت نفت،رقابت سخت وچالشهای ایجاد شده توسط شرکتهای خارجی را پشت سر گذاشته وضمن کار آفرینی وایجاد اشتغال در سطح جامعه بستر مناسبی را جهت خلاقیت و نو آوری پدید آورد، شرکت عالی نسب توانست با اتکاء به مدیران خلاق وپویا وسرپرستان وکارگران کوشا وزحمتکش خود،ضمن ثبت چندین اختراع در زمینه ی لوازم خانگی ،برای اولین بار لوازم خانگی را مطابق سلایق وفرهنگ مصرف کننده ی ایرانی تولید انبوه نموده وبا شبکه ی فروش گسترده خود تا دور افتاده ترین نقاط کشور عرضه نماید.کیفیت ،ایمنی وتنوع محصولات عالی نسب وعلاقه ی مردم ایران به مصرف کالای ایرانی موجب شد در اندک زمانی حداقل یکی از محصولات شرکت عالی نسب گرمابخش وتامین کننده ی آسایش وآرامش اکثر قریب به اتفاق منازل ایرانیان گردد."
    عالی*نسب در دوران نخست وزیری دکتر محمد مصدق عضو هیأت ۱۵ نفری مشاوران اقتصادی دولت او بود . سمتی که پس از انقلاب هم تا زمان دولت هاشمی رفسنجانی داست .او اولین رئیس شورای عالی صادرات غیر نفتی، مسئول راه*اندازی مجتمع مس سرچشمه و مجتمع فولاد اهواز و اولین مدیر عامل شرکت ایران ناسیونال (ایران خودرو کنونی) پس از انقلاب ۱۳۵۷ بود.
    در زندگی نامه او آمده است که اولین آموزش*های علمی خود را در «مرکز وابسته بازرگانی آلمان» در زمینه اقتصاد، حسابداری و بازرگانی دیده بود. پس از شهریور ۱۳۲۰ وارد کار اقتصادی مستقل در تبریز و سپس تهران شد. او که ابتدا فروشنده چراغ والور ساخت انگلیس بود، در سال ۱۳۲۹ به درخواست محمد مصدق برای استفاده از فرآورده*های نفتی در داخل کشور و کاهش وابستگی به صادرات نفت خام شرکت «صنایع نفت و گازسوز عالی*نسب» را تأسیس کرد. اولین سماورها، چراغ*های خوراک*پزی و بخاری*های نفتی از جمله بخاری معروف «علاءالدین» در این دوران ساخته شد. در همین دوران در مقام مشاور مصدق ایده انتشار «اوراق قرضه ملی» را مطرح کرد .
    عالی*نسب در دولت میرحسین موسوی نقش اصلی را در تعیین سیاست*های اقتصادی دولت داشت و مورد اعتماد بی*اندازهٔ میرحسین موسوی قرار داشت. موسوی خود بارها گفته است که «اگر عالی*نسب نبود، ایران در زمان جنگ از نظر اقتصادی شکست می*خورد و سقوط می*کرد" . مسعود روغنی زنجانی وزیر برنامه و بودجه دولت موسوی که از منتقدان عالی*نسب بود در این مورد می*گوید: «در اداره جلسه*های دولت وقتی همه حرف می*زدند، آقای موسوی می*گفتند که آقای عالی*نسب اظهار نظر نکردند و وقتی هم ایشان حرف می*زد، محور راه*حل*ها روی نظرات وی می*چرخید .... حرف ایشان بود که در نهایت سرنوشت اظهارنظرهای کارشناسی را رقم می*زد"

    نظر

    پردازش ...
    X