گزارش کلی رویدادهای هفته گذشته بازار
- در ماه فوریه، میزان خرید مسکن نوساز ماه در ایالات متحده آمریکا برای دومین دور پیاپی، به طور غیرمنتظره کاهش یافت. کارشناسان اقتصادی این آمار را نشانه ای از وضعیت نامشخص بازار مسکن تلقی می کنند. تعداد فروش مسکن نوساز در دوره سالانه با 1.6% کاهش به 313000 واحد رسید که کمترین میزان فروش از ماه اکتبر بوده و نسبت به تعداد 318000 واحد ماه ژانویه، کاهش قابل توجهی دارد. تعداد شروع ساخت و ساز مسکن نیز با 1.1% کاهش در ماه فریه (دوره سالانه) به 698000 واحد رسید.
- آمارهای فروش مسکن موجود در ایالات متحده، برای ماه فوریه نیز کمتر از حد انتظا راعلام شد و در دوره سالانه از رقم 4.62 میلیون واحد مورد انتظار به 4.59 میلیون واحد رسد. با این حال، آمارهای ماه ژانویه با تجدید نظر صعودی همراه بود. به گزارش انجمن ملی بنگاههای مسکن آمریکا (NAR)، فروش 35 درصدی، وضعیت "نابسامان" بازار مسکن را نشان می دهد، با این حال، هرچند عرضه واحد های فروش از رقم 6.0 میلیون در ماه ژانویه به 6.4 میلیون در فوریه افزایش یافته، اما نستب به رقم 8.6 میلیون واحد در ماه فوریه سال گذشته، کاهش را نشان می دهد.
- به گزارش J.D Powers، میزان خرده فروشی وسایط نقلیه جدید در ایالات متحده، رو به افزایش است و این میزان برای سه ماهه اول سال 2012 افزایش داشت به طوری که در ماه مارس، روند صعودی نسبت به ماههای قبل بیشتر شده تعداد 1,085,500 وسیله نقلیه به فروش رسیده است. این بیشترین فروش ماهانه طی 2/1-2 سال گذشته است و در دوره سالانه تعداد فروش را به رقم 11.6 میلیون واحد می رساند.
- رئیس بانک فدرال ریچموند، جفری لیکر، هفته گذشته اعلام کرد، برای مقابله با تورم، لازم است میزان نرخ بهره بانک فدرال در سال آینده افزایش یابد. متن کامل سخنان وی در وب سایت بانک فدرال ریچموند قابل دسترسی است.
- شاخصهای راهبردی (پیشرو) آمریکا در ماه فوریه به 0.7% افزایش یافت که بیشترین افزایش طی 11 ماه گذشته است.
- شاخص اولیه میزان تولید (PMI) در منطقه یورو، کمتر از حد پیش بینی ها اعلام شد. با توجه به وضعیت نابسامان اقتصادی اروپا، این میزان از رقم 49.3 ماه فوریه به 48.7 در ماه مارس کاهش یافت. شاخص بخش خدمات تقریباً تغییری نداشت (48.7 در ماه مارس به جای 48.8 ماه فوریه) اما شاخص تولید کارخانجات از 49.0 ماه فوریه به 47.7 رسید که پایین ترین میزان طی 3 ماه گذشته بوده است.
تحلیل فاندامنتال بازار طلا
- طلا در ماه جاری در محدوده نرخ 1,662.50 دلار/اونس معامله شد. روز جمعه و در پایان معاملات هفته، قیمت در بازار لندن به 1,664 دلار در هر اونس نیز رسید. بدین ترتیب، پس از کاهش 1.7% قیمت طلا در دو هفته قبل، هفته گذشته طلا افزایشی معادل 4% را ثبت کرد.
- هنوز هم بسیاری از معامله گران پیش بینی می کنند که در هفته های آتی، قیمت طلا کاهش یابد و برخی از مشاورین معاملات کالاها (CTA) و صندوقهای سرمایه گذاری، نرخ 1,620 و 1,600 دلار/اونس را پیش بینی می کنند، حتی برخی دیگر، انتظار کاهش بیشتر قیمت تا سطوح 1,550 و 1,500 دلار/اونس را دارند. به نظر می رسد بیشتر کارشناسان اقتصادی نسبت به عدم افزایش بیشتر قیمت توافق دارند. سطح مقاومت فعلی قیمت نرخ 1,670 دلار/اونس است.
- یکی از دیلرهای بازار اظهار داشته، که وضعیت بازار فیزیکی در حال حاضر ضعیف تر است به طوریکه طلا در نرخ 1,550 دلار/اونس نیز معامله شده است. در مقابل، هلدینگ صندوق های قابل معامله در بورس یا ETF همچنان وضعیت رشد قیمت را مثبت می داند و گزارشهایی نیز وجود دارد که روز جمعه خریدهای جدیدی صورت گرفته است. اگر شاهد فروش های سنگین از سوی ETF باشیم، قطعاً فروشندگان طلا آن را به مثابه سیگنال بزرگی برای فروش بیشتر تلقی خواهند کرد.
- یکی از کارشناسان و تحلیلگران مجرّب بازار فلزات در مصاحبه ای با فایننشال تایمز (FT) گفته است:" خرید طلا در وضعیت کنونی، نامناسب است". به گفته ی وی، تمایلات بازار برای خرید طلا هم اکنون به پایین ترین میزان طی چند سال گذشته رسیده است.
- به طور کلی به نظر می رسد، فعلا قیمت در وضعیتی با نوسانات مختلف به حرکت خود ادامه خواهد داد.
تحلیل فاندامنتال بازار نقره
- هم اکنون نقره در محدوده نرخ 32.15 دلار/ اونس معامله می شود. هفته گذشته و در پایان معاملات بازار لندن در روز جمعه، قیمت به نرخ 31.54 دلار/اونس رسید. پس از کاهش 4.7% قیمت طی دو هفته گذشته، هفته پیش نقره کاهشی معادل 2.3% را تجربه کرد.
- وضعیت کلی معاملات نقره چندان با ثبات نیست. همانند طلا، بسیاری از معامله گران انتظار افزایش قیمت را ندارند و بیشتر آنها، کف قیمت را نرخ 30 دلار/اونس پیش بینی می کنند. این در حالی است که اگر قیمت از این سطح سقوط کند، اهداف بعدی نرخهای 29 دلار و 28 دلار در هر اونس خواهد بود.
نظر