EUR/USD: باز هم خبری غافلگیرکننده، این بار از طرف بانک مرکزی اروپا
● وقتی از دو طرف به شما حمله میشود، دیگر سخت بتوانید مقاومت کنید. هفتهی گذشته، دو ضربهی شدید به دلار خوردند که نتوانست در برابرشان مقاومت کند؛ اول از طرف بانک انگلستان و دوم از طرف بانک مرکزی اروپا. شاخص DXY پایین آمد. این شاخص در ۲۸ ژانویه در سطح ۹۷٫۳۶ بود. اما در ۴ فوریه تا ۹۵٫۱۴ پایین آمد. البته که این اتفاق از میدان مبارزه بیرونش نکرد. اما چنان بر زمینش انداخت که به این زودی سرپا نخواهد ایستاد.
نرخ بهرهی بانک انگلستان ۰٫۲۵ درصد دیگر هم بالا رفت و به ۰٫۵۰ درصد رسید؛ رقمی که از قبل پیشبینی میشد. اما چیزی که بازارها را شوکه کرد تغییر سیاستهای مالی بانک مرکزی اروپا بود. بازار منتظربود که این نهاد ناظر تغییرات هفتهی پیش را انتهای امسال اجرا کند. اما مشخص شد که این اتفاق میتواند بسیار زودتر بیافتد؛ حتی در بهار.
● دادههای مربوط به بیکاری در اتحادیهی اروپا از تمام انتظارات فراتر رفتند به به ۷ درصد رسیدند. اما این هم همهی ماجرا نیست. رشد قیمتهای مصرفکننده در ماه ژانویه از ۵ درصد به ۵٫۱ درصد رسید و رکورد جدیدی زد. این در حالی بود که بسیاری از افراد انتظار دیگری داشتند. برای مثال متخصصین بلومبرگ انتظار داشتند که تورم آرام شود و به ۴٫۴ برسد.
مشخص است که در شرایط فعلی، بیکاری و تورم مهمترین عواملی هستند که سیاست پولی نهادهای ناظر را تعیین میکنند. کریستین لگارد اخیرا گفته بود که بانک مرکزی اروپا دنبالهروی فدرالرزرو نخواهد بود. اما در نشست خبریاش درسوم فوریه مجبور شد اذعان کند که «شرایط تا حد بسیار زیادی تغییر کرده است».
او در این نشست گفت: «احتمالا رشد تورم از آنچه انتظار داشتیم بیشتر طول بکشد». او همچنین این را هم گفت که «در مقایسه با تخمینهای ماه دسامبرمان، ریسکهای مربوط به تورم فعلی به سمت بالا متمایل هستند، علیالخصوص در کوتاهمدت».
رییس بانک مرکزی اروپا ذکر خودش را هم دربارهی «احتمال بسیار پایین» افزایش نرخ بهره در ۲۰۲۲ تکرار کرد. و با وجودی که نرخ بهرهی کلیدی در نشست پیشین بدون تغییر و صفر باقیماند، اما مشخص شد که مقامات بانک همین الآن هم در حال بحث هستند تا در انتهای امسال، افزایشش دهند. بعضی از متخصصین میگویند ممکن است این افزایش نرخ به ۰٫۴ یا حتی ۰٫۵ درصد هم برسد.
● بنابراین مشخص است که نهاد ناظر اروپایی دیگر به سیاست صبر تکیه ندارد و به همراه فدرال رزرو آمریکا و بانک انگلستان، به مسابقهی «تهاجم» پیوسته است و در حال سفت و سخت کردن سیاست پولیاش است. میتوان بیانیهی فعلی کریستین لگارد و آنچه همکار آمریکاییاش، جروم پاول در ژوئن ۲۰۲۱ گفت را مشابه دانست. رییس فدرال رزرو در آن زمان چیزی شبیه به این را گفت و بعد از آن، دلار شدیدا شروع به قوی شدن کرد و ۱۱۳۵ نقطه را از یورو پس گرفت تا جفتارز EUR/USD از ۱٫۲۲۵۵ به ۱٫۱۱۲۰ برسد. به نظر میرسد الآن وقتش برای یورو فرا رسیده است تا آن ضررها را پس بگیرد.
● علاوه بر ضربههایی که بانک انگلستان و بانک مرکزی اروپا از جلو به دلار زدند، فدرال رزرو «خودی» هم از پشت به دلار خنجر زد. حداقل شش نفر از نمایندههای بانک مرکزی ایالات متحده هفتهی گذشته با مطبوعات صحبت کردند و هیچ یک از آنها به این اشاره نکرد که FOMC (کمیتهی فدرال بازار آزاد)، در جلسهی ماه مارسش میتوانست بلافاصله نرخها را ۰٫۵ درصد بالا ببرد (با وجود این که بازار منتظر چنین اتفاقی بود).
● تمام اتفاقات این هفته، به هماناندازه که برای دلار دردناک بودند، برای ارز اروپایی خوشیمن بودند و آن را رشد دادند. جفتارز EUR/USD رشدی فعالانه را از خودش نشان داده است که از زمان شروع همهگیری مشاهده نشده بود. ۳۴۳ نقطه ظرف یک هفته؛ از ۱٫۱۱۴۰ به ۱٫۱۴۸۳.
آمارهای اقتصادی ایالات متحده در آخرین روز هفتهی کاری، جمعه ۴ فوریه منتشر شدند و کمی از دلار پشتیبانی کردند. شاخصهای مهمی مثل تعداد مشاغل به وجود آمده خارج از بخش کشاورزی (NFP) در ۴۶۷ هزار ماند. با وجودی که بازار انتظار داشت ۱۵۰ هزار عدد از آن کم شود. در نتیجه دلار کمی تقویت شد و آخرین قیمت این جفتارز در هفتهی گذشته ۱٫۱۴۵۳ ماند.
● بسیاری از شاخصهای نمودار روزانه در انتهای دورهی ۵ روزه به سمت بالا گرایش پیدا کردند. در میان شاخصهای روند ۸۵ درصد (۱۵ درصد هنوز قرمز هستند) و در میان اسیلاتورها ۸۰ درصد قرمز هستند. ۲۰ درصد از آنها موضعی خنثی گرفتهاند. در میان متخصصین نظرات به دو دستهی کاملا مساوی تقسیم کردند. این در حالی است که گاوها باز هم کمی برتری دارند. چهل و پنج درصد میگویند روند صعودی ادامه پیدا خواهد کرد، ۳۵ درصد میگویند پایین میاید و ۲۰ درصد هم بر روند جانبی تاکید دارند.
نزدیکترین ناحیهی مقاومت در ارتفاع ۱۳ ژانویه و ۴ فوریه، در ناحیهی ۱٫۱۴۸۰ است که ۱٫۱۵۲۵ و ۱٫۱۶۲۵ در پی آن میاید. خطوط حمایت در سطوح ۱٫۱۳۶۵-۱٫۱۳۸۵، ۱٫۱۲۷۵، ۱٫۱۲۲۰، ۱٫۱۱۸۵ و کف ۲۸ ژانویه در ۱٫۱۱۲۰ قرار دارد.
● مهمترین رویدادهای هفتهی پیش رو به تورم و بازار مصرف ارتباط دارد. مقادیر شاخص بازار مصرف ایالات متحده (صرف نظر از محصولات غذایی و حاملهای انرژی)در روز پنجشنبه ۱۰ فوریه معلوم خواهند شد و مقادیر شاخص قیمت مصرفکنندهی هارمونیک (Harmonized Consumer Price Index) در آلمان و شاخص اعتماد مصرفکنندهی دانشگاه میشیگان در روز جمعه ۱۱ فوریه منتشر خواهند شد.
GBP/USD: بانک انگلستان هنوز آرام نشده و تهاجمی هم نیست
● البته که تضعیف کلی دلار بر جفتارز GBP/USD هم تاثیر گذاشت. این جفتارز ارتفاع سقف هفتگیاش را در ۱٫۳۶۲۷ گذاشت. اما همانطور که در بالاتر هم عنوان شد، افزایش نرخ بهره در بانک انگلستان برای کسی غافلگیرکننده نبود و بازار از قبل آن را در قیمتهایش لحاظ کرده بود. این دقیقا برخلاف بیانیههای رییس بانک مرکزی اروپا کریستین لگارد بود که مثل بمب در بازار ترکید. در نتیجه ارز اروپا مزیت مشخصی را نسبت به ارز بریتانیا پیدا کرد و EUR/GBP ۲٫۲ درصد بالا رفت تا از ۰٫۸۲۸۴۳ به ۰٫۸۴۶۵۰ برسد. جفتارز GBP/USD هم به همان دلیل هفته را پایینتر از کف ناحیهایاش، در ۱٫۳۵۲۸ تمام کرد.
● گاوهای پوند هم از این که اعضای کمیتهی بانک انگلستان با هم توافق نداشتند ناامید شدند. تنها ۴ نفر از ۹ نفر رای دادند که این نرخ ۰٫۵ درصد بالا برود. اکثرشان که شامل رییس بانک، اندرو وایلی هم میشد، تصمیم گرفتند که نرخ تنها ۰٫۲۵ درصد بالا برود و به کاهش رشد اقتصادی کشور ارجاع میدادند.
● کاملا مشخص است که این نهاد ناظر باز هم رفتاری به شدت متعادل را دنبال خواهد کرد. این موضوع را اقتصاددان ارشد بانک انگلستان، «هو پیل» (Huw Pill) هم تایید کرده است. او در یکی از مصاحبههایش با رویترز گفت که این بانک انتظار دارد «اگر همهچیز طبق برنامه پیش برود، در ماههای پیش رو سیاست سفت و سختتری پیش رو بگیرد». همچنین این که «باید درمورد تعیین نرخ بسیار محتاطانه عمل کنید».
● استراتژیستهای بانک MUFG ژاپن میگویند این موضع موذیانه چشماندازهای پوند قدرتمند را از بین میبرد. بانک MUFG انتظار ندارد که پوند به طور مداوم رشد کند و باور دارد که اگر حرکت GBP/USD به سمت ۱٫۴۰۰۰ ادامه پیدا کند، این جفتارز در میانهی راهش با چالهها و دستاندازهای بسیاری مواجه خواهد شد. همکاران آنها در اسکوشیابانک نگاهشان را به طور کامل به جهتی دیگر معطوف میدارند. از نظر آنها پوند بریتانیا نخواهد توانست جای پای محکمی بالای ۱٫۳۶۰۰ پیدا کند و به همین دلیل، این ریسک برایش وجود دارد که ابتدا تا ۱٫۳۴۰۰ و سپس، احتمالا در مدتی نسبتا کوتاه تا ۱٫۳۲۰۰ پایین برود.
● اکثر متخصصین (۵۵ درصد) هنوز هم میخواهند جفتارز GBP/USD بیشتر رشد کند و ۴۵ درصد از آنها موضع مخالف این را گرفتهاند. شاخصهای نمودار روزانه به این صورت هستند: ۴۵ درصد از اسیلاتورها به سمت بالا اشاره میکنند، ۱۰ درصد میگویند نمودار پایین میاید و ۴۵ درصد هم خنثی هستند. در میان شاخصهای روند، ۴۰ درصد به سمت بالا نگاه میکنند و ۶۰ درصد به سمت پایین. خطوط حمایت در ۱٫۳۵۰۰، ۱٫۳۴۲۵، ۱٫۳۳۶۵ و خط حمایت قدرتمند بعدی هم ۱۰۰ نقطه پایینتر از اینهاست. سطوح مقاومت در ۱٫۳۵۷۰-۱٫۳۶۰۰، ۱٫۳۶۴۰، ۱٫۳۷۰۰، ۱٫۳۷۵۰، ۱٫۳۸۳۵ و ۱٫۳۹۰۰ هستند.
● موارد برجستهی هفتهی پیش رو شامل سخنرانی رییس بانک انگلستان، اندرو بایلی در روز پنجشنبه ۱۰ فوریه و انتشار آمارهای تولید ناخالص داخلی و تولید صنعتی بریتانیا در روز جمعه ۱۱ فوریه است.
USD/JPY: آرامش و دیگر هیچ
● در حالی که بسیاری از بانکهای مرکزی G10 یا در حال افزایش نرخ هستند یا در حال تهاجم به دیگران (مثل بانک مرکزی اروپا)، شعار بانک مرکزی ژاپن این است: «آرامش و دیگر هیچ». بهشت امنیت باید تا جای ممکن ساکت باقی بماند و نرخ منفیاش (منفیِ ۰٫۱) را در همان میزان نگاه دارد.
همین الان هم مشخص است که تورم در ژاپن به هیچ عنوان قصد ندارد که به سطح ۲ درصد (مقداری که بانک مرکزیاش به عنوان هدف مشخص کرده است) برسد و کارهایی که انجام میدهد، نسبت به کارهای بانکهای مرکزی همکارش با تاخیر انجام میشوند. و این کار به گفتهی تحلیلگران «CIBC Capital Markets» باعث میشود که فشار روی ین ادامه پیدا کند.
● شایعاتی شروع به چرخیدن در بازار کردند که میگفتند بانک ژاپن قرار است امسال سیاست پولیاش را نرمال کند. اما بیانیهی بانک که بلافاصله بعد از نشست ژانویه منتشر شد، کاملا مشخص کرد که این حرف تنها یک گمانهزنی است. از آنجایی که رییس این بانک مرکزی، «هاروهیکو کورودا» بدون وقفه میگوید رسیدن به هدف ۲ درصد تورم بسیار دور از دسترس است، سازمان زیر نظرش هم با ین ضعیف مشکلی ندارد.
● چیزی که در چهار ماه گذشته برای جفتارز USD/JPY اتفاق افتاده است را میتوان به عنوان روندی جانبی در نظر گرفت که احساسات گاوی بر آن غلبه دارند. هفتهی گذشته، کاهش ارزش کلی دلار در عمل به ارز ژاپن کمکی نکرد. این جفتارز که در روز دوم فوریه تا ۱۱۴٫۱۴ پایین آمده بود، تا انتهای هفته به همان نقطهای بازگشت که هفته را در آن شروع کرده بود؛ ناحیهی ۱۱۵٫۲۰.
● در زمان نوشتن این متن اکثر متخصصین (۵۵ درصد) انتظار دارند که جفتارز USD/JPY به حرکتش در ارتفاع چند سالهی ۱۱۶٫۳۵ ادامه دهد. این ارتفاع در ۴ ژانویه ثبت شد. ۴۵ درصد باقیمانده باور دارند که دلار ضعیف باز هم روی این جفتارز فشار رو به پایین وارد میکند. تمام اندیکاتورها به رنگ سبز هستند، ولی در نمودار روزانه، فقط ۱۵ درصد از اسیلاتورها سیگنال میدهند که فشار فروش روی جفتارز بالاست.
سطوح حمایت در ناحیههای ۱۱۵٫۰۰، ۱۱۴٫۵۵-۱۱۴٫۸۰، ۱۱۴٫۱۵، ۱۱۳٫۷۵، ۱۱۳٫۴۵، ۱۱۳٫۲۰، ۱۱۲٫۵۵ و ۱۱۲٫۷۰ هستند. نزدیکترین خط مقاومت در ۱۱۵٫۵۰-۱۱۵٫۷۰ و نزدیکترین هدف جدی گاوها هم در ارتفاع پنجسالهی ۱۱۶٫۳۵ است.
● نمیتوان انتظار داشت که در این هفته، از سوی ژاپن دادهی کلان جدی اقتصادیای منتشر شود. تنها به این اشاره کردیم که روز جمعه ۱۱ فوریه در ژاپن روز تعطیل است. این کشور روز ملی تاسیسش را جشن میگیرد که «Kenkoku Kinen no Hi» نام دارد. عقیدهی ژاپنیها بر این است که ۶۶۰ سال پیش از میلاد مسیح در چنین روزی اولین امپراطور ژاپن، جیمو، از تخت پادشاهی بالا رفت و سلسلهی امپراتوری و کشور ژاپن را بنا نهاد.
ارزهای دیجیتال: چه کسی مسئول BTC/USD است؟ پاسخ: فدرال رزروِ آمریکا
● فرقی نمیکند که دوستداران ارزهای دیجیتال چه بگویند. مدتی طولانی است که بیتکوین دیگر داراییای مستقل به حساب نمیرود. عامل تصمیمگیری دربارهی BTC/USD هم دلار است. چیزی که روی ضعف و قدرت دلار تاثیر میگذارد هم سیاست فدرال رزرو (و تا حدی کارهای بانکهای مرکزی دیگر) است.
همین خوشبینان به ارزهای دیجیتال وسوسهی این را دارند که از طرف سرمایهگذاران سازمانی، به بازار ارزهای دیجیتال پول سرازیر شود و مثل باران الهی بازار را سیراب کند. سرمایهگذاران هم منتظرند تا نهادهای ناظر قوانین مشخصی را دربارهی ادارهی داراییهای دیجیتال بنویسند. به همین دلیل حرکت قیمتهای ارز دیجیتال اصلی نه به حس و حال میلیونها بازیگر اصلی خرد، بلکه به حس و حال چند دولت و بانک مرکزی بستگی دارد (و همیشه هم همینطور بوده است). نگاهی به همبستگی بین بازار ارزهای دیجیتال و بازارهای سهام بیاندازید. اتصال بین آنها هر روز بیشتر و بیشتر صلب میشود و عامل تعیینکنندهاش هم اشتهای ریسک سرمایهگذاران بزرگ است.
● البته که نوسانهای کوتاهمدت بیتکوین میتواند از عواملی مثل آب و هوای بد تاثیر بگیرد؛ اتفاقی که باعث شد استخراجکنندهها در تگزاس کارشان را متوقف کنند. اما روند اصلی را نه این عوامل، بلکه کارهایی تعیین میکند که نهادهای ناظر انجام میدهند.
بیتکوین در حال حاضر «پول کالایی» است. تحلیلگران «Fidelity Digital Assets» به این نتیجه رسیدند و ارز دیجیتال اصلی را نهتنها یک تکنولوژی، بلکه نوعی بینقص از پول خواندند. و کدام دولت است که اجازه دهد پول «بینقص» برای خودش جاری باشد؟ دو راه حل برایشان وجود دارد. یا باید مثل چین کاملا جلویش را بگیرند، یا این که تحت کنترل شدید قرارشان دهند.
بانک مرکزی روسیه میخواهد نسخهی چین را پیاده کند. اما پوتین از پیشنهاد وزارت اقتصاد حمایت کرد که با ممنوعیت مخالف بود. در عوض، پیشنهاد میداد که بر بازار ارزهای دیجیتال نظارت کنند. این نظارت شامل تحت نظر داشتن چرخش و استخراج آنها میشود. این تصمیم بسیار جدی است. چرا که به گفتهی بلومبرگ، ساکنین روسیه حجم عظیمی از ارزهای دیجیتال را در تصاحب دارند که شامل ۲۱۴ میلیارد دلار میشود. به علاوه دانشگاه کمبریج میگوید که روسیه، در تابستان ۲۰۲۱ با ۱۱٫۲۳ درصد تبدیل به سومین کشوری شده است که استخراج ارزهای دیجیتال را انجام میدهد. مقامهای دیگر به ایالات متحده با ۳۵٫۴ درصد و قزاقستان با ۱۸٫۱ درصد هستند. بسیاری از استخراجکنندهها بعد از ممنوعیت این کار در چین به این کشور سفر کردند.
● بنیانگذار MicroStrategy، مایکل سیلر، باور دارد که مشکلات فعلی بازار ارزهای دیجیتال قبل از هرچیز، به این دلیل به وجود آمدهاند که در صنعت ارزهای دیجیتال ابهام وجود دارد. به گفتهی سیلر، بسیاری از سرمایهگذاران سازمانی که در حال حاضر بیتکوین را دنبال میکنند،عجلهای برای سرمایهگذاری در آن ندارند.
تحلیلگران JPMorgan میگویند ادامهدار بودن نوسان زیاد در بازار ارزهای دیجیتال، تبدیل به مانعی دیگر در برابر سرمایهگذاری سازمانها روی بیتکوین شده است.
● جالب این است که تحلیلگرانِ یکی دیگر از بانکهای سرمایهگذاری، گلدمن ساکس، قبول دارند که ارزهای دیجیتال به احتمال زیاد نخواهند توانست از تاثیر نیروهای اقتصاد کلان بگریزند؛ نیروهایی شامل سیاست پولی فدرال رزرو. اما باور آنها بر این است که پذیرش گستردهی ارزهای دیجیتال نه تنها باعث نمیشود که شانس رشد بلندمدت زیاد شود، بلکه آنرا کاهش خواهد داد. متخصصین استدلال میکنند که اقبال داراییهای دیجیتال همبستگی آماری آنها را با داراییهای سنتی افزایش خواهد داد. این اتفاق باعث میشود که نوسان این ارزها کاهش پیدا کند. در نتیجه، هم جذابیتشان برای نوسانگیری کاهش پیدا میکند و هم این که دیگر کاربردی برای توزیع ریسک سبدهای سرمایهگذاری نخواهند داشت.
● ارز دیجیتال اصلی در شرایط فعلی، با وجودی که از کف ۹۰روزهاش پرشی جدی داشته، هنوز نتوانسته است از پس مقاومت قدرتمند ۳۸۰۰۰-۳۹۰۰۰ دلار برآید. اما جفتارز BTC/USD یکی از سطوح را شکست داد و در زمان نوشتن این متن (جمعه ۴ فوریه) به ۴۰۸۸۰ دلار رسید.
سطح سرمایهی کل بازار برای این هفته کمی بالا رفت و به ۱٫۸۵ تریلیون دلار رسید. هفت روز پیش، این عدد ۱٫۷۰ بود. شاخص ترس و طمع ارزهای دیجیتال هم بیش از پیش پایین رفت و از ۲۴ نقطه به ۲۰ نقطه رسید.
● آخرین گزارش JPMorgan اشاره میکند که «تمایل شدید به قیمتهای آتی و حجم تراز صرافیها نشاندهندهی ترس کمتر و نقد شدن کمتر پوزیشنها نسبت به ماه می گذشته است؛ مخصوصا در رابطه با سرمایهگذاران بزرگ ارزهای دجیتال». همچنین متخصصین این بانک، احتمالش را هم دادهاند که قیمتهای بیتکوین باز هم پایین بیایند؛ حتی با وجود این که نشانهای از تسلیم خریداران هم وجود ندارد. آنها با جدیت قیمت ارز دیجیتال اول را از ۱۵۰ هزار دلار تا ۳۸ هزار دلار پایین آوردند.
به گفتهی Business Insider، مدل جیپی مورگان فرض میگرفت که نوسان بیتکوین با نوسان طلا همگرا خواهد شد و سهمشان را در پورتفولیوی سرمایهگذاری مساوی میکند. حالا تحلیلگران بانک تایید کردهاند که پیشبینی قبلیشان دربارهی نسبت نوسان بیتکوین به طلا، که میگفت نسبت نوسان بیتکوین به طلا تا انتهای سال ۲۰۲۲ تا ۲/۱ پایین میاید واقعبینانه نبوده است.
● پیتر برندت، معاملهگر والستریت با ۴۵ سال تجربه به این اشاره کرده است که اکثر خوشبینان به ارزهای دیجیتال در حال حاضر حس و حالی بسیار خرسی دارند. بسیاری از کسانی که در حرکت خودجوش Laser Eyes (چشم لیزری) شرکت کردند، مطمئن هستند که قیمت بیتکوین در آیندهی نزدیک تا زیر ۳۰ هزار دلار خواهد رفت. پیتر برندت میگوید که این اتفاق، میتواند سیگنالی برای خرید ارز دیجیتال اول باشد. او میپرسد «زمانی که گاوها چشم لیزری دارند، باید فروخت. آیا زمانی که گاوها خرس میشوند، باید خرید»؟
در نظر داشته باشید حرکت خودجوشِ «چشم لیزری» در فوریهی ۲۰۲۱ در توییتر شروع شد، زمانی که بیتکوین به سقف ۵۸۳۰ دلار رسیده بود. پس از آن، بسیاری از افراد از ارز دیجیتال اول حمایت کردند و برای مشارکت در رشدش تا ۱۰۰ هزار دلار، تصاویری با «چشم لیزری» را به عنوان تصویر پروفایلشان قرار دادند. یکی از بنیانگذاران مورگان کریک به نام «آنتونی پمپلیانو» (Anthony Pompliano)، مکس کایزر مجری تلویزیون، مدیر عامل بایننس چانگپنگ ژائو، مدیر عامل تسلا ایلان ماسک و افراد مشهور دیگری در این حرکت خودجوش شرکت کردند.
اما در ماه ژوئن، ارز دیجیتال اصلی به جای این که به ۱۰۰ هزار دلار برسد به ۲۹ هزار دلار رسید. به این ترتیب در حال حاضر به نظر میرسد که اشارهی پیتر برنت به ارتباط «چشمان لیزری» و خرسها لایق توجه بسیاری است.
● همچنین باید به نتایج میزگردی که وبسایت تحلیلی Finder برگزار کرده است هم توجه جدی داشت. در این بحث ۳۳ متخصص امور مالی شرکت داشتند. نیمی از آنها انتظار نداشتند که قیمتها پایین بیاید؛ حتی با وجود کاهش نرخ بهره ایالات متحده. میانگین عددی که مشارکتکنندههای این میزگرد گفتهاند، به ما میگوید که بیتکوین امسال میتواند تا ارتفاع ۹۳۷۱۷ بالا برود و انتظار میرود که تا انتهای ۲۰۲۲، به ارزش ۷۶۳۶۰ دلار و تا انتهای ۲۰۲۵ بع ۱۹۳ هزار دلار برسد.
ونسا هریس، مدیر استارتآپ ارزهای دیجیتال Permission در میان کسانی بود که به ارزهای دیجیتال خوشبین بودند. او پیشبینی میکرد که بیتکوین امسال به سقف ۲۲۰ هزار دلار میرسد. تصویر دیگری هم وجود دارد که بسیار آرامتر است و بنیانگذار شبکهی خودپرداز CoinFlip، دنیل پلوتسکی آن را گفته است. از نظر او بعید است که ارزهای دیجیتال در ۲۰۲۲ از ۶۰ هزار دلار بگذرند. زیرا حبابی که فدرال رزرو در مدت همهگیری به وجود آورد، در حال خالی شدن است.
● تحلیلگر ارزهای دیجیتال جیسون پیزینو هم پیشبینی میکرد که بیتکوین رشد کند. او میگوید بیتکوین هنوز هم میتواند در میانمدت وارد دورهی انباشتگی شود. در این دوره، والها با پولهای هوشمند شروع به سرمایهگذاری در ارزهای دیجیتال میکنند و منتظر میمانند تا روند گاوی بعدی شروع شود. این اتفاق ممکن است یک سال کامل طول بکشد. در طول این سال، قیمت بیتکوین هم بالا خواهد رفت. بر اساس پیشبینی پیزینو، بیتکوین توان این را دارد تا در نیمهی دوم ۲۰۲۲ به سقف قیمتی جدیدی برسد. اما این صعود شبیه پرش نخواهد بود؛ بلکه افزایشهای تدریجی و پشت سر هم خواهد داشت.
● در آخر، نجومیترین پیشبینی بیتکوین را مدیرعامل Circle، جرمی الر در مصاحبهاش با Business Insider داده است. از نظر او پذیرش بیتکوین در کل جهان قطعا باعث خواهد شد تا این ارز به ۱ میلیون دلار برسد. او تاکید کرده است که «مکسیمالیتِ بیتکوین» نیست و تنها به سقفهای جدید در بیتکوین باور دارد. او همچنین ترجیح میدهد که بیتکوین را با طلا مقایسه نکند. باور او بر این است که بیتکوین بسیار بهتر از فلزات گرانبها وظیفهاش را انجام خواهد داد. به گفتهی مدیر Circle، طلا به عنوان پول، در جهان مدرن کاملا بلااستفاده است.
گروه تحلیل NordFX
https://nordfxiran.com/676-forex-and-cryptocurrency-forecast-for-february-07-11-2022.html
توجه: این محتوا نباید به عنوان توصیهی سرمایهگذاری یا راهنمایی برای فعالیت در بازارهای مالی در نظر گرفته شود. هدف، تنها دادن اطلاعات است. معامله در بازارهای مالی با ریسک همراه است و میتواند باعث شود کل سرمایهتان را از دست بدهید.
#eurusd #gbpusd #usdjpy #فارکس #پیش_بینی_فارکس #سیگنال_فارکس #کریپتوکارنسی #بیتکوین #ارز_دیجیتال #ارز_رمزدار
● وقتی از دو طرف به شما حمله میشود، دیگر سخت بتوانید مقاومت کنید. هفتهی گذشته، دو ضربهی شدید به دلار خوردند که نتوانست در برابرشان مقاومت کند؛ اول از طرف بانک انگلستان و دوم از طرف بانک مرکزی اروپا. شاخص DXY پایین آمد. این شاخص در ۲۸ ژانویه در سطح ۹۷٫۳۶ بود. اما در ۴ فوریه تا ۹۵٫۱۴ پایین آمد. البته که این اتفاق از میدان مبارزه بیرونش نکرد. اما چنان بر زمینش انداخت که به این زودی سرپا نخواهد ایستاد.
نرخ بهرهی بانک انگلستان ۰٫۲۵ درصد دیگر هم بالا رفت و به ۰٫۵۰ درصد رسید؛ رقمی که از قبل پیشبینی میشد. اما چیزی که بازارها را شوکه کرد تغییر سیاستهای مالی بانک مرکزی اروپا بود. بازار منتظربود که این نهاد ناظر تغییرات هفتهی پیش را انتهای امسال اجرا کند. اما مشخص شد که این اتفاق میتواند بسیار زودتر بیافتد؛ حتی در بهار.
● دادههای مربوط به بیکاری در اتحادیهی اروپا از تمام انتظارات فراتر رفتند به به ۷ درصد رسیدند. اما این هم همهی ماجرا نیست. رشد قیمتهای مصرفکننده در ماه ژانویه از ۵ درصد به ۵٫۱ درصد رسید و رکورد جدیدی زد. این در حالی بود که بسیاری از افراد انتظار دیگری داشتند. برای مثال متخصصین بلومبرگ انتظار داشتند که تورم آرام شود و به ۴٫۴ برسد.
مشخص است که در شرایط فعلی، بیکاری و تورم مهمترین عواملی هستند که سیاست پولی نهادهای ناظر را تعیین میکنند. کریستین لگارد اخیرا گفته بود که بانک مرکزی اروپا دنبالهروی فدرالرزرو نخواهد بود. اما در نشست خبریاش درسوم فوریه مجبور شد اذعان کند که «شرایط تا حد بسیار زیادی تغییر کرده است».
او در این نشست گفت: «احتمالا رشد تورم از آنچه انتظار داشتیم بیشتر طول بکشد». او همچنین این را هم گفت که «در مقایسه با تخمینهای ماه دسامبرمان، ریسکهای مربوط به تورم فعلی به سمت بالا متمایل هستند، علیالخصوص در کوتاهمدت».
رییس بانک مرکزی اروپا ذکر خودش را هم دربارهی «احتمال بسیار پایین» افزایش نرخ بهره در ۲۰۲۲ تکرار کرد. و با وجودی که نرخ بهرهی کلیدی در نشست پیشین بدون تغییر و صفر باقیماند، اما مشخص شد که مقامات بانک همین الآن هم در حال بحث هستند تا در انتهای امسال، افزایشش دهند. بعضی از متخصصین میگویند ممکن است این افزایش نرخ به ۰٫۴ یا حتی ۰٫۵ درصد هم برسد.
● بنابراین مشخص است که نهاد ناظر اروپایی دیگر به سیاست صبر تکیه ندارد و به همراه فدرال رزرو آمریکا و بانک انگلستان، به مسابقهی «تهاجم» پیوسته است و در حال سفت و سخت کردن سیاست پولیاش است. میتوان بیانیهی فعلی کریستین لگارد و آنچه همکار آمریکاییاش، جروم پاول در ژوئن ۲۰۲۱ گفت را مشابه دانست. رییس فدرال رزرو در آن زمان چیزی شبیه به این را گفت و بعد از آن، دلار شدیدا شروع به قوی شدن کرد و ۱۱۳۵ نقطه را از یورو پس گرفت تا جفتارز EUR/USD از ۱٫۲۲۵۵ به ۱٫۱۱۲۰ برسد. به نظر میرسد الآن وقتش برای یورو فرا رسیده است تا آن ضررها را پس بگیرد.
● علاوه بر ضربههایی که بانک انگلستان و بانک مرکزی اروپا از جلو به دلار زدند، فدرال رزرو «خودی» هم از پشت به دلار خنجر زد. حداقل شش نفر از نمایندههای بانک مرکزی ایالات متحده هفتهی گذشته با مطبوعات صحبت کردند و هیچ یک از آنها به این اشاره نکرد که FOMC (کمیتهی فدرال بازار آزاد)، در جلسهی ماه مارسش میتوانست بلافاصله نرخها را ۰٫۵ درصد بالا ببرد (با وجود این که بازار منتظر چنین اتفاقی بود).
● تمام اتفاقات این هفته، به هماناندازه که برای دلار دردناک بودند، برای ارز اروپایی خوشیمن بودند و آن را رشد دادند. جفتارز EUR/USD رشدی فعالانه را از خودش نشان داده است که از زمان شروع همهگیری مشاهده نشده بود. ۳۴۳ نقطه ظرف یک هفته؛ از ۱٫۱۱۴۰ به ۱٫۱۴۸۳.
آمارهای اقتصادی ایالات متحده در آخرین روز هفتهی کاری، جمعه ۴ فوریه منتشر شدند و کمی از دلار پشتیبانی کردند. شاخصهای مهمی مثل تعداد مشاغل به وجود آمده خارج از بخش کشاورزی (NFP) در ۴۶۷ هزار ماند. با وجودی که بازار انتظار داشت ۱۵۰ هزار عدد از آن کم شود. در نتیجه دلار کمی تقویت شد و آخرین قیمت این جفتارز در هفتهی گذشته ۱٫۱۴۵۳ ماند.
● بسیاری از شاخصهای نمودار روزانه در انتهای دورهی ۵ روزه به سمت بالا گرایش پیدا کردند. در میان شاخصهای روند ۸۵ درصد (۱۵ درصد هنوز قرمز هستند) و در میان اسیلاتورها ۸۰ درصد قرمز هستند. ۲۰ درصد از آنها موضعی خنثی گرفتهاند. در میان متخصصین نظرات به دو دستهی کاملا مساوی تقسیم کردند. این در حالی است که گاوها باز هم کمی برتری دارند. چهل و پنج درصد میگویند روند صعودی ادامه پیدا خواهد کرد، ۳۵ درصد میگویند پایین میاید و ۲۰ درصد هم بر روند جانبی تاکید دارند.
نزدیکترین ناحیهی مقاومت در ارتفاع ۱۳ ژانویه و ۴ فوریه، در ناحیهی ۱٫۱۴۸۰ است که ۱٫۱۵۲۵ و ۱٫۱۶۲۵ در پی آن میاید. خطوط حمایت در سطوح ۱٫۱۳۶۵-۱٫۱۳۸۵، ۱٫۱۲۷۵، ۱٫۱۲۲۰، ۱٫۱۱۸۵ و کف ۲۸ ژانویه در ۱٫۱۱۲۰ قرار دارد.
● مهمترین رویدادهای هفتهی پیش رو به تورم و بازار مصرف ارتباط دارد. مقادیر شاخص بازار مصرف ایالات متحده (صرف نظر از محصولات غذایی و حاملهای انرژی)در روز پنجشنبه ۱۰ فوریه معلوم خواهند شد و مقادیر شاخص قیمت مصرفکنندهی هارمونیک (Harmonized Consumer Price Index) در آلمان و شاخص اعتماد مصرفکنندهی دانشگاه میشیگان در روز جمعه ۱۱ فوریه منتشر خواهند شد.
GBP/USD: بانک انگلستان هنوز آرام نشده و تهاجمی هم نیست
● البته که تضعیف کلی دلار بر جفتارز GBP/USD هم تاثیر گذاشت. این جفتارز ارتفاع سقف هفتگیاش را در ۱٫۳۶۲۷ گذاشت. اما همانطور که در بالاتر هم عنوان شد، افزایش نرخ بهره در بانک انگلستان برای کسی غافلگیرکننده نبود و بازار از قبل آن را در قیمتهایش لحاظ کرده بود. این دقیقا برخلاف بیانیههای رییس بانک مرکزی اروپا کریستین لگارد بود که مثل بمب در بازار ترکید. در نتیجه ارز اروپا مزیت مشخصی را نسبت به ارز بریتانیا پیدا کرد و EUR/GBP ۲٫۲ درصد بالا رفت تا از ۰٫۸۲۸۴۳ به ۰٫۸۴۶۵۰ برسد. جفتارز GBP/USD هم به همان دلیل هفته را پایینتر از کف ناحیهایاش، در ۱٫۳۵۲۸ تمام کرد.
● گاوهای پوند هم از این که اعضای کمیتهی بانک انگلستان با هم توافق نداشتند ناامید شدند. تنها ۴ نفر از ۹ نفر رای دادند که این نرخ ۰٫۵ درصد بالا برود. اکثرشان که شامل رییس بانک، اندرو وایلی هم میشد، تصمیم گرفتند که نرخ تنها ۰٫۲۵ درصد بالا برود و به کاهش رشد اقتصادی کشور ارجاع میدادند.
● کاملا مشخص است که این نهاد ناظر باز هم رفتاری به شدت متعادل را دنبال خواهد کرد. این موضوع را اقتصاددان ارشد بانک انگلستان، «هو پیل» (Huw Pill) هم تایید کرده است. او در یکی از مصاحبههایش با رویترز گفت که این بانک انتظار دارد «اگر همهچیز طبق برنامه پیش برود، در ماههای پیش رو سیاست سفت و سختتری پیش رو بگیرد». همچنین این که «باید درمورد تعیین نرخ بسیار محتاطانه عمل کنید».
● استراتژیستهای بانک MUFG ژاپن میگویند این موضع موذیانه چشماندازهای پوند قدرتمند را از بین میبرد. بانک MUFG انتظار ندارد که پوند به طور مداوم رشد کند و باور دارد که اگر حرکت GBP/USD به سمت ۱٫۴۰۰۰ ادامه پیدا کند، این جفتارز در میانهی راهش با چالهها و دستاندازهای بسیاری مواجه خواهد شد. همکاران آنها در اسکوشیابانک نگاهشان را به طور کامل به جهتی دیگر معطوف میدارند. از نظر آنها پوند بریتانیا نخواهد توانست جای پای محکمی بالای ۱٫۳۶۰۰ پیدا کند و به همین دلیل، این ریسک برایش وجود دارد که ابتدا تا ۱٫۳۴۰۰ و سپس، احتمالا در مدتی نسبتا کوتاه تا ۱٫۳۲۰۰ پایین برود.
● اکثر متخصصین (۵۵ درصد) هنوز هم میخواهند جفتارز GBP/USD بیشتر رشد کند و ۴۵ درصد از آنها موضع مخالف این را گرفتهاند. شاخصهای نمودار روزانه به این صورت هستند: ۴۵ درصد از اسیلاتورها به سمت بالا اشاره میکنند، ۱۰ درصد میگویند نمودار پایین میاید و ۴۵ درصد هم خنثی هستند. در میان شاخصهای روند، ۴۰ درصد به سمت بالا نگاه میکنند و ۶۰ درصد به سمت پایین. خطوط حمایت در ۱٫۳۵۰۰، ۱٫۳۴۲۵، ۱٫۳۳۶۵ و خط حمایت قدرتمند بعدی هم ۱۰۰ نقطه پایینتر از اینهاست. سطوح مقاومت در ۱٫۳۵۷۰-۱٫۳۶۰۰، ۱٫۳۶۴۰، ۱٫۳۷۰۰، ۱٫۳۷۵۰، ۱٫۳۸۳۵ و ۱٫۳۹۰۰ هستند.
● موارد برجستهی هفتهی پیش رو شامل سخنرانی رییس بانک انگلستان، اندرو بایلی در روز پنجشنبه ۱۰ فوریه و انتشار آمارهای تولید ناخالص داخلی و تولید صنعتی بریتانیا در روز جمعه ۱۱ فوریه است.
USD/JPY: آرامش و دیگر هیچ
● در حالی که بسیاری از بانکهای مرکزی G10 یا در حال افزایش نرخ هستند یا در حال تهاجم به دیگران (مثل بانک مرکزی اروپا)، شعار بانک مرکزی ژاپن این است: «آرامش و دیگر هیچ». بهشت امنیت باید تا جای ممکن ساکت باقی بماند و نرخ منفیاش (منفیِ ۰٫۱) را در همان میزان نگاه دارد.
همین الان هم مشخص است که تورم در ژاپن به هیچ عنوان قصد ندارد که به سطح ۲ درصد (مقداری که بانک مرکزیاش به عنوان هدف مشخص کرده است) برسد و کارهایی که انجام میدهد، نسبت به کارهای بانکهای مرکزی همکارش با تاخیر انجام میشوند. و این کار به گفتهی تحلیلگران «CIBC Capital Markets» باعث میشود که فشار روی ین ادامه پیدا کند.
● شایعاتی شروع به چرخیدن در بازار کردند که میگفتند بانک ژاپن قرار است امسال سیاست پولیاش را نرمال کند. اما بیانیهی بانک که بلافاصله بعد از نشست ژانویه منتشر شد، کاملا مشخص کرد که این حرف تنها یک گمانهزنی است. از آنجایی که رییس این بانک مرکزی، «هاروهیکو کورودا» بدون وقفه میگوید رسیدن به هدف ۲ درصد تورم بسیار دور از دسترس است، سازمان زیر نظرش هم با ین ضعیف مشکلی ندارد.
● چیزی که در چهار ماه گذشته برای جفتارز USD/JPY اتفاق افتاده است را میتوان به عنوان روندی جانبی در نظر گرفت که احساسات گاوی بر آن غلبه دارند. هفتهی گذشته، کاهش ارزش کلی دلار در عمل به ارز ژاپن کمکی نکرد. این جفتارز که در روز دوم فوریه تا ۱۱۴٫۱۴ پایین آمده بود، تا انتهای هفته به همان نقطهای بازگشت که هفته را در آن شروع کرده بود؛ ناحیهی ۱۱۵٫۲۰.
● در زمان نوشتن این متن اکثر متخصصین (۵۵ درصد) انتظار دارند که جفتارز USD/JPY به حرکتش در ارتفاع چند سالهی ۱۱۶٫۳۵ ادامه دهد. این ارتفاع در ۴ ژانویه ثبت شد. ۴۵ درصد باقیمانده باور دارند که دلار ضعیف باز هم روی این جفتارز فشار رو به پایین وارد میکند. تمام اندیکاتورها به رنگ سبز هستند، ولی در نمودار روزانه، فقط ۱۵ درصد از اسیلاتورها سیگنال میدهند که فشار فروش روی جفتارز بالاست.
سطوح حمایت در ناحیههای ۱۱۵٫۰۰، ۱۱۴٫۵۵-۱۱۴٫۸۰، ۱۱۴٫۱۵، ۱۱۳٫۷۵، ۱۱۳٫۴۵، ۱۱۳٫۲۰، ۱۱۲٫۵۵ و ۱۱۲٫۷۰ هستند. نزدیکترین خط مقاومت در ۱۱۵٫۵۰-۱۱۵٫۷۰ و نزدیکترین هدف جدی گاوها هم در ارتفاع پنجسالهی ۱۱۶٫۳۵ است.
● نمیتوان انتظار داشت که در این هفته، از سوی ژاپن دادهی کلان جدی اقتصادیای منتشر شود. تنها به این اشاره کردیم که روز جمعه ۱۱ فوریه در ژاپن روز تعطیل است. این کشور روز ملی تاسیسش را جشن میگیرد که «Kenkoku Kinen no Hi» نام دارد. عقیدهی ژاپنیها بر این است که ۶۶۰ سال پیش از میلاد مسیح در چنین روزی اولین امپراطور ژاپن، جیمو، از تخت پادشاهی بالا رفت و سلسلهی امپراتوری و کشور ژاپن را بنا نهاد.
ارزهای دیجیتال: چه کسی مسئول BTC/USD است؟ پاسخ: فدرال رزروِ آمریکا
● فرقی نمیکند که دوستداران ارزهای دیجیتال چه بگویند. مدتی طولانی است که بیتکوین دیگر داراییای مستقل به حساب نمیرود. عامل تصمیمگیری دربارهی BTC/USD هم دلار است. چیزی که روی ضعف و قدرت دلار تاثیر میگذارد هم سیاست فدرال رزرو (و تا حدی کارهای بانکهای مرکزی دیگر) است.
همین خوشبینان به ارزهای دیجیتال وسوسهی این را دارند که از طرف سرمایهگذاران سازمانی، به بازار ارزهای دیجیتال پول سرازیر شود و مثل باران الهی بازار را سیراب کند. سرمایهگذاران هم منتظرند تا نهادهای ناظر قوانین مشخصی را دربارهی ادارهی داراییهای دیجیتال بنویسند. به همین دلیل حرکت قیمتهای ارز دیجیتال اصلی نه به حس و حال میلیونها بازیگر اصلی خرد، بلکه به حس و حال چند دولت و بانک مرکزی بستگی دارد (و همیشه هم همینطور بوده است). نگاهی به همبستگی بین بازار ارزهای دیجیتال و بازارهای سهام بیاندازید. اتصال بین آنها هر روز بیشتر و بیشتر صلب میشود و عامل تعیینکنندهاش هم اشتهای ریسک سرمایهگذاران بزرگ است.
● البته که نوسانهای کوتاهمدت بیتکوین میتواند از عواملی مثل آب و هوای بد تاثیر بگیرد؛ اتفاقی که باعث شد استخراجکنندهها در تگزاس کارشان را متوقف کنند. اما روند اصلی را نه این عوامل، بلکه کارهایی تعیین میکند که نهادهای ناظر انجام میدهند.
بیتکوین در حال حاضر «پول کالایی» است. تحلیلگران «Fidelity Digital Assets» به این نتیجه رسیدند و ارز دیجیتال اصلی را نهتنها یک تکنولوژی، بلکه نوعی بینقص از پول خواندند. و کدام دولت است که اجازه دهد پول «بینقص» برای خودش جاری باشد؟ دو راه حل برایشان وجود دارد. یا باید مثل چین کاملا جلویش را بگیرند، یا این که تحت کنترل شدید قرارشان دهند.
بانک مرکزی روسیه میخواهد نسخهی چین را پیاده کند. اما پوتین از پیشنهاد وزارت اقتصاد حمایت کرد که با ممنوعیت مخالف بود. در عوض، پیشنهاد میداد که بر بازار ارزهای دیجیتال نظارت کنند. این نظارت شامل تحت نظر داشتن چرخش و استخراج آنها میشود. این تصمیم بسیار جدی است. چرا که به گفتهی بلومبرگ، ساکنین روسیه حجم عظیمی از ارزهای دیجیتال را در تصاحب دارند که شامل ۲۱۴ میلیارد دلار میشود. به علاوه دانشگاه کمبریج میگوید که روسیه، در تابستان ۲۰۲۱ با ۱۱٫۲۳ درصد تبدیل به سومین کشوری شده است که استخراج ارزهای دیجیتال را انجام میدهد. مقامهای دیگر به ایالات متحده با ۳۵٫۴ درصد و قزاقستان با ۱۸٫۱ درصد هستند. بسیاری از استخراجکنندهها بعد از ممنوعیت این کار در چین به این کشور سفر کردند.
● بنیانگذار MicroStrategy، مایکل سیلر، باور دارد که مشکلات فعلی بازار ارزهای دیجیتال قبل از هرچیز، به این دلیل به وجود آمدهاند که در صنعت ارزهای دیجیتال ابهام وجود دارد. به گفتهی سیلر، بسیاری از سرمایهگذاران سازمانی که در حال حاضر بیتکوین را دنبال میکنند،عجلهای برای سرمایهگذاری در آن ندارند.
تحلیلگران JPMorgan میگویند ادامهدار بودن نوسان زیاد در بازار ارزهای دیجیتال، تبدیل به مانعی دیگر در برابر سرمایهگذاری سازمانها روی بیتکوین شده است.
● جالب این است که تحلیلگرانِ یکی دیگر از بانکهای سرمایهگذاری، گلدمن ساکس، قبول دارند که ارزهای دیجیتال به احتمال زیاد نخواهند توانست از تاثیر نیروهای اقتصاد کلان بگریزند؛ نیروهایی شامل سیاست پولی فدرال رزرو. اما باور آنها بر این است که پذیرش گستردهی ارزهای دیجیتال نه تنها باعث نمیشود که شانس رشد بلندمدت زیاد شود، بلکه آنرا کاهش خواهد داد. متخصصین استدلال میکنند که اقبال داراییهای دیجیتال همبستگی آماری آنها را با داراییهای سنتی افزایش خواهد داد. این اتفاق باعث میشود که نوسان این ارزها کاهش پیدا کند. در نتیجه، هم جذابیتشان برای نوسانگیری کاهش پیدا میکند و هم این که دیگر کاربردی برای توزیع ریسک سبدهای سرمایهگذاری نخواهند داشت.
● ارز دیجیتال اصلی در شرایط فعلی، با وجودی که از کف ۹۰روزهاش پرشی جدی داشته، هنوز نتوانسته است از پس مقاومت قدرتمند ۳۸۰۰۰-۳۹۰۰۰ دلار برآید. اما جفتارز BTC/USD یکی از سطوح را شکست داد و در زمان نوشتن این متن (جمعه ۴ فوریه) به ۴۰۸۸۰ دلار رسید.
سطح سرمایهی کل بازار برای این هفته کمی بالا رفت و به ۱٫۸۵ تریلیون دلار رسید. هفت روز پیش، این عدد ۱٫۷۰ بود. شاخص ترس و طمع ارزهای دیجیتال هم بیش از پیش پایین رفت و از ۲۴ نقطه به ۲۰ نقطه رسید.
● آخرین گزارش JPMorgan اشاره میکند که «تمایل شدید به قیمتهای آتی و حجم تراز صرافیها نشاندهندهی ترس کمتر و نقد شدن کمتر پوزیشنها نسبت به ماه می گذشته است؛ مخصوصا در رابطه با سرمایهگذاران بزرگ ارزهای دجیتال». همچنین متخصصین این بانک، احتمالش را هم دادهاند که قیمتهای بیتکوین باز هم پایین بیایند؛ حتی با وجود این که نشانهای از تسلیم خریداران هم وجود ندارد. آنها با جدیت قیمت ارز دیجیتال اول را از ۱۵۰ هزار دلار تا ۳۸ هزار دلار پایین آوردند.
به گفتهی Business Insider، مدل جیپی مورگان فرض میگرفت که نوسان بیتکوین با نوسان طلا همگرا خواهد شد و سهمشان را در پورتفولیوی سرمایهگذاری مساوی میکند. حالا تحلیلگران بانک تایید کردهاند که پیشبینی قبلیشان دربارهی نسبت نوسان بیتکوین به طلا، که میگفت نسبت نوسان بیتکوین به طلا تا انتهای سال ۲۰۲۲ تا ۲/۱ پایین میاید واقعبینانه نبوده است.
● پیتر برندت، معاملهگر والستریت با ۴۵ سال تجربه به این اشاره کرده است که اکثر خوشبینان به ارزهای دیجیتال در حال حاضر حس و حالی بسیار خرسی دارند. بسیاری از کسانی که در حرکت خودجوش Laser Eyes (چشم لیزری) شرکت کردند، مطمئن هستند که قیمت بیتکوین در آیندهی نزدیک تا زیر ۳۰ هزار دلار خواهد رفت. پیتر برندت میگوید که این اتفاق، میتواند سیگنالی برای خرید ارز دیجیتال اول باشد. او میپرسد «زمانی که گاوها چشم لیزری دارند، باید فروخت. آیا زمانی که گاوها خرس میشوند، باید خرید»؟
در نظر داشته باشید حرکت خودجوشِ «چشم لیزری» در فوریهی ۲۰۲۱ در توییتر شروع شد، زمانی که بیتکوین به سقف ۵۸۳۰ دلار رسیده بود. پس از آن، بسیاری از افراد از ارز دیجیتال اول حمایت کردند و برای مشارکت در رشدش تا ۱۰۰ هزار دلار، تصاویری با «چشم لیزری» را به عنوان تصویر پروفایلشان قرار دادند. یکی از بنیانگذاران مورگان کریک به نام «آنتونی پمپلیانو» (Anthony Pompliano)، مکس کایزر مجری تلویزیون، مدیر عامل بایننس چانگپنگ ژائو، مدیر عامل تسلا ایلان ماسک و افراد مشهور دیگری در این حرکت خودجوش شرکت کردند.
اما در ماه ژوئن، ارز دیجیتال اصلی به جای این که به ۱۰۰ هزار دلار برسد به ۲۹ هزار دلار رسید. به این ترتیب در حال حاضر به نظر میرسد که اشارهی پیتر برنت به ارتباط «چشمان لیزری» و خرسها لایق توجه بسیاری است.
● همچنین باید به نتایج میزگردی که وبسایت تحلیلی Finder برگزار کرده است هم توجه جدی داشت. در این بحث ۳۳ متخصص امور مالی شرکت داشتند. نیمی از آنها انتظار نداشتند که قیمتها پایین بیاید؛ حتی با وجود کاهش نرخ بهره ایالات متحده. میانگین عددی که مشارکتکنندههای این میزگرد گفتهاند، به ما میگوید که بیتکوین امسال میتواند تا ارتفاع ۹۳۷۱۷ بالا برود و انتظار میرود که تا انتهای ۲۰۲۲، به ارزش ۷۶۳۶۰ دلار و تا انتهای ۲۰۲۵ بع ۱۹۳ هزار دلار برسد.
ونسا هریس، مدیر استارتآپ ارزهای دیجیتال Permission در میان کسانی بود که به ارزهای دیجیتال خوشبین بودند. او پیشبینی میکرد که بیتکوین امسال به سقف ۲۲۰ هزار دلار میرسد. تصویر دیگری هم وجود دارد که بسیار آرامتر است و بنیانگذار شبکهی خودپرداز CoinFlip، دنیل پلوتسکی آن را گفته است. از نظر او بعید است که ارزهای دیجیتال در ۲۰۲۲ از ۶۰ هزار دلار بگذرند. زیرا حبابی که فدرال رزرو در مدت همهگیری به وجود آورد، در حال خالی شدن است.
● تحلیلگر ارزهای دیجیتال جیسون پیزینو هم پیشبینی میکرد که بیتکوین رشد کند. او میگوید بیتکوین هنوز هم میتواند در میانمدت وارد دورهی انباشتگی شود. در این دوره، والها با پولهای هوشمند شروع به سرمایهگذاری در ارزهای دیجیتال میکنند و منتظر میمانند تا روند گاوی بعدی شروع شود. این اتفاق ممکن است یک سال کامل طول بکشد. در طول این سال، قیمت بیتکوین هم بالا خواهد رفت. بر اساس پیشبینی پیزینو، بیتکوین توان این را دارد تا در نیمهی دوم ۲۰۲۲ به سقف قیمتی جدیدی برسد. اما این صعود شبیه پرش نخواهد بود؛ بلکه افزایشهای تدریجی و پشت سر هم خواهد داشت.
● در آخر، نجومیترین پیشبینی بیتکوین را مدیرعامل Circle، جرمی الر در مصاحبهاش با Business Insider داده است. از نظر او پذیرش بیتکوین در کل جهان قطعا باعث خواهد شد تا این ارز به ۱ میلیون دلار برسد. او تاکید کرده است که «مکسیمالیتِ بیتکوین» نیست و تنها به سقفهای جدید در بیتکوین باور دارد. او همچنین ترجیح میدهد که بیتکوین را با طلا مقایسه نکند. باور او بر این است که بیتکوین بسیار بهتر از فلزات گرانبها وظیفهاش را انجام خواهد داد. به گفتهی مدیر Circle، طلا به عنوان پول، در جهان مدرن کاملا بلااستفاده است.
گروه تحلیل NordFX
https://nordfxiran.com/676-forex-and-cryptocurrency-forecast-for-february-07-11-2022.html
توجه: این محتوا نباید به عنوان توصیهی سرمایهگذاری یا راهنمایی برای فعالیت در بازارهای مالی در نظر گرفته شود. هدف، تنها دادن اطلاعات است. معامله در بازارهای مالی با ریسک همراه است و میتواند باعث شود کل سرمایهتان را از دست بدهید.
#eurusd #gbpusd #usdjpy #فارکس #پیش_بینی_فارکس #سیگنال_فارکس #کریپتوکارنسی #بیتکوین #ارز_دیجیتال #ارز_رمزدار