مدیر عامل هلدینگ سرمایه گذاری توسعه صنایع معدنی امید:
عرضه سنگین حقوقی ها را به فال نیک بگیرید!
با توجه به پول جدید وارد شده به بازار سهام، عرضه های پرحجم نه تنها برای خروج از بورس نیست، بلکه به روند معاملات شادابی و رونق می بخشد. در کنار این مزایا با افزایش میزان عرضه ها، درصد سهام شناوری آزاد شرکت ها نیز تا حد قابل قبولی بالا می رود؛ حال آنکه این میزان با توجه به گسترش بازار سرمایه و حجم معاملات روزانه آن، در بسیاری از سهام شرکت های بزرگ بورسی پایین است.كدخبر: ۱۰۰۰۱۵
تاريخ: ۱۵ تير ۱۳۹۲ - ۰۶:۵۶
فروش پرحجم سهام توسط سرمایه گذاران حقوقی که طی روزهای گذشته در تالار شیشه ای قابل مشاهده بود، به تقاضای سرمایه گذاران جهت خرید سهام پاسخ می دهد و باید این اقدام حقوقی ها را به فال نیک گرفت.
مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری توسعه صنایع معدنی امید با بیان این مطلب در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز اظهار داشت: با توجه به اینکه این گروه از سهامداران در راستای خروج نقدینگی از بازار اقدام به فروش سهام تحت تملک خود نمی کنند و بیشتر با هدف سرمایه گذاری در صنایع پرپتانسیل تر به عرضه سهام خود در بازار دست می زنند، اشکالی در روند کلی بورس ایجاد نمی شود.
محمدعلی احمدزاده اصل افزود: با توجه به پول جدید وارد شده به بازار سهام، عرضه های پرحجم نه تنها برای خروج از بورس نیست، بلکه به روند معاملات شادابی و رونق می بخشد. در کنار این مزایا با افزایش میزان عرضه ها، درصد سهام شناوری آزاد شرکت ها نیز تا حد قابل قبولی بالا می رود؛ حال آنکه این میزان با توجه به گسترش بازار سرمایه و حجم معاملات روزانه آن، در بسیاری از سهام شرکت های بزرگ بورسی پایین است.
این کارشناس ارشد بازار سرمایه در پاسخ به اینکه آیا در پس عرضه های سنگین، حمایتی نیز از قیمت سهام زیرمجموعه ها در زمان روند نزولی بازار وجود خواهد داشت یا خیر؟، گفت: در شرایط فعلی بسیاری از حقوقی ها در حالی اقدام به فروش بخشی از سهام خود می کنند که در مقابل آنها سهام سایر شرکت ها را خریده و به نوعی در جهت حمایت از آن عمل می نمایند. متنوع سازی و اصلاح پرتفوی و نیز افزایش نقدشوندگی سهام موجود در سبد سرمایه گذاری ها را می توان در زمره اصلی ترین دلایل این اقدام حقوقی ها تلقی کرد. چراکه یکی از برنامه های دولت یازدهم حمایت از بازار سرمایه و حرکت به سمت اقتصاد آزاد است و این امر چشم انداز بورس را بیش از پیش روشن می سازد. از این رو دلیلی برای خروج از بازار وجود ندارد.
در ادامه، مدیر عامل هلدینگ توسعه صنایع معدنی امید ارزیابی خود را از شرایط کنونی بازار سهام چنین عنوان کرد: هم اکنون خیلی از سهام قابل معامله در تالار شیشه ای ارزندگی بالایی دارند، اما در این زمینه باید به نقش نهادهای نظارتی و سیاست گذاران اشاره کنیم. بطوریکه سیاست گذاران بایستی کاری کنند که فضای اعتماد و اطمینان کماکان برقرار باشد و در این راستا اندیشیدن تمهیدات لازم، سرمایه های راکد و نقدینگی های موجود در سطح جامعه را به این بخش سرازیر خواهد کرد.
وی ادامه داد: نهاد ناظر نیز بایستی بر شفافیت اطلاعاتی شرکت ها دقت بیشتری اعمال کند. اما در کنار این اقدامات سرمایه گذاران نیز بهتر است از رفتارهای هیجانی دوری گزینند.
احمدزاده اصل تداوم روند صعودی بورس را با حضور دولت جدید پیش بینی کرد و گفت: به نظر می رسد بازار در همین جهت و با روند آرام تری به حرکت خود ادامه دهد. دلیل این پیش بینی چشم انداز روشنی است که می توان تصور کرد.
وی افزود: با توجه به انتظارات شکل گرفته در نگاه سرمایه گذاران در رابطه با متغیرهای اقتصادی دولت بعدی، اصلاح نسبت p/e بازار امکان پذیر است، بطوریکه می توان گفت هرچه نرخ تورم و انتظارات تورمی در کشور کاهش یابد، در مقابل نسبت مذکور رشد خواهد داشت.
آنچنان که رقم آن از محدوده شش واحدی کنونی می تواند به نسبت بهبود شرایط افزایش یابد.
این کارشناس ارشد بازار سرمایه در بیان صنایع پرپتانسیل بورس در سال جاری اظهار داشت: معدنی ها به جز گروه فلزی به شرط آنکه دولت دیدگاه خود را نسبت به نرخ بهره مالکانه و حق پروانه بهره برداری از معادن اصلاح کند، می توانند به رشد قیمت سهام شرکت های فعال خود امیدوار باشند.
وی ادامه داد: سهام گروه واسطه گری های مالی نیز در شرایط کنونی زیر nav خود معامله می شوند، از این رو فرصت کسب بازدهی مطلوبی نیز از سرمایه در این گروه وجود دارد.
افزون بر این، گروه پالایشی به دلیل آنکه در گزارش های خود نرخ ارز آزاد را مبنای محاسبات قرار نداده اند، می توانند با تداوم رشد قیمتی سهام و سودآوری خود همراه شوند. پتروشیمی ها نیز می توانند در میان این صنایع حضور داشته باشند، اما به طور قطع رشد قیمت سهام آنها همانند سال گذشته قابل توجه نخواهد بود.
احمدزاده اصل بانکی ها را نیز در زمره این صنایع برشمرد و در بیان ارزیابی خود از وضعیت بازارهای موازی گفت: یکی از عوامل رونق بورس، افت قیمت ها در بازارهای رقیب بوده و سرمایه گذاری در صنایع مولد در شرایط فعلی مورد توجه اکثر سرمایه گذاران قرار گرفته است. از این رو نمی توان رغبت چندانی برای فعالیت در بازارهای ارز، سکه و مسکن تصور کرد.
مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری توسعه صنایع معدنی امید در خاتمه تأکید کرد: در حال حاضر بایستی به تحلیل های کارشناسی اهمیت بیشتری داد تا ریسک سرمایه گذاری در بازار سرمایه و خرید اوراق بهادار به کمترین میزان خود برای فعالان این حوزه برسد. بدین ترتیب پرهیز از رفتارهای هیجانی و توجه ویژه به سهام بنیادی همزمان با پتانسیل های رشد سودآوری شرکت ها و اخبار مطلوب از میزان تقسیم سود در مجامع آنها می تواند به تداوم روند صعودی موجود در بازار بیانجامد.
نظر